Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Zmagoviti niz Maribora porušil tudi trdnjavo Bonifika, Zahović in Tavares poskrbela za preobrat

Koper, 21. 09. 2016 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Koper prvič v tej sezoni ni zmagal na domači Bonifiki, kjer je Maribor nadaljeval svoj zmagoviti niz in ostal za petami vodilni Olimpiji (2:1). Marcos Tavares je tokrat začel v prvi postavi in prispeval zmagoviti zadetek v drugem polčasu, potem ko je v prvem Koper vodil po zaslugi kapetana Tonija Datkovića.

Več videovsebin
  • Izjava Darka Milaniča po tekmi Koper - Maribor
    00:45
    Izjava Darka Milaniča po tekmi Koper - Maribor
  • Vrhunci tekme Koper - Maribor
    10:38
    Vrhunci tekme Koper - Maribor
Definitivno smo odigrali dober prvi polčas, nato smo prejeli tisti zadetek, a le dve priložnosti niso dovolj za zmago nad Mariborom. Toda igralcem nimam kaj zameriti, danes nam je manjkalo nekaj športne sreče. V vsakem primeru čestitke ekipi Maribora za zmago, rad pa bi čestital mojim igralcem. Tisti prvi polčas ni bil dovolj, na nas pa je, da delamo in popravljamo napake. Milan Obradović, trener FC Kopra za Kanal A

Kriminalistična preiskava, ki v zadnjem času pretresa FC Koper, ni bila najboljši uvod v eno najbolj obiskanih tekem na Bonifiki v zadnjem času. Primorski ljubitelji nogometa so namreč na vseh domačih obračunih v tej sezoni prišli na svoj račun, Koprčani niso oddali še niti točke na Obali in tudi pred prihodom drugouvrščenega Maribora je bilo optimizma veliko. A v podobnem razpoloženju so na drugo najbolj oddaljeno gostovanje v sezoni prišl Štajerci, ki so nanizali serijo zmag v vseh tekmovanjih. Ozdraveli reprezentant Milivoje Novaković je bil dovolj pripravljen za povratek na klop za rezervne nogometaše, kjer se je znašel tudi Damjan Bohar, priložnost pa sta od prve minute dobila Marcos Tavares in Luka Zahović. Domači so računali na mednarodno pestro postavo z Gancem Couragom Pekusonom ter Južnokorejcem Inom-Hyeokom Parkom. Nekdanji hrvaški reprezentant Danijel Pranjić je začel na klopi in po minuti molka v spomin na preminulega bivšega nogometaša in trenerja Kopra Jova Vidakovića se je dvoboj pričel. Vijoličasti so hitro nanizali nekaj dobrih akcij, ob izteku tretje minute je nekaj prostora znotraj kazenskega prostora osvojil Luka Zahović, ki pa nato ni našel soigralcev v sredini. Koprski čuvaj mreže Vasja Simčič je bil že naslednjo minuto spet na preizkušnji in nato nerodno padel, potreboval je tudi zdravniško pomoč. Po globinski podaji Aleksa Pihlerja je moral biti na mestu v deveti minuti tudi kapetan Toni Datković, ki je mladega reprezentanta ustavil pred strelom blizu roba kazenskega prostora.

Mariborčani so bili spet nevarni v 16. minuti, ko je najprej Tavares in nato še Erik Janža lepo zagradila žogo ob črti golavta, predložek nekdanjega člana Mure pa je pred nasprotniki v sredini kazenskega prostora ujel Simčič. Pristaniščniki so najresneje zapretili v 19. minuti, ko je Pekuson podal v sredino do Parka, posojeni član Hoffenheima pa je poskušal s peto atraktivno zadeti s strelom na daljšo vratnico, a bil precej oddaljen od uspeha. Ed Kevin Kokorovič je v 23. minuti s strani pred vrata gostov poslal izvrsten predložek, a so se Štajerci nekako uspeli rešiti pred nevarnejšim poskusom katerega od mož v fluorescenčnih dresih, ki so imeli v prvi četrtini tekme žogo za odtenek več v svojih nogah. Nekdanji član Kopra Jasmin Handanović je dobro posredoval po še eni ostri podaji, v kazenski prostor je lepo prodrl Ruben Belima, a nato je izkušeni vratar v 30. minuti pomagal zakuhati vodilni zadetek domačih. Po podaji v kazenski prostor s prostega strela je Ljubljančan neodločno zapustil svoja vrata, Datković pa je z glavo zadel za vodstvo in še potrdil izvrstno strelsko formo. Mariborčani so v 37. minuti po akciji Sintayehuja Sallalicha zahtevali igro z roko, ki jo je nastavil Dangubić, toda Matej Jug se ni odzval. Glasni so bili tudi Primorci, Senijad Ibričić je ob izteku 39. minute prodiral in padel v 16-metrskem prostoru, a mu je Jug le pokazal, da naj hitro vstane. Matej Palčič je v postavi Maribora ob povratku na nekdaj domačo zelenico užalostil domače navijače in v 45. minuti s predložkom z desne lepo našel Zahovića, ki je v padcu z glavo silovito zabil žogo mimo vratarja za izenačenje.

