Prva liga Telekom Slovenije

Kanal A in VOYO: Srečanje 'grobarjev' v Ljudskem vrtu, Krčmarević nad prijatelja Zahovića in Milaniča

Maribor, 24. 07. 2016 07.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Velenjski Rudar se vrača v Ljudski vrt, kjer je v zaključku zadnje sezone presenetljivo slavil in pomagal do naslova Olimpiji. Mariborčani so pred evropsko preizkušnjo na Škotskem željni maščevanja, ob prenosu na Kanalu A in VOYO (ob 20.00) bo pod Kalvarijo tokrat na vrsti tudi srečanje starih znancev.

V taboru vijoličastih pričakujejo več od svojih napadalcev, tudi od Izraelca Sintayehuja Sallalicha.
V taboru vijoličastih pričakujejo več od svojih napadalcev, tudi od Izraelca Sintayehuja Sallalicha. FOTO: Miro Majcen

Rudar namreč od začetka nove sezone vodi Slobodan Krčmarević, nekdanji vezist beograjskega Partizana, ki je bil odskočna deska za Evropo tudi v primeru nekdanjega kapetana slovenske reprezentance Darka Milaniča in najboljšega strelca v zgodovini članske izbrane vrste Zlatka Zahovića. Milanič in Zahović od pretekle sezone spet sodelujeta v vijoličastem taboru, kjer sta se v prvi skupni etapi podpisala pod najuspešnejše obdobje v zgodovini kluba, ki bi lahko novo poglavje dobila v tej sezoni. V njej se je Maribor že prebil v tretji predkrog kvalifikacij za Ligo Evropa, kjer ga naslednji teden čaka gostovanje v škotskem Aberdeenu, po remiju v Sofiji z Levskim (1:1) pa morajo Milanič in varovanci opraviti še z vedno zanimivim lokalnim obračunom. Velenjski Rudar bo s Krčmarevićem pravi test, sploh glede na razplet zadnjega medsebojnega obračuna v zaključku sezone 2015/16, ko so Velenjčani slavili (2:3) in odprli vrata Olimpiji do naslova. Najuspešnejši slovenski klub je željan maščevanja in dokazovanja pred domačimi navijači, ki so na ligaškem uvodu proti Kopru (1:0) trpeli do zadnjih sekund, ko je za zmago zadel Dare Vršič

"Od mojega prihoda sta minila šele dva tedna, tako da je bilo formiranje ekipe oteženo. Vidi se, da določeni igralci niso najboljše fizično pripravljeni, zato smo morali kalkulirati z njihovimi močmi. Prav tako nismo imeli najboljših rešitev na klopi, saj vsi igralci še niso na potrebni fizični pripravljenosti," je pred kratko potjo v Maribor za spletno stran Rudarja dejal Krčmarević, ki je na svoji ligaški premieri prišel do remija na tekmi s Krškim (1:1). Krčmarević ne skriva navdušenja pred srečanjem s starima znancema, s katerima je skupaj branil barve beograjskega velikana:"V Mariboru nas čaka težka tekma, saj odhajamo k eni najmočnejših ekip v državi. Tja grem k svojima prijateljema, Zahoviču in Milaniču, mojima soigralcema iz Partizana, s katerima smo skupaj nosili črno-beli dres. To bo tudi lepa priložnost, da se znova srečamo." Rudar je z zadetkom novinca Bojana Vručine med tednom sicer slavil v dvoboju s hrvaškim drugoligaškim klubom Lučko.

Vijoličasti niso (če štejemo tudi priprave) izgubili že na sedmih zaporednih tekmah, še naprej pa šepa v napadu in prav tu bo Milanič verjetno pričakoval največ od svojih varovancev. Marko Šuler se je v postavo ob poškodbi Rodriga Defendija, ki spet trenira, vrnil v velikem slogu in pomagal tudi do velikega remija na zadnji evropski preizkušnji z Levskim. "Mešanica mladosti in izkušenj je pripeljala do koraka naprej na mednarodnem prizorišču, fantje so pokazali pravo željo, moštveni duh, potrdili, kaj zmorejo. Čestitali smo jim za opravljeno delo, se pogovorili o vseh zadevah in nadaljevali z aktivnostmi po določenem programu," je lokalni dvoboj s "knapi" napovedal Milanič. Branilec Erik Janža je dodal, da si je Maribor zaslužil napredovanja v naslednji krog evropskih kvalifikacij, a v isti sapi zatrdil, da o nekdanjemu klubu Sira Alexa Fergusona Aberdeenu pri vijoličastih še ne razmišljajo. "Po dobro odigrani tekmi je začetni cilj v sezoni uresničen, a se tukaj ne nameravamo ustaviti. Bila je specifična tekma, v kateri smo potrdili svoje kvalitete," je za spletno stran kluba dejal Janža. "Uspelo nam je priti v naslednji krog, toda o Aberdeenu se zdaj ne razmišlja. Po opravljeni regeneraciji nas čaka tekma proti Rudarju. Z dodatnim motivom, novo energijo po izločitvi Levskega. Verjamem, da nas bodo navijači prišli pozdravit in podpret v velikem številu. Pred domačim občinstvom je vedno v mislih le zmaga."

Maribor – Rudar
Maribor – Rudar FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asiblesava
24. 07. 2016 19.27
Danes pričakujem enajsterico Handa, Viler, Defendi, Mertelj, Hodžić, Pihler, Vrhovec, Rahmanović, Hotić, Bajde in Omoregie, mogoče v vratih tudi Obradović
PošteniSlovenec
24. 07. 2016 14.33
-2
Bo zelo težko danes proti NK Rudarju ki je ekipa kvalitete iz Lige Prvakov in odlično organiziran klub s velikim proračunom. Proti Aberdeen FC bo mnogo lažje saj so Škoti reveži s skromno zasedbo pa še škrti so po naturi in zato neradi podarjajo gole.
šmajser1
24. 07. 2016 12.44
+1
Sampioni, danes zmaga steje! Pa v napad in srcno borbo od prve minute! MARIBOR SAMPION
carli17
24. 07. 2016 12.08
+0
Gremo pubeci danes samo tri pike štejejo ostalo gre v pozabo !!!!