Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Vroči volej Vručine ustavil pohod Maribora, Olimpija pobegnila za štiri točke

Velenje, 25. 09. 2016 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Konec je enega najdaljših zmagovitih nizov Maribora, ki se je vlekel vse od avgustovske tekme z Gabalo. Vijoličasti so v Velenju povedli z zadetkom Milivoja Novakovića, a še en napadalec, Hrvat Bojan Vručina, je nepozabno zabil svoj prvi ligaški zadetek v Prvi ligi za delitev točk (1:1).

Več videovsebin
  • Izjava Darka Milaniča po tekmi Rudar - Maribor
    00:29
    Izjava Darka Milaniča po tekmi Rudar - Maribor
  • Vrhunci tekme Rudar Velenje - Maribor
    10:09
    Vrhunci tekme Rudar Velenje - Maribor
Zakaj Rudar tako kot v drugem polčasu ne igra na vsaki tekmi? Razlog je enostaven, ker so nam, kot sem dejal že pred tekmo, manjkali ključni igralci. Tudi danes se je na primer pokazalo, kako je John Mary pomemben vijak v našem motorju, z njim imamo globino in smo veliko bolj nevarni. Mislim, da so bili tudi drugi fantje na zelo visoki ravni in proti eni tako močni ekipi, kakršna je ekipa Maribora, smo na koncu zasluženo osvojili to eno točko. Slobodan Krčmarević, trener Rudarja za Kanal A

Rudar je za domači obračun z Mariborom lahko spet računal na kamerunskega napadalca Johna Maryja, ki je po izvrstnem začetku svojega službovanja v Sloveniji, zabil je štiri zadetke, po "dvojčku" na avgustovskem obračunu s Koprom celil poškodbo. Maryja je Slobodan Krčmarević na drugem obračunu s starim znancem Darkom Milaničem takoj uvrstil v prvo postavo ob izkušenega Bojana Vručino, v primerjavi z gostovanjem v Krškem pa je priložnost od prve minute dobil Anže Pišek. Na drugi strani je Milanič kljub zmagovitemu zadetku v prejšnjem krogu kapetana Marcosa Tavaresa spet posedel na klop. Marko Šuler ni bil pripravljen za povratek po poškodbi, konico napada pa sta sestavljala mladi Luka Zahović in najizkušenejši v moštvu Milivoje Novaković. Pred začetkom obračuna je Damjan Trifković, nekdanji član velike Mariborove tekmice Olimpije, dobil šopek rož in spominsko fotografijo ob 201. prvoligaški tekmi v dresu Rudarja, pri katerem je z vrha večne lestvice izrinil pokojnega Željka Spasojevića. Maribor je že pred iztekom prvih petih minut zapravil prvo večjo priložnost, Novaković se je rešil dveh branilcev "knapov" in nato sam pred Matejem Radanom slabo zaključil z levico. Mary, kljub dolgi odsotnosti še vedno prvi strelec Rudarja, je izvrstno odgovoril po lepi dvojni podaji na robu kazenskega prostora, po kateri je Kamerunec silovito udaril proti desni vratnici Jasmina Handanovića, ki se je izkazal.

Mariborčani v nadaljevanju tekme niso imeli veliko od igre, Velenjčani so dobro stali na zelenici in v 16. minuti dovolili zgolj nenevaren strel z razdalje Marwanu Kabhi. Lepo število navijačev v sončnem Velenju ni prišlo na svoj račun, čeprav bi točko zeleno-črni ob koncu dvoboja seveda vzeli brez pomislekov. A kot bi mignil so se Velenjčani hitro znašli nazaj na Zemlji, Novaković je po dolgi žogi Kabhe prek zadnje vrste ušel Jeanu Claudu Billongu in z levico lepo zadel prek Radana v daljši kot za vodstvo z 1:0. To je bil tretji zadetek reprezentanta Novakovića na osmi tekmi nove sezone. Rudar je v 28. minuti spet zelo resno zagrozil pred vrati Handanovića, Vručina je meril s prostega strela z okoli 20 metrov in nekdanji reprezentančni vratar je poletel k svoji bližnji vratnici ter žogo odbil daleč proč. V precejšnjem mrtvilu, ki je sledilo do konca polčasa, so več poizkušali vijoličasti, a razen strelov z razdalje Radana niso preizkusili. Zahovića je nato nenadoma zaposlil Kabha, ki je morda želel tudi streljati, po podaji Izraelca pa je mladi napadalec Maribora z ugodnega položaja z levico meril v zunanji del mreže že premaganega velenjskega vratarja. Polčas se je zaključil še z nevarnim poskusom Mitje Lotriča, ki je prišel do 16-metrskega prostora gostov in z levico meril točno v Handanovića. Billong, ki je pri akciji za prvi zadetek na tekmi pozabil na Novakovića, je ostal v slačilnici pred začetkom drugega polčasa, Krčmarević ga je zamenjal z Damirjem Grgićem.

