Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Milanič ponosen na svoje fante: Bili smo enotni in mislim, da je to osnova

Maribor, 27. 05. 2017 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Ž.L./J.K./M.G.
Komentarji
185

Državni prvak Maribor je šampionsko slavje v Ljudskem vrtu dopolnil z minimalno zmago nad Krškim, za katero je z golom v zaključku prvega polčasa poskrbel Dino Hotić (1:0). Na ploščadi za južno tribuno je kapetan Marcos Tavares nato pred večtisočglavo množico dvignil pokal, trener Darko Milanič pa ni mogel skriti veselja in ponosa ob prejemu pokala.

Več videovsebin
  • Gol Dina Hotića za vodstvo Maribora z 1:0
    01:06
    Gol Dina Hotića za vodstvo Maribora z 1:0
  • Pogovor z Jasminom Handanovićem ob proslavljanju naslova NK Maribor
    01:44
    Pogovor z Jasminom Handanovićem ob proslavljanju naslova NK Maribor
  • Pogovor s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem ob proslavljanju naslova NK Maribor
    02:28
    Pogovor s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem ob proslavljanju naslova NK Maribor
  • Pogovor z Denisom Šmejem ob proslavljanju naslova NK Maribor
    01:36
    Pogovor z Denisom Šmejem ob proslavljanju naslova NK Maribor
  • Iz 24UR: Maribor šampion odmeva po mestu
    03:31
    Iz 24UR: Maribor šampion odmeva po mestu
  • Pogovor z Milivojem Novakovićem ob proslavljanju naslova NK Maribor
    03:56
    Pogovor z Milivojem Novakovićem ob proslavljanju naslova NK Maribor
  • Pogovor z Dinom Hotićem ob proslavljanju naslova NK Maribor
    02:40
    Pogovor z Dinom Hotićem ob proslavljanju naslova NK Maribor
  • Pogovor z direktorjem Bojanom Banom ob proslavljanju naslova NK Maribor
    02:02
    Pogovor z direktorjem Bojanom Banom ob proslavljanju naslova NK Maribor
  • Pogovor z Marcosom Tavaresem ob proslavljanju naslova NK Maribor
    02:11
    Pogovor z Marcosom Tavaresem ob proslavljanju naslova NK Maribor
  • Pogovor s predsednikom Dragom Cotarjem ob proslavljanju naslova NK Maribor
    02:01
    Pogovor s predsednikom Dragom Cotarjem ob proslavljanju naslova NK Maribor
  • Marcos Tavares dvignil pokal za 14. naslov NK Maribor
    01:10
    Marcos Tavares dvignil pokal za 14. naslov NK Maribor
  • Pogovor z Milanom Žurmanom ob proslavljanju naslova NK Maribor
    03:18
    Pogovor z Milanom Žurmanom ob proslavljanju naslova NK Maribor
  • Pogovor z Darkom Milaničem ob proslavljanju naslova NK Maribor
    02:57
    Pogovor z Darkom Milaničem ob proslavljanju naslova NK Maribor
  • Pogovor z Luko Zahovićem ob proslavljanju naslova NK Maribor
    01:03
    Pogovor z Luko Zahovićem ob proslavljanju naslova NK Maribor
  • Izbor najlepših golov nogometašev Maribora v sezoni 2016/17
    03:37
    Izbor najlepših golov nogometašev Maribora v sezoni 2016/17

