Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Aluminij iz Ljudskega vrta morda odnesel še kaj več kot tri točke, Milanič 'visi' po novem porazu

Maribor, 21. 08. 2016 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Aluminij je Mariboru v Ljudskem vrtu zadal tretji zaporedni poraz v vseh tekmovanjih in pred povratno tekmo play-offa Lige Evropa z Gabalo naj bi bila prihodnost trenerja Darka Milaniča pod velikim vprašajem (0:2). To sicer ne bo zasenčilo izvrstne predstave gostov, ki so slavili z zadetkoma Žige Škofleka in Josipa Zebe.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Maribor - Aluminij
    07:04
    Vrhunci tekme Maribor - Aluminij
  • Izjava Bojana Špehonje po zmagi v Mariboru
    01:09
    Izjava Bojana Špehonje po zmagi v Mariboru
  • Izjava Aleša Mertlja po porazu z Aluminijem
    00:47
    Izjava Aleša Mertlja po porazu z Aluminijem
Mediji v Bosni in Hercegovini so pred nocojšnjo tekmo poročali, da bo srbski trener Miodrag Ješić v kratkem prevzel Maribor. Ješić naj bi se že sestal s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem glede podpisa triletne pogodbe z mesečno plačo 15.000 evrov. Po naših informacijah si je Ješić tekmo ogledal v živo na stadionu, a naj bi šlo le za prijateljski obisk nekdanjega Zahovićevega in Milaničevega soigralca iz Partizana.

Samo Jasmin Handanović, Marko Šuler in Damjan Bohar so "preživeli" gostovanje v Azerbajdžanu ter ostali v prvi postavi, ki jo je trener Darko Milanič po dveh zaporednih porazih v vseh tekmovanjih sestavil za tekmo z lokalnim rivalom Aluminijem. Ta je v Ljudski vrt prišel na krilih prve zmage po povratku v slovensko elitno tekmovanje, premešana postava vijoličastih pred povratnim obračunom z Gabalo v play-offu Lige Evropa, kot srednji branilec je tekmo začel Aleš Mertelj, priložnost pa so dobili še Amar Rahmanović, Dino Hotić, Gregor Bajde in Sunny Omoregie. Mariborčani so po sobotni zmagi Olimpije na derbiju v Domžalah potrebovali zmago, da jim vodilni Ljubljančani in Goričani ne bi občutneje pobegnili. Gostujoči strateg Bojan Špehonja od prve minute še ni tvegal z novima članoma Mihaelom Rebernikom in Alexandrom Srdićem, ki sta na priložnost čakala na klopi. Stadion pod Kalvarijo je pred prvim sodnikovim žvižgom neusmiljeno močil dež, ki je razredčil tudi število navijačev na tribunah. Ti so po nekaj minutah tekme ogreli glasilke, toda njihovi ljubljenci na zelenci niso navduševali. Branilci so po podaji iz kota pozabili na Josipa Zebo, ki pa je z roba vratarjevega prostora z glavo meril mimo vrat. Ni se izteklo še niti prvih osem minut, ko je imel Aluminij še zrelejšo priložnost in je Toni Petrović pobegnil Marku Šulerju ter kot blisk prišel skorajda neoviran do vrat Jasmina Handanovića, nato pa ob Mertlju poslal žogo mimo daljše vratnice.

