Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Olimpija še drugič zapored padla v Stožicah, Belima odločil v korist Kopra

Ljubljana, 27. 08. 2016 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Stožicah pomerila aktualna prvakinja Olimpija in Koper. Zmage z 1:0 pa so se po zadetku Rubena Belime veselili gostje. Ljubljančani so tako še drugič zapored izgubili pred domačimi gledalci. Koprčani pa so prvič v sezoni slavili na gostovanju.

Več videovsebin
  • Gol Rubena Belime za vodstvo Kopra z 1:0 proti Olimpiji
    01:08
    Gol Rubena Belime za vodstvo Kopra z 1:0 proti Olimpiji
  • Vrhunci tekme Olimpija - Koper
    03:59
    Vrhunci tekme Olimpija - Koper

Olimpija se je v prejšnjem krogu z zmago nad Domžalami (3:1) vrnila nazaj na zmagovita pota. Trener zmajev Rodolfo Vanoli je tokrat na klopi pustil kapetana Darijana Matića, je pa od prve minute v igro poslal Juliusa Wobayja, ki je ob Kamniški Bistrici odigral odlično in je svojo predstavo tudi kronal z zadetkom.

Po zaspanem uvodu, ko si v Stožicah nobena ekipa ni priigrala resnejše priložnosti, so prvi zapretili Zmaji. Etien Velikonja je v peti minuti prodrl po levi strani in takoj sprožil, a napadalec Olimpije je uspel zatresti zgolj zunanji del koprske mreže. Štiri minute kasneje je Miha Zajc poskušal zaposliti Roka Kronavetra, a je bila žoga previsoka in ostalo je pri 0:0. V 14. minuti so želeli zapretiti tudi gostje, a je obramba zmajev uspela blokirati strel Joela Valencie. Takoj za tem je s prodorom in strelom poskusil še Zlatan Muslimović, a njegov strel je bil zgolj močan in nič kaj natančen in Aleksander Šeliga je ostal brez dela. Koprčani so nekoliko prevzeli pobudo na igrišču, a šlo je zgolj za terensko premoč, saj si igrali z Obale niso priigrali resnejše priložnosti za zadetek. Tudi v nadaljevanju smo spremljali izjemno taktičen boj na sredini igrišča. Nobeno moštvo si ni uspelo pripraviti prave priložnosti za zadetek. Za uspavanko, so si igralci zaslužili tudi nekaj žvižgov s strani nezadovoljne publike v Stožicah. V 35. minuti so po kotu poskusili Koprčani. Do strela z glavo je povsem neoviran prišel Jakov Biljan, a njegov poskus je bil preslab in Šeliga je bil še vedno brez dela v vratih Olimpije. V 37. minuti pa smo videli najlepšo priložnost na tekmi. Zajc je silovito sprožil z razdalje in že premagal Vasjo Simčiča v vratih Kopra, a veselje je vezistu Olimpije preprečila prečka. Kmalu za tem je neposrečeno poskusil še Wobay in ostal je pri izidu 0:0. Olimpija je nekoliko pritisnila do konca polčasa, do strela je prišel še Antonio Delamea Mlinar, a tudi on ni bil dovolj natančen, da bi kot prvi spremenil rezultat na srečanju. Izid se do konca polčasa tako ni več spremenil in ekipi sta na odmor odšli poravnani pri začetnih 0:0.

Veselje Koprčanov ob zadetku Rubena Belime, ki se je izkazal za zmagovitega.
Veselje Koprčanov ob zadetku Rubena Belime, ki se je izkazal za zmagovitega. FOTO: Damjan Žibert