"Zelo sem ponosen na to, kar se dogaja, na celo sezono. Imeli smo zelo malo padcev. Igrali večinoma dobro, bili tekmovalni, se držali skupaj, kar je izredno pomembno," je na južni ploščadi Ljudskega vrta ponosno razlagal trener Maribora Darko Milanič. Izoljan na klopi Štajercev je dodal, da ni bilo lahko, saj so imeli pred to sezono veliko težav: ''Naši fantje so se super odzvali, bili smo enotni in mislim, da je to osnova. Temelj smo naredili, veliko tekem vmes odigrali zelo dobro, ko smo bili kompletni. Med koncem avgusta in koncem aprila smo zmagovali vse po vrsti. Za nami je super sezona. Ta visoka prednost govori o tem, da smo zmagovali v kontinuiteti, da nismo popuščali in da smo se znali vseskozi prilagajati.'' Milanič je za zadnjo tekmo sezone sestavil manj "eksperimentalno" postavo Maribora v primerjavi s prejšnjimi dvoboji, na katerih vijoličasti niso uspeli okusiti slasti zmage. Pred proslavo 14. državnega naslova je Milanič za tekmo s Krškim, ki je lahko prvič v medsebojnih dvobojih računalo tudi na posojene člane državnih prvakov, v napad poleg Marcosa Tavaresa in Luke Zahovića, ki bi še lahko osvojil naziv najboljšega strelca sezone, uvrstil še Gregorja Bajdeta. Igralec sezone Dare Vršič tudi tokrat ni bil zrel niti za klop. Zanimivo postavo so v Ljudskem vrtu sestavili tudi Krčani, ki vse od začetka "sodelovanja" z vijoličastimi, od katerih so si v zadnjih sezonah izposodili številne nogometaše, nanje na medsebojnih dvobojih niso smeli računati, a je bil dogovor za tokratno srečanje očitno drugačen: Rok Zorko je v ogenj poslal člane Maribora Roberta Pušaverja, Damjana Vukliševića in Martina Kramariča. Kapetan Tavares je bil med tistimi, ki so že ob prihodu na zelenico "potrepljali" šampionski pokal, nogometaše pa so kljub številnim dogodkom po mestu in v okolici stadiona pozdravile precej solidno zapolnjene tribune. Te so v četrti minuti lahko videle prvo veliko priložnost na tekmi, ko je po lepi akciji do neoviranega strela pred Matkom Obradovićem prišel Kramarič, a je meril preblizu dobro postavljenega domačega vratarja. Izjemno je Kramarič poskusil tudi dve minuti kasneje, ko je slabo izbijala mariborska obramba, mladi napadalec pa je z volejem udaril le kakšne pol metra prek vrat Obradovića. Bajde je bil v uvodu tekme živahen, a se v deveti minuti ni najbolje znašel pred Markom Zalokarjem in ni uspel nevarneje poskusiti proti golu zeleno-belih. V izvrstno priložnost je Mitja Viler po krasnem prodoru poslal Zahovića, ki pa osamljen pred vrati ni uspel ustaviti žoge. Prosti strel Dina Hotića v 25. minuti je na oddaljenejši vratnici lepo našel vtekajočega Aleksa Pihlerja, toda kombinacija nogometašev, ki sta si za sobotno tekmo pričesko pobarvala na vijoličasto barvo, se je končal s požrtvovalnim strelom prek vrat štajerskega vezista.

To je nekaj fenomenalnega, vse je organizirano na nivoju. Mislim, da je to veselje danes za navijače. Ponosen sem na svojo kariero in to, kar sem dosegel v življenju. To je en vrhunec in ena slaščica na bližnjem koncu kariere. Čestitam fantom in celotnemu kolektivu, kakršnega ima Maribor, mislim, da smo si zaslužili ta naslov. Če bom podaljšal pogodbo? S klubom imam konkreten odnos, kot sem tudi sam napovedal, se bom najprej pogovoril z družino in najprej bom odšel na malce krajši dopust. Nato se bomo odločili kako in kaj naprej. Milivoje Novaković, napadalec Maribora za Kanal A

