Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Maribor na dolgo pot z bolečo novogoriško zaušnico, Burgić izničil evrogol Bajdeta

Nova Gorica, 13. 08. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Gorica nadaljuje z izvrstnimi domačimi rezultati v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije. V petem krogu so Novogoričani vzeli tudi največji skalp, padel je Maribor, ki je v Športnem parku sicer uspel izenačiti z izjemnim zadetkom Gregorja Bajdeta, a je hitro za zmago odgovoril Miran Burgić (2:1).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Gorica - Maribor
    08:43
    Vrhunci tekme Gorica - Maribor
  • Izjava Mirana Srebrniča po zmagi nad Mariborom
    00:56
    Izjava Mirana Srebrniča po zmagi nad Mariborom

Spremembe v začetni postavi Maribora so bile po napornem večnem derbiju z Olimpijo neizbežne, toda Darko Milanič se je pred gostovanjem pri Gabali na prvi tekmi play-offa Lige Evropa odločil začeti le brez Aleksa Pihlerja in Sintayehuja Sallalicha. Nad Gorico je v novogoriškem Športnem parku Izolčan poslal Blaža Vrhovca in Adisa Hodžića, ki je skupaj z Rodrigom Defendijem pomagal nadomestiti odsotnost enega izmed igralcev prvega dela sezone Denisa Šmeja. Celjan je namreč pred gostovanjem v petem krogu Prve lige Telekom Slovenije zbolel, zato so Goričani pred domačimi gledalci računali na kakšno priložnost več, ki bi jo lahko izkoristil še vedno prvi strelec PLTS Sandi Arčon. Novogoriški tabor je v teh dneh pretresla še ena huda poškodba talentiranega Amela Džuzdanovića, ki bo moral po dolgotrajnem celjenju kolena spet izpustiti praktično celotno sezono. Po zmago nad Mariborom, na katero so na severnem Primorskem čakali že več kot sedem let, so se vrtnice na zelenico podale s posebnimi majicami z napisom "Ni predaje in pika", s čimer so domači nogometaši poslali sporočilo podpore poškodovanemu kolegu. V sončnem vremenu so gledalci videli dinamičen začetek dvoboja, Sunny Omoregie je skupaj z Daretom Vršičem v četrti minuti čakal na oster predložek Erika Janže z levega boka, ki so ga domači uspeli izbiti.

Grega Sorčan v šesti minuti ni imel težav s poskusom Gregorja Bajdeta z roba kazenskega prostora, veliko resneje mu je zagrozil Omoregie, ki ga je že v naslednjem napadu našel Vršič, a je poskus nekdanjega člana Celja "na prvo" preletel prečko. "Plavi" so po grdem prekršku Defendija nad Dejanom Žigonom dobili priložnost s prostega strela, Rifet Kapić je v 15. minuti sicer meril v živi zid vijoličastih, toda iz drugega poskusa je meril veliko bolj nevarno in s polvolejem ogrel roke Jasmina Handanovića. Posredovati je moral tudi Sorčan minuto kasneje, poskus Novakovića z glavo je ujel po začetni negotovosti. Handanović ni imel resnega dela s poskusom Mirana Burgića po strelu po tleh, veliko bolj bi se moral potruditi Sorčan v 20. minuti, če ne bi poskus Bajdeta na robu njegovega petmetrskega prostora zadel enega od branilcev in nenevarno končal v rokah novogoriškega vratarja. Ta je moral biti na mestu tudi v 23. minuti, ko je Bajde po podaji z desnega boka natančno, a prešibko udaril, tako da je Sorčan v padcu še uspel odbiti žogo v kot. Proti njegovim vratom je poletel tudi projektil Marwana Kabhe z razdalje, tudi v takrat se dobro postavljeni Sorčan ni dal. V 30. minuti bi bil verjetno nemočen, če bi bil poskus Bajdeta z glavo malce natančnejši, a je poletel manj kot pol metra mimo daljše vratnice. Bajde je bil v priložnosti še v 40. minuti, a sredi kazenskega prostora z volejem v ugodnem položaju zgrešil žogo. Kazen je prišla hitro ‒ in to z noge nekdanjega Goričana Šulerja, ki je v 42. minuti mimo Handanovića nesrečno preusmeril ostro podajo Tilna Nagodeta. Belo-modri so praktično brez priložnosti povedli in bolje zaključili polčas, toda Handanović po dveh obetavnih akcijah ni imel dela.

