Prva liga Telekom Slovenije

Henty: Poraz v Krškem bi najraje izbrisal. Tega si moštvo, ki lovi naslov, ne bi smelo privoščiti

Ljubljana, 21. 12. 2015 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ezekiel Isoken Henty je imel v prvem delu sezone PLTS kar nekaj izjemnih prebliskov in odličnih predstav ter tudi tekme, ko ga (skoraj) ni bilo na igrišču. Kljub temu je z osmimi doseženimi goli ter istim številom asistenc, eden ključnih mož Olimpije pri osvojitvi jesenskega naslova.

Nigerijski napadalec je v zeleno-belem dresu v prvem delu sezone dosegel osem golov in podelil ravno toliko asistenc.
Nigerijski napadalec je v zeleno-belem dresu v prvem delu sezone dosegel osem golov in podelil ravno toliko asistenc. FOTO: NK Olimpija Ljubljana
Skupaj z domžalskim kapetanom Nejcem Skubicem si delita vrh lestvice asistentov po jesenskem delu sezone v PLTS. Nigerijski napadalec v vrstah zeleno-belih Ezekiel Isoken Henty se zaveda velike priložnosti, ki jo je s soigralci zapravil v končnici letošnje jeseni, a obenem poudarja, da so zadnje kritike povsem upravičene. "Poraz v Krškem bi najraje izbrisal. Tega si moštvo, ki se resno spogleduje z naslovom državnega prvaka, niti pod razno ne bi smelo privoščiti. A kaj hočemo, za ta velik spodrsljaj moramo prevzeti odgovornost in se temu primerno odzvati že na prvem treningu v sklopu zimskih priprav," uvodoma za uradno spletno stran NK Olimpija Ljubljana pove 22-letni napadalec, ki se že nekaj dni nahaja v rodni Nigeriji.
Ezekiel Isoken Henty je v jesenskem delu sezone PLTS dosegel osem golov in imel ob tem še osem uspešnih podaj soigralcem. Največ v ligi.
"Po vseh pretresih v zadnjem času se prileže krajši oddih. Za nami je zelo naporna končnica jesenskega dela sezone, s katero nismo opravili po naših željah. Drži, da nas je ob koncu, tako kot ostala moštva, zdelala tudi utrujenost, a na to se ne gre pretirano izgovarjati. Moramo si naliti čistega vina in si priznati, da nismo bili pravi. Zakaj je bilo temu tako, bo pokazala podrobnejša analiza." O svojem učinku Ezekiel Henty ni želel veliko govoriti.

Ezekiel Isoken Henty
Ezekiel Isoken Henty FOTO: Jure Makovec
"V uvodnem delu sem bil v izjemni formi, kar je potrdil prvi večni derbi v Mariboru, ko sem ob veliki zmagi Olimpije prispeval dva zadetka. Kasneje se je zgodil manjši padec, kar pa se ni poznalo v naši igri, saj je odlično formo iz tekme v tekmo potrjeval Andraž Šporar. Če potegnem črto pod jesenski del, vsekakor bi lahko bil boljši. Najbolj od vsega pa me veseli dejstvo, da sva z njim odlično sodelovala," je za spletno stran vodilne ekipe PLTS povedal Nigerijec, ki je prvemu strelcu lige zaželel vso srečo v Švici. "Andraž si je s svojimi igrami, pristopom in kvaliteto več kot zaslužil odhod v tujino. Po eni strani mi je zelo žal, da ne bova nadaljevala s pisanjem Olimpijine zgodbe o uspehu, po drugi pa ga popolnoma razumem, saj se klica tako eminentnega kluba kot je Basel, preprosto ne zavrača. V vsakem primeru mu na novi destinaciji želim veliko sreče in uspeha," se je nekdanjega soigralca v napadalnih vrstah "spomnil" Henty. Strelec osmih zadetkov v prvem delu sezone se zaveda, da bo spomladanski del sezone izjemno zanimiv in obenem negotov, saj se je razlika med večnima tekmecema stopila na vsega tri točke v korist zmajev.

