Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO in FOTO: Olimpija garala za zmago in jesenski naslov, Zavrčani jezni na sodnika Vinčića

Zavrč, 02. 12. 2015 06.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Nogometaši ljubljanske Olimpije so si prvič po letu 2002 zagotovili naslov jesenskih prvakov s prigarano zmago v Zavrču (1:2). Haložani so zapravili vodstvo in ob zaostanku neuspešno zahtevali tudi najstrožjo kazen po prekršku gostujočega vratarja Aleksandra Šelige. Andraž Šporar niti na klopi.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Zavrč - Olimpija
    02:11
    Vrhunci tekme Zavrč - Olimpija
  • Sporna situacija na tekmi Zavrč - Olimpija
    00:39
    Sporna situacija na tekmi Zavrč - Olimpija
  • Izjava trenerja Olimpije Marijana Pušnika
    00:28
    Izjava trenerja Olimpije Marijana Pušnika
  • Iz 24UR: Nogometaši Olimpije jesenski prvaki
    02:19
    Iz 24UR: Nogometaši Olimpije jesenski prvaki

Odsotnost Andraža Šporarja s seznama igralcev za tekmo je bila glavna novica pred začetkom gostovanja Olimpije pri Zavrču, kjer so zeleno-beli po porazu z Gorico morali odgovoriti in pred večernim derbijem v Domžalah pritisniti na prvega zasledovalca Maribor. Prvega strelca lige sodeč po uradni verziji dogodkov v kadru ni bilo zaradi poškodbe, ki jo je staknil že na derbiju z Mariborom, toda v ozadju naj bi bila tudi pogajanja za januarski rekordni prestop v tujino. Zeleno-beli so se morali tako zanesti na Lucasa Ontivera in Ezekiela Hentyja z zavedanjem, da Zavrč še ni izgubil tekme proti najboljšima ekipama prvenstva. Nazadnje je ekipa Ivice Solomuna v Ljudskem vrtu remizirala z Mariborom, Olimpijo pa tudi na račun velike točke izpod Kalvarije pričakala brez Veljka Batrovića in Aleksa Pihlerja.

Haloški as Albert Riera, ki je z bele točke pred dnevi zabil prvi gol v slovenski ligi, je predstavljal glavno nevarnost pri domačih, ki so se hitro znašli na precej resni preizkušnji. Po izteku prve minute je lepo z levega boka prodrl Henty in z ostro žogo iskal Ontivera, a Argentinec v težkem položaju ni uspel nevarneje streljati. Na drugi strani pa je v peti minuti udaril Josip Golubar, ki je izkoristil več neodločnih posredovanj ožje ljubljanske obrambe in se sprehodil do Aleksandra Šelige, nekdanjim soigralcem pa je zabil sladek zadetek za vodstvo. Dobljeni skok Roka Kronavetra je v izjemno priložnost v osmi minuti poslal Hentyja, Nigerijec pa je kljub temu, da je Dominik Picak nepotrebno prišel skoraj do roba kazenskega prstora, ob završkem vratarju slabo streljal, tudi drugi poskus iz praktično mrtvega kota pa je Afričan poslal mimo vrat.

Albert Riera je na tekmi z ekipo, proti kateri je debitiral, objokoval zapravljene priložnosti in sodniške odločitve.
Albert Riera je na tekmi z ekipo, proti kateri je debitiral, objokoval zapravljene priložnosti in sodniške odločitve. FOTO: Damjan Žibert

Zavrč je bil nevaren praktično iz vsake akcije, toda Francesco Tahiraj je ob Darijanu Matiću in Hrvoju Čaleju prehitro padel v kazenskem prostoru in v deveti minuti dobil le rumeni karton iz žepa sodnika Slavka Vinčića. Po malce bolj umirjenem nadaljevanju je Denis Glavina v 18. minuti ostro pokosil Matica Finka na haloškem levem boku in zasluženo dobil rumeni karton, domačini pa so ob jezi gostov še nekajkrat posredovali precej grobo. Na videz posem nenevarni Zavrčani bi nato lahko še drugič "pičili", če bi Dejan Glavica uspel izkoristiti hudo napako Dejana Kelharja, a se je sam pred Šeligo zapletel. Kazen je prišla hitro in s pomočjo izjemno lepega strela Ontivera, ki si je blizu roba kazenskega prostora s prsmi nastavil žogo za strel z volejem, ki je po odboju od tal s pomočjo vratnice ukanil Picaka. Zavrč je po prejetem zadetku povsem prevzel pobudo in po tem, ko je Riera ob Kelharju neuspešno iskal najstrožjo kazen, je po kotu, ki je sledil, prav nekdanji branilec Crvene zvezde pred svojim vratarjem izbil oster poskus Lovra Cveka.