Krčani so bili v kazenskem prostoru domačih po daljši odsotnosti spet malce nevarnejši v 28. minuti, ko je Nikola Gatarić neuspešno udaril z glavo s precejšnje razdalje. Zelo povprečen polčas se je v sicer prekrasnem sončnem vremenu zaključil z jalovo pobudo državnih prvakov, ki so bili v 42. minuti vseeno zelo blizu vodstvu, potem ko je Hotić prodrl po desni in ustavil žogo pred golavtom, nato pa je predložek s strani našel osamljenega Tavaresa, čigar strel z glavo je Zalokar ustavil z refleksno parado. V zadnjih sekundah polčasa pa so domači uspeli povesti: Tavares je dolgo časa pletel akcijo in nato podal do Hotića, ki si je 20 metrov od gola pripravil strel z desno nogo, svojo slabšo, a je bil poskus ravno dovolj močen in natančen, da ga Zalokar ob svoji desni vratnici ni mogel doseči. Krčani so bili vseeno lahko zadovoljni s predstavo v prvem delu in tudi z novicami iz Ljubljane, kjer je Olimpija proti Aluminiju vodila z 1:0. Marko Dušak je že v prvem napadu drugega polčasa nevarno meril mimo oddaljenejše vratnice Obradovića in Krčani so jasno pokazali, da mislijo resno. Zahović po izvrstnem prvem delu sezone v zadnjih tednih ne dosega ravni izpred nekaj mesecev in mladega napadalca so beli ustavili tudi v 50. minuti, ko je imel odprto pot do vrat Zalokarja. Sledil je še en poskus Zahovića v 52. minuti, njegov polvolej je pred lastnimi vrati izbil Pušaver, na žogi pa bi bil verjetno tudi Zalokar. Kar nekaj negodovanja je dve minuti kasneje Zahović požel, ko je, ne prvič na tekmi, v ključnem trenutku tik pred strelom v 16-metrskem prostoru padel in zapravil še eno v nizu priložnosti. Domače bi lahko v 59. minuti kaznoval Tonči Mujan, ki ga je v prostor z lepo podajo poslal Filip Dangubić, a je Obradović v situaciji "ena na ena" dobil dvoboj z rojakom, pomagala mu je tudi vratnica.

Prizor iz kazenskega prostora Krškega v prvem polčasu sobotne tekme.
Prizor iz kazenskega prostora Krškega v prvem polčasu sobotne tekme. FOTO: Aljoša Kravanja

V 60. minuti je domača navijaška skupina Viole prižgala kar nekaj bakel in jih nato zmetala na zelenico, tudi ob žvižgih z zahodne in vzhodne tribune, a se je tekma hitro nadaljevala. Viler je v 67. minuti padel pod štartom Pušaverja, sodnik Miran Bukovec pa mu je ob medsebojnem odobravanju pokazal rumeni karton. Bajde je v naslednjem napadu prodrl vse do črte golavta, nato pa meril po tleh, a je bil Zalokar na mestu. Milanič je v igro poslal prvo osvežitev, Aleš Mertelj je zamenjal Blaža Vrhovca, po kotu, ki je sledil, pa Bukovec kljub protestom ni pokazal na belo točko, čeprav je žoga zadela Pušaverja v roko. Odgovor gostujoče klopi sta bila Ibrahim Arafat Mensah in David Kovačič. Mujan je imel v 73. minuti še eno veliko priložnost in pobegnil štajerski obrambi, nato pa sam pred Obradovićem okleval tako dolgo, da ga je ujel Viler in mu izbil žogo. Bolje se je Šibeničan v vrstah Krškega znašel v 79. minuti, ko se je lepo obrnil v kazenskem prostoru in z levico meril na bližnjo vratnico, kjer je žogo pričakal Obradović. Štajerski čuvaj mreže je brez težav v 83. minuti ujel še prosti strel Kramariča z okoli 25 metrov. Mariborčani bi lahko zmago dokončno potrdili v 86. minuti, ko je strel Pihlerja morda tudi prek črte svojih vrat izvrstno ustavil Zalokar, nato pa mu je pri izbijanju strela Marka Šulerja pomagal še Marko Krajcer. V 88. minuti je Dangubić spet lepo našel Mujana, ki ga je še pravočasno zaprl Obradović. Že pred začetkom sodnikovega podaljška so nekateri navijači že pritekli na zelenico stadiona, zato je sledila kratka prekinitev, nato pa še pred iztekom štiriminutnega podaljška začetek slavja. Vanj so se lahko vključili tudi Posavci, ki so po zaslugi poraza Aluminija v Ljubljani obstali med prvoligaško druščino. 

