Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Evropski derbi brez zmagovalca, Domžale v Ljudskem vrtu kot prve 'uščipnile' Maribor

Maribor, 11. 08. 2017 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
T.Š./T.V./J.K.
Komentarji
225

Poslastica petega kroga Prve lige Telekom Slovenije ni razočarala, Maribor v Ljudskem vrtu prvič v ligaški sezoni ni uspel slaviti in na obračunu s kolegi iz evropskih kvalifikacij Domžalami tudi ni uspel zadeti (0:0). Junaka dvoboja sta bila vratarja Jasmin Handanović in Dejan Milić.

Več videovsebin
  • Izjava Darka Milaniča po tekmi Maribor - Domžale
    01:04
    Izjava Darka Milaniča po tekmi Maribor - Domžale
  • Izjava Simona Rožmana po tekmi Maribor - Domžale
    01:21
    Izjava Simona Rožmana po tekmi Maribor - Domžale
  • Vrhunci tekme Maribor - Domžale
    03:08
    Vrhunci tekme Maribor - Domžale

Kljub temu, da Mariborčane in Domžalčane naslednji teden čakata pomembni prvi tekmi playoffa Lige prvakov oziroma Lige Evropa, si večjega taktiziranja trenerja Darko Milanič in Simon Rožman nista privoščila. Petkov večerni dvoboj je bil pravzaprav tudi neuradni "slovenski superpokal", saj sta se udarila državni in pokalni zmagovalec iz minule sezone. Milanič je pred dolgo potjo v Izrael na prvo tekmo s Hapoelom Beer-Shevo na klopi pustil Jeana-Clauda Billonga, Mateja Palčiča, Valona Ahmedija in Jasmina Mešanovića, prednost so dobili Aleksander Rajčević, Damjan Bohar, Luka Zahović in povratnik v vijoličasti tabor Martin Milec, ki ga je čakal "drugi debi" v dresu domačega kluba, medtem ko je Zahović zaigral na jubilejni stoti tekmi v barvah Maribora. Marwan Kabha pred gostovanjem v domačem Izraelu ni bil v kadru zaradi manjše poškodbe. Rožman je udarno enajsterico pred prestižnima tekmama z nekdanjim evropskim prvakom Marseillom sestavil brez napadalca Ivana Firerja, za gole so bili v ne povsem običajni postavitvi s tremi branilci, eden od teh je bil Žan Žužek, zadolženi Senijad Ibričić, Lovro Bizjak in Jan Repas. Maribor je začel podjetneje in Milec je po lepi akciji prodrl z desnega boka že ob izteku druge minute, ko je z levico udaril z roba kazenskega prostora, a zadel v blok. Štajerci so glasno zahtevali najstrožjo kazen zaradi domnevne igre z roko Zenija Husmanija, a se sodnik Dragoslav Perić ni odzval. Domžalčani so do 12. minute prevzele pobudo, kronski dragulj tega je bil prekrasen strel Amedeja Vetriha z roba kazenskega prostora, po odloženi žogi Bizjaka pa se je kot že nekajkrat, ne le v tej sezoni, izkazal izkušeni Jasmin Handanović. Tudi kapetan gostov Dejan Milić se je moral še kako izkazati ob izteku 14. minute, ko je po boku pobegnil Marcos Tavares in v sredini našel osamljenega Boharja, ki pa je streljal preslabo za domžalskega junaka tekem s Freiburgom. Odgovor Domžal je bil prodor Repasa do roba kazenskega prostora v 16. minuti, strel produkta klubske šole z levico vratnici pa je bil v smeri oddaljenejše vratnice preslab. Pred domžalskimi vrati je bilo vnovič vroče v 18. minuti, ko je ostra podaja Dina Hotića prišla do Tavaresa, ki pa ga je še dovolj dobro uspel ovirati Tilen Klemenčič. Milić je po pobegu Boharja za zadnjo vrsto rumenih vnovič posredoval v 19. minuti, ko je iz oči v oči ustavil Prekmurčev polvolej.

