Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Aluminij ostal brez enajstmetrovke in točk, Olimpija z visoko zmago nazaj na vrh

Kidričevo, 18. 09. 2016 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Olimpija je pod vodstvom trenerja Luke Elsnerja še naprej neporažena, zeleno-beli so na prvem gostujočem obračunu pod novim vodstvom v domačem prvenstvu slavili v Kidričevem (3:0). Zadeli so Blessing Eleke, Miha Zajc in Leon Benko. Domači so pri zaostanku z 0:1 brez uspeha zahtevali najstrožjo kazen.

Več videovsebin
  • Izjava trenerja Aluminija Bojana Špehonje po tekmi z Olimpijo
    00:44
    Izjava trenerja Aluminija Bojana Špehonje po tekmi z Olimpijo
  • Izjava trenerja Olimpije Luke Elsnerja po tekmi z Aluminijem
    00:38
    Izjava trenerja Olimpije Luke Elsnerja po tekmi z Aluminijem
  • Vrhunci tekme Aluminij - Olimpija Ljubljana
    04:47
    Vrhunci tekme Aluminij - Olimpija Ljubljana
  • Igranje z roko Darijana Matića na tekmi Aluminij - Olimpija
    02:11
    Igranje z roko Darijana Matića na tekmi Aluminij - Olimpija
Definitivno zaslužena zmaga Olimpije. V prvem polčasu smo odigrali slabo, nekako prestrašeno, brez prave igre in s preveč nabijanja. V drugem polčasu pa smo začeli bolje in poskušali malce pritisniti, imeli smo dve ali tri situacije, v katerih bi lahko zadeli, a žal nismo. V tistem trenutku, ko smo najbolj napadali, smo dobili drugi gol prepoceni. Naša zadnja vrsta danes ni bila na nivoju in takrat, ko je bilo 2:0, je bila tekma končana. Bojan Špehonja, trener Aluminija za Kanal A

Branilka naslova Olimpija je praktično nespremenjena začela gostovanje v Kidričevem, potem ko je pod taktirko trenerja Luke Elsnerja prejšnji teden tesno ugnala Gorico v domačih Stožicah. V nekdaj priljubljenem reprezentančnem centru so se še posebej pripravili na prihod prvakov in televizijskih kamer Kanala A, ki so prvič prenašale domačo tekmo Aluminija. Elsner je po robu poletni ekipi Bojana Špehonje, ki je v šestem krogu presenetila tudi Maribor v Ljudskem vrtu, postavil skorajda nespremenjeno enajsterico, v kateri je priložnost namesto Danijela Miškića dobil spet zdravi Rok Kronaveter. Nekdanji član lokalnega rivala Aluminija, ptujske Drave, je tekmo začel prvič po porazu s Koprom v Stožicah, ki je odnesel nepriljubljenega trenerja Rodolfa Vanolija. Domačo enajsterico je skupaj z Ljubljančani, ki so tokrat zaigrali v črni postavi, pozdravila skoraj povsem polna glavna tribuna, medtem ko je zeleno-bele spremljala prav tako številčna navijaška skupina Green Dragons. Leon Benko, ki je tekmo tako kot pred tednom dni spet začel v paru z Blessingom Elekejem, je na začetku tretje minute hitro prišel v priložnost za prvi strel, a to z okoli 20 metrov storil zelo slabo. V na trenutke sončnem vremenu je imel več od igre po prvih desetih minutah Aluminij, do večjih priložnosti pa rdeče-beli niso prišli. Nemanja Jakšić je po potrpežljivi akciji Olimpije in predložku Andraža Kirma v 15. minuti izbil v zadnjem hipu pred Elekejem, ki pred vrati najbrž ne bi imel težje naloge.

