Prva liga Telekom Slovenije

Ibričić o trenerju Rožmanu: Ima fantastičen pogled na nogomet in pred njim je zagotovo še lepa kariera

Domžale, 18. 12. 2017 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Eden najbolj vidnih posameznikov jesenskega dela PLTS in gotovo eden izmed ključnih mož domžalske zasedbe je bil Senijad Ibričić. Izkušeni nogometaš iz BiH se je v minulih dneh mudil na krajših počitnicah v Rimu, kjer je obiskal svojega prijatelja in napadalca Rome Edina Džeka.

Senijad Ibričić
Senijad Ibričić FOTO: Damjan Žibert
"Ligaške dosežke lahko ocenimo pozitivno, saj smo na mestu, ki smo si ga želeli. Predvsem v zadnjem času smo kazali zelo dobre igre, s katerimi smo zanesljivo osvajali točke. Seveda bi si vsi skupaj želeli kakšno točko zaostanka manj za Mariborom in Olimpijo, a je ta razlika posledica našega nastopanja v Evropi. Če postavimo na tehtnico naše letošnje nastope v kvalifikacijah za evropsko ligo in kakšno točko več v prvenstvu, bi se seveda vsi odločili za prvo," za uradno spletno stran poudarja Senijad Ibričić, ki se je v Domžale preselil pred začetkom te sezone.
Jesenski del sezone, v katerem so Domžalčani odigrali osemnajst ligaških, enega pokalnega in kar osem evropskih srečanj, zaključujejo na tretjem mestu PLTS. Varovanci Simona Rožmana so vknjižili devet zmag, štiri remije in pet porazov. Na svojem kontu imajo 31 točk, dosegli pa so 33 zadetkov, kar je največ med vsemi ekipami v prvoligaški konkurenci.
S svojimi izkušnjami in trdim delom se je izredno hitro vklopil v moštvo in že na uvodnih tekmah nakazal, da bo nedvomno eden ključnih mož rumene zasedbe. V jesenskem delu je dosegel kar osem zadetkov, s čimer je najboljši strelec domžalskega moštva: "S svojimi igrami sem zadovoljen. Dobre predstave so vselej posledica kakovostnih treningov in trdega dela. V Domžalah sem v tem obdobju resnično dobro treniral. Na srečo mi je dobro služilo tudi zdravje, srčno pa si želim, da bi bilo podobno tudi v drugem delu sezone." Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je v svoji bogati karieri odigral že obilo kakovostnih tekem, hkrati pa je treniral pod vodstvom številnih zvenečih trenerjev.

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert
A 32-letni nogometaš poudarja, da so treningi pod vodstvom Simona Rožmana in njegovih pomočnikov nedvomno nekaj posebnega: "Že pred prihodom v Domžale sem slišal veliko lepega o našem trenerju in v zadnjih mesecih sem si enako mnenje hitro izoblikoval tudi sam. Je mlad, a premore že veliko izkušenj. Ima fantastičen pogled na nogomet in pred njim je zagotovo še lepa kariera. Izredno me veseli, da se pri teh letih veselim prav vsakega treninga, še toliko bolj pa to velja za vse mlade nogometaše v našem moštvu, ki imajo pred seboj še vsaj petnajst let poklicnega nogometa. Njegov način dela in nogometa mi zelo odgovarja, kar je navsezadnje vidno tudi v mojih predstavah."
Tekme rumeno-modrih si je na dosedanjih devetih srečanjih PLTS ogledalo 8.250 gledalcev, kar v povprečju znaša 917 obiskovalcev na srečanje. Največji obisk so zabeležili na tekmi z Olimpijo, kjer se je zbralo 2.000 gledalcev.

Lepe besede je izkušeni Ibričić namenil tudi vsem preostalim članom rumene družine, še posebej navijačem: "Vsi v klubu delajo s srcem, kar je izrednega pomena. Velika zahvala gre predsedniku, športnemu direktorju, pravzaprav vsem, ki so del rumene družine. Ponosen sem, da sem tukaj in iskreno se veselim vseh izzivov, ki prihajajo. Rad bi se zahvalil tudi našim navijačem, ki nas podpirajo v vseh trenutkih, njihova podpora pa je še posebej pomembna za naše mlade nogometaše, ki šele stopajo po poti poklicnega nogometa. Verjamem, da bomo v nadaljevanju sezone še naprej skrbeli za njihovo zadovoljstvo in da se bomo na koncu sezone veselili uresničitve zadanih ciljev." Do začetka priprav je še slab mesec dni. Domžalska sedemnajstica bo premor izkoristila predvsem za počitek v družbi najbližjih: "Bil sem že v Rimu, kjer sem obiskal svojega prijatelja in nogometaša Rome Edina Džeka. Sedaj odhajam v Bosno in Hercegovino, nato še v Split. Za menoj je naporno leto in čas je, da se odpočijem ter zberem moči za nadaljevanje sezone. Verjamem, da bomo vsi skupaj na prvi trening prišli polni motivacije in želje, da tudi naslednje leto naredimo nepozabno. Obljubljam, da se bomo vsi nogometaši tudi spomladi še naprej srčno borili za rumeni dres in barve našega kluba."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SenecaLucius
18. 12. 2017 08.43
+4
Se strinjam, Rožman bo še veliko dosegel!
poserjemsenavas
18. 12. 2017 13.55
-2
je preveč diktatorski in samovšečen. Ne more niti slišati za drugo mnenje kaj šele da bi ga upošteval.Je bil v Celju in je deloval po principu ustrahovanja in tožarjenja igralcev med sabo - to velja za mladinsko ligo in mlajše.