Ibričić je z glasnim krohotom pospremil odločitev glavnega sodnika Perića, ki minuto kasneje gostom ni dodelil najstrožje kazni: nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je žogo že poslal mimo Marka Šulerja, ki mu je nato prekrižal pot, Ibričić pa je tudi z udarcem po obrazu nekdanjega slovenskega reprezentanta skupaj s Korošcem padel po tleh. Handanović se je v 25. minuti izkazal s še eno bravurozno obrambo po novem voleju Vetriha, ki je praktično brezhibno zadel z volejem ob vratnico mariborskega čuvaja mreže, ki pa je z zadnjimi močmi preprečil gostujoči zadetek. Zahović sredi precejšnje strelske suše na drugi strani v 27. minuti ni zadel po predložku Mitje Vilerja, ki ni bil najboljši za mladega napadalca. Hotiću se je pred iztekom prve pol ure igre ponudilo veliko prostora za strel oziroma prodor na okoli 16 metrih od gostujočih vrat, a je nekdanji član Krškega z zunanjim delom stopala meril zelo slabo. Enkrat za spremembo se v mariborskem kazenskem prostoru ni izkazal niti Handanović, ki se je poigraval pred lastnimi vrat, a na koncu s pomočjo Blaža Vrhovca le uspel uiti hujšim posledicam. Polčas se je končal s protinapadom in pobegom Hotića, ki se je nato ustavil in zaposlil Aleksa Pihlerja, čigar strel pa je zletel visoko preko gola. Drugi polčas bi se lahko začel izvrstno za goste, ki so prek Bizjaka prišli v prvo veliko priložnost: napadalec je prišel mimo Šulerja, nato pa ob Rajčeviću udaril po tleh z levico, a je bil Handanović pet na mestu. Vratar Maribora je "poletel" tudi v eni naslednjih akcij, ko ga je s strani preizkusil Jure Balkovec, pred vrati pa je nato razčistil Šuler. Valovi domžalskih napadov so se nadaljevali po neuspešnem protinapadu Hotića, ko je do strela z glavo prišel Matija Rom, a je lahko Handanović tokrat zgolj pospremil žogo v golavt. Vrhovec je v 59. minuti še pravočasno popravil svojo napako, potem ko je slabo podajal Rajčeviću in nato blokiral poskus Vetriha z razdalje, kar je že privedlo do prvih glasnejših žvižgov z vedno zahtevnih tribun osrednjega štajerskega stadiona.

Izjemno razpoložena sta bila oba vratarja, Jasmin Handanović v enem in Dejan Milić v drugem golu.
Izjemno razpoložena sta bila oba vratarja, Jasmin Handanović v enem in Dejan Milić v drugem golu. FOTO: Aljoša Kravanja