Zmaji so začeli nizati bolj konkretne akcije in Aluminij se je moral zatekati k vedno bolj globokemu branjenju ostrih predložkov gostov. V 22. minuti je z glavo v visokem loku s težkega položaja poskušal zadeti Miha Zajc, a ni preveč ogrozil Luke Janžekovića. Tako kot Roka Vodiška ni prestrašil Lovro Cvek v 26. minuti, ko je šele kot prvi nogometaš na tekmi poslal strel v okvir vrat, Vodišek pa je žogo ujel. Olimpija je prikazala vse prej kot navdušujočo predstavo, a v 34. minuti s prvim strelom v okvir vrat povedla. Denis Klinar je natančno podal z desnega boka, Eleke pa je z glavo najprej zadel svojo ramo in žoga se je kljub temu od vratnice odbila za hrbet nemočnega Janžekovića. Olimpija bi lahko hitro tudi podvojila prednost, a po dobrem delu Andraža Kirma na desnem boku in podaji Ljubljančana v sredino ni stekel Eleke. Sebično je nato eno od akcij zaključil še podajalec za zadetek Klinar, morda najlepšo priložnost pa je po kotu in domiselni potezi Zajca zastreljal Kronaveter, čigar strel je zletel prek vrat. Drugi polčas bi že v prvem pravem napadu Aluminija skorajda prinesel veliko priložnost za domače, Blaž Kramer se je izognil zanki prepovedanega položaja, toda v trenutku, ko bi sprejel globinsko žogo in bi sam krenil proti Vodišku, mu je okroglo usnje ušlo izpod nadzora. Vodišek je moral biti v prvih petih minutah dvakrat na mestu, predvsem v 51. minuti, ko je Lovro Bizjak po prostem strelu s strani ostal povsem sam, a prešibko udaril z glavo. Vodišek je v 52. minuti po prodoru ustavil še nizek strel Jakšiča in Kidričani so že zelo resno grozili z izenačenjem.

Luka Elsner se je prvič v trenerski karieri kot strateg Olimpije meril na gostujoči tekmi v Prvi ligi.
Luka Elsner se je prvič v trenerski karieri kot strateg Olimpije meril na gostujoči tekmi v Prvi ligi. FOTO: Damjan Žibert
Mešane občutke imam. Sem vesel, da smo zmagali in da smo pokazali nekaj dobrega v nekih trenutkih tekme, a res me moti to, kako smo bili videti 20 minut po tem, ko smo se vrnili iz garderob na igrišče. Nezbrani, izgubljali smo enostavne žoge, slabo smo bili postavljeni ... In tukaj se je lomila tekma, malce srečno smo šli skozi, naslednjič ne bomo. Moramo biti bistveno, bistveno boljši v vseh trenutkih tekme, ne smemo se spuščati v takšne probleme, v kakršne smo se danes. Luka Elsner, trener Olimpije za Kanal A

Lepo priložnost bi imeli "šumari" v 55. minuti, če bi glavni sodnik Andrej Žnidaršič zapiskal za indirektni prosti strel, svojemu vratarju je namreč ob pritisku enega izmed domačih napadalcev podal Kenan Bajrić, Vodišek pa je žogo prijel, a srečno ušel kazni. Elsner se je kmalu odzval s prvo menjavo, Kronaveter, ki je nekaj minut prej še enkrat neuspešno poskusil z razdalje, je svoje mesto prepustil Danijelu Miškiću. Z zelenice je moral po tem, ko je nerodno stopil v boju za žogo, tudi Eleke. Strelec do tedaj edinega zadetka ni mogel nadaljevati igre, Elsner pa je namesto Etiena Velikonje za zadnjih 30 minut na zelenico poslal Juliusa Wobaya. Domači so glasno zahtevali najstrožjo kazen v 63. minuti, ko se je žoga po kotu odbijala po kazenskem prostoru, in strel domačih je nato zadel Matića v dvignjeno roko, a Žnidaršič ni zapiskal. Da je bila jeza še večja, je kmalu poskrbel Zajc, ki je pobegnil po lepi podaji Benka in hladnokrvno matiral Janžekovića za svoj četrti ligaški zadetek sezone. Tri minute pozneje je bilo na semaforju že 0:3, Klinar je prebil levi bok Aluminijeve obrambe, ko so se že začele pojavljati prve dežne kaplje, njegovo ostro podajo v sredino pa je mojstrsko v padcu izkoristil Benko in s strelom v daljši kot praktično že odločil dvoboj. Špehonja je poskusil potek dogodkov obrniti z aktiviranjem Žige Škofleka in Antona Rogine, Elsner pa je zaslužen počitek namenil delovnemu Benku po njegovem ligaškem prvencu in drugem zadetku na prvih treh tekmah za zeleno-bele.

Olimpija je brez večjih težav držala visoko prednost. Potem ko je na nosilih zelenico zapustil Vedran Turkalj, vseeno je lahko nadaljeval igro, je rezervist Škoflek skupaj z Maticem Vrbancem zapretil vsaj s častnim zadetkom, a je bil vedno znova na mestu v slovenskem državnem prvenstvu še nepremagani Vodišek. Zajc je bil na drugi strani blizu še četrtemu zadetku v domači mreži, njegov strel z levico z roba kazenskega prostora pa v 88. minuti ni za veliko zgrešil zgornjega kota vrat. Tekmo so državni prvaki pripeljali h koncu z nedotaknjeno mrežo in se vrnili na vrh lestvice, kjer imajo dve točki naskoka pred Mariborom. Gorica se lahko z zmago na zadnji tekmi kroga s Koprom Ljubljančanom približa na vsega točko.