Mertelj je točno na robu kazenskega prostora v 13. minuti ustavil še eno nevarno akcijo Kidričanov, padel je Lovro Bizjak, nato pa je Dejan Krljanović grdo zapravil pridobljeni prosti strel z zelo ugodnega položaja. Na prvo razburjenje pred vrati Aluminija je bilo potrebno počakati vse do 19. minute, ko je Luka Janžekovič prisebno ustavil preusmerjen strel Marwana Kabhe po dobrem skoku v kazenskem prostoru. Obramba Maribora že celotno sezono ne vliva veliko zaupanja in spet je svojega vratarja Handanovića na cedilu pustila v 24. minuti, ko je po globinski žogi Matica Vrbanca izpadla celotna zadnja vrsta, Žiga Škoflek pa za razliko od Petrovića ni grešil. Nezadovoljstvo se je hitro razširilo tudi po tribunah, ki so začele igralcem namenjati prve nestrpne žvižge. Gregor Bajde je v 30. minuti zahteval najstrožjo kazen, potem ko je z volejem v roko zadel enega od gostujočih branilcev, toda glavni sodnik Darjan Kovačič ni bil navdušen. Že v 34. minuti je Milanič na ogrevanje poslal Milivoja Novakovića in Marcosa Tavaresa. Hotić je v 39. minuti nenevarno meril z razdalje, Špehonja pa je moral opraviti prvo menjavo - Bizjak je prepustil mesto Blažu Kramerju. Vijoličasti obroč okoli vrat Kidričanov se je ožal, Rahmanović s še enim strelom z razdalje ni bil daleč od želenega cilja, a je žoga v 41. minuti švignila mimo daljše vratnice dobro postavljenega Janžekoviča. Še pred polčasom bi lahko Škoflek že drugič zadel, a je po dobljenem skoku v kazenskem prostoru z volejem zgrešil praktično celo žogo. Z razdalje je za konec po slabem posredovanju Šulerja meril še Vrbanec, ki mu je zmanjkalo kar nekaj metrov natančnosti.

Aluminij do 21. avgusta na uradni tekmi nikoli ni premagal Maribora.
Aluminij do 21. avgusta na uradni tekmi nikoli ni premagal Maribora. FOTO: Damjan Žibert

Milanič z menjavami ni odlašal in Novaković je skupaj s Tavaresem na zelenici zamenjal Hotića in povsem nevidnega Omoregieja. Brazilski kapetan, ki je zabil še en zlata vreden zadetek na zadnji evropski tekmi, bi lahko vnovič hitro postal junak, a je Janžeković njegov strel z glavo v prvi akciji drugega polčasa izvrstno odbil izpod prečke. V 55. minuti je Novaković prosti strel s praktično idealnega položaja z okoli 20 metrov poslal točno v Janžekoviča, ki večjih težav ni imel. Maribor ni vzpostavil preveč prepričljivega pritiska, Aluminij pa se je v eni redkih priložnosti znašel v 62. minuti, ko pa je Kramer slabo podajal prostim soigralcem v kazenskem prostoru. Tavares je imel minuto kasneje veliko zrelejšo priložnost po podaji iz kota, žoga je srečno prišla do Brazilca, ki je podobno kot v prejšnjem napadu Kramer preslabo podal v ugodnem položaju, ki je dovoljeval tudi strel. Po prostem strelu Krljanovića pa bi lahko Aluminij že lahko in bi verjetno tudi moral povesti z 2:0, toda Zeba je pozabljen s strani Tavaresa z nekaj metrov streljal preblizu Handanovića, ki se je izkazal z refleksnim posredovanjem. Milanič je za zadnjih 22 minut rednega dela na zelenico poslal še morda najboljšega posameznika nove sezone Dareta Vršiča. A kot bi mignil nov šok za domače navijače: po prostem strelu Vrbanca z velike razdalje je žogo nespretno izbijal Šuler, Zeba pa je s praktično nemogočega položaja s pomočjo Handanovića zatresel mrežo s peto. Maribor bi lahko ekspresno odgovoril, toda padec Vilerja v kazenskem prostoru glavni sodnik ni videl kot najstrožjo kazen.

Vršič je po vstopu dvakrat nenevarno poskusil s streloma z razdalje in le še redki so na tribunah tudi sodeč po odzivih verjeli v preobrat ali vsaj izenačenje. Proti vratom gostov so letele brezciljne podaje, Janžekovič pa z njimi sploh ni imel dela. V 90. minuti pa se je zgodilo nekaj nepredstavljivega: po seriji napak so začeli domači navijači na vzhodni in zahodni tribuni ploskati vsaki uspešni podaji nasprotnikov. Ti bi lahko slavili še višjo zmago, če bi prekrasen prosti strel Krljanovića s slabih 30 metrov zadel cilj, a je poletel za las mimo vrat Handanovića. Zadnji sodnikov žvižg so tako kot ob polčasu pospremili glasni žvižgi, Milanič in Zahović pa sta hitro izginila v drobovje stadiona Ljudski vrt, od koder bodo v kratkem najbrž prišle kakšne novice glede prihodnosti glavnega trenerja. Zaostanek Maribora za vodilno Olimpijo zdaj znaša pet točk.