Novakovićeva statistika je po tekmi v Velenju bogatejša za tretji zadetek ligaške sezone.
Novakovićeva statistika je po tekmi v Velenju bogatejša za tretji zadetek ligaške sezone. FOTO: Miro Majcen

Velenjčani so prvih deset minut odigrali z morda najbolj opaznim pritiskom na zadnjo vrsto Maribora, ki pa z visokimi žogami v kazenski prostor praviloma ni imela težav. Pišek je v 61. minuti s podajo na drugo stran igrišča lepo zaposlil Lotriča, čigar strel pa z roba kazenskega prostora spet ni uspel presenetiti dobro postavljenega Handanovića. Mariborčani so odgovorili v 64. minuti, ko je po dolgi akciji in številnih podajah z razdalje v blok meril Sintayehu Sallalich. Takoj za tem je Milanič opravil prvo menjavo, Aleksa Pihlerja je na zelenici nadomestil Damjan Bohar, toda namesto drugega zadetka Maribora je Rudar kaznoval nekonkretne goste. Vručina je po visoki žogi Trifkovića s strani in neuspešni preusmerjeni podaji Klemna Bolhe prišel do žoge sredi kazenskega prostora in jo z izjemnim volejem v 66. minuti poslal pod prečko Handanovića. V igro je nemudoma vstopil še junak zadnje (in številnih drugih) tekme Tavares, Maribor je imel vseeno še dovolj časa za nov prehod v vodstvo. Zahović bi se lahko v 69. minuti odzval veliko bolje, a po prodoru v kazenski prostor ni uspel spraviti žoge do osamljenega Tavaresa. V 72. minuti je po izvajanju meta iz avta v kazenskem prostoru slovenskih rekorderjev padel Mary, ki ga je s hrbta spotaknil Kabha, toda Rade Obrenović ni zapiskal. Rudar je bil še naprej nevaren, Mary je bil najvišji po predložku iz kota, a streljal zelo slabo. Sunny Omoregie je bil zadnji adut z mariborske klopi dobrih 15 minut pred koncem, usesti se je moral Zahović. Omoregie, ki je odločil prvi medsebojni obračun v novi sezoni, je bil hitro nevaren in skorajda bi pred Radanom zaposlil Sallalicha, ki pa je bil prekratek.

Novaković je odložil žogo za strel Omoregieju v 76. minuti, toda Nigerijec je z notranjim delom stopala meril prek vrat. Mariborčani so kar nizali nevarne napade in Rudar je bil v težavah. Pritisk Maribora je sicer zvodenel in v 84. minuti je imel Rudar lepo priložnost s prostega strela, potem ko je na dobrih 20 metrih od vrat padel Mary, Vručina pa je meril v živi zid. Handanović je nato zelo nezanesljivo posredoval, a se je rešil zgolj s kotom za domače moštvo. Rudar je imel minuto kasneje še eno krasno priložnost, spet se vijoličasti niso rešili visoke žoge in Handanović je odbil močen strel Bolhe s strani. Stjepan Babić je nato v 86. minuti poskusil še s precejšnje razdalje, žoga pa je po odboju od enega izmed gostov zletela manj kot pol metra mimo vrat. Povsem je z volejem žogo v 90. minuti zgrešil Novaković in Velenjčani so bili že zares blizu velikemu podvigu. Veliko več bi lahko iz protinapada v 92. minuti iztisnil rezervist Mate Eterović, ki je namesto podaje soigralcem, ki so stekli proti vratom, izbral strel s precejšnje razdalje. Niti Rudar niti Maribor se nista več približala zmagovitemu zadetku, točka pa je gotovo bolj razveselila domači tabor. Zeleno-črni so ohranili tri točke naskoka pred devetim Aluminijem, medtem ko je Mariboru branilka naslova Olimpija spet pobegnila na bolj občutno prednost na vrhu lestvice. 