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog:

Aluminij ‒ Olimpija Ljubljana 0:3 (0:1)
Eleke 34., Zajc 65., Benko 68.

Postavi:

Aluminij: Janžeković; Krljanović (od 72. Rogina), Kramer (od 84. Srdić), Vrbanec, Bizjak (od 69. Škoflek), Zeba, Cvek, Turkalj, Rebernik, Jakšić, Kocić. Na klopi: Hrastnik; Vezjak, Petrović, Damiš.

Olimpija: Vodišek; Klinar, Kelhar, Delamea Mlinar, Bajrić; Matić, Zajc, Kronaveter (od 57. Miškić); Kirm, Eleke (od 61. Wobay), Benko (od 73. Velikonja). Na klopi: Šeliga; Alves, Krefl, Zarifović.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (314)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
19. 09. 2016 19.59
+5
Mura Nafta 3 liga gledalcev 2500. Prvoligaši lahko samo tak obisk sanjajo.
Uporabnik113089
19. 09. 2016 19.01
-1
"Elsner pa je namesto Etiena Velikonje za zadnjih 30 minut na zelenico poslal Juliusa Wobaya." To bo, ja! Drugače pa, enajstmetrovke ni bilo...
mackon08
19. 09. 2016 19.58
+1
Enajstmetrovke ni bilo, ker jo sodnik ni dosodil. Klasika.
Nimasmisla
19. 09. 2016 14.10
+1
če bi bila roka na drugi strani bi bil pa sigurno penal,če pa ne bil gol bi pa ponavljali penal češ da golman ni bil pri miru
miso_
19. 09. 2016 12.44
+2
a tokrat "strokovnega" mnenja glede penala in indirekta od Krajnca ne bo? Bi bil prav vesel pojasnila, ce je sodnik opravil korektno ...
degenos
19. 09. 2016 12.14
+0
ne filozofirat ....... štejejo goli ..... sene dogaja to samo pri olimpiji ??
vincester
19. 09. 2016 12.48
+1
Se vidi da nisi ljubitelj nogometa pač pa ljubitelj rezultatov! Jaz pač uživam v igri in ne filozofiram!
degenos
19. 09. 2016 14.08
-1
na fuzbal hodjo zaradi golov ne pa sodniških napak!!!
MaunelNeuer
19. 09. 2016 16.07
+1
sej, zarad namernih sodniških napak lolimpija dosega gole
Peter Selan 1978
20. 09. 2016 10.34
Ti si pa spran povej mi kakšno napako je sodnik naredu pri drugem in tretjem golu?
vincester
19. 09. 2016 10.57
+0
Olimpija ni pokazala v tej tekmi nič- povprečna igra brez ustvarjenih priložnosti in strelov na gol. Dosegla 3 gole in to je tudi vse. Seveda štejejo goli in zmaga. Če bi bila dosojen kazenski strel saj je bila očitna igra z roko se verjetno tekma ne bi končala kot se je. Aluminij je igral srčno,borbeno in odprto igro, ne glede na rezultat mu gre čestitati.
User513426
19. 09. 2016 14.03
-1
jasnovidec povej številke lota. ti in tvoji če-ji. vprašanje je tudi če bi bila 11metrovka dosojena če bi to tudi zadeli. veliko če-jev in prepiranja za brezveze.
degenos
19. 09. 2016 10.14
-2
štejejo samo goli ....lepotne napake niso pomembne .....olimpija je najboljša !
MaunelNeuer
19. 09. 2016 16.08
+2
Peter Selan 1978
20. 09. 2016 10.35
Pejt raj h koritu da boš mel kej pametnega v gobcu
deathbite
19. 09. 2016 10.00
+3
Štakorci imate zopet "veselje"?! Članki Mb nimajo nikoli tolikšnega obiska. No, je bil pa Mb vsaj en dan prvi na vaški lestvici! To tudi nekaj šteje?!
LAC
19. 09. 2016 09.40
+8
KJE PA JE SEDAJ "STROKOVNA" RAZLAGA GLEDE IGRE ŽOGE Z ROKO IZ VRST nogometnih sodnikov SLOVENIJE? NAENKRAT PONIKNEJO! ZANIMIVO!
malimax
19. 09. 2016 09.32
+2
Seveda Matic nebi priznal pa ce bi mu j...a rezali.
malimax
19. 09. 2016 09.30
+0
Pa take sodnike je treba kaznovati ,pa se racune pregledati koliko dobijo pod roko.
ROMELS
19. 09. 2016 09.32
+1