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog:

Maribor ‒ Aluminij 0:2 (0:1)
Škoflek 24., Zeba 72.

Postavi:

Maribor: Handanović; Hodžić, Mertelj, Šuler, Viler; Kabha, Rahmanović (od 68. Vršič), Hotić (od 46. Tavares), Bohar; Bajde, Omoregie (od 46. Novaković). Na klopi: Obradović; Šme, Janža, Vrhovec.

Aluminij: Janžekovič; Škoflek, Zeba, Turkalj, T. Petrović, Jakšić, Rogina (od 85. D. Petrović), Krljanović, Vrbanec, Kocić, Bizjak (od 39. Kramer). Na klopi: Lipovac; Vezjak, Brodnjak, Srdić, Rebernik.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (315)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
22. 08. 2016 17.07
-1
Najboljše da gre Milanič v Bežigrad05, Vanoli pa v Maribor !!!!
jesenvoyo
22. 08. 2016 13.32
+2
Mogoče pa bo ta poraz še kdaj prav prišel, nikoli ne veš ?
CURVANORD Zanetti
22. 08. 2016 13.21
+1
a do petka bo treba počakat al kako,Zaho ne seri da je bil Jesic kar tako tukaj, mam občutek da si ga je zabezecal, in v četrtek sicer ne vem kdo bo dal ta dva gola, za napredovanje + šuler ne sme asisitirat ali zadet gol ker gre to v našo škodo.
politik70
22. 08. 2016 12.00
+4
Ja Vijole bodo spet morale posredovati. Samo tokrat naj ne hodijo v slačilnico. Hudiča naj zgrabijo za roge in se spravijo na upravo kluba.
politik70
22. 08. 2016 11.59
+3
Maribor ne premagujejo nasprotniki. Maribor premaguje Zdrahović osebno. Kdaj si boste to priznali?
politik70
22. 08. 2016 11.58
+3
Upam res upam želim si in želim jim (pa čeprav sem navijač Olimpije) da v četrtek v Ljudskem in ne (Zdrahovičevem) vrtu premagajo Gabalo. Če se jim ne posreči bo to zelo stresno in žalostno za Maribor in njihove navijače. V dobro SLO nogometa pa kakršen koli že je naj v Četrtek zmaga Maribor. Zdrahoviča se boste pa že potem nekako znebil če želite obstati in se boriti za vrh SLO lige.
PredsednikPepe
22. 08. 2016 11.05
Ves čas govorim, zmaguje tisti, ki zna zabijati gole.
resort
22. 08. 2016 10.47
+1
To ni tisti Milanič, ki je bil pred leti, in to ni več tisti Maribor, ki je "ropotal" po Evropi. Žal tako ne gre več. Zahovič, resno v ukrepanje, pa ne tako kot lani.
enakostzavse
22. 08. 2016 10.02
+3
Še vedno vodstvu mariborčanov ni jasno, da morajo izločit šibke točke kot so Tavares, Kabhka in še nekaj "starih" egoistov, katerim podaja žoge dela težave. Tavares pa s temi "hitrimi" napadi lahko še samo v domu za ostarele pokaže to, kar je zmogel pred leti. Aluminij pa je dokaz, da mladi igrajo dosti boljši nogomet kot penzionisti, kateri počivajo na prejšnih lovorikah.
korintos23
22. 08. 2016 09.19
+3
Milanič ni neki strašen trener, a jim je on naročil da naj tako slabo igrajo?
apodgraj
22. 08. 2016 09.50
+3
Zelo uspešna taktika mariborskega trenerskega vodstva , ki se je žal končala tako ,kot se je pričakovalo . Z eno nepremišljeno potezo bodo izgubili , kar dve tekmi . Če so račaunali nato , da bodo spočiti prvo kategorniki na povratni tekmi napravil čudež , se krepko motijo . Čez noč se ne moreš naučiti igrati nogometa , lahko pa nekaj pridobiš z igranjem tekem . Če ti prvokategorniki niso sposobni igrati dve tekmi na teden , potem je bolje , da začnejo igrati domino . Problem je pa zopet v tem , da za igranje domine moraš uporabljati možgane .