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog:

Rudar Velenje ‒ Maribor 1:1 (0:1)
Vručina 66.; Novaković 26.

Postavi:

Rudar: Radan; Bolha, Billong (od 46. Grgić), Zec, Mužek, Pišek, Trifković, Babić, Lotrič (od 87. Dodlek), Mary, Vručina (od 90. Eterović). Na klop: Ristić, Krcić, Tolimir, Markovski.

Maribor: Handanović; Palčič, Šme, Defendi, Janža, Kabha, Pihler (od 64. Bohar), Sallalich, Vršič (od 67. Tavares), Zahović (od 74. Omoregie), Novaković. Na klopi: Obradović, Mertelj, Viler, Vrhovec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (123)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Optimisty
26. 09. 2016 09.19
+2
se malo pa derbi.....komi cakam.wiwiw
franjoz
26. 09. 2016 08.29
+2
Milanič trepetković.Namesto da pokonča nasprotnika se povleče in se z tike take na sredini poigrava z nasprotniki.Lahko bi še dobili kakega in zgubli tekmo.Luzer ostane luzer!
ivan.z Doba
25. 09. 2016 22.47
+4
He he he he.....
ivan.z Doba
25. 09. 2016 22.50
+1
tincoop
25. 09. 2016 22.13
+5
Kak dolgo bomo morali gledati milaNIČev luzerski sistem. Pa njegove naporne ciklluse...
babylon5
25. 09. 2016 22.45
+2
degenos
25. 09. 2016 21.24
+2
važn je da je olimpija povečala prednost ...... to je pa bistvo
Rudar
25. 09. 2016 21.13
+2
Ni blo pravih sodnikov, ni blo zmage.
Sebastjan Darija Muršec
25. 09. 2016 21.17
-3
Pa nismo mi lolimpija da bi za zmago potrebovali Kajtazoviće in druge plačance.
Rudar
25. 09. 2016 21.26
+0
ivan.z Doba
25. 09. 2016 21.27
+4
degenos
25. 09. 2016 22.18
ja točno ni pisku.....pa še lublančan je
ivan.z Doba
25. 09. 2016 22.48
+2
Bemti sodnike! Pa tako malo je manjalo da bi MB zmagal.
Barbarezo
25. 09. 2016 20.20
+6
ke ste toteki hahahahahhahahahahahahahahahahhah... OLIMPIJA !!! v totem madžarskem je pošteno mrazzzzzzZZzZzZzZ....
CURVANORD Zanetti
25. 09. 2016 20.40
-1
Pa ni ravno mrzlo trenutno je 15 stopinj ce si prelen pogledat na net kaksno je vreme
Sebastjan Darija Muršec
25. 09. 2016 21.15
-2
zmajćek mi smo doma na toplem ne kot vi na hipodromu.
BOZICEKSLO
25. 09. 2016 21.44
+0
politik70
25. 09. 2016 20.15
+17
Mislim da je skrajni čas da vpokliče Maribor igralce ki jih je posodil Krškemu. Te ase ki pa so igrali danes naj pa z Milaničem vred spodi iz kalvarije. Zdraho zdej je pa dost zajepijancije. Strezni se pošlji Sinčka nazaj in uredi stvari v ekipi dokler imaš še čas.
saturnsky23 saturnsky23
25. 09. 2016 19.56
+3
Dejmo , dejmo. Maribor igra samo z nekimi strici. Reši jih edino če stvari prime stric odnosno striček iz Murgel, ki je še kako vešč mafijskih prijemov.
saturnsky23 saturnsky23
25. 09. 2016 20.59
+0
ivan.z Doba
25. 09. 2016 21.31
+3
To, če si "neslovenac" me ne moti. Moti me ker si be bo, ki ne more brez politike tudi kadar onanira!
