Prva liga Telekom Slovenije

Vodstvo knapov obžaluje odstop Jerneja Javornika

Velenje, 10. 05. 2016 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener nogometašev velenjskega Rudarja Jernej Javornik je iz osebnih razlogov odstopil s položaja glavnega trenerja kluba. Zadnje tri kroge letošnje Prve lige Telekom Slovenije bo knape vodil njegov dosedanji pomočnik Ramiz Smajlović.

Po štirih zaporednih prvenstvenih zmagah – velenjski Rudar je premagal Celje, Krko, Gorico in Zavrč – so knapi na zadnjih treh prvenstvenih obračunih zabeležili le en remi in dvakrat izgubili. Trener Jernej Javornik se je po porazu s Koprom odločil, da iz osebnih razlogov odstopi s položaja glavnega trenerja članskega moštva, tako, da je vodenje prvoligaša, ki se še naprej bori za obstanek med slovensko elito, prevzel njegov dosedanji pomočnik Ramiz Smajlović. Kaj natanko je botrovalo sprejetju trenerjeve odločitve ostaja neznanka.

Jernej Javornik je nepričakovano zapustil klop knapov, tri kroge pred koncem prvenstva.
Jernej Javornik je nepričakovano zapustil klop knapov, tri kroge pred koncem prvenstva. FOTO: Miro Majcen

Potem, ko je pred kratkim kazalo, da bo Javornika zamenjal Milan Rajevac, takšna je bila želja sponzorja Atlantik company iz Novega Beograda, po sestanku v Zalaegersegu ni prišlo do dogovora. Nekdanji selektor Srbije je bil kasneje aktualen, kot nekakšen svetovalec kluba. Javornik je ostal, nanizal z moštvom štiri zmage in se skupaj s svojimi izbranci močno približal obstanku med slovensko elito. Po zadnjem porazu s Koprom – dvoboj na stadionu ob Jezeru se je končal z 0:2 – se je Javronik iz osebnih razlogov odločil, da se poslovi z mesta glavnega trenerja.

Zdaj si bodo skušali knapi obstanek med najboljšimi zagotoviti pod taktirko Smajlovića. Sila čudno je sicer, da nekdo klop zapusti tri kroge pred koncem sezone?! Ozadje ostaja neznanka, šlo naj bi za pritiske 'od zunaj', čeprav po drugi strani iz Velenja prihajajo informacije o tem, da Javornik do konca letošnje sezone ostaja v klubu. Ob tem dodajmo, da si knapi še niso zagotovili obstanka med elito, do konca sezone pa jih čakajo še dvoboji z Mariborom, Olimpijo in Celjani.

Kaj je v ozadju Javornikovega slovesa?
Čeprav v klubu zatrjujejo, da bo Javornik tudi v prihodnje deloval pri Rudarju, govora je o funkciji ali športnega direktorja ali nekakšnega koordinatorja pri delu z mladimi, tega (vsaj zaenkrat) ne gre pričakovati. Velenjski trener bo najverjetneje tarča kakšnega drugega kluba, to je bil konec koncev že pred začetkom sezone. Slovo iz osebnih razlogov pa naj bi sledilo potem, ko so mu posamezniki po dvoboju očitali, da naj bi skupaj s svojimi izbranci, na stadionu ob Jezeru prepustil točke Koprčanom. Dosedanji trener se je sicer od svojih izbrancev pred današnjim treningom stežka poslovil. Vodstvo kluba je v večernih urah sklicalo še izredno sejo, na kateri so odločitev trenerja sprejeli, a obžalujejo, da se je to zgodilo v tako pomembnem trenutku, kot je tri kroge pred koncem sezone.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FAUSTOS1
11. 05. 2016 11.00
govori se da ni hotel sprejeti zahovičeve podkupnine-da bi mb pustili tekmo z 5-o-zato je raje odstopil vsa čast mu
devede
11. 05. 2016 08.52
Javornik bo prevzel Maribor.Samo ne naokrog govoriti...
Ka pa mislis
10. 05. 2016 18.25
+5
Zame najboljsi trener v rudarju zadnjih 20 let. S kaksnimi igralci in proracunom je delal cuda. Ramizu pa veliko uspeha.
gunja
10. 05. 2016 18.45
+5
Še več bi naredil če bi imeli redne plače,ne pa več kot pol leta igralci niso bili plačani
Psevdonim
10. 05. 2016 16.16
-4
??? pred najbolj pomembno tekmo v sezoni???