Prva liga Telekom Slovenije

Hude obtožbe iz Zavrča zaradi Zahovičevega obnašanja, športni direktor Maribora vse označil za laži

Maribor, 21. 09. 2015 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Tekma slovenskega nogometnega državnega prvenstva Zavrč - Maribor je imela kot kaže še "tretji" polčas. Zavrč je zmagal z 2:1, po tekmi pa so se iz Zavrča oglasili s sporočilom za javnost, kjer so bili kritični do športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča in navijačev. Zahovič se je odzval s svojim videnjem dogodkov.

 V nogometnem klubu Zavrč so bili šokirani in razočarani nad obnašanjem mariborskega kluba ob gostovanju v Zavrču. Največ kritike so usmerili v športnega direktorja Zlatka Zahoviča zaradi neprimernega obnašanja in gostujoče navijače. Zahovič se je prav tako odzval s pismom za javnost in predstavil svojo plat dogajanja po omenjeni tekmi. Spodaj sta objavljena pojasnili NK Zavrč in Zlatka Zahoviča.

Sporočilo za javnost NK Zavrč:
V zvezi z nogometno tekmo med NK Maribor in NK Zavrč, ki se je odvijala v športnem parku Zavrč v soboto, 21. 9. 2015 podajamo izjavo za javnost tudi iz naše strani in kot odgovor na pojasnilo NK Maribor (s katerim smo vedno imeli prijateljski odnos) o dogajanju v Zavrču.

Na žalost se s tem, kar je v javnih občilih navajal NK Maribor ne moremo strinjati, saj je bilo dejansko stanje in dogajanje na tekmi daleč od napisanega in lahko sklepamo, da je članek le posledica rezultatske krize, v kateri se je znašel NK Maribor. Namreč, do sedaj še iz nobenega kluba ni bilo pripomb na organizacijo naših tekem, zagotavljanje varnosti, odnosa uradnih oseb ...

Zlatko Zahovič in Krunoslav Jurčić
Zlatko Zahovič in Krunoslav Jurčić FOTO: Miro Majcen

Da pa so navijači organizirane navijaške skupine Viole podvrženi kršitvam in neprimernemu navijanju, je splošno znano dejstvo, ki se odraža na večini nogometnih tekem, kjer igra ekipa NK Maribor. Na tribuni je bilo večje število mariborskih navijačev, ki so skozi celo tekmo korektno, športno navijali za NK Maribor. Navijaška skupina Viole pa je s prižiganjem bakel, metanjem predmetov v igralce in na igrišče dosegla tudi to, da je bila tekma na žalost vseh ljubiteljev nogometa večkrat prekinjena. Z razgrajanjem in vandalizmom so Viole poškodovale doberšen del kovinske ograje ob igrišču in s tem povzročile večjo materialno škodo ŠD Zavrč.

Srečanje in odnos med vsemi uradnimi predstavniki obeh klubov je bilo pred tekmo in v času prvega polčasa popolnoma normalno in korektno. Poslabšalo se je, ko je športni direktor NK Maribor, g. Zlatko Zahovič, prišel v VIP prostor, kjer je bila pripravljena pogotitev za vse VIP goste. v VIP prostoru je podajal neprimerne izjave ("J... vam mater") kar je tudi večkrat ponovil "A ste slekli gate pred Olimpijo?" in "Smrdite kot ribe, smrdite kot meso, a niste ne eno ne drugo." Podredsednik NK Zavrč g. Vuzem Robert je g. Zahoviča vljudno nagovoril, da je bil v VIP prostor povabljen in da je tukaj gost, če pa se tu ne počuti dobro, lahko ta VIP prostor zapusti. Zahovič mu je odgovoril, če ga bo udaril, a podpredsednikna njegovo izjavo ni več reagiral. Ko je g. Zahović zapustil VIP prostor, so preostali navzoči z odobravanjem pospremili njegov odhod.

Šov g. Zahovića se je nadaljeval v VIP loži, ko je vpričo prisotnih ponovno podajal neprimerne izjave ("Cigani Završki", "Govno Završko") - prisotni so to slišali in bili vidno razočarani nad obnašanjem človeka njegovega kova in renomeja.
Ob prekinitvi tekme, ko so bili igralci v prostoru pod tribuno je g. Zahovič pri srečanju z g. Petkovićem, športnim direktorjem NK Zavrč, ponovno začel omenjati cigane. Petković ga je nagovoril in vprašal, koga ima za cigane, Zahović mu je odgovoril, da Zavrč. Ko mu je Petković odgovoril, da je tudi on Zavrč se je dialog hitro zaključil. G. Zahović naj ne pozabi, da je ob nadaljevanju sračanja "je... mater" vsem in vsakemu posebej in jih pošiljal v rodni kraj ("PM"), še najbolj pa svojega trenerja Jurčića.