politik70
25. 09. 2016 19.53
+15
Po ogledu posnetka je jasno da so Mariborčani danes imeli veliko SREČO. Končni izzid bi moral biti najmanj 3 proti 1.
šmajser1
25. 09. 2016 19.48
+14
Kaj je hoto Milanic povedat po tekmi, nimam pojma...? Lahko recem samo bravo sampioni(igralci), bravo Milanic, tako se dobi prvenstvo! Skrajni cas je Milanic da gres, res skrajni!!! Skoda da Rudar ni zmagal, bi blo povsem zasluzeno! Potem vemo, kako je spilal Mb! Proti Domzalam in Olimpiji nimamo sans, edino brez Milanica! Ajajjaj moj Maribor to ni igra!
degenos
25. 09. 2016 19.52
+1
politik70
25. 09. 2016 19.57
+13
Milanič je povedal (med vrsticami) da so imeli zelo veliko srečo da niso izgubili. Je pa tudi med vrsticami povedal da so Nogometaši Rudarja zelo nesramni ker so jim dali gol....
degenos
25. 09. 2016 19.46
+2
smdopoldne reku da marbor nou zmagu .....ne more jet skoz dobr pa penal bi mogu piskat za rudar ??! še to štojerci
saturnsky23 saturnsky23
25. 09. 2016 19.44
-7
Kot bi rekel legenda Slovenstva Janez Janša: Stvari sepočasi postavljajo na svoje mesto. Olimpija je končno tam, kjer mora biti. Maribor je malo večja vas in ne more (več) igrati v Evropi. Razlaga: Večji in veliki Evropski klubi, ne marajo igrati z neprepoznavnimi, ki prinašajo nezanimanje, izgubo dohodka.
orcus
25. 09. 2016 20.27
+1
saturnsky23 saturnsky23
25. 09. 2016 20.33
+1
Olimpija je eno izgubila eno zmagala. Drugo leto bo boljše. Tudi to ni bilo slabo.
BOZICEKSLO
25. 09. 2016 19.44
+9
VelenjE je odlična ekipa
drimtim
25. 09. 2016 19.43
+8
čestitke rudarju za odlično igro
politik70
25. 09. 2016 19.41
+9
Ni kaj. Tandem Zdraho Milanič je res vrhunski. Še dobro da imajo Novakoviča....
ivan.z Doba
25. 09. 2016 21.33
+3
politik70
25. 09. 2016 19.39
+14
So krivi spet sodniki? Samo prašam. Ja Rudar je pa res nesramen da gre remizirat z vijolam in s tem pomaga Olimpiji.. Boste končno zamenjali trenerja?? Samo vprašam če seveda lahko.....
Ka pa mislis
25. 09. 2016 19.34
+4
Rudar je bil boljse mostvo.
Dany75
25. 09. 2016 19.30
+11
Dokler bo Milanic v Mariboru bo FSE isto ... zal to sezono brez naslova ! Sprijaznite se,ali pa ze spokajte tega Milanica,ker ocitno ga nihce drugi nebo,razn ce bodo VIOLE kaj ukrepale!
Armonia
25. 09. 2016 19.32
+0
Kako mislis, zal to sezono??? Maribor bo naslednjic prvak, ko bo cloveska noga prvic stopila na Venero. Moje sozalje:)
RedDevil20
25. 09. 2016 19.19
+2
Štab Maribora podcenjeval ekipo Rudarja, že z začetno najavljeno postavo, Zaho hotel prelaz iz 2/1, katera kvota je največja, ampak nažalost ni ratalo. Bo pa morda drugič. IMAJO OGROMNO, A HOČEJO ŠE MNOGO VEČ. STANDARD V SLO.
politik70
25. 09. 2016 19.46
+3