Vodilna ekipa lige je odgovorila z lepo akcijo po podaji iz kota, a je Miha Zajc z roba kazenskega prostora "na prvo" za kakšen meter zgrešil daljšo vratnico. Močno okrvavljeni Golubar je moral v 36. minuti za hip z igrišča, toda hujše kazni zaradi udarca eden izmed ljubljanskih branilcev ni dobil. Sledil je prosti strel Cveka z levega boka, ki je ob plavajočemu Šeligi v visokem loku zletel manj kot meter mimo daljše vratnice. Še pred polčasom je imel Henty na nogi ljubljansko vodstvo, toda v 40. minuti je po pobegu s sredine igrišča sam pred Picakom meril točno v završkega čuvaja mreže. Ob izteku 42. minute je imel veliko priložnost tudi Tahiraj, ki je po visoki žogi Riere vnovič pobegnil Kelharju, a ga je Šeliga dobro zaprl. Zadnje razburjenje pred vrati je v prvem polčasu zakuhal Fink, ki je s prsmi vračal žogo Šeligi, nekdanji slovenski reprezentant pa je do nje prišel tik pred Glavico.

Ob odsotnosti Šporarja sta zadela oba napadalca, ki sta tekmo začela - Lucas Ontivero in Ezekiel Henty.
Ob odsotnosti Šporarja sta zadela oba napadalca, ki sta tekmo začela - Lucas Ontivero in Ezekiel Henty. FOTO: Damjan Žibert
Drugi polčas se po 15 minutah ni preveč razživel in obračun je postajal vedno bolj taktičen ter na trenutke tudi grob. Vinčić je do tedaj pokazal že šest rumenih kartonov. Čale bi lahko poskrbel že za sedmega, to bi v 60. minuti pomenilo njegovo izključitev, a je imel nekoč eden najbolj obetavnih hrvaških nogometašev veliko sreče, da mu je Vinčić oprostil štart s hrbta nad Riero blizu sredine igrišča. Precejšnjo nemoč zmajev je nenadoma v 64. minuti prekinil Henty, ki se je znašel na pravem mestu po neverjetno slabem izbijanju Denisa Glavine. Ta je praktično asistiral prvemu podajalcu Prve lige za miren zaključek znotraj kazenskega prostora in prvo vodstvo. Dih je domačim navijačem zastal v 72. minuti, ko je bil po globinski žogi prekratek Fink, rezervist Jure Matjašič pa je sam pred Šeligo s praktično prvim dotikom na tekmi zadel ljubljanskega vratarja, ki ga je nato z roko zrušil, toda Vinčić ni zapiskal.

Solomun: Moj komentar sojenja lahko slišite
Po tem, ko je Solomun že aktiviral Matjašiča in Roka Zorka, je Marijan Pušnik prvo menjavo opravil v 79. minuti, ko je Kronavetra zamenjal Nik Kapun. Poškodovan je moral iz igre tudi Čale, ki ga je od 82. minute nadomeščal Denis Klinar. Še eno veliko napako bi si v 88. minuti kmalu privoščila ožja obramba Olimpije, a je Zavrčani po neuspešnem grajenju žoge Kelharja ob golavt črti niso izkoristili.

Na glavi je imel izenačenje tudi Toni Datković, ki ga je v osrčju kazenskega prostora našel prosti strel Riere v zadnjih sekundah rednega dela, a je žoga zletela čez prečko. V kar petih minutah dodatka, gledalci so negodovali ob "nenadni poškodbi" prepone gostujočega vratarja Šelige, so se zeleno-beli osredotočili na branjenje vodstva, Zavrč pa je bil še nekajkrat blizu, toda Šeliga je bil predvsem ob poskusu Ivana Novoselca z glavo na mestu.