Prvo potezo je s klopi potegnil Rožman, ki je v igro namesto Bizjaka poslal Firerja, medtem ko je Martin Kramarič po prvencu v Dravogradu zamenjal Boharja. Kramarič je po napaki Ibričića in podaji Zahovića hitro prišel v priložnost, a ni streljal, temveč neuspešno iskal podajo. To je bil tudi zadnji Zahovićev prispevek k tekmi, Milanič je namreč opravil drugo menjavo in v boj poslal poletno okrepitev Mešanovića, serijo bosansko-hercegovskih menjav pa je nadaljeval Rožman, ki je namesto Ibričića na zelenico postavil Nermina Hodžića. Nenadoma je v 73. minuti s precejšnje razdalje s strelom na prvo vratnico poskušal zadeti Viler, žogo je sprva lepo zadržal Kramarič in našel soigralca, ki bi kmalu presenetil Milića, a je zadel okvir vrat. Milić je moral nato izbiti še oster predložek z levega mariborskega boka, medtem ko je sodnik Perić domače navijače dvignil na noge z nedosojenim prekrškom nad Vilerjem, ki je prodrl vse do roba kazenskega prostora. Domžalski odgovor je bila akcija Repasa, ki je v 79. minuti nato neuspešno iskal Firerja pred Handanovićem. Maribor je v zaključku rednega dela močno pritisnil in stisnil rumene, toda Milić kljub obetavnim položajem štajerskih napadalcev ni imel večjega dela. Milaničeva zadnja poteza je bila aktivacija Ahmedija, ki je zamenjal Hotića, ta je tudi sam v svoji zadnji akciji prodrl v 16-metrski prostor, nato pa s slabšo desnico meril na tribuno. Viler je imel zadnjo zrelo priložnost na tekmi, po individualni akciji je Milić v dveh poskusih zadržal žogo in poskrbel, da so Domžalčani kot prvi v sezoni uspeli ustaviti Maribor v lovu na vse tri prvenstvene točke. Navijači so Mariborčane na pot v Izrael pospremili z zelo jasnim sporočilom: "Liga prvakov! Liga prvakov!"

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog:

Maribor ‒ Domžale 0:0

Postavi:

Maribor: Handanović; Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Hotić (od 85. Ahmedi), Vrhovec, Pihler, Bohar (od 65. Kramarič), Tavares, Zahović (od 68. Mešanović). Na klopi: Obradović; Billong, Palčič, Ogrinec.

