Prva liga Telekom Slovenije

Riero v Kopru čaka dvojna vloga, prihaja tudi španski vratar

Koper, 26. 01. 2016 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./T.Z.
Komentarji
7

Vodstvo nogometnega kluba Koper je v svojo sredino zvabilo še nogometaša Alberta Riero, ki je nazadnje igral za Zavrč. Izkušeni 33-letni Španec bo v primorskem nogometnem klubu deloval v dveh funkcijah. Koprčani naj bi v kratkem računali še na francoskega branilca in španskega vratarja.

Albert Riera ima za seboj izjemno mednarodno kariero in kar malce presenetljivo je bilo, da je sprejel izziv in prišel v Slovenijo k Zavrču. Izkušeni nogometaš je igral za številne ugledne klube: Mallorco, Bordeaux, Espanyol, Manchester City, Liverpool, Olympiacos, Galatasaray, Watford in Udinese. Po Zavrču, kjer je igral do polovice letošnje sezone in na 12 tekmah dosegel gol, je na seznam klubov dodal še Koper. A Riera v Kopru ne bo samo v vlogi nogometaša, temveč je sprejel še eno klubsko funkcijo.

Riera je svoje vtise ob selitvi iz Zavrča v Koper delil tudi na twitterju, kjer se je najprej zahvalil NK Zavrč, predsedniku, klubu in soigralcem. Vesel je bil, da lahko potrdi, da bo odslej deloval v Kopru in zapisal, da ga čaka "nov izziv kot igralec in pomočnik športnega direktorja."

 

Sedmouvrščeni klub PLTS pod vodstvom trenerja Slavka Matića, ki je pred tem deloval v Zavrču in zato dobro pozna kvalitete Riere, in športnega direktorja Dušana Petkovića je povsem premešal kadrovsko zasedbo pred začetkom spomladanskega dela sezone, med novinci v klubu pa so tudi Cesar Joel Valencia Castillo, Mademba Djibril Cisse, Luka Leko in Toni Datković, če jih omenimo samo nekaj. Slovenska liga se nadaljuje 27. februarja, ko bo na sporedu derbi med Olimpijo in Koprom v Stožicah.

Albert Riera
Albert Riera FOTO: Damjan Žibert

Pri Kopru še dva nova
Kot vse kaže pa se bosta pred naseljevanjem prvenstva kanarčkom pridružila dva nova nogometaša. Prvi naj bi bil francoski centralni branilec Darnel Situ, drugi pa španski vratar Jacobo Sanz Ovjero. Situ je bil v preteklosti že tarča angleških velikanov, končal pa je pri Swanseaju, za katerega pa ni nikoli nastopil v Premier League. 23-letni branilec je zaigral za vse mlajše selekcije Francije, razen za mladinsko izbrano vrsto do 21 let, so poročali na neuradni klubski spletni strani.

Na drugi strani je Jacobo izkušen 32-letni španski vratar, ki si je kruh na zadnje služil pri grškem PAOKu. Otrok Valladolida je pred grško avanturo branil v rodni Španiji. Na svojem nogometnem "računu" ima med drugim zabeležene nastope tudi v prvi španski ligi, tako da mu izkušenj ne manjka.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LocoBlanco
26. 01. 2016 14.23
+11
V roku 3eh sezon bo Koper izkljucen iz lige in bo pod drobnogledom kriminalistov! Ko vidiš kdo vse je trenutno tam potem lahko zatrdiš, da bodo vodilni prali denar iz Luke itd. Skratka mafija je prevzela klub in hitro vam bo jasno o čem sem vam govoril!!!
junij66
27. 01. 2016 08.17
-1
FC Koper dobi 500 000 eur sponzorskega denarja na leto. To je to. Če bodo rezultati bo v redu. Če pa jih ne bo...Res je da je domačih fantov manj a ni tako povsod po slo.in v tujini da so ekipe sestavljene več ali manj iz tujih igralcev domačih je pa le za vzorec. Danes se več ali manj iščejo rezultati,uspehi,lovorike. Od povprečja oz.od igre lih toliko da igramo ali samo da smo zraven danes ni kruha.
xyxyxx
26. 01. 2016 12.15
+4
Djibril Cisse.. mislim da ne bo to prav :)
Definbahija
26. 01. 2016 11.11
+10
Bo kmalu ugotovu da od FC Koper je ostalo samo še ime slovensko. Ostalo je vse južno. bejž rajš u Rudar, Goricoc Domžale kjer je še kaj slovenskega v klubih (Maribor je itak predober in ga ne rabi).
MaldiniSLO
26. 01. 2016 14.20
-6
Sej v mariboru ni nič kaj bolj slovensko poglej malo ekipo in strokovni štab z zahovićem na čelu hahah
pa.daj
26. 01. 2016 20.43
+3
bus303
26. 01. 2016 10.43
+21
Mu mora biti pa res hudo, da si v Sloveniji šiht išče ..