Pokal za nove (stare) prvake je pred povratkom v Maribor sicer naredil še kratek postanek pri graverju, ki je na prosto mesto za zmagovalca sezone 2016/17 že štirinajstič vgraviral ime NK Maribor. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog:

Maribor ‒ Krško 1:0 (1:0)
Hotić 45.

Postavi:

Maribor: Obradović; Palčič, Rajčević, Šuler, Viler; Hotić (od 77. Bohar), Vrhovec (od 69. Mertelj), Pihler; Tavares, Bajde (od 82. Ahmedi), Zahović. Na klopi: Cotman, Defendi, Uskoković, Sallalich.

Krško: Zalokar, Pušaver, Gatarić (od 71. Mensah), Urbanč (od 76. Jovanović), Dušak (od 73. Kovačič), Vuklišević, Kramarič, Krajcer, Mujan, Dangubić. Na klopi: Račič, Gorenc, Sokler, Kosić.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (185)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

simkasarma
28. 05. 2017 14.25
+0
VIJOLJČNO JE LEPO, zeleno pa GRDOO....hihihi
superjezek
28. 05. 2017 12.58
+0
Že Maribor je res slaba ekipa.. konkurenca je bila pa še toliko bolj slaba. Skakti od veselja v taki ligi je prav smešno!
Chelsea1991
28. 05. 2017 13.13
+1
saj glavno da pa je lolimpija v supermočni košarkarski ligi ki je na ravni 3. nogometne imela razlog za proslavljat pa so hahahaha
superjezek
28. 05. 2017 13.34
+1
Ne gledam nobene olimpije mi lahko malo več poveš?
degenos
28. 05. 2017 13.36
-2
hehehe...kaj je pa fuzbal nč dost močnejši ...heheheheheheh
Iniesta
28. 05. 2017 12.12
-1
Skoda ker je MB prvak ...
Iniesta
28. 05. 2017 12.13
+0
Ostali so bili tako slabi, da so vijolicasti z lahkoto osvojili ligo ... skoda ....
komarec
28. 05. 2017 12.08
+2
Največji uspeh so dosegli nogometaši Gorice, to je dejstvo. S takim proračunom bi Olimpija in Maribor zaprla svoja vrata. Bravo Gorica, bravo Srebra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chelsea1991
28. 05. 2017 12.20
-2
s takim proračunom (0€) je bil zahovič 2009 prvak, samo tolko
degenos
28. 05. 2017 12.36
+0
in kaj pol ??' kje je pa zdej ..pret Škofljico
degenos
28. 05. 2017 13.37
-2
men ga niste ...hehehehe ..in mi ga noben ne bo ..ane
degenos
28. 05. 2017 09.22
-4
sej res ....... a tovariša tut noben evropski klub ne mara ...??? take rabjo ki dajejo gol v 5 sekundah v evropi
OldRedIdiots
28. 05. 2017 09.28
+2
Zakaj pa ? Njemu ne prav lepo v MB. In je za vas še vedno dr. Nogomet.
degenos
28. 05. 2017 09.29
-1
degenos
28. 05. 2017 09.32
-2
prepočasn je že ....ga dobr primejo nima za kruh !!!
OldRedIdiots
28. 05. 2017 09.53
+0
degenos
28. 05. 2017 09.57
-3
OldRedIdiots
28. 05. 2017 10.03
+3
Ne pomagaš si. Še vedno je on med šampioni.
Chelsea1991
28. 05. 2017 12.27
+1