Ponovno trdimo, da nihče od predstavnikov NK Zavrč ni nikomur iz NK Maribor storil ničesar, se z nikomer spuščal v besedne dvoboje in nikogar žalil ali je nedostojno vedel tako do uradnih oseb, kakor tudi do igralcev in spremljajočega osebja. Dejstvo, s katerim se bomo vsi klubi, ki igramo v 1. SNL morali sprijazniti je, da so se z nastankom nove močne Olimpije, karte v 1. SNL močno premešale. Nastajajo namreč močni klubi, kar normalno vpliva tudi na rezultate NK Maribor, ki so bili do sedaj lažje doseženi, kot bodo odslej. Da so bili igralci NK Maribor in spremljajoče osebje nezadovoljni z igro potrjuje tudi dejstvo, da so se v garderobi za goste znesli nad inventarjem garderobe. Poškodovali so stekla in stene, s čimer so ŠD Zavrč povzročili materialno škodo. NK Maribor želimo veliko uspeha in športne sreče in naj v primeru slabe igre ne iščejo krivca pri drugih.

Zavrč je bil na domačem igrišču boljši od Maribora.
Zavrč je bil na domačem igrišču boljši od Maribora. FOTO: Damjan Žibert

Sporočilo za javnost Zlatka Zahoviča:
Ob dopisu iz NK Zavrč se moram odzvati osebno in kot športni direktor NK Maribor. Prvi komentar je: če ne bi bilo žalostno, bi bilo smešno. Toliko laži in podtikanj na enem mestu že dolgo nisem prebral. Pri NK Maribor smo vedno imeli NK Zavrč za prijateljski klub, z ljudmi v klubu ves čas ohranjali zelo dobre odnose. V tem okolju imamo tudi veliko število navijačev, na kar smo izjemno ponosni. V sobotnem večeru pa smo doživeli veliko razočaranje z izzivanjem vseh uradnih oseb iz NK Maribor in zadevami, ki ne sodijo na športne prireditve. Dogodki, ki smo jim bili priča na in zunaj igrišča, tja ne sodijo. To je iz enih drugih časov, iz ene druge države.

Razumljivo je, da bi vsi želeli narediti vse za zmago svoje ekipe, toda predstavniki domačega kluba so izzvali dogodke velikih razsežnosti. Njihove uradne osebe so hodile v igrišče tudi po 10 metrov v času tekme, zmerjali igralce in vodstvo kluba. To veliko pove o organizaciji tekme, ki je bila ves čas na meji incidenta. Žalostno je, kako so se odzvali pred prekinitvijo, saj njihovega vratarja ni zadela pločevinka, ampak so ga uradne osebe pozvale, naj leži in sproži incident, ko je izzval Viole s skrajnje nešportno potezo.

Če je bil kdo v sobotnem večeru deležen žaljivk in celo groženj, je to vodstvo NK Maribor. Sam sem se odzval na njihove provokacije in grožnje kot vsak normalen človek, ob prebranem pa z grenkim priokusom lahko ugotavljamo, do kod so pripravljeni iti predstavniki završkega kluba v svojih zgodbah. Velika laž in podtikanje je omenjanje žaljivk glede našega trenerja Krunoslava Jurčića, kar je popoln nesmisel in pelje do tja, kamor dotične osebe želijo peljati zadeve. Če nas želijo razediniti, se močno motijo. Smo predolgo v nogometu, da bi nasedali malomeščanskim potezam.

Še ena v nizu neresnic je tudi tista o razbijanju inventarja v slačilnici. Steklo sta namreč nehote zlomila ekonoma, ki sta skozi ozka vrata peljala kovčke z opremo. O tem smo obvestili delegata takoj po končani tekmi.