Južnokorejec Park se v napadu Kopra ni naigral ob štajerskih branilcih.
Južnokorejec Park se v napadu Kopra ni naigral ob štajerskih branilcih. FOTO: Damjan Žibert
Danes smo odigrali odlično tekmo proti nasprotniku, ki je zelo čvrst in eden boljših v naši ligi, tako da moramo biti zadovoljni, da smo zmagali na težkem gostovanju. Uspel nam je niz šestih zmag in tudi v primeru, da na začetku ne kaže tako, kot bi si v nekem idealnem primeru nekdo zamislil, smo odigrali v celoti eno fantastično tekmo. Imamo še eno tekmo v gosteh, niz nadaljujemo in kot sem rekel po prejšnji tekmi: trdo moramo delati, da bi zmagovali tudi v bodoče. Darko Milanič, trener Maribora za Kanal A

Vijoličasti so tako kot prvega bolje začeli tudi drugi polčas. Zahović se je po lepi akciji Štajercev predolgo obiral v kazenskem prostoru in izgubil žogo, Sallalich pa je nato s 16 metrov meril prek vrat. Prvih deset minut sicer ni postreglo s preveliko količino razburjenj pred vrati, Peksona je trener Kopra Milan Obradović v 56. minuti v prvi menjavi na obračunu zamenjal z Matejem Pučkom. Projektil Pihlerja z razdalje v naslednji minuti ni preveč preplašil Simčiča. Maribor je bil za bolj prepričljivo predstavo nagrajen v 62. minuti, ko je Tavares potrpežljivo počakal podajo Pihlerja v globino in blizu roba kazenskega prostora nato neubranljivo zadel ob daljšo vratnico Kopra za svoj prvi ligaški zadetek v tej sezoni. Zadetek je proslavil s pomočnikom trenerja Sašo Gajserjem. Obradović se je takoj odzval na prvi zaostanek v sredinem večeru in namesto nezadovoljnega Ibričića v ogenj poslal zvezdnika Pranjića, ki je tako debitiral v koprskem dresu. Sallalich je v eni svojih značilnih akcij ogrel dlani Simčiča, ki pa se ni dal, nato pa je po dolgi žogi v priložnost na drugi strani prišel Park in lepo meril, toda le malce previsoko, da bi ukanil Handanovića, ki je žogo samozavestno le pogledal. V 76. minuti še ena v vrsti spornih situacij v zadnjih tednih, ko gre za sodnike PLTS: po strelu Sallalicha je lastno mrežo zatresel Jan Andrejašič, ki je posredoval pred Vršičem, ki je bil v prepovedanem položaju. Po dolgem posvetu s pomočnikom glavni sodnik Jug zadetka ni priznal.

Njegova piščalka je ostala nema tudi v 81. minuti, ko je v prodoru ob Janži na robu kazenskega prostora padel do tedaj nerazpoloženi Belima. S fantastično obrambo je Handanović dve minuti kasneje preprečil izenačenje Kopru, Muslimović bi po prodoru in podaji Pučka že skorajda dvignil roke v zrak za slavje, ko je pod prečko poslal izvrsten strel, toda Handanović je iztegnil roko in s parado kroga rešil vijoličaste. Koprčani so pritiskali in glasno protestirali zaradi poteze Pihlerja v kazenskem prostoru, toda Jug je po vlečenju za dres pokazal rumeni karton zgolj Muslimoviću. Darko Milanič je v dvojni menjavi na zelenico poslal Damjana Boharja in Blaža Vrhovca, zamenjala sta Pihlerja oziroma Sallalicha. Koprčani so imeli nato še eno lepo priložnost pred koncem rednega dela tekme, ko je Handanović slabo skakal na visoko žogo in trčil z Denisom Šmejem, Park pa je nato zgrešil vrata, v katerih je namesto gostujočega čuvaja mreže čakal le eden izmed njegovih kolegov iz polja. Tekmo bi lahko v 93. minuti odločil Novaković, ki je sprejel lepo diagonalno podajo in se otresel čuvaja, nato pa z levico slabo meril na bližnjo vratnico. Koprčani zapravljenih priložnosti gostov niso uspeli unovčiti s kakšno večjo priložnostjo in Maribor se je s polnim kompletom točk vrnil na drugo mesto, takoj za hrbet državni prvakinji Olimpiji. 

