Prva liga Telekom Slovenije

Po Olimpiji sezono začenja še Maribor: 'Potrebnega bo nekaj časa, da se dobro uigramo'

Maribor, 17. 07. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po Olimpiji, ki je v soboto z minimalno zmago premagala Celje, sezono Prve lige 2016/17 v nedeljo pričenja še aktualni podprvak NK Maribor. Štajerski nogometaši v Ljudskem vrtu gostijo nogometaše Kopra, cilj Mariborčanov pa je jasen: zmaga in prve tri točke, s katerimi bi se Olimpiji pridružili na vrhu ligaške lestvice. Prenos na Kanalu A in VOYO ob 20. uri.

Darko Milanič
Darko Milanič FOTO: Damjan Žibert

V taboru Maribora o Kopru niso želeli razpredati na dolgo in široko, a cilj v Ljudskem vrtu je jasen: zmaga in tri točke. "Na vsaki tekmi gremo na zmago. Borili se bomo in poskušali zmagati tudi proti Kopru," je poudaril mladi up NK Maribora Dino Hotić, ki je s predstavami v zadnjega pol leta resno opozoril na svoje kvalitete. Pred otvoritveno sezono vezist sporoča: "Mislim, da bo sezona še bolj zanimiva kot prejšnja. Pestro bo."

Izkušeni branilec Maribora Marko Šuler je poudaril, da je ekipa Maribora v prenovi, da je doživela veliko sprememb, zato bo potrebnega nekaj časa, da se ekipa uigra. "Ekipa je spremenjena. Maribor je v drugačni podobi kot v preteklih letih. Pestro bo, zanimivo, trdo. Ne vem, v Ljudskem vrtu se vsi zaprejo. Potrebno jih bo prebiti. To bo težka tekma, a gremo na zmago, po nove tri točke," je dejal Korošec.

Šuler pravi, da je ekipa prenovljena, tako da bo potrebno nekaj časa, da se dobro uigra.
Šuler pravi, da je ekipa prenovljena, tako da bo potrebno nekaj časa, da se dobro uigra. FOTO: Damjan Žibert

Od vijoličastega dresa so se poslovili Amir Dervišević, Agim Ibraimi, Željko Filipović in Jean Philippe Mendy, uprava kluba pa je več prostora namenila tudi mladim nogometašem. Ob trojici novincev, bivšima grofoma Blažu Vrhovcu in Sunnyju Omoregieju ter povratniku Aleksju Pihlerju, se je v Ljudski vrt po polletnem kaljenju v Krškem vrnil tudi Hotić.

Maribor : Koper
Maribor : Koper FOTO:
Podobno kot Maribor, se tudi koprska barka v novo sezono podaja v nekoliko spremenjeni podobi. Na Bonifiki se je znova zgodilo lepo število odhodov in prihodov, največ pozornosti javnosti pa je s prihodom v Koper vzbudil Senijad Ibričić. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine se je po nekajletnem igranju v Turčiji nazadnje mudil v Iranu. Po enoletnem igranju za špansko Osasuno, s katero se je prebil med najboljše klube v državi, se je na Bonifiko vrnil tudi Matej Pučko, enoletna posoda v Bologno pa je potekla tudi mlademu reprezentantu Marku Krivičiču. Vodstvo koprskega prvoligaša je iz Krškega na Obalo zvabilo Šimeta Gregova, s polletne posode v Tolminu pa se je vrnil tudi Vasja Simčič.

Prva liga, 1. krog, Ljudski vrt (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20. uri):
NK Maribor – FC Koper

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cokli
17. 07. 2016 19.41
Primorski strokovnjak....mora imet 2x boljšo ekipo da zmaga....
rambek
17. 07. 2016 18.11
Maribor ima spodobno ekipo. naj dajo več priložnosti mladim ker so talenti Šuler in Novakovič na klop. Rahmanovič, Palčič, Vanon so sploh kaj odigrali.
šmajser1
17. 07. 2016 16.23
+1
Danes pa ce ne bom gledo napadalnega mojega Maribora in ofenzivo od zacetka kot se za institucijo kot pravi Zlatko, tudi spodobi! Ce si ne ustvarjamo priloznosti in napadamo, nismo Maribor! MARIBOR SAMPION
Žac
17. 07. 2016 18.47
RedRooster
17. 07. 2016 12.30
+6
Joj Štajerci imate srečo z Mariborom; še sanja se vam ne kaj smo morali (in bomo še morali) mi zmajčki pretrpeti s to Olimpijo! Pokojni dramatik Peter Božič je jokal, kot otrok, ko je Olimpija razpadla, sedaj pa njegov kip ob poti spominov gleda proti Stožicam in verjetno joka na drugem svetu! Lani Pušnik uvede igro, da igralci letijo po igrišču, nato ga brezveze menjajo z Srbom, ki na igrišče postavi same počasne Čalete, sedaj pa Italijan z neko taktiko, ki jo gledalci ne maramo, da dobiš v pol ure 4 gole in zaigraš ves renome Maribora v predhodnih letih; kupili so igralce za 20 jurjev na mesec in potem Celje diktira tempo v Stožicah! Če mene vprašate je bil lani prvak Pušnik, Henty in Šporar, vse ostalo pa je zabloda vodenja, kar se vidi sedaj, ko Stožice spet samevajo! Ljubljanski gledalci pač niso zvesti barvi, odklenkajo klub, če doma čuva rezultat namesto, da bi igrali naprej, glede na finančni vložek, ki ni majhen proti drugim SLO klubom! Smejali smo se, ko je šel Novaković v Maribor, sedaj se oni nam, ko Kirm v celi tekmi ne spravi skupaj ene podaje ali preigravanja! Radovič je bil za večino doktor znanosti:) V sredo bo treba spet pirček več popit, bo žalost:)
Mungos2
17. 07. 2016 14.56
+3
šmajser1
17. 07. 2016 15.11
+2
probeg
17. 07. 2016 16.05
-3
rambek
17. 07. 2016 18.15
Recimo še Zajc, Kronaveter na sredini in Mitrovič v napadu. so imeli tempo. Sedaj pa mantra Delamo in Zarifovica, ki sta brez perspektive isto v napadu nori z Novakom, ki je pogorel. Matić je najboljši ko je na klopi. Velikonja edina okrepitev, ki se je pokazala. Rabite še vsaj napadalca pametnega vezista in bočnega. Ter Golmana.- Vidmar je rad na bolniški.Šeliga je out in Brljak isto. Šeliga je isti nivo kot Jasmin od dobrega bratranca. S tem, da Maribor ima klop Olimpija je pa nima. Upam, da premagate tale Trenčin. Če ne lahko Vanoli kar leti.
Mungos2
17. 07. 2016 11.51
+2
Žalostno, da pišete samo o Mariboru in Bežigradu05, občasno o Domžalah. Vsi ostali klubi so pa za vas dim. Kako nizka kultura šolanih novinarčkov !
Fyakerman
17. 07. 2016 11.42
+0
Kakšni bedni izgovori,mi že greste pošteno na živce.Kaj ste pa delali v obdobju priprav,aha niste vedeli,da se bližajo evropske tekme.Kot sem napovedal,izpad v prvem krogu,kdo bo odgovarjal,zopet nihče,Milanič spokaj se,ti nevedni Tomaž,za NK Duplek si edino dober,sama žalost,bog s teboj.
Paštašutar
17. 07. 2016 10.05
+2
Že iščejo izgovore za izpad,ki sledi v četrtek!!!
KomentatorPolde
17. 07. 2016 08.12
+2
FC Koper City bi morali napisati. Se sliši še malo bolj zahodno !