"Morda je tako še bolje, saj bi se lahko v primeru višje točkovne razlike prepustili ugodju, misleč, da smo nedotakljivi. Kar pa je ovrgla zadnja tekma v Krškem, kjer so se odkrile določene vrzeli v naši igri in predvsem v pristopu, ki je bil v drugem polčasu pod vsako kritiko. A pustimo sedaj preteklost, pred nami je še nekaj dni odmora, individualnega treninga, nato pa bo napočil čas za skupne zimske priprave, skozi katere moramo poiskati občutke, s pomočjo katerih smo na prvih enajstih tekmah rušili vse pred seboj. Prepričan sem, da bomo v nadaljevanju sezone še bolj lačni zmag in končnega uspeha," je za konec za spletno stran zmajev še povedal Nigerijec.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pa.daj
21. 12. 2015 20.50
+2
Problem ni v hentiju ker vidim da ga blatite pusnik ni nor in ve zakaj je odsel problem je v mentaliteti ekipe problem ekipnega duha in ol nebo mb segla kolen dok bojo zase igrali namesto za mostvo oz ekipo vodcvo olimpije pa strogo za slovenske razmere odiso kljucni gralec malo tezav z ucinkovitostjo pa je ze problem trener malo bi mu dali lufta z pripravami zaj pred pomladjo bi se ze ugrali sam oni so b..... odpustli prvega uspesnega trenera ki jih je dejansko nekam spravo hahahaha no saj vse eno bomo vidli pomlad kak se bo nadaljevalo .... L.P
Karantanija
21. 12. 2015 15.00
+2
Žoga je okroga, nekdo vedno zmaga .... boljšemu pomaga. Nihče ni nepremagljiv.
enakostzavse
21. 12. 2015 14.54
+1
Mislim , izgubit proti zadnim na lestvici, ob pomoči sodnika in z igralcem več in to dva proti ena. Pokopajte se tam na sredini močvirja in nikoli ne pokukajte ven, ko bodo igrali pravi nogometaši. Henty pa je itak 12-i igralec Maribora. Koliko žog tale zapravi že smrdi po svetovnem rekordu. Samo tukaj je še kristina, hahahahahah
bigdick19
21. 12. 2015 14.13
-2
kok je bila kvota? to mb že deset let dela...povede za 15 pik pol pa zgubi z zg kungoto..v žep bajsija in pavlota
enakostzavse
21. 12. 2015 14.49
+0
MB je za vas močvaroše pojem kvalitete, katere ne boste nikoli dosegli. Vam že leta kažejo kako se igra, vi pa prebutasti za učit, igrate neki hentijevski nogomet, v katerem zmaga tisti, kateri zapravi več žog.
Barbarezo
21. 12. 2015 13.11
-8
Ma goni se henty v 3pm
?emaludin Peraji?
21. 12. 2015 14.08
+1
?EBELY
21. 12. 2015 12.47
+1
opimpija-kovinar 0/2
macek_garfield
21. 12. 2015 12.24
-3
ha ha ha ha tretjerazredni klub ha ha ha ha ha
buenos1
21. 12. 2015 13.02
+8
Tavares, ikona nk Mb,v nekaj urah njegov članek nima niti enega komentarja...kr neka novinarska nebuloza o zelenih, takoj od določenih pacientov iz totega konca zlit žolč po tipkovnici...matr ste bogi...
enakostzavse
21. 12. 2015 14.51
-8
Samo ene uboge vidim tukaj. Uboge močvirnike kateri ste mislili da boste zmagali. Bubančki .
kiki46
21. 12. 2015 12.00
+6
če takole premisliš, je bolje da izgubiš proti Krškem kot pa proti Mariboru.
dule
21. 12. 2015 12.22
+0
to je res, čeprav je druga opcija neizogibno blizu, marec bo hitro tukaj.