Prva liga Telekom Slovenije

Kabha o podaljšanju pogodbe in naslednjih izzivih v vijoličastem: Krasi nas družinska povezava

Maribor, 27. 10. 2017 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Oktobrski tekmovalni program prvaki iz Maribora zaključujejo v soboto v Domžalah. Prenos od 20. ure na Kanalu A. Med nizom aktualnih zadev in tekmovalnih preizkušenj pa je bil opravljen tudi kadrovski dogovor za prihodnost. Marwan Kabha je sprejel ponudbo in podaljšal zvestobo vijoličastim vsaj še do leta 2019.

Marwan Kabha
Marwan Kabha FOTO: Aljoša Kravanja
"Dileme ni bilo, razlog je jasen. Zame je to podaljšanje pogodbe z mojim družinskim klubom. Odkar sem prišel sem, že od prvega trenutka, sem imel občutek, kot da sem tukaj že več let. Navijači, soigralci, vsi v klubu so mi namenili spoštovanje, podporo, zato se tukaj ves čas počutim kot doma, kot v družinskem krogu. Vesel sem, da sem v Mariboru in bi rad ostal čim dlje. Povezava med menoj in klubom je posebna, drugačna kot prej med kariero," o novem dogovoru za uradno spletno stran Mariborčanov pravi neutrudni član zvezne vrste Marwan Kabha. Zgodba z Mariborom je že postala mejnik kariere. Prvič udeleženec Lige prvakov, z igrami v vijoličastem pa tudi prvič do statusa izraelskega reprezentanta.
V soboto se bosta, od 20. ure naprej v prenosu na Kanalu A, v Domžalah pomerila aktualni pokalni in državni prvak. Za vijoličaste bo to generalka pred gostovanjem v Liverpoolu v 4. krogu Lige prvakov.
"Najprej sem osvojil pokal, nato postal prvak, zdaj dočakal še Ligo prvakov. Veseli smo, da smo klubu omogočili zaslužek, ki ga prinaša uvrstitev v elitno tekmovanje in da lahko igramo na takšnem nivoju, proti najboljšim evropskim ekipam. Ob tem pa se mi je izpolnila še ena želja. Ponosen sem zaradi teh štirih reprezentančnih nastopov, kar mi je prav tako omogočil klub. Zato se trudim oddolžiti in na vsaki tekmi dati največ, kar lahko, za nove ekipne uspehe." Ni pa dobil le vpoklica in povabila, ampak tudi veliko minutažo na igrišču. "Ko sem šel prvič na reprezentančno akcijo, se je zgodila zanimiva, smešna situacija. Bilo je po izločitvi Hapoela in igralci iz Beer Sheve niso želeli teči z menoj v skupini, ki je morala skupaj opraviti regeneracijo. Rekli so mi, ti si v Ligi prvakov, mi nismo in ne bomo tekli skupaj. Odhajal sem s samozavestjo, izkušnjami z evropskih tekem, kar mi je veliko pomagalo. Tudi to je posledica naših izjemnih zadnjih mesecev v klubu in upam, da sem dobro odigral." Naslednji izziv sledi v soboto v Domžalah.

Marwan Kabha je dobre igre prenesel tudi v izraelsko reprezentanco.
Marwan Kabha je dobre igre prenesel tudi v izraelsko reprezentanco. FOTO: Damjan Žibert

"V Sloveniji sem že tretje leto in se dobro zavedam, kako zahtevne so vedno preizkušnje v Domžalah. Za nami je serija tekem, tri mesece smo v polnem pogonu, a se ne oziramo na to. Želimo biti na vsaki tekmi v najboljši podobi. Mi skupaj eno smo velja vedno, v zmagi ali porazu. S tem moštvenim duhom premagujemo vse ovire in to bo izjemnega pomena v Domžalah. Gremo odločno, po tri točke." 13 tekem v PLTS, 31 osvojenih točk. Ne glede na vmesnih 9 zahtevnih evropskih preizkušenj ne izgubljamo ritma na domačem prizorišču. Do konca jesenskega dela sezone pa je ob prvenstvenem finišu pred Mariborom še druga polovica skupinskega dela Lige prvakov in pokalni četrtfinale z dvema derbijema. "Še je dovolj energije za uspešen zaključek sezone. Če pogledamo evropske tekme, je dejstvo, da bi si po prikazanem zaslužili zmago proti Spartaku. In prav tako bi morali biti boljši proti Liverpoolu. Razlika je velika, tega se zavedamo, ni pa takšna, da bi se moralo končati 0:7. Sposobni smo igrati kot v Sevilli do prvega prejetega gola in verjamem, da bomo do konca tekmovanja osvojili še nekaj točk v Ligi prvakov. Še vedno pa so pred nami pomembne prvenstvene tekme, moramo držati ta ritem do konca jeseni. Da kljub evropskim preizkušnjam ostanemo pri vrhu lestvice in si priigramo pokalno napredovanje."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blef
27. 10. 2017 09.39
+1
Kaj naj rečem....bomba. ;)