V nobeni točki nismo posegli na športno raven predstavnikov NK Zavrč, po porazu sem trenerju Slavku Matiću tudi športno čestital. Me pa kot športnega direktorja Maribora in človeka, ki ima bogato reprezentančno kariero v majici z našim grbom, zelo skrbi, če lahko po teh dogodkih sklepamo, kam bo šel slovenski nogomet. Vse nas lahko zelo skrbi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (442)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Otmarx
23. 09. 2015 11.57
Dajte no, ljudje. Ker naj bi bil to njegov prvi incident, pa ja ne bomo zavrčanom verjeli...On že ni takšen.
tekač
23. 09. 2015 08.11
+3
Noben pijanec ne prizna , da pije.......
sbštajerec
23. 09. 2015 07.48
+3
Ne kam bo šel kam je šel slovenski nogomet=? Kaj vse ne slišiš in kakšen besednjak zato sploh ne grem več navijat za NK MB. V drugih državah je to dogodek za druženje in sprostitev samo tam kjer igrajo balkanci je to klanje, zmerjanje in žaljenje. Sramota, sicer pa glede na priimek vemo iz kod izhajajo in kam spadajo. Volk menja dlako, navad pa ne, žal so takšni moderni menagerji, ki se koritijo vsepovsod in na balkanski način hočejo naredit rezultate. Sramota je da se takšni oglašajo s pimi za javnost, Viole bi morale zahtevat odstop z mesta katerega zaseda. Takšni ljudje morajo biti vzor v že tako propadli moralni krizi, ne pa da so iniciatori nereda in kaosa!
peresni
23. 09. 2015 07.32
+4
bosanc kot bosanc
Iniesta
22. 09. 2015 20.17
+1
Zaho je sigurno nedolzen ... 😝
User513426
22. 09. 2015 21.01
+7
rambek
22. 09. 2015 18.32
+0
MARIBOR ima eno izmed najslabish kadrivanj zadnji 2 leti.. bajde kabha salllich gigli ndyaye, tudi drveševič ničkaj prida. janža je tudi padel s tako ekipo nemores igrat slovenske 1 lige.
Chelsea1991
22. 09. 2015 19.35
-4
Čudno da je ta ista ekipa lani osvojila 3 točke v LP kar lahko bežigrad samo sanja
User513426
22. 09. 2015 21.02
+1
a si spet pogumen ko ste enga arsenala komi premagal z dvema igralcema več.
rambek
22. 09. 2015 22.32
+2
Cudno je da so igrali na visjem nivoju in je bil zraven se arghus. Oz liga prvakov je cisto druga. Tukaj so nekateri igralci doswgli plafon... Pac to niso igralci in mb rabi okrepitve in ne oslabitve
rambek
22. 09. 2015 22.32
Cudno je da so igrali na visjem nivoju in je bil zraven se arghus. Oz liga prvakov je cisto druga. Tukaj so nekateri igralci doswgli plafon... Pac to niso igralci in mb rabi okrepitve in ne oslabitve
EvelinaHana
22. 09. 2015 18.25
+13
Zakaj nas novica o Zahovičevem obnašanju ne preseneča? Ker smo navajeni in ni prvič. Vedno ima seveda izgovore. Škoda, ker je bil res dober igralec, toda kot človek nas vedno znova razočara. Pa verjetno vse več iz njega govori alkohol. Škoda ...
Neutrino
22. 09. 2015 18.22
+3
Zahović odidi na Pohorje in tam vodi nogometni klub z Dolfenkom
ivan.z Doba
22. 09. 2015 17.31
+6
Dati tri gole in izgubiti 2:1!? Kriva sta pa Čeferin in Olimpija. Predvsem Olimpija! Tudi za zahovičev primitivizem?
FAUSTOS1
22. 09. 2015 17.22
+18
VSI KI SO GLEDALI TEKMO SO VIDELI DIVJANJE VIOL TER TOTALNO NEKULTURNO OBNAŠANJE NJIHOVEGA LIDERJA ZAHOVIČA
Debely
22. 09. 2015 17.12
+6
Hijena nažgana.
Sisoje
22. 09. 2015 19.28
+1
aki10
22. 09. 2015 17.06
+12
"A ste slekli gate pred Olimpijo?"... še en dokaz kako močno se Zaho letos boji Olimpije muahahahaha... kr neki napada Zavrč, ki nima veze z Olimpijo, sploh pa je zavrč ena od dveh ekip letos, ki je Olimpiji uspela odščipnt kšno piko...
aki10
22. 09. 2015 17.04
+8
Debeli pijanček dokazuje svoj bonton s primitivnim obnašanjem.... itak mu to ni blo prvič :)
FAUSTOS1
22. 09. 2015 15.44
+15
VE SE DA JE ZAHO BIL DOBER NOGOMETAŠ-KOT OSEBA PA ZELO SLAB
aki10
22. 09. 2015 17.02
+2
bensonb
22. 09. 2015 15.37
+2
čudna stvar vse sami lažnivci okoli zahoviča je pa fino tale balkan express gledat je že skoraj lepši kot film čimprej je treba zahoviča oddaljit od reprezentance v vseh pogledih
ihatelj
22. 09. 2015 14.35
+5
zdrahovič pač ne more ven iz svoje kože. Štajerska sramota.
ARMEL
22. 09. 2015 14.31
-2