Za drugi polčas sta tako Vanoli, kot Milan Obradović na zelenico poslala nespremenjeni enajsterici. Začetek drugega dela igre je bil podoben tistemu iz prvih 45-ih minut. Prvo (pol)priložnost pa so si v 50. minuti priigrali domačini. Velikonja je lepo preigraval in poskušal zaposliti Wobayja, a napadalec Olimpije ni bil dovolj hiter in spreten in žoga se je odkotalila v naročje hvaležnega Simčiča. Kmalu za tem je z razdalje sprožil še Danijel Miškić, a tudi s tem strelom Simčič ni imel težav. V 56. minuti je po podaji Kronavetra s prostega strela do strela z glavo prišel Aris Zarifović in prisilil Simčiča v izjemno obrambo, a zadetek, četudi bi ga branilec dosegel ne bi obveljal, saj so sodniki označili, da je šlo za prepovedani položaj. Zarifović se je v omenjeni akciji tudi poškodoval in Vanoli je bil prisiljen opraviti menjavo. V igro je vstopil je Denis Klinar. Kmalu za tem je poskusil še Zajc, potem ko je koprska obramba bila zelo neodločna pri pokrivanju vezista. Na drugi strani pa je v 64. minuti sledil hladen tuš. Ruben Belima je preigraval na desni strani kazenskega prostora, 'potegnil' v sredino in sprožil proti vratom. Strel ni bil močan, je pa bil izjemno natančen, saj je ob bližnji vratnici premagal Šeligo, ki je bil nekoliko pokrit s strani svojih branilcev. Koper je tako prišel v vodstvo z 1:0. Vanoli je takoj odgovoril in v igro namesto Wobayja poslal Blessinga Elekeja. Kmalu za tem je do strela z glavo po podaji Zajca prišel še Delamea Mlinar, a tudi njegov strel je zletel prek vrat. Olimpija je na vse pretege poskušala priti do izenačenja, a prave priložnosti si niso uspeli priigrati, saj so prehitro izgubljali žogo. Tudi iz protinapadov niso uspeli zapretiti, vse skupaj je delovalo zelo brezidejno, časa pa je bilo vse manj. V 86. minuti je z velik razdalje Šeligo poskušal presenetiti strelec gola Belima, a vratar prvakov ni imel težav in ostalo je pri vodstvu gostov z 1:0. V 91. minuti pa bi Olimpija lahko prišla do izenačenja. Zajc je domiselno zaposlil Elekeja, ki se je otresel gostujočih branilcev in sprožil z roba kazenskega prostora, a njegov strel je za nekaj centimetrov zletel mimo desne vratnice Simčiča. Minuto za tem se je Eleke znašel v še eni nevarni situaciji. Tokrat mu je podal Velikonja, Eleke je z obrata takoj sprožil, a tudi ta strel je zletel visoko čez gol Kopra. Kljub petim minutam dodatka Mateja Juga, Olimpija ni uspela doseči tako želenega izenačujočega zadetka. Ostalo je pri zmagi z 1:0 za Koprčane, ki so slavili prvič v tej sezoni na gostovanju. Olimpija pa je še drugič zapored izgubila pred domačimi gledalci. Zmaji tako ostajajo drugi na prvenstveni lestvici, zbrali so 13 točk, imajo dve manj od vodilne Gorice. Koper pa se je z zmago prebil na tretje mesto, zbral je 12 točk.

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog, Stožice:

NK Olimpija - FC Koper 0:1 (0:0)
Belima 64.

Začetni postavi:

NK Olimpija Ljubljana: Šeliga, Bajrić (Krefl/89.), Mlinar, Kelhar, Zarifović (Klinar/60.), Kirm, Zajc, Miškić, Kronaveter, Wobay (Eleke/65.), Velikonja