Bajde (na vrhu) ni bil pri strelu v prvem polčasu, nato pa je zabil enega izmed lepših zadetkov nove sezone.
Bajde (na vrhu) ni bil pri strelu v prvem polčasu, nato pa je zabil enega izmed lepših zadetkov nove sezone. FOTO: Aljoša Kravanja

Sorčana je s slabim strelom oziroma podajo že v eni prvih akcij drugega dela tekme ogrel Bajde. Glavni sodnik Damir Skomina je pustil igro s precej kontakti in domači navijači so navdušeno pozdravili njegov pisk ob prekršku Janže na sredini igrišča. A ironične aplavze so hitro zamenjali navdušeni vzdihi, ko je mojstrsko za 1:1 zadel Bajde. Slednjemu je žogo na robu kazenskega prostora s peto atraktivno namestil Vršič, nekdanji član Celja pa je z izjemnim močnim strelom ob vratnico ukanil povsem nemočnega Sorčana. Mariborčani bi lahko podobno kot proti Domžalam speljali pravi "blitzkrieg" in Vršič je že v prvem napadu po izvajanju udarca s sredine prišel do strela s 16 metrov, ki pa je bil po odboju od bloka lahek plen za Sorčana. Gorica je odgovorila v 61. minuti, toda tako Kapić kot Arčon sta po prodorih po robu kazenskega prostora merila v blok. Milanič je s klopi dvignil Pihlerja in iz igre potegnil Vrhovca v iskanju zmagovitega zadetka, a skorajda nemudoma je Gorica znova povedla. Handanović je slabo posredoval po podaji s strani, Burgić pa je odbito žogo pri tleh pospravil v prazno mrežo. Milanič ni čakal in aktiviral tudi Sallalicha, medtem ko je kapetan ostal na klopi Marcos Tavares. Izraelec je imel takoj lepo priložnost, toda v 71. minuti se je na oddaljenejši vratnici zelo slabo odzval na natančno podajo Janže. Domači so minuto kasneje zahtevali najstrožjo kazen po tem, ko je strel Žigona znotraj kazenskega prostora z roko ustavil Šuler, a Skomina ni zapiskal. Na zelenico je nato prišel še Tavares in napovedal popolno ofenzivo, glede na to, da se je na klop usedel Kabha.

A še preden bi Maribor lahko izenačil, je Gorica zapravila lepo situacijo pred vrati Štajercev, toda v 76. minuti se niti Burgić niti Žigon nista uspela dokopati do visoke žoge pred vrati Handanovića. Ta je v 77. minuti poletel proti zgornjemu kotu svojih vrat, kamor je bil usmerjen lepo odmerjen poskus Kapića, izkušeni vratar je bil že premagan, toda žoga za las ni zadela cilja. Nemirni Novaković, ki ni imel veliko od igre, se je v 81. minuti jezno odzval po dvoboju z Miho Gregoričem, ki je padel na zelenico zaradi domnevnega udarca s komolcem. Miran Srebrnič je za zadnjih deset minut namesto Burgića v ogenj poslal Gianluco Franciosija in domači so bili vedno bližje zmagi nad Mariborom, na katero so čakali toliko let. A srca domačih navijačev so še poskakovala, predvsem po napaki Sorčana v zadnjem napadu rednega dela tekme, ko je sicer brezhibni domači vratar žogo izbil točno na glavo Sallalicha, ki pa jo je poslal prek praznih vrat. Napeto je bilo do konca, Novaković je po hitro izvedenem prostem strelu po prekršku nad Bajdetom prišel do strela z glavo, a zgrešil s poskusom proti daljši vratnici. Gorica se je s kompletom točk prebila že na drugo mesto, kjer jo lahko zvečer prehitijo le še Domžalčani oziroma Koprčani, medtem ko Mariborčani pred nedeljsko tekmo branilke naslova Olimpije tvegajo že zaostanek s petimi točkami v primerjavi z Ljubljančani.

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog:

Gorica ‒ Maribor 2:1 (1:0)
Šuler 42./ag., Burgić 67.; Bajde 56.

Postavi:

Gorica: Sorčan; Gregorič, Jogan, Kavčič, Celcer, Kolenc, Kapić (od 90. Humar), Arčon, Žigon, Nagode (od 67. Grudina), Burgić (od 83. Franciosi). Na klopi: Štrukelj; Škarabot, Kotnik, Boben.