Brez skrbi saj bo olipija tudi padla samo naj enkrat ali dvakrat zgubijo in bodo šli navzdol to se bo zgodilo tako kod sedaj v Mariboru a Zahovič je verjel da je Maribor nemogoče poraziti a njegovo razmišljanje je šlo v napačno smer pa dobro se vidi na igrišču da igralci Maribora skoraj da nimajo smisla za igro se vlačijo kod jesenska megla morala je padla čisto do podna del ne gre več a ko bodo igralci postali sped hitrejši se bo tudi videlo pri rezultatu in se bodo sped dvigovali to bo sigurno se zgudilo pač imajo globoko krizo ki sami igralci ne vidijo izhoda pa izhod bo prišel le hitri morajo sped postati a Zahoviču je tisti špeh prehitro zrasel nobenega ni hotel poznati a se vrača mora postati tudi ponižen in do igralcev drugačen z silo nebo rezultatov saj ga bodo igralci zasovraži in nebodo hoteli več igrati,igrali bodo samo toliko da bodo poskusili izvleči ne odločen rezultat a mogoče se bo moral Zahovič celo posloviti kod direktor in igralci bodo sped igrali kod nekoč tudi to se lahko zgodi a igralci nebodo to glasno govorili so le tiho in precej počasni to je resnica in pika ......lp.409...
Miran Bregar 1
22. 09. 2015 14.29
+13
Zahović je bil dokaj dober igralec kar ni sporno. Sporno je njegovo obnašanje in osnovna inteligenca. Temu primerni so tudi njegovi izpadi ob neuspehu Maribora. Očitno bo moral obiskati kakšen tečaj, tako v tujini,lepega vedenja.
Chelsea1991
22. 09. 2015 14.31
+0
lol, "dokaj dober igralec", če je bil zaho zgolj to, potem je vseh 18+ nogometašev ki igrajo sedaj za reprezentanco podpovprečnih luzerjev.
User513426
22. 09. 2015 21.07
-2
rossonero.acm
23. 09. 2015 00.05
deathbite
22. 09. 2015 13.26
+10
Daš tri gole, nasprotnik nobenega in-izgubiš! To moraš biti pa res pravi lozer. Ali pa NK Maribor!
Chelsea1991
22. 09. 2015 13.27
-9
luzerstvo je to, da si 20+ let brez naslova, vmes propadeš, si še vedno brez naslova, in potem ko mandarič vloži več miljonov v ekipo ti končno uspe, pa še to preko penalov
oxy.elite
22. 09. 2015 13.31
+0
1 - nikomur še ni uspelo. 2 - dejta si lupčka
deathbite
22. 09. 2015 13.39
+5
Je uspelo. He he he....ti bo mali štajerec razložil (C-1991)! ...... Če Maribor izpade iz 1.lige, se nikoli več ne pobere. Olimpiji je to uspelo zelo hitro. Mariboru ne bo nikoli, če izpade. Kako pa bo, pa bomo še videli. Jaz nimam problemov z mariborskim nogometom, kot ga ima *91 z Olimpijo. Močni klubi so pogoj za dober nogomet in reprezentanco. Je pa res, da takega primitivnega direktorja Olipija še ni imela. In upam, da ga tudi NIKOLI NE BO! "Može seljak iz sela ali ne može selo iz seljaka!" Velja tako za direktorja, kot za Chelsea1991!
Chelsea1991
22. 09. 2015 13.57
-3
Seveda je uspelo zelo hitro, če je bananar, ki ste ga tako veselo odganjali zadnja leta, že 2006 vložil ogromne pare v ekipo-brez njega bi še danes igrali v MNZ LJ
deathbite
22. 09. 2015 14.02
+3
Plus si pa kar sam stisneš?? Priden.....Drži se ti svojega "direktorja"¨! Sta na enakem nivoju. Če temu lahko tako rečeš.
Chelsea1991
22. 09. 2015 14.05
-3
Ko bo kdo v lj prevzel ekipo z 1mil dolga, in v roku 2 let postal prvak, v roku treh pa igral v evropski ligi brez zapravljenega ENEGA CENTA za okrepitve, se boste lahko primerjali z zahotom...lahko je vam sedaj bit glasen ko vas napaja mafijozo z miljoni ja.
deathbite
22. 09. 2015 14.32
+3
Tebi je Olimpija trn v očesu?! Saj bo bolje....Mama te ima vseeno rada. Sicer pa je tole članek o nespodobnem obnašanju direktorja NK Maribor. Od tega, da katerikoli nogometni klub propade nima nihče nič. Razen zadovoljstva, ki bi ga imeli tisti z malimi luleki. Pa tudi če Olimpija izpade, ne boš imel nič večjega!
pluty
22. 09. 2015 17.49
+3
Chelsea1991 daj ti rajši poglej od kje denar tvoji istoimenski ekipi iz Londona, za katero pa vseeno tako strastno navijaš, čeprav ima zunanjega financerja, kot Olimpija.
oxy.elite
22. 09. 2015 13.09
+7
Če Maribor v sredo doma izgubi proti Domžalam, bo v Mariboru še kako pestro!
deathbite
22. 09. 2015 13.58
+1
peZZ.. odide?! Saj bodo izgubili. Domžalčani jih bodo pojedli za predjed.