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog:

FC Koper ‒ Maribor 1:2 (1:1)
Datković 30.; Zahović 45., Tavares 62.

Postavi:

Koper: Simčič; Andrejašič, Datković, Gregov, Dedić, Kokorović (od 71. Muslimović), Biljan, Pekuson (od 57. Pučko), Belima, Ibričić (od 65. Pranjić), Park. Na klopi: Adam; Horvat, Valencia, Štromajer.

Maribor: Handanović; Palčič, Šme, Defendi, Janža, Kabha, Pihler (od 86. Bohar), Sallalich (od 87. Vrhovec), Vršič, Tavares, Zahović (od 79. Novaković). Na klopi: Obradović; Mertelj, Viler, Omoregie.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (112)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
22. 09. 2016 15.21
+4
A mi res vsi narobe vidimo po mojem mnenju je bil Pranja eden slabsih pri Kopru,@mandzo pa ga povzdiguje v visave.Ce bo on igralec leta v slovenski ligi,pojem svoj deznik pa to ni kar tako
Masterofpupetz
22. 09. 2016 11.52
+2
@mario dominacija hrvaškega nogometaša v Kopru
mariomandzukic
22. 09. 2016 08.49
-8
svaka cast kopru da so lahk zvabli taksno klaso kot je nas Pranja v klub.letos jih vidim kot glavne favorite za zmago
dajno
22. 09. 2016 09.17
+3
provokatorr
22. 09. 2016 10.36
+4
je klasa, ja, klasa v penziji, kot novakovič
Barca17 1
22. 09. 2016 11.43
+5
glavno, da je zdržal brez kartona ... celih 13 min haha
degenos
22. 09. 2016 12.23
+3
TU TA PRANJA NE BO NČ POMAGU KOPRU KER JE PRESTR PIKA.
LAC
22. 09. 2016 08.38
+7
Še ena sramota sodniške organizacije! Nihče mi ne more dopovedati, da so to le običajne sodniške napake! Zakaj zmeraj v škodo Maribora? "Stroka" se zmeraj javi pri spornih odločitvah, ko ima sodnik prav a ko sodnik pogreši (namerno?) potem pa vsi tiho! SRAM VAS JE LAHKO!
provokatorr
22. 09. 2016 10.39
+1
sem navijač MB, ampak mislim, da je Vršič prav butasto tekel naprej. Zahovič se je ustavil, Vršič pa je kar tekel v offsajd.
LAC
22. 09. 2016 12.59
+5
Pišem o čisti enajstmetrovki (igra žoge z roko)! LP
Pirhster
21. 09. 2016 22.38
+44
Danes me je pa Maribor prijetno presenetil, kajti zmagal je proti 11-tim igralcem ter 5-tim sodnikom.
degenos
21. 09. 2016 22.57
-24
dajno
22. 09. 2016 08.47
+3
Realno gledano... Bi imela vsaj dve piki manj, roka proti Gorici... Je bila ista kot jo je imel MB proti Kopru.. Kdo je dobil penal se ve
GhostBuster
22. 09. 2016 08.52
+5
interpelator in ti se širokoustiš z dvema pikama plusa v desetem krogu. hahahaha smiliš se mi.
MaunelNeuer
22. 09. 2016 16.12
+1
degenos
21. 09. 2016 22.35
-14
ha ha ha ...olimpija pa prva kraljuje
*sweet*
21. 09. 2016 22.36
+17
Barca17 1
22. 09. 2016 10.13
+4
sam si pa res l*zer, ker se s tem hvališ ... kaj ti pomaga, da si sedaj 1. če pa ob koncu sezone morebiti ne boste ?
MaunelNeuer
22. 09. 2016 16.12
+1
*sweet*
21. 09. 2016 22.35
+17
SRAMOTA SODNIKI
*sweet*
21. 09. 2016 22.35
+15
MANDA JE KUPO SODNIKE IN MANDA JE KUPO NZS!!!
seronja80
21. 09. 2016 22.43
-12
kdo je kupil tvoje možgane?(če si jih sploh kdaj imel) to je zdej boljše vprašanje..
glej ovega
21. 09. 2016 22.33
+28
zmagat 2 krat na eni tekmi..prvič proti Kopru druguč proti sodnikom.. fantje kapo dol za borbo danes!
degenos
21. 09. 2016 22.55
-10
olimpija pa vseen prva kljub dveh zmag marbora ...??
dajno
22. 09. 2016 08.48
+3
Z enim igralcem več v polju, pa še kakšnim ob igrišču
MaunelNeuer
22. 09. 2016 16.14