Maribor: Handanović; Hodžić, Šuler, Defendi, Janža, Kabha (od 74. Tavares), Vrhovec (od 66. Pihler), Vršič, Omoregie (od 70. Sallalich), Bajde, Novaković. Na klopi: Obradović; Mertelj, Viler, Bohar.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (205)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fyakerman
14. 08. 2016 14.11
+5
A,Milanič še ni odstopil,kakšen nezaželjen trener,pokličite Jurčiča nazaj,profesor za SLO LIGO,KAKŠNA NAPAKA,ZAHOVIČ TUDI TEBE SOVRAŽIMO,PRIVOŠČIM DA NE PRIDETE V SKUPINSKI DEL,PA ČEPRAV NAVIJAM ZA MARIBOR,DA SE NAPRAVI ČISTKA,.Milanič,Gajser,Pavlin,poslovite se že enkrat,no,veste kje je denar,če ga nebi bilo,bi že davno zapustili klub,Zahovič,napij se,ČE NIMAŠ JAJC TREZEN in vse razturaj,poišči prave ljudi na teh položajih.Srtamota kaj mi delate.Predlog za navijače,bojkotirajte tekme,saj tako nimamokaj videti,še v tretjiligi se igra boljši nogomet.Si boste morali vzeti zgled po hokejistih Jesenic,vsak poraz na javna dela delat.
VSEMOGO?NI1
14. 08. 2016 15.22
+3
se strinjam z tabo z vsem napisani. z temi ko si jih naštel bo maribor samo padal in padal in padal.
cokli
14. 08. 2016 14.10
+4
Težko razumljivo-Milanić in njegov mutirani Gajser stalno trobita da delajo dobro...ne dobro odlično!Kaj bi šele bilo,da delaji slabo?
PredsednikPepe
14. 08. 2016 17.47
+1
HOLAJ SLOVENIJA
14. 08. 2016 13.23
+6
Bravo Gorica, bravo Srebrnič! Gorica je dokazala,da se da s fanti iz domačega okolja kvalitetno igrati v Slovenski ligi! Ko bo za Maribor igral kak Mariborčan,bo tudi bolje. Še enkrat bravo Gorica!
MaunelNeuer
14. 08. 2016 14.54
-1
hvala za čestitke ampak povej mi po resnici kolko žabarov špila za žabaland
buenos1
14. 08. 2016 18.30
+0
bica, berem spodaj mal tvoje komentarje, pa tvoji kompleksi so večji od Panovca
HOLAJ SLOVENIJA
14. 08. 2016 13.11
+6
Čudno,ni jim sodil Kajtazović,pa so vseeno izgubili,kljub temu da jim je sodil "njihov" Skomina! Edina rešitev je še Jug,če pa še takrat izgubijo,potem ne vem kdo jim bo kriv. Maribor nima sape za celo tekmo! zadnjih 20 minut dihajo na škrge in to so izkoristili tako Olimpija kot Gorica! Veliki strokovnjak Milanič bi to že lahko opazil! Ampak on še vedno trdi,da so najboljši in išče krivce drugod. No če jim je to v uteho,tudi prav!
donće
14. 08. 2016 10.19
+4
Važno je, da Vrhovec, Hodžić, Pihler in Bajde imajo lepo frizurco.
donće
14. 08. 2016 10.17
-1
URADNO: Skomina okradel Maribor. Šuler pri zadetku stal v ofsajdu!!
HOLAJ SLOVENIJA
14. 08. 2016 13.12
+1
HOLAJ SLOVENIJA
14. 08. 2016 13.12
alma10
14. 08. 2016 09.56
+2
Bravo Gorica. Kar tako naprej.
MaunelNeuer
14. 08. 2016 14.50
-1
MaunelNeuer
14. 08. 2016 14.50
-1
MaunelNeuer
14. 08. 2016 15.03
-1
upam da boš tk navijal/a ko bomo špilali proti žabarom ;)
donće
14. 08. 2016 09.17
+16
Kanal A, zakaj niste po koncu tekme za izjavo pred kamero povlekli tudi kakšnega toteka? Mislim,da je bil Srebrnič edini. Luzerska mentaliteta. Jurčič je ob porazu prišel pred kamero in povedal, priznal, da so bili slabi in je to to. Milanič niti pred kamero ne pride. Jaki trener.
rossonero.acm