ko boste vi imeli igralca ki je šel skozi vse mladinske selekcije brazilije, igral ligo prvakov, igral osmino finala evropske lige, osvojil 7 naslov prvaka se boste lahko mogoče oglašali, človek je ja sam osvojil več lovorik kot olimpija v celi zgodovini tudi če šteješ staro crknjeno olimpijo zraven hahahaha
degenos
28. 05. 2017 12.37
-1
pa kaj ma Maribor pa Mariborčani od njega ???? a mate kej višje socialne transferje??' povej no
Chaparral M
28. 05. 2017 13.34
+1
Kaj imaš ti od Domžal? Aja, mogoče te vzamejo za komentatorja, hihi, hehe, haha, itd.......
degenos
28. 05. 2017 13.38
-1
sej nismo prvaki ... če bi bli pol pa *???
degenos
28. 05. 2017 09.02
-4
hehehehehe...............v sloveniji je vs fuzbal vaški ....zato nikol nobenga v evropskih borbah !!!
degenos
28. 05. 2017 09.12
-4
kdaj pa je bil mb v evropskih borbah nazadnje ???
degenos
28. 05. 2017 09.13
-3
OldRedIdiots
28. 05. 2017 09.28
+7
No, tvoja bolečina je res velik užitek :))
degenos
28. 05. 2017 09.30
-4
degenos
28. 05. 2017 09.31
-3
ne vem kake fore so te bolečine stalno ..???? hihihihi
OldRedIdiots
28. 05. 2017 09.54
-3
To je to kar ti demonstriraš ti vedno. Bolečina neuspesnežev.
degenos
28. 05. 2017 09.58
-2
mene ne boli nič ...aveš mogoče kaka glava totke boli
OldRedIdiots
28. 05. 2017 10.03
+1
degenos
28. 05. 2017 12.37
-1
degenos
28. 05. 2017 08.58
-2
važno je da vršić ostane zvest totkom ..hihihihi??!¨!
degenos
28. 05. 2017 09.03
-4
degenos
28. 05. 2017 09.13
-3
OldRedIdiots
28. 05. 2017 09.29
+4
degenos
28. 05. 2017 08.53
-5
hehe...kaj se bo spremenil zdej v Mariboru ...verjetno bojo višje socialne podpore in posledično večji stadion za 25000 totkov ..!!!
OldRedIdiots
28. 05. 2017 08.56
+8
degenos
28. 05. 2017 09.05
-4
v Španiji nč ne pišejo o šampionu slovenskem ?? hihi
degenos
28. 05. 2017 09.14
-3
kaj boste pol v evropi ...??? če se ne zanimate za svet
degenos
28. 05. 2017 08.50
-5
kam gre ostarela jablana ????
degenos
28. 05. 2017 08.57
-5
kaka bolečina ...hehehe.... ne vem kaka bolečina je šele pr celjanih??
degenos
28. 05. 2017 09.01
-4
nč več ne držite skp Štajerci ..kot ste pred 3 mesci ...hehehehe
degenos
28. 05. 2017 09.07
-4
tvoji totki so govoril da morte Štajerci skp si pomagat ..ane vpraši jih
degenos
28. 05. 2017 09.15
-2
kaj pa veš kje sm jaz ob določenih trenutkih ...hehehehe
degenos
28. 05. 2017 08.50
-6
a šef doza že sestankuje s upravo o zelo močnih okrepitvah ....a je še treznenje ??? hrehe
OldRedIdiots
28. 05. 2017 08.55
+4
O okrepitvah za vaške klube kot so Domžale? Ni treba. Lahko s kadeti.. ups, tudi kadeti do vas utišali.
degenos
28. 05. 2017 08.58
-6
hehe...Domžale bomo že naredil kar bo prav ...!!
OldRedIdiots
28. 05. 2017 08.59
+4
Res je. Ostali tam kjer vam je mesto. Za šampioni.