+2
*sweet*
21. 09. 2016 22.33
+16
Maribor je spet bil oškodovan z strani sodnikov.Vršič ni nič vplival na igro.
*sweet*
21. 09. 2016 22.34
+13
MaunelNeuer
22. 09. 2016 16.15
+2
RTVjeZAKON
21. 09. 2016 22.28
+4
Naveza Milanič in Źahovič vesta kako se stvari streže. Letos znajo biti prvaki. Vse miljone katere so zadnja leta dobili v evropi so vložili v nove okrepitve. Gredo z evropo naprej....saj lahko ...imajo denar
RTVjeZAKON
21. 09. 2016 22.30
+6
Trošijo po pameti in to je njihova prednost
900km
21. 09. 2016 22.25
+11
Pri PLTS so ugotovili, da dobijo več medijskega prostora, če sodnik na vsaki tekmi, ki je po tv, nardi par kapitalnih napak, zdaj pa to s pridom izkoriščajo. Vsaj zgleda tako
drofel 1
21. 09. 2016 22.22
+20
Maribor je več kot zasluženo zmagal. Sodnik jim ni dosodil penala (roka je bila), potem pa razveljavil pravilno dosežen gol.
šmajser1
21. 09. 2016 22.25
+14
Pa se vseeno smo zmagali! Morem pa se pohvalit Koper, mislim, da bodo se vzeli tocke tako Mb kot olimpiji
drofel 1
21. 09. 2016 22.44
He he. Imaš prav. Nam so pike vzeli v Ljubljani, vi pa ste zmagali v zadnjih sekundah tekme.
FC Chelsea2
21. 09. 2016 22.20
+9
čestitke mariboru za pomebne tri točke. salalihu očitno preprosto ne dovolijo gola drugi njegov a noben priznan. sodniki so se zelo trudili, da bi bili v pomoč olimpiji to je bil že tretji gol, ki ni bil priznan mariboru. ne bo me čudilo, če bo na enak način dala olimpija gol in bo priznan. drugače pa neki tud sporočilo milaniču kaj pošiljaš tega novakoviča v igro k očitno ne dojame, da ni na penzion izleti ampak na tekmi. mali zaho bi kamot igral celo tekmo. pa še neki vratarja menjal skor bi dva gola dobil in to samo po njegovi zaslugi, ker s sprehaja iz golove črte.
RTVjeZAKON
21. 09. 2016 22.19
+4
Bravo MB in čestitke Milaniču. Človek bo še desetletja srečo držal v Mariboru. Śe enkrat čestitke
šmajser1
21. 09. 2016 22.18
+5
Cestitke sampioni! Le Darkota nevem kako se bomo resli, ce bomo zmagovali?
RTVjeZAKON
21. 09. 2016 22.20
+3
CURVANORD Zanetti
21. 09. 2016 22.15
+10
Sodniki gor ali dol ce zelimo biti prvi moramo premagati vse tudi ce nam sodniki nagajajo,tak da ne sme bir izgovor tudi ce nas okradejo
soba666
21. 09. 2016 22.11
+12
a je Nova notri, da da gol ali da zgubimo, halo Milanič, malega Zahota menjavaš, pa ovega not, haloooo, ne mi rečt, da mali ne more laufat, Tavares pa lahko, pa vsa čast Tavi, bravooooo tudi proti sodnikom se bo moralo očitno igrati, čestitke vsem, najbolj pa Handi, bravo stari
soba666
21. 09. 2016 22.33
+4
minusarji, a hočete, da vam napišem od kod je Nova ali veste, ta ne mor igrat za sveti klub, ko igra za repko me en dr.. briga kaj dela tam, če pa je v Mb, pa ima da daje iz 10000 % šans gol, le kdo ga forsira iz Lj
Chelsea1991
21. 09. 2016 22.11
+12
nice try močvirniki gnili in vaši sodniki, več sreče prihodnjič...neboste 2x zapored s sodniki prvaki smradi
Chelsea1991
21. 09. 2016 22.12
+14
MaldiniSLO
21. 09. 2016 22.15
-8
Ti si bolan pomoje sanjas te kurceve sodnike...namesto da se veselis zmage svoje ekipe ti se ukvarjas z Olimpijo...smesno
AlternativeFacts
21. 09. 2016 22.10
-14
Nimaš kaj, včasih tudi boljša ekipa zgubi.....
Barca17 1
21. 09. 2016 22.11
+8
badi 27
21. 09. 2016 22.12
+11
MaunelNeuer
22. 09. 2016 16.17
+2