14. 08. 2016 13.48
-2
Optimisty
14. 08. 2016 08.47
+4
sodniki so spet krivi jaoooooo
Simoni?
14. 08. 2016 08.03
+8
Kakšen evrogol Bajdeta!, neki? Evrogol Šulerja.
Optimisty
13. 08. 2016 22.51
+1
12+ predvidevam da misli 12 igralca na navijace?? ce ne si kojn
Ka pa mislis
13. 08. 2016 22.39
+8
A spet sudija kriv?
HOLAJ SLOVENIJA
14. 08. 2016 13.14
+2
Normalno,ni jim dosodil enajstmetrovke in prepovedanega položaja Šulerja!
omega _v6
13. 08. 2016 22.27
+0
Danes si Maribor ni zaslužil zmagati!! Igrali so brez ideje borbenosti ni bilo nikjer in tako je zmagal boljši na terenu!! Bo pa jutri zmagala Olimpija seveda z 12. igralci tako kot po navadi!!
šmajser1
13. 08. 2016 22.39
-1
TellingTheTruth
13. 08. 2016 22.42
+7
Optimisty
13. 08. 2016 22.47
+0
MacekMuri75A
13. 08. 2016 22.52
+18
Mariborski navijači - začnie čistiti v lastnih vrstah. Izgovarjanje na sodnike Vam ne bo prineslo naslova :-)
HOLAJ SLOVENIJA
14. 08. 2016 13.16
+1
Omega 6 pomaga možganom,tvojim verjetno ne! Imaš vijolične!
Optimisty
13. 08. 2016 21.43
+12
a kdo ve ce so viole in igralci imeli obracun med sabo??so padale pleske?
firewall
13. 08. 2016 21.49
+15
Igralci sploh ne gredo domov v MB ampak kar naprej v Azerbajdzan iz Ljubljane ker vedo da edino tam so varni pred pohorci.
MaunelNeuer
14. 08. 2016 14.52
-2
Viole niso mogle obračunat s špilerji ker so pili z nami ;)
šmajser1
13. 08. 2016 21.35
-2
Hehe zabari prave regle ste! Niste zastonj zabe!
Optimisty
13. 08. 2016 21.44
+1
dam ti en ponosen rega rega kvak..hehe zabice ponavadi lulajo na nasprotnike...hehe
firewall
13. 08. 2016 21.51
+6
Mal se mormo tudi pohecat in vas spraviti v dobro voljo.
šmajser1
13. 08. 2016 22.41
+7
Najbolj smesno mi je, ko skoz reglate, kak stajerci komentiramo na olimpijine clanke!? Rekel bi samo; bratje podajmo si roke!
Optimisty
13. 08. 2016 22.49
+11
koncno en fajn stajerc... smajser ti si tu gor edini stajerc ki pise o svojem klubu po pravici in se ne zgovarjas na sodnike itd.... svaka cast
MaunelNeuer
14. 08. 2016 14.55
-2
optimisty vi se ne morete ko vam vedno pomagajo ;)
User513426
14. 08. 2016 19.07
tebi tud tablete ne pomagajo več kaj šele kdo drug
glej ovega
13. 08. 2016 21.34
+2
danes sem pričakoval poraz...na tekmi so bili ugledniki iz Gabale... ve se zakaj se gre..lp
šmajser1
13. 08. 2016 22.43
+3
Saj tudi meni je bla igra cisto mimo...ali pa so kake stave posredi...nevem no, v glavnem gorica je dosti boljsa po moje! Mi pa zanic!
helvecijaner
13. 08. 2016 21.24
+17
Naš Maribor mi vse bolj nalikuje na DeSUS. Mlanić je Korl. Igralci pa poslanci Zahoviča.
berta82
13. 08. 2016 21.21
+6
A so zdaj spet sodniki krivi???
bogdajmir
13. 08. 2016 22.00
+3
sudja je bil ok, igralci pa jao jao jaaaoooooo
Fyakerman
13. 08. 2016 21.13
+3
Sramota,Milanič pravi ničvredni trener,daj poslovi se že,nevedni pajac,fuj
HOLAJ SLOVENIJA
14. 08. 2016 13.18
+2
Jurčić je bil pravi,ampak pri njemu Zaho ni imel komande! To je bil problem.Z Jurčićem bi bili tudi prejšnjo sezono prvaki! Torej ni glavni problem Milanič,temveč Zahović!
TellingTheTruth
13. 08. 2016 21.09
+4
Misija depresija vol 2