"Čestitke fantom, res so pokazali karakter, danes je bila to velika borba. Vedeli so, da je Zavrč doma zelo težek nasprotnik. Borili smo se za vsak centimeter igrišča in mislim, da smo na koncu zasluženo zmagali. Imeli smo še nekaj priložnosti, drugače pa je bila tekma zares težka, zato iskrene čestitke fantom," se je glasil komentar gostujočega stratega Pušnika, medtem ko njegov kolega Solomun, vsaj direktno, ni želel kritizirati sojenja. "Storili smo dve kardinalni napaki na postavljeno obrambo, ki sta nas stali točk. Proti takšni ekipi si kaj takšnega ne moreš privoščiti," je povedal Solomun. "Z menjavami in osvežitvami smo se poskusili vrniti v igro, toda do konca nismo imeli sreče. Sojenja ne bom komentiral, naj bo dovolj to, kar slišite (negodovanje navijačev, op. a.)," je še dodal povratnik na haloško klop.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:

Izid 20. kroga:

Zavrč – Olimpija 1:2 (1:1)
Golubar 5.; Ontivero 22., Henty 64.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (364)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
03. 12. 2015 09.55
+1
Kakšen jesenski naslov? A je Olimpija dobila kako kanto? Jesenski naslov ne obstaja. Hvala.
MaunelNeuer
03. 12. 2015 16.55
vsako leto je bil jesenski naslov zdaj pa že kr ne obstaja več? veselite se vsaj tega naslova ker končnega se spet ne bote ;)
mikpiki191
02. 12. 2015 21.49
+14
Čestitke OLIMPIJI,nasi pubeci MB. so enostavno slabsi...lp
glej ovega
02. 12. 2015 21.40
-17
žabice..žabice... bodimo realni..do konca je še polovica sezone... nimate niti ene pametne trofeje...res nimate nič za pokazat od leta 95 dalje..zdaj ste tak glasni kot da ste že osvojili ligo in bili 8 kratni prvak Lige prvakov... realno lige prvakov nikol ne boste imeli.. ;) ker tam neboste imeli sodnikov v prid Žabalandu ampak vas bodo že na prvem predkolu pohodli sami sodniki..kaj šele kakšen Celtic.. ;)
El Diablo 2013
03. 12. 2015 09.25
+1
ja, vse svetovne nogometne velesile govorijo o tem čudežu; le kako so ti toteki osvojilivse te sklede in krožnike in bi želeli svoje lige priključit naši tako kvalitetni ligi, sploh ker vi čmariborčeki sodelujete v njej
U4
02. 12. 2015 21.23
+16
Ce bi bili Stajerci res tako dobri, bi odpihnili Domzale. Tako pa lahko pihajo v rit Olimpiji.
glej ovega
02. 12. 2015 21.41
-3
vi imate razprodajo decembra MB pa neuradno 5 okrepitev :P
El Diablo 2013
03. 12. 2015 09.18
+4
spet je šel zdraho po okrepitve na maldive
tomjaz
02. 12. 2015 20.57
+28
Olimpija je vseeno zasluženo na prvem mestu. 52 golov in 16 prijetih je res odlična statistika
aki10
02. 12. 2015 20.55
+12
Aja pa še to: ŽABARSKA ZAROTA!!!
Armonia
02. 12. 2015 21.31
+17
Ja kupl smo vse sodnike, nastimal smo vreme, podkupil smo domacega hisnika, da je sabotiral kopacke domacih, vratarju domacih smo kupili vinograd in vinsko klet, Vuku smo dal davcno olajsavo, travo smo nastimal tako, da je drselo samo domacim, da ne govorim o zogi, ki jo vedno daljinsko vodimo:)
Armonia
02. 12. 2015 21.35
+6
Pa se to, ce bo nasprotna ekipa prevec moteca, jim bo sodnik dal 11 rdecih kartonov in piskal 11 penalov za nas. We are the Champions ahaha!
?rnogled
03. 12. 2015 09.28
-2
Ja kam noriš,šele polovica lige je za vami.
El Diablo 2013
02. 12. 2015 20.46
+9
