Prva liga Telekom Slovenije

Kanal A in VOYO: Okrepljeni Koper pravi izziv za prvake: 'Spet bomo morali ponoviti predstavo iz Domžal'

Ljubljana, 26. 08. 2016 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

S petkovima tekmama v Domžalah in Novi Gorici se začenja sedmi krog Prve lige Telekom Slovenije. Vodilna Olimpija bo vrh lestvice branila v soboto, ko v Stožice prihaja vedno močnejši Koper. Prenos ob 20. uri na Kanalu A in VOYO.

Kirm se je v jeseni kariere vrnil v domače mesto.
Kirm se je v jeseni kariere vrnil v domače mesto. FOTO: Damjan Žibert

Že precej glasne kritike so v taboru ljubljanske Olimpije po neprepričljivem, a rezultatsko zelo uspešnem začetku ligaške sezone, vnovič utišali z zanesljivo zmago nad Domžalami. Rumeni so pred prihodom zmajev kar leteli in prevzeli vodstvo na vrhu lestvice po porazu zeleno-belih z Rudarjem (0:2), toda velenjska epizoda je očitno le še okrepila varovance Rodolfa Vanolija, ki so zaenkrat na dobri poti proti ponovnemu boju za novo zvezdico. Po besedah izkušenega vezista Andraža Kirma se želijo Ljubljančani pred dvema tednoma reprezentančnega premora v slogu zaključiti s prvo prvenstveno etapo, ki je bila v Prvi ligi Telekom Slovenije veliko uspešnejša od tiste v kvalifikacijah za Ligo prvakov. "Priprave na prihajajočo tekmo s Koprom potekajo po ustaljenem programu. Veseli nas, da smo po dolgem času prikazali odlično igro, ki je bila plod popolne osredotočenosti celotnega moštva," je za spletno stran kluba dejal Kirm.

 "Po porazu z velenjskim Rudarjem, ki nas je močno podžgal, smo želeli v prvi vrsti dokazati sebi, da smo kljub vsem težavam, ki so nas pestile od pripravljalnega obdobja dalje, še vedno izjemno moštvo. Ne nazadnje nam je to uspelo potrditi na najboljši možni način - z ustreznim pristopom in zmagovalno miselnostjo. Omenjeni poraz nam je dal vedeti, da v slovenskem državnem prvenstvu ni nepremagljivih ekip. Vsako moštvo ima svoje prednosti in slabosti, druga stvar je naša individualna kakovost, ki predstavlja veliko konkurenčno prednost. Potrebovali smo eno dobro tekmo, s katero bi okrepili našo samozavest, obenem pa bi nam vlila novih moči pred naslednjimi preizkušnjami. Zavedamo se, da bomo morali že v soboto proti Kopru ponoviti dobro igro iz Domžal, če bomo želeli iztržiti poln izkupiček," meni nekdanji član Slovana, Domžal, Groningena in Omonie, ki bo z bogatimi izkušnjami pomemben člen nove Olimpijine zgodbe, čeprav s svojimi predstavami vseh navijačev še ni prepričal.

"Glede na vse okoliščine, ki so me spremljale ob prihodu v Olimpijo, bom potreboval še nekaj časa za dvig forme do želene ravni," priznava Kirm. "No, tudi v tem trenutku se počutim odlično, zdravje me služi, ob tem pa smo še rezultatsko zelo uspešni. Izkušenj mi ne manjka, želja in motiv nista vprašljiva, tako da komaj čakam naslednje izzive. Dejstvo, da nisem opravil celotnih priprav z moštvom in da me je obenem pestila poškodba kolena, se je nekje moralo odraziti. Toda čutim, da počasi prihajam k sebi, in da bo nadaljevanje sezone zagotovo uspešnejše v primerjavi z njenim uvodom," je še dodal Jaršan. Tudi Koper v Ljubljano prihaja s svojo računico, poročali smo že o zvezdniški okrepitvi, Gancu Couragu Pekusonu, ki bo velika nevarnost za ljubljanska vrata. Prvo gostujočo preizkušnjo več kot dva milijona evrov vrednega nogometaša, ki je debitiral ob zmagi Kopra nad Radomljami v prejšnjem krogu, boste lahko v soboto v živo pospremili ob 20. uri na Kanalu A in VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

assassin911
26. 08. 2016 18.02
-1
beda od slo nogometa, koliko je slo nogomet kvaliteten se vidi že potem koliko slo klubov igra v evropi. Žal noben več in škoda vsake minute namenjene nogometu.
Shyni
26. 08. 2016 17.45
A kdo ve, če letos sploh bo superpokal med Olimpijo in Mariborom
buenos1
26. 08. 2016 15.38
ja, spet bo treba ponovit igro iz domžal...in to še vsaj 30-krat