degenos
28. 05. 2017 09.09
-2
so še sezone ...za totke pa bo dan resnice od 29 junija dalje ..hehehe
degenos
28. 05. 2017 09.16
-1
prvaki v košarki ..hehehe...kje mate basket ??
OldRedIdiots
28. 05. 2017 09.53
+1
degenos
28. 05. 2017 10.01
+1
ne ...ti gledaš sam vaški fuzbal ..hihihi
brabusednet
28. 05. 2017 08.20
+6
Iskrene čestitke pubeci,samo da vam to ne bo preveč v glavo stoplo za naslednjo sezono.
CURVANORD Zanetti
27. 05. 2017 22.58
+3
Upam da se prebijejo pubeci do lige prvakov
degenos
27. 05. 2017 22.59
-8
degenos
28. 05. 2017 08.47
-3
BOSON
27. 05. 2017 22.56
+11
ČESTITKE PRVAKOM
superjezek
28. 05. 2017 13.00
+1
degenos
27. 05. 2017 22.48
-6
od celja pa nobenga veselja ..hehehe
degenos
27. 05. 2017 22.43
-9
kaj je zaho doza spet dons !!????....ah jutr ma sejo vodstva sestavljajo ekipo za vrh Evrope ...hoho!!!
290ktober
27. 05. 2017 22.30
+11
maribor 1x šampion..14 x najboljši 14x daleč najboljši..14x boljši navijači..14x ha 14x ha ha 14x.. od 26 ..
degenos
27. 05. 2017 22.38
-10
degenos
27. 05. 2017 22.45
-9
nš uspeh je dobr ...četrti težave na konc ..ampak evropa kval. so pa money pade...ane
degenos
27. 05. 2017 22.19
-8
a se kaki kluib v evropi zanima za tovariša..????? nč ni čitat nikjer ..hehe
degenos
27. 05. 2017 22.19
-6
Matjaž Poto?nik 1
27. 05. 2017 22.28
+7
interserator laja,karavana gre dalje.....malo sem vrgel pogled na lestvico.......buaahahahahahahahhaahaa........ti potrobim,ko se drugi teden peljem skozi Domžale....nič jokcat,saj bo če ne prej,v naslednjem stoletju... :)
degenos
27. 05. 2017 22.39
-7
degenos
27. 05. 2017 22.45
-5
četrti smo ..miško ...šest prestižnih klubov je za nami..hehe
Alexey-x
28. 05. 2017 08.40
+1
MODEL A NE interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator interpelator....HAHAHAHAHAHAHA
degenos
28. 05. 2017 08.48
-1
degenos
27. 05. 2017 22.09
-5
dare vršić bo prvi udarni mož totkov v naslednji sezoni ..ane ......... kaj pa ostarela jablana????
degenos
27. 05. 2017 21.31
-7
unon olimpija PETROL prvak slovenije 16 krat
degenos
27. 05. 2017 22.46
-4
gov46
27. 05. 2017 21.19
-13
Ka jim pomaga naslov pa caga,ce pa igrajo z divjo ligo. S tsko igro greo oni v ligo prvakov. Letos ni bilo niti ene tekme s njihove strani, ki bi nadigrali nasprotnike. Ravno nasprotno. Zmagovali so zarad sodnikov, oziroma napake nasprotnikov. Zarad samih ze ne.
290ktober
27. 05. 2017 21.23
+15
kurcvasgleda01
27. 05. 2017 21.33
+3
gov46...ti si 100% navijač barce..ha..ha..ha
JackySparroww
27. 05. 2017 22.22
+0
Pa Rossija, se vidi takoj, kakšni hempeži so to
gov46
28. 05. 2017 11.55
Ka vas boli ke niso vsi za nesposobneze.haha. ka je maribor. Ki je to. Haha. Luzeri.