Domžale: Milić; Rom, Klemenčič, Blažič, Balkovec, Husmani, Vetrih (od 80. Hebaj), Repas, Žužek, Ibričić (od 71. Hodžić), Bizjak (od 65. Firer). Na klopi: Matošević; Gačan, Franjić, Gnezda Čerin.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (225)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šmajser1
12. 08. 2017 10.41
+13
Sem gledal posnetek tekme in tricetrt sodniskih napak se sploh ni videlo,katastrofa so kot da so pijani....sicer pa odlicna fer tekma in tudi rezultat posten! Upam pa da ti sodniki ne sodijo vec v prvi ligi...MARIBOR SAMPION
290ktober
12. 08. 2017 10.43
+4
degenos
12. 08. 2017 10.56
-7
degenos
12. 08. 2017 10.59
-2
očitno je bil v Dravogradu odlični sodnik ??!
BOSON
12. 08. 2017 12.00
+3
Samo srečni smo lahko, dokler se še pr nas ne dogaja tak očitna sodniška svinjarija kot pri južnih sosedih
orcus
12. 08. 2017 12.07
+2
Če bi bil prekršek za penal! Če se zaženeš v enega, ker druga ne zmoreš to ni moško. Če bi obvladal bi šel mimo šulerja za šalo, ded je ja tam stal kot krap
MaunelNeuer
14. 08. 2017 19.20
debilos ko je MB oškodovan je pa lampa zaprta kaj
290ktober
12. 08. 2017 10.38
+6
Svinjarija je ,da določijo srba za sodnika v derbiju kola saj je očitno sodil proti Mariboru...od 5 kornerov je 4x sodil faul v napadu prekrške Domžal ko je bil maribor v napadu pa 10x ne...100% podkupljen srb!
degenos
12. 08. 2017 10.57
+0
walter2
12. 08. 2017 10.11
+6
Milec dobra okrepitev Maribora,Vrhovec in Ahmedi čim prej v prodajo in v nakup enega solidnega vezista,če ne se bo letošnja Evropska sezona klavrno končala.Kje je Bajde?
VSEMOGO?NI1
12. 08. 2017 10.17
+7
Ahmedi dela same napake in nonstop izgublja zoge.
orcus
12. 08. 2017 11.54
+4
Pet igralcev trenutno ni na nivoju da bi stopili na igrišče. Kadrovanje je bilo slabo in sedaj nima Milanič niti alternative kaj dat not. Slabega ali slabsega. Zahovic nic, Mesanović nič, ahmedi pregorel, vrhovec bogo, Bohar in Hotič pa nista konstantna. Rajčevič in Šuler delata napake.... včeraj sicer boljše kot ponavadi, ampak to verjetno zaradi postave, v drugacni postavitvi verjetno bi bilo slabse. Bravo Milec, če bo to nadgradil je upanje da bo mb imel šanse da zadeva. Ded zna štopat!! To ni samoumnevno zgleda. Pa potegnit zna pa podat
orcus
12. 08. 2017 11.55
+2
Pocasi lahko nehajo forsirat mlade upe, ker od tega se ne bo nic pametno prodalo
degenos
12. 08. 2017 13.39
+1
očitno zna dat gol samo tovaris .......viler ima starostne prebliske
orcus
12. 08. 2017 13.42
+1
MaunelNeuer
14. 08. 2017 19.23
saturnsky23 saturnsky23
12. 08. 2017 10.03
-14
Od Domžal nadigrani Maribor.Prvenstvo letos ne bo osvojil.Zelo čudna ekipa z dozdaj mnogo, preveč sreče. vseskoz jih rešuje Tovariš. S tem je vse povedano. Gotofi so.
290ktober
12. 08. 2017 10.44
+2
odrasti in laži sam sebi mi smo gledali tekmo in vemo kako je bilo
degenos
12. 08. 2017 10.57
-3
degenos
12. 08. 2017 12.23
-3
soba666
12. 08. 2017 09.49
+6
Lepa in fer igra z obeh strani, nič valjanja, simuliranja, razen Ibričiča, dober feeling za naslednji teden; napadalci obeh ekip bodo pa morali začeti zadevat iz 100% priložnosti, vso srečo obema, čeprav imajo Domžale malo manj šans, ampak ...
orcus
12. 08. 2017 11.59
+3
To pa je res!!! Na maribor sem ponosen tudi ce spila slabo, ker ni tistega kotanja pa metanja, ko ti zoga vgre.... Zato Neymar, Ronaldo, Suarez od mene ne dobijo spoštovanja. Messi je ded, vecino pade ko je faul. Redki so taki danes.