Res je. Ta sodnik ne sme soditi nobene tekme več. Ga izključiti in kaznovati. Da sem olimpijin igralec ali trener, bi se sramoval take zmage.
deathbite
19. 09. 2016 10.00
-1
Zakaj? Tudi, če bi bil gol iz 11m, je Olimpija dala še dva!
MaunelNeuer
19. 09. 2016 16.09
+1
mogoče bi dobli krila če bi zadeli s penala ane
Megaclite
19. 09. 2016 09.06
+2
A spet je Olimpija imela svojega sodnika?
MaunelNeuer
19. 09. 2016 16.10
a ga kdaj nima? no ja ko špilajo v Evropi
Ivy Zar 1
19. 09. 2016 08.08
+0
penal je bil, ni kaj, to treba priznat...je pa tudi res, da bi Olimpija zmagala tudi, če bi ga sodnik piskal...dobra igra, samo tako naprej...
macek_garfield
19. 09. 2016 08.12
+7
ja, zna bit, da bi zmagala, ampak tega ne bomo vedeli, ker po nepiskanju je aluminiju ocitno padla morala, no morda pa bi golman tudi obranil penal, nikoli ne bomo vedeli, vemo pa da je sodnik oskodoval aluminij in s tem omogocil nk-bezigradu da zmaga in taksen sodnik ki stoji 10 m vstran in ne vidi roke lahko je lahko samo podkupljen s strani nk-bezigrada pa to
zeleleni
19. 09. 2016 08.28
+3
muci mogoče pa rabi očala nikoli ne veš a ne
macek_garfield
19. 09. 2016 08.05
+1
ja tako to je, ko igra nk-bezigrad z 12 igralci, pa to, zalostno, pa to, sramota sodniska, ampak tako to je, pa to
zeleleni
19. 09. 2016 08.30
+0
ste se zvlekli proti krškemu ker vaši posojeni igralci ne smejo igrat proti mb res krasna zmaga ko jih 5 manjka v prvi postavi a ne
pluty
19. 09. 2016 08.33
-2
zeleleni
19. 09. 2016 08.33
-1
aja pa to delate na podlagi ustnega dogovora.kot bi bile tekme proti krškemu že dogovorjene da zmaga mb a ne
MaunelNeuer
18. 09. 2016 22.17
+2
buuuuu sramota močvirniška spregledali čisto roko in še penal za aluminij ni piskal, pole se repenčijo kak so dobri, ma,rš brez sodnikov niso niti top 3
BOZICEKSLO
18. 09. 2016 21.33
+4
Lahko bi priso Rok Elsner v Olimpijo dober na dmju. 30 let tu nekje. Tale Matic je slab oz nič posebnega Šeliga Beljak Kirm benko Wobay Kelhar so že vsi na zaključku kariere tukaj bo treba pomladitev ekipo in začeti z mlajšimi kjer bo igra hitrejša in več možnosti v Evropi. Trenutno se ni Olimpija na tem nivoju.
šmajser1
18. 09. 2016 21.10
+7
Brezveze bluzit... Penal je bil... Olimpija bila boljsa in zasluzeno zmagala.... Maribor vceraj zaluzeno zmagal, a lahko bi bilo tudi drugace..Naslednji krog prosim....
I.G.I.
18. 09. 2016 20.57
+0
Inderktni prosti strel se mi zdi je bil bolj tako tako, ampak penal pa priznam bi moral biti, ampak mislim da bi Olimpija kljub morebitnemu rezultatu 1:1 prišla na koncu do zmage, ker je bila za razred boljša od Aluminija.
walter2
18. 09. 2016 20.35
+4
Če ste navijači Olimpije upravičevali roko in najstrožjo kazen na tekmi z Gorico imejte obraz in priznajte tudi to in oškodovanje sodnika na račun Aluminija!
buenos1
18. 09. 2016 21.01
+22
priznamo..roka je bila in dober sodnik bi v tem primeru dosodil penal...the end
nejmarsaks
18. 09. 2016 21.14
+5
ja sej vsi smo vidl da je bla roka...mi vsaj prznamo
macek_garfield
19. 09. 2016 08.06
-1
koliko ja gazda placal sodniku, da ni videl roke pa to?
zeleleni
19. 09. 2016 08.33
+1
tincoop
18. 09. 2016 20.29
+0
Čudno da so pri poročilih pokazali tisto roko in podajo golmana, komentirali pa raje niso nič!? Še zmeri ne štekam da evropska lolimpija rab pomoč sodnikov al kva? Bi blo bolš če bi u prvi ligi bla sam lolimpia...