Prva liga Telekom Slovenije

Vanoli se vrača v Koper, a želi v Ljubljano odpeljati vse tri točke

Ljubljana, 01. 05. 2016 06.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za novega trenerja Olimpije Rodolfa Vanolija bo tekma v Kopru, kjer gostujejo zmaji (prenos ob 16.35 na Kanalu A in VOYO), nekaj posebnega. Za nekdanjega trenerja koprskega moštva bo tekma na Bonifiki velik izziv, Olimpija pa ima možnost, da se z zmago odlepi na tri točke prednosti pred Mariborom.

Več videovsebin
  • Izjava Matica Finka pred tekmo v Kopru
    00:48
    Izjava Matica Finka pred tekmo v Kopru
  • Izjava Roka Kronavetra pred tekmo v Kopru
    01:07
    Izjava Roka Kronavetra pred tekmo v Kopru
  • Izjava Darijana Matića pred tekmo v Kopru
    01:24
    Izjava Darijana Matića pred tekmo v Kopru

Nogometaši Luke Koper so v zadnjih dveh krogih v "paketu" dobili obračuna z vodilnima moštvoma slovenske lige. Polovico dela so že opravili, saj so se iz gostovanja v Ljudskem vrtu v prejšnjem krogu vrnili s točko (0:0), v 32. krogu pa jih ob neposrednem televizijskemu prenosu čaka domača tekma proti ljubljanski Olimpiji. V Koper se vrača tudi nekdanji trener kanarčkov Rodolfo Vanoli, ki bo tokrat sedel na klopi zmajev in v prestolnico se želi vrniti s polnim izkupičkom. Olimpija je trenutno točkovno poravnana z Mariborom (62 točk), a ima tekmo manj, zmaga v Kopru bi zeleno-bele ponesla do treh točk prednosti štiri kroge pred koncem prvenstva.

Rodolfo Vanoli in Milan Mandarić.
Rodolfo Vanoli in Milan Mandarić. FOTO: Damjan Žibert
Italijanski trener bo na klopi Olimpije debitiral proti bivšemu klubu, ki ga je še sredi lanskega leta popeljal do naslova pokalnih in superpokalnih prvakov. Vanoli bo imel na Bonifiki, ki je v zadnjih letih za zmaje dokaj ugodna destinacija (štiri zmage, remi in poraz), nekaj težav s sestavo začetne enajsterice. Zaradi prepovedi igranja bosta manjkala Hrvoje Čale in Miha Zajc, poškodovana sta Rok Baskera in Blessing Eleke, Roku Kronavetru pa je še v začetku tedna nagajala bolezen, Niku Kapunu pa tetiva.

Luka Koper vs Olimpija
Luka Koper vs Olimpija FOTO:
"Čeprav sem na klopi Kopra užival in osvojil dve lovoriki, je to del moje preteklosti. Zanima me zgolj sedanjost na klopi Olimpije, ki se bori za nekaj velikega, pomembnega. Mnogi me sprašujejo, ali me v nedeljo čaka posebna tekma. Ne, to bo le ena tekma v nizu izjemno pomembnih, ki odloča o naslovu najboljšega moštva v slovenskem državnem prvenstvu. Posebnega pritiska ne čutim, je pa prisotna pozitivna energija in ogromna želja, da se v prestolnico vrnemo s polnim izkupičkom," je za klubsko spletno stran dejal 53-letni Italijan.

Trener Luke Koper Milan Obradović, ki ne more računati na kaznovanega Dalibora Radujka, pa je pred domačim obračunom dejal: "V nedeljo bo vse odvisno od nas, sami si moramo priigrati točke in mi smo tisti, ki moramo že od  prve minute srečanja diktirati tempo na igrišču."

Prenos tekme Luka Koper - Olimpija ob 16.35 na Kanalu A in VOYO.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
02. 05. 2016 15.02
-3
haha močvirnikom se vsako tolko ukaka pa mislijo da so bogovi, ajaj kak so bogi
aki10
01. 05. 2016 14.22
+2
Hebeš igro in lepoto, zdaj štejejo le 3 točke na vsaki tekmi pa, če zabijemo gol s kolkom ali ramo v 90. minuti :D OLIMPIJA!!!
Smeljo
01. 05. 2016 13.45
+3
Olimpija OLE!
aki10
01. 05. 2016 14.23
+3
BOZICEKSLO
01. 05. 2016 11.55
+0
Maribor nima vec prave kvalitete. Tako je. Glavni igralci so izpeti oz odsli tudi izven forme. Suler, Rajcevic, Arghus, Ibraimi, Volas,Stojanovic Tavares, Filipovic, Bohar, Vrsic... Igralci ki so pred casom igrali na zavidljivem nivoju. Pricakovano. In slabe kadrovske potezr vodstve in unovcenja denarja.
videonadzor
01. 05. 2016 11.48
+1
včere smo pravi vijolčni sedeli na tribuni e,f,..vhod 3 .......................gledali smo tote naše turiste ki bi lahko še danes brcali pa nebi gola dali....srčno smo navijali in lahko jih je sram v dušo...kak oni nam vračajo.......je pa dejstvo da mamo 1/3 ekipe iztrošenih starčkov...1/3nekvalitetnih igračov rang max.3liga......1/3 pa jih neče brcat......njih nemre motivirat niti denar..niti najboljši navijači..niti sam murinjo.......dnes si želim da olimpija izgubi..ker so isti luzerji......lani sn dal kapo dol zelenim kom so nas doma nabili...so igrali nogomet!.......naj odloči derbi v stožicah......tak vem kaki bo rezultat.........pa vendar boma z ženo ostala zmeraj za naš NK Maribor........v dobrem in slabem................totim našim turistom pa samo to ...............ne zaslužite si najboljših navijačov in grba......trebalo bi vam še gate slečti,..pa vas poslati za kaki mesec za tekoči trak..........................Buenos1........upam da se vidima v ljubljani......pa greva na 1.liter šmarnice.....l.p.
kemuri
01. 05. 2016 09.19
+8
Včeraj v Lendavi tretje ligaški derbi, NK Nafta : NK Mura...1000 gledalcev, obe navijaški skupini aktivni in zmaga Nafte ;) .
buenos1
01. 05. 2016 09.24
+5
super novica za slo nogomet še iz prleško-prekmurskega konca...danes pa "kresovanje" na obali :-)