dule100
12. 08. 2017 06.39
+2
Vedno pač ne moreš imeti sreče !
dajno
12. 08. 2017 11.04
+1
degenos
12. 08. 2017 12.24
-1
MaunelNeuer
14. 08. 2017 19.37
SIKATOR 1
11. 08. 2017 23.08
-7
Dober rezulta in se boljs bi blo,ce bi Domzale nabile stajercke.
degenos
12. 08. 2017 09.46
-3
orcus
12. 08. 2017 12.01
Ce pa mu je res nabil, eno par nas je zraven gledalo
MaunelNeuer
14. 08. 2017 19.38
šmajser1
11. 08. 2017 22.57
+21
Super tekma! Cestitke MARIBORU kot Domzalsm za igro! Zssluzen remi! O sodnikih pa....katastrofa!!!!!
firewall
11. 08. 2017 22.59
+2
Sodniki niso sodili nikomur v korist. Napake za ene in za druge. Tekma dobra, polna tempa. Rezultat odraža stanje na terenu.
degenos
11. 08. 2017 22.59
-2
spregledal penal za Domžale..pa še lukač je bil na njegovi strani
sinhron
12. 08. 2017 08.43
-1
Lukač je pač strasten navijač Maribora in to odkrito izraža na prenosih !
degenos
12. 08. 2017 08.54
-1
orcus
12. 08. 2017 12.04
+2
Sojenje sicer nepristransko ampak slabo. Na tak način dobit penal je sramotno. Ni moško! Če bi znal bi šel mimo in zadel, ker pa je videl da nima šans pa se je zagnal v Šulerja pa se skotal, suarezronaldoneymarin ostale pikce stil
degenos
12. 08. 2017 12.25
-1
v kranju je spregledal 2 penala ...pa se ni noben kregal
BOSON
11. 08. 2017 22.50
+9
Dobra in lepa tekma, manjkali so le goli. Čestitke obema ekipama. Me zanima kaj bomo gledali ju3 v enakem terminu...
degenos
11. 08. 2017 22.51
-3
firewall
11. 08. 2017 22.42
-15
A vijolce spet jokate. Kadarkol ne zmagate so sodniki krivi. Tolk o vaši objektivnosti in znanju.Troteki. Sploh nima smisla z vami debatirat. Sicer vas pa mal razumem...če vam še fuzbal vzamemo bo sam še revšna pa kuga ostala na vašem koncu.
SENCA2X
11. 08. 2017 22.44
+13
firewall
11. 08. 2017 22.46
-16
jest sem bil tu, ko si ti še pr fotru iz ene mošnje v drugo plaval.
VSEMOGO?NI1
11. 08. 2017 22.47
+12
Firewal zdaj ko se je inter umiril bos ti zacel?
degenos
11. 08. 2017 22.48
-3
samomojemnenje
11. 08. 2017 22.49
+4
firewall
11. 08. 2017 22.52
-6
očitno vam je dolgčas po tem interju, ker ga skoz nekej omenjate. Pa tisto ime ki ga omenjaš in povezuješ z interpelatorjem ni pravo. Jest že vem.
degenos
11. 08. 2017 22.53
-2
zakaj špara.....?? sej majo tut drugo ekipo
SENCA2X
11. 08. 2017 22.55
+4
Ne bi zginil od tu,če ne bi bilo res-potem pa se naenkrat ti pojaviš!!!!!!!!!!
firewall
11. 08. 2017 22.58
-11
Aha torej sem jaz inter al je kdo drug? Al obstaja še en tretji, k ni interpelator pa bi rad bil? Uh tole vam bo pa dalo za misliti. Fantje nehajte omenjat imena in klicat hudiča pa bo mir in bomo lahko normalno komuniciral tu gor.
BOSON
12. 08. 2017 08.02
+3
@Senca2x: inter ni izginil, do spremembe nicka bo debilos, firewall pa je nekdo, ki skuša ustvariti zmedo, komentira vedno sočasno z debilos in zelo se trudi povedati, da se za interjem ne skriva ime, ki se ga je omenjalo
firewall
12. 08. 2017 08.30
-6
Pravilno sklepanje. Sedi 5. Komentirajmo nogomet, malo se pohecajmo in bo vse ok. Ugibanje kdo je kdo, grožnje, imena ipd pa ne spada sem gor.
BOSON
12. 08. 2017 09.06
+3
Sklepanje? Ti si en sklep... Sedi 5? Hahaha, veš komu lahko ti 5ke talaš, ne?
Widzew&V89Maribor
12. 08. 2017 13.25
+0
kaka revscina, 8000 mariborcanov dela v avstrii ;) ne na pamet mamo mi vsega v izobilju ;)
MaunelNeuer