toteki, pejte že komentarje klesat pod vašo sramoto od tekme....tam vas ornk pogresajo vaši "evropski zogobrcarji " iz cmariboreja
zajebant2
02. 12. 2015 20.44
+1
nič novega " SODNIKI " dajte si že dopovedat da mora olipija biti državni prvak in vse bodo naredili da bo tak+
aki10
02. 12. 2015 21.01
+10
ueeeeeeeeeeee uueeeeeeeeeee... rabiš robček? :D
U4
02. 12. 2015 21.24
+9
Tako je. Mi moramo biti prvaki. Vi pa kar nadaljujte cmer, cmer....
MaunelNeuer
03. 12. 2015 15.02
+1
vi bote cmerali naslednje leto če ne še letos , ker če ste ugotovili zmagujete vedno težje, kdo pa ste vi da MORATE bit prvaki
aki10
02. 12. 2015 20.33
+5
Kakšna sredaaaaaaaaaaaa!!! +8!!!!!!! OLIMPIJAAAA NAJ ODMEVA DO NEBAAAAAAAAAAA!!!!!!!!
šmajser1
02. 12. 2015 20.37
+2
pizzamargerita
02. 12. 2015 20.42
+1
haha "belokranjci jezni na ograjo, ces da jim bo odgnala turiste"... KAJ PA TRUME ARABCEV in posrane ulice!? a te bi privabile turiste?! omg kaka kratkovidna logika.
U4
02. 12. 2015 21.26
+0
lotmerzanec
02. 12. 2015 20.30
+26
Priporočal bi vam,da tekem Olimpije več ne prenašate neposredno!! Zakaj bi morala cela Slovenija gledati kako nepošteni so sodniki ki sodijo v prid olimpije!! Dosti boljše,da zavrtite "prečiščen posnetek" zakaj bi morali videti vsi na kak način se dobi državno prvenstvo!! Ta tekma je čista kraja Zavrču!! Sodnik bi moral izključiti vratarja in dosoditi 11 metrovko!!
šmajser1
02. 12. 2015 20.37
+1
U4
02. 12. 2015 21.28
+12
Najbolje bo, da tekme prenasa samo RTV Maribor. Ce jo seveda imate. Da boste bolj patili. Olimpijaaaaaas
masaker
02. 12. 2015 21.53
+0
Močvirnate tv jo prenašajo. Ampak sodniki je pa katastrofa bil danes. Sramota za nogomet.
buenos1
02. 12. 2015 20.29
+8
a spet smo zmagal? cool... torej je zbiranje denarja za sodniško trojko obrodilo sadove ;-) smo ubrali vijolično pot izpred par let, ko vse piskajo nam v korist, pa da se še mi mal veselimo...pa še eno vprašanje za poznavalce okroglega usnja: a kdo ve, kje je Zlatko? da ni kaj zbolel mogoče?
El Diablo 2013
02. 12. 2015 20.48
+10
U4
02. 12. 2015 21.29
+8
Smeljo
02. 12. 2015 20.28
-4
Nimate kej jokat cez sodnika, napadalc je strelu na gol, golman je branu + vidl se je da si je zascitu glavo k je un navalu na njega tko da tisina prosim...
aki10
02. 12. 2015 20.55
+7
3 penale za Zavrč pa 3 za MB bi moru piskat!!! ueeeeeeeee ueeeeeeeeeeee
Smeljo
02. 12. 2015 21.51
+2
Ma dej sploh se mi ne da z jokicami ukvarjat res haha
aki10
03. 12. 2015 14.06
+1
Jaz se samo nasmejem ob njihovih komenterjih :) To jokanje je reakcija iz obupa :)
MaunelNeuer
03. 12. 2015 15.04
proti gorici niste podkupili sodnika, zato ste pa zgubili ahahahahah
Uporabnik487511
02. 12. 2015 20.24
+5
koliko € so plačali za sodnika ?
buenos1
02. 12. 2015 20.30
+5
nam je dal popust, ker je dober po srcu :-)
MaunelNeuer
03. 12. 2015 15.05
prow malo ziher ne, saj imajo čeferina in kriminalca zokija
POVEMRESNICO
02. 12. 2015 20.16
+6
To, kako NZS letos forsira LOLIMPIJO, je pa že preveč. Če to danes ni bil penal za Zvarč, potem v prvi ligi več ne sme biti dosojen noben. Sramota. Sodniška organizacija in s tem tudi NSZ delata v prid LOLIMPIJE. Žal, vendar samo tako bo lahko LOLIMPIJA prvak. In seveda z pomočjo denarja " velikega sponzorja MANDARIĆA ". Upam da bo naredil u njimi kot z vsemi klubi ki jih je financiral do sedaj - PROPAD .SRAMOTA ZA NZS.