FC Koper: Simčič, Andrejašič, Datković, Gregov, Sikošek, Biljan, Valencia (Pekuson/75.), Ibričić, Pučko, Belima (Jurina/90.), Muslimović (Posavac/90.)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (229)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
28. 08. 2016 16.06
+1
pa kako so se habarcki veselili ene lastofke ko so zmagali nad domzalami koncno brez pomoci sodnikof, evo v stozicama od zokija pa spet realnost tega kluba pa to, sicer pa tudi maribor ni pokazal do te zadnje tekme z habalo popolnoma nic katastrofa za oba kluba v zacetku sezone, da jih ene aluminij druge pa koper premaga ajajaj pa to
MaunelNeuer
28. 08. 2016 12.58
-1
kk je neprecenljivo videt Gorico pred žabarčki waaaaaaa!!!!!!
User513426
28. 08. 2016 19.25
a letos pa za gorico navijaš. bogi sezonec. a že veš kdo bo drugo leto. seveda tisti ki bo po nekaj krogih zasedal 1. mesto.
MaunelNeuer
28. 08. 2016 20.20
to misliš ti, jaz sem od vedno za Gorico le da ti in tebi podobni tega ne porajtate, celi cajt pišem proti žabarom in podporo MB omenjam pa tud GO, also lahk bi vedu za koga sem celi cajt
CURVANORD Zanetti
28. 08. 2016 21.16
PošteniSlovenec
28. 08. 2016 12.52
+0
Ni prav nobene panike in nervoze kajti fantje iz našega svetega kluba NK Bežigrad so igrali dobro in napadalno žal pa žoga ni hotela v mrežo. Moramo ostati zvesti klubu in strastno navijati "Gremo NK Bežigrad" in enkrat se nam bo odprlo in bomo premagali Radomlje ali Aluminij.
specialnih10
28. 08. 2016 12.30
+2
Naša liga je itak polom. Če se da kaj , se da tukaj na stavah zaslužit , ker se dobesedno vidi kake faile delata Maribor in Olimpija. Olimpija s svežim kapitalom tema , Maribor s kapitalom iz lige prvakov tema. Denarja ko solate a igralci pa katastrofa. Za pol take plače ko imajo v Mariboru ali Olimpiji grem jaz pa še verjetno par tukaj ki komentirate igrat pa grem stavit , da jih lagano nabijemo.
VSEMOGO?NI1
28. 08. 2016 12.42
dajno
28. 08. 2016 13.49
Stave so velik biznis, imejte še vi kaj od tega... Ni ta reklama kar tako...
VSEMOGO?NI1
28. 08. 2016 12.02
+4
Letos bo prvak Gorica ali Domžale. Verjetno Gorica
MaunelNeuer
28. 08. 2016 20.21
donato
28. 08. 2016 11.50
+4
Mogoče bo letos državni prvak NK Aluminij. Z Olimpijo pa tako in tako ni nič. Ne znajo igrati nogometa in PIKA!
dajno
28. 08. 2016 12.30
PredsednikPepe
28. 08. 2016 11.38
+4
Prava katastrofa. N eznajo podajati, ne znajo sprejemati podaj, pa še veliko drugega. Takšni ne bodo nikoli državni prvaki. Žal ....
PredsednikPepe
28. 08. 2016 11.36
+5
Sem Ljubljančan, ampak objektiven. Olimpija je igrala katastrofalno, niso ujeli podaj, so drseli in padali, streljali nenatančno..... Prava katastrofa. Tako ne bodo nikoli državni prvaki, še tretji ne bodo. Žal ...
drofel 1
28. 08. 2016 11.24
+3
Joj kaj smo slabi. Od igre nič od nič.To se ne da gledat.Pa kaj ko me vedno pritegnejo z eno samo tekmo, ki jo igrajo dobro...potem pa spet NIČ OD NIČ. Sama ena velika ŽALOST.
criško
28. 08. 2016 10.44
+4
nič se dogodi čez noč-kot sem že rekel, Umaknejo naj Kirma in postavijo drugega igralca na to mesto. Včasihse mi zdi kot, da igrajo samo z desetimi gralci
Shyni
28. 08. 2016 10.42
+4
Upam da danes še mb pade potem pa se Milanič in vanoli poslovita skupaj...
