Maribor čaka na Domžale, Milanič sporoča: 'Ne skrivamo želje, da čim prej pridemo do cilja'

Maribor in Domžale. Prvi proti drugemu. Na Kanalu A (sobota ob 20.00) si boste lahko ta konec tedna ogledali derbi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki bo za vijoličaste eden ključnih pri potrjevanju državnega naslova in zadnja preizkušnja pred večnim derbijem v Ljubljani.

Večni derbi Nk Maribor NK Olimpija - 9

Darko Milanič (desno) v pogovoru s športnim direktorjem Maribora Zlatkom Zahovićem. (Foto: Damjan Žibert)

Mariborski zdravstveni karton je še vedno poln, vezista Dare Vršič in Marwan Kabha ter branilca Denis Šme in Mitja Viler so izpustili zadnjo uspešno preizkušnjo v Velenju (1:0), trener Darko Milanič pa je pred sobotnim derbijem s prvimi zasledovalci Domžalčani potrdil, da se v kader za tekmo vrača vsaj nekdanji bočni branilec Kopra. "Viler je med tednom treniral z ekipo in bo na voljo. Vršič ne bo nared, saj po poškodbi še ne more trenirati in je vprašanje, kdaj bo. Prav tako Kabha. Prvotna napoved o hitrejši vrnitvi je padla v vodo in ga še nekaj časa ne bomo videli na igrišču. Šme je v boljšem stanju, tekaški del in vaje z večjo intenzivnostjo že opravlja brez bolečin," je izjave trenerja Milaniča prenesla uradna spletna stran kluba. "Spomladanski del nam daje podlago za pozitivno razmišljanje pred tekmo, ki bo specifična. Zaradi te posebnosti nasprotnikov v fazi, ko nimajo žoge, z napadanjem obrambne vrste, bo treba imeti veliko dobrih potez in potrpežljivosti med iskanjem optimalnih rešitev. Ko pa ta njihova intenzivnost upade, nastane več prostora in veliko možnosti, da odigraš, kar želiš. In takrat smo mi z našo kombinatoriko zelo dobri. Odziv na situacije, ko bo treba igrati preudarno, bo najpomembnejši dejavnik sobotne tekme," je nadaljeval Primorec na štajerski klopi.

Domžale pod Kalvarijo prihajajo s 13 točkami zaostanka, a so uspele Štajercem vzeti mero na zadnji tekmi pred zimskim premorom, ko so vijoličaste premagale v domačem Športnem parku. "Ta misel (na naslov, op. a.) je prisotna. V okolici, a tudi pri nas. Želje, da zmagujemo še naprej in pridemo čim prej do uresničitve cilja, ne skrivamo. Smo v odlični situaciji, ne rabimo biti nervozni. Tekaško moramo biti dobri, mirni pri sprejemu žoge in aktivni pri ustvarjanju viška s strani naših ofenzivnih igralcev. Veliko dejavnikov bo odločalo, najpomembnejše pa bo z našo strategijo odpraviti njihove dobre značilnosti in aktivirati svoje. V prejšnjem krogu smo pokazali, kaj je mogoče tudi v kratkem času narediti z odlično mentalno pripravo. Zdaj želimo potrditi delo med tednom in nadgraditi dobre trenutke v igri," je sobotni derbi še napovedal Milanič.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 36
 
degenos 21.04.2017 22:51:45
hehehehe.......cilj ????? daleč nekje v LP
Marcquez 22.04.2017 13:08:50
kak peče
degenos 22.04.2017 13:41:38
kaj te peče ....mene nič
Marcquez 22.04.2017 14:07:56
očitno te, ko si tak obremenjen z MB
degenos 22.04.2017 14:12:10
jst vse mal za zabavo . .ane
Marcquez 22.04.2017 16:13:39
sej drugi tud...ane
Več komentarjev