User513426
22. 08. 2016 10.49
Saj igrajo dve na teden eno v ponedeljek drugo v nedeljo
tedoVV2HCmedo
22. 08. 2016 09.16
-5
Off-topic: včeraj sem gledal tekmo Atletico - Alaves, bilo je 0 - 0. Se vidi, da je Atletico dober samo, če lahko igra bunker in protinapade, s slabimi ekipami ima pa težave, ker mora igrati napadalno.
Paštašutar
22. 08. 2016 09.25
+9
Zelo slabo si ti to gledu,rezultat je bil 1-1 !!!!!!
tedoVV2HCmedo
22. 08. 2016 09.36
+1
Gledal sem 85 minut in takrat je še bilo 0-0. Zdaj sem pogledal podatke in sta bila oba gola zabita po 90. minuti. Vseeno, Atletico je stalno imel posest žoge, ampak niso nič naredili.
ivan.z Doba
22. 08. 2016 09.12
-1
Luzerji!!!! So spet sodniki krivi za poraz?!
korintos23
22. 08. 2016 09.18
-1
ivan.z Doba
22. 08. 2016 09.32
+3
Pralec dresov in čistilec kopačk. Pa zalivalec trave, varnostnika in gasilec, Fištra in Kangla...
ivan.z Doba
22. 08. 2016 09.33
+4
Veliko jih je. Vsaj pol Maribora. Igralci in trener delajo po najboljših "močeh"!
HOLAJ SLOVENIJA
22. 08. 2016 08.45
+3
Sedaj pa je že čas,da jim kakšno tekmo sodita Skomina ali Jug,da bodo zmagali!
tedoVV2HCmedo
22. 08. 2016 09.10
+4
marmelada9
22. 08. 2016 08.44
+8
katastrofa Maribor je bil na nivoji 3 ligaša pa še plačal sem masno 42 € za 2 odrasli in tri otroke ne grem več !!!!!!!!!
marmelada9
22. 08. 2016 08.45
+1
HOLAJ SLOVENIJA
22. 08. 2016 08.49
+5
User513426
22. 08. 2016 10.52
+0
Marmelada ne mešaj se v matematiko. Ostani pri marmeladi al pa dežju kar ti je ljubše.
PS2Xministri
22. 08. 2016 08.40
+3
Ja tak nekak zgleda če ti ves ta balkanski nogomet vodi stavniška mafija..........LOPOVI -.......
HOLAJ SLOVENIJA
22. 08. 2016 08.50
+6
Vedno pa je nekdo drug kriv,a ne? Če niso sodniki,je pa stavniška mafija,da pa igrajo kot tretjeligaši pa ni možno?
User513426
22. 08. 2016 10.54
Ni naslednjič bo napisano da so miniral Milaniča tko kot lani Šimundžo.
zeleleni
22. 08. 2016 08.38
+4
kje si muci še vedno na VIP v ljudskem vrtičku drese šteješ??
derChemiker
22. 08. 2016 08.36
+4
ne še Milaniča odstavt....nej ostane še par tekem, da si Olimpija nabere še nekaj točk prednosti....vsaj pred mariborom :) :) :)
Viejo cabron
22. 08. 2016 08.34
+5
Kaj sploh dela Zahović na klopi za vodenje tekme?? Milanič spokaj in prepusti vso zadevo Zahoviću.
HOLAJ SLOVENIJA
22. 08. 2016 08.52
+4
Saj ne sestavlja ekipe Milanič,odstranite Zahovića in njegovo oprodo Pavlina,ki ne dela nič,vleče pa mastne denarce,pa bodo rezultati tu!
expost
22. 08. 2016 08.33
+11
Čestitke Aluminiju za res lepo igro. Mariboru privoščim vse dobro. A dobro se jim bo godilo, ko bo ZZ nehal pijančevat in zapravljat klubski denar za obvladovanje svojih frustracij in lasten ego.
Jaka 3.3.
22. 08. 2016 08.26
+9
Novakovič je največja okrepitev.... Olimpije
HOLAJ SLOVENIJA
22. 08. 2016 08.52
+2