PredsednikPepe
28. 08. 2016 11.39
+2
Se strinjam, oba sta zanič, Olimpija pa tudi. Igra je bila katastrofalno slaba. S takšno igro nikoli ne bodo državni prvaki. Ni samo trener kriv.
andos
28. 08. 2016 10.37
+0
danes pa dan d za mb
kritika1
28. 08. 2016 10.31
+4
Zanimivo je bilo pogledati tekmo Olimpije in na Športu tekmo Reala. Ko preklopiš vidiš razliko, vodiš, da to kar se pri nas dogaja so zametki nogometa pa ne v tehničnem smislu, v smislu borbenosti, požrtvovalnosti za vsak centimeter igrišča. Real je dal vse od sebe Celta Vigo še več kot to. Ko to pogledaš ti postane jasno zakaj so tam štadioni polni! Pri nas pa nabijanje iz ene na drugo stran, zgrešenih podaj, da te glava boli, hitrost igralcev pa ... Kot je spodaj zapisal, Kirm je bil res hiter ampak to je vse? Včasih sem imel občutek, da ne vedo kam z žogo, kje je žoga? Če mislijo s tem polniti Stožice, potem sem prepričan, da niso na pravi poti. Redko se strinjam s Katancem ampak tu ima hudičevo prav, ko pove, da je slovenska liga še daleč daleč zadaj, ni borbenosti, ni prizadevanja .. "kr neki".
Armonia
28. 08. 2016 10.39
+3
Moj obcutek je, da je vsaj polovica pri Olimpiji in Mariboru zgresila poklic. Ne znajo ustavljat zoge, ki prileti po zraku, katastrofalni predlozki, hitrost igre je penzionerska, dribling ala Cimerotic je ze luksuz.
PredsednikPepe
28. 08. 2016 11.41
-1
Naš nogomet ne sodi v Evropo. PO kvaliteti mislim.
Mungos2
28. 08. 2016 10.25
-1
buenos, armonia, kje sta ??? V šok sobi ?? Še živita ?? Saj ni tako hudo, tudi Domžale so izgubile. Lepa tolažba !
Armonia
28. 08. 2016 10.36
+2
Evo, tle sm. Je hudo. Zarifovic in Kirm nimata pojma. Seligi pojenjujejo refleksi. Osebno prebavljam samo Zajca (ker igra elegantno in kreativno)in Kronavetra. Pa Elekeja, ker je dober po dusi ahahha
buenos1
28. 08. 2016 11.14
+1
zakaj? saj sem komentiral takoj po tekmi...porazi domzal ali mb pa meni nič ne pomenijo...ti pa lezi še naprej v stajercem v du.pe
polimer
28. 08. 2016 10.15
+4
Olimpija ima veliko srečo, da ima v svojih vrstah golgeterja in virtuoza z žogo Kirma. Ne vem, kaj vidijo nekateri trenerji v njem, razen hitrosti teka, ki mu jo ne oporekam. Verjetno bi bil enako uspešen, kot je v nogometu tudi pri košarki ali rokometu. Ko ga bodo odsranili iz ekipe pa pridem tudi sam na tekmo.
reci1
28. 08. 2016 10.09
+1
Gol je visok samo 244cm in ne 5 metrov. Izgleda, da tega fuzbalistom Olimpije niso razložili.
omega _v6
28. 08. 2016 10.03
+1
Protega zadnji čas je,da narediš sestanek z sodniki!! Mar ne vidiš,da ne sodijo tako kot jim je bilo naročeno!?
VSEMOGO?NI1
28. 08. 2016 10.14
+2
mogoče pa je mandarič pozabil izročit kuverto
Ministry of silly walks
28. 08. 2016 09.53
+9
Mislim,da bo Rudi Vanilija počasi šel iz Ljubljane.
VSEMOGO?NI1
28. 08. 2016 10.14
-1
naj ostane. vsa slovenija ga podpira in želi da ostane. vanoli, vanoli, vanoli
Njapo
28. 08. 2016 09.50
+4
Če ti Belina da gol, isto kot da ga zabije Kirm........smeh
polimer
28. 08. 2016 10.31
+2
BOZICEKSLO
28. 08. 2016 09.34
+4
V stozicah folka manj kot na vaški tekmi
omega _v6
28. 08. 2016 10.01
+1
Škoda tako lepega stadiona za tako malo gledalcev!!
VSEMOGO?NI1
28. 08. 2016 10.15
+1
saj je bilo polno ko so ga imele domžale v najemu