Zverina56
02. 12. 2015 20.19
+8
FAUSTOS1
02. 12. 2015 20.14
+6
dejstvo penal za zavrč bi bil čisti razen za sodnika
U4
02. 12. 2015 21.31
+1
PVIOLA
02. 12. 2015 20.11
+6
SRAMOTA...če gremo po vrsti. 1. zaradi drbija izgubimo 3 bočne branilce Stojanivič zaradi nasmislnega kartona, Viler zaradi poškodbe in Mejač zaradi poškodbe. 2.čisti penal ki ni bil sojen na derbiju. 3. čisti penal ki ni bil sojen na tekmi Olimpi***:Zarvrč 4.Na polovici tekem olimpi*** v letošnji sezoni sojenje v prid olimpi*** In potem naj še mi kdo reče da NZS NI ENA SAMA MAFIJA.
Eastman
02. 12. 2015 20.16
+9
A na preostalih tekmah katere je izgubil Maribor so bili tudi krivci sodniki. Pa za izjemno gol razliko Olimpije so tudi krivi sodniki. Pa da je Šporar naj strelec lige so tudi krivi sodniki?
Uporabnik113089
02. 12. 2015 20.25
+11
Stojanović zaradi nesmiselnega kartona!? Kazen je bila premila. Tudi Jurčić bi v kakšni normalni ligi dobil enih osem tekem prepovedi....Kaj kvasiš o treh bočnih branilcih? Mariborčane je vedno krasila skoraj dovršena igra v zvezni vrsti in v napadu. Po prihodu Jurčića igra nekdanjih šampionov temelji na sistemu "čimprej se znebi žoge". Brez kombinatorike, brez izvirnosti, brez borbenosti. Kot bi vsi čakali na konec tekme. Kaj se vsi obešate na nedosojene enajstmetrovke? Tudi v prejšnjih sezonah se je dogajalo da so bili Štajerci prikrajšani za veliko število enajstmetrovk, a če zabiješ tri gole na tekmo in ne prejmeš več kot enega, to ni bilo tako pomembno. Če poldrugo uro mučiš žogo in ti nič ne gre od nog, pa bi marsikatera enajstmetrovka prišla prav. Losajte se Jurčića in pripeljite Milanića nazaj. On bo spet vrnil NK Maribor na stara pota uspeha.
šmajser1
02. 12. 2015 20.39
-7
Boehse...ti pa si patron!Ne strelaj neumnosti!
Uporabnik113089
02. 12. 2015 20.10
+15
Lepa tekma. Kljub porazu je NK Zavrč pustil zelo dober vtis. Riera enostavno Mojster z veliko začetnico.... Domžalčani lepo umirili nekdanje prvake. Prednost osmih točk je kar solidna zaloga za nadaljevanje....
donće
02. 12. 2015 20.03
+0
-8 toteki...kaj je kaj snega v totiboru slučajno?
Eastman
02. 12. 2015 20.10
+0
aki10
02. 12. 2015 20.35
+4
V LJ že kr neki cajta ni blo megle zjutri :)
šmajser1
02. 12. 2015 20.40
-1
Aki sem vsaki dan v lj....pa bi prej reko...sonce redko vidim...megla pa vsaki dan vecja....hehe
GhostBuster
03. 12. 2015 08.14
-1
Se še niste zadavli v vašem močvirju? :P
aki10
03. 12. 2015 14.10
+1
To sm hotu slišat! Vsak dan hodiš v LJ v službo hihihihi
MaunelNeuer
03. 12. 2015 15.07
naturlich morajo vsi iskat šiht v močvirju ko ste vse pokradli, kriminalci pač kkkddd raje totibor kot kvakaland
tomjaz
02. 12. 2015 19.56
+5
Domžale bi morale zmagat, ampak če ne daš gola ne moreš zmagat.
Eastman
02. 12. 2015 20.11
+8
Ma kaki, prodana tekma, sodniki niso piskal penalov, dvojne pa korakov.
šmajser1
02. 12. 2015 19.50
-1
Hehe...kaj pa penal za MB? Dajte speljite se nekam....zveza....sodniki itd....PAGLIHTAK BOMO PRVAKI IN VAS PO......MARIBOR SAMPION!
Uporabnik113089
02. 12. 2015 20.13
+4
V letošnji sezoni boste osvojili le Pokal vzhodno štajerske regije.....
šmajser1
02. 12. 2015 20.41
+0
To kar je ze vse Mb osvojil lahko olimpija le sanja!Kapis?!