Prva liga Telekom Slovenije

Jogan vesel zmage Maribora in preboja Gorice v Evropo: Finale pokala sem spremljal, kot da igramo mi

Nova Gorica, 26. 05. 2016 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan Gorice Alen Jogan, ki je obenem tudi zadnji evropski strelec Gorice – pred dvema letoma je za domači remi (1:1) z norveško zasedbo Molde FK zadel v 63. minuti tekme –, je dejal, da je bilo zanj spremljanje finala pokala Slovenije, kakor da bi tekmo igrala Gorica.

Jogan (desno) in soigralci so v sredo navijali za Maribor. Ob zmagi vijolic so si vrtnice zagotovile nastop v Evropi.
Jogan (desno) in soigralci so v sredo navijali za Maribor. Ob zmagi vijolic so si vrtnice zagotovile nastop v Evropi. FOTO: Aljoša Kravanja

"Osebno menim, da je za nami zelo uspešna sezona. Iskrena hvala vsem, ki so nam stali ob strani, trenerjem, vodstvu kluba in posebno navijačem. Finale pokala sem spremljal, kot da igramo mi. Po vsem, kar se je dogajalo, je uvrstitev v Evropo zares lep uspeh,'' je dejal Alen Jogan. Spomnimo, kapetan Gorice in njegovi soigralci so še pred letošnjo sezono igrali dodatne kvalifikacije za obstanek v Prvi ligi z Aluminijem, nato pa so nekaj časa celo senzacionalno vodili v državnem prvenstvu, ki so ga zaključili kot četrta najboljša ekipa za Olimpijo, Mariborom in Domžalami. "Gre za lepo nagrado za vse nas, igralce, trenerje, vodstvo kluba, kot tudi za navijače. Verjamem, da je tudi celotno okolje veselo našega uspeha in da bomo znova vidni na mednarodni sceni," je še dodal Jogan.

Časa za dopust in počitek ne bo
Nogometaše Gorice po dolgi sezoni, v kateri so uspeli prodati Blessinga Elekeja in Matijo Široka, prav veliko časa za počitek ne bodo imeli, saj jih že 30. junija čaka prva evropska tekma, Prva liga pa se začne 16. julija. "Trener nam je podal plan priprav. Nova sezona je namreč že pred vrati. Na priprave moramo priti v dobri kondiciji, zato ni časa za počivanje. Smo v pričakovanju tekmeca, ampak si s tem ne belimo glav. Vse ekipe so dobre, vsi znajo igrati nogomet, vsi preučijo tekmeca in imajo svoje taktične zamisli. Proti vsem bo treba it na polno,'' je zaključil Jogan.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alma10
26. 05. 2016 19.07
+7
mare.florida
26. 05. 2016 18.38
-8