14. 08. 2017 19.39
to pravi iz foušije, kaj se sekiraš Widzew
dajns
11. 08. 2017 22.40
+1
Super tekma ma škoda da mora bit sodnik slab, nesposoben, neslovenc
290ktober
11. 08. 2017 22.39
+4
Vsem srbskim sodnikom je potebno vzeti licenco ,ker sodijo za srbski klub za 2klase boljše!
dajns
11. 08. 2017 22.41
+3
Tako je nesposoben sojenja nižjih lig si ne zasluzi
degenos
11. 08. 2017 22.43
-3
MaunelNeuer
14. 08. 2017 19.44
MaunelNeuer
14. 08. 2017 19.44
alpheca 1
11. 08. 2017 22.38
+1
Odlični derbi, visok tempo, Maribor malo boljši. Milec in Hotić sta odlicni tandem za nabijanje tempa, Viler odlični, starec odigral 90 min tudi dobro, Jasmi odlicno.
degenos
11. 08. 2017 22.44
-3
User792410
11. 08. 2017 22.24
+7
Dobra tekma, čestitke obojim! Danes sta bila najboljša oba vratarja in rezultat povsem ustreza dogodkom na igrišču, drugačen razplet pa so pričakovali samo nepoboljšljivi optimisti!
degenos
11. 08. 2017 22.30
-3
alpheca 1
11. 08. 2017 22.39
+2
Tilen gledam te skoz okno, ne piši tega, ker ti bom ponoči kril spil.
User792410
11. 08. 2017 22.57
+7
Brez Milića pa 2:2 in smo spet tam. No, do neke mere imaš prav, ker bi vsaj goli padali. Se pravi ideja za naprej je, da je za naslednje derbije trenerjem potrebno prepovedat prve vratarje v ekipe postavit.
RTVjeZAKON
11. 08. 2017 22.24
-3
MB in vijole in njihov nogomet...vse to občudujem in spoštujem. Ampak dokler sta tam Milanič ter Zahovič m ne vidite na tribuni. Lp iz Hoč...pa ne sprašujte zakaj...
VSEMOGO?NI1
11. 08. 2017 22.26
+3
RayManzarek
11. 08. 2017 22.26
+7
@Vigo: škoda, ker ne gledam Milaniča in ZZja, gledam igralce:) lp
RTVjeZAKON
11. 08. 2017 22.38
+0
Ray glede na to koliko je MB dobil denarja bi lahko gledal dosti prespektivnejše igralce. Ne pa da se vsako leto mučijo z našo ligo in trepetajo za naslov. Vsako leto vse dobro zastavljeno a na koncu rešuje vse Tavares. Ko njega več ne bo kaj bo? Dejte mal tista dva junaka vprašat po financah
RTVjeZAKON
11. 08. 2017 22.40
+1
Kapo dol Brazilcu..tistim dvem pijavkam pa tudi...saj znata dobro pobirati pa noben nič
alpheca 1
11. 08. 2017 22.40
+1
Ti bi pripeljal Neymarja za ta denar ali Messija???
VSEMOGO?NI1
11. 08. 2017 22.43
+4
Ja on bi neymarja speljal psgju.. glej igralci so slovenski ligi primerni. Moras vedet da ima klub tudi veliko stroskov ki jih je treba placati
tedoVV2HCmedo
11. 08. 2017 22.21
-6
To ni neka poslastica, prej star posušen kruh. Bolj slastna tekma je Arsenal - Leicester, kjer je sedaj 2:3 in je še 15 minut do konca.
26277
11. 08. 2017 22.22
+1
tedoVV2HCmedo
11. 08. 2017 22.30
-3
degenos
11. 08. 2017 22.21
-6
več kot remi si ne zaslužita ekipi ...dobro sem napovedal .ne bojo zmeri 3 točke
VSEMOGO?NI1
11. 08. 2017 22.26
+3
degenos
11. 08. 2017 22.28
-2
ROKSI1970
11. 08. 2017 22.21
-5
naš abas bo delal mb branilcem šale pa kape
Hostar14
11. 08. 2017 22.20
+2
tocka v redu zdej pa regeneracija pa hop via izrael po remi ali pa minimalni poraz ker zmaga bo zeloo tezka tam dol
26277
11. 08. 2017 22.24
+3
Maribor ima velike možnosti, da zeleni - Ol. postanejo vijolčasti čez dobrih 14 dni, srčno upam.
RTVjeZAKON
11. 08. 2017 22.25
+2
Dobil smo najlažjega nasprotnika in ne bedaeuje govort, da je zmga težka. Pol je bolje, da takoj nehamo brcat v Eveopi
RTVjeZAKON
11. 08. 2017 22.26
Houdor
11. 08. 2017 22.19
+3
Čisto ok tekma. Srečno Mariboru in Domžalam naslednjo sredo in četrtek.