Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Olimpija v drugem polčasu preplezala Triglav, povratek Kronavetra in poškodba Vombergarja

Ljubljana, 20. 10. 2017 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Olimpija je na uvodni tekmi 13. kroga visoko ugnala Triglav in Mariboru začasno pobegnila na pet točk (3:0). Gole so v drugem polčasu v Stožicah prispevali Stefan Savić, Ricardo Alves in Kenan Bajrić. Tabor Olimpije je še dodatno razveselil povratek Roka Kronavetra, a je ostal grenak priokus po poškodbi Andresa Vombergarja.

Več videovsebin
  • Gol Stefana Savića na tekmi Olimpija - Triglav
    01:07
    Gol Stefana Savića na tekmi Olimpija - Triglav
  • Gol Ricarda Alvesa na tekmi Olimpija - Triglav
    01:04
    Gol Ricarda Alvesa na tekmi Olimpija - Triglav
  • Gol Kenana Bajrića na tekmi Olimpija - Triglav
    01:32
    Gol Kenana Bajrića na tekmi Olimpija - Triglav
  • Izjava Gregorja Berganta po tekmi Olimpija - Triglav
    00:45
    Izjava Gregorja Berganta po tekmi Olimpija - Triglav

Opravičilo navijačem Olimpije je bil zadnji korak do povratka Roka Kronavetra na slovenske zelenice, kjer junaka šampionske sezone zeleno-belih ni bilo vse od marčevskega gostovanja v Domžalah. 30-letni Mariborčan se je opravičil za geste, ki so v minuli sezoni razjezile predvsem pripadnike skupine Green Dragons, trener Igor Bišćan pa ga je, potem ko je okreval po težji poškodbi, za petkov obračun s Triglavom uvrstil v kader, a ga od prve minute pustil na klopi. Bišćan je v boj proti Kranjčanom krenil z vsemi razpoložljivimi silami, medtem ko hrvaški strateg še čaka na ozdravitev Issaha Abassa. V konici napada je tako priložnost spet dobil Andres Vombergar, zelo napadalno pa se je, vsaj na papirju, v Stožicah predstavila tudi zasedba orlov, v kateri so priložnost od prve minute dobili Matej Poplatnik, Matej Podlogar, Luka Majcen in bivša člana Olimpije vezist David Tijanić ter vratar Elvis Džafić. Olimpija je začela podjetno in že v prvi akciji je po desnem boku pobegnil Nathan Oduwa, Vombergarjev strel pa je pred vratarjem Džafićem ustavil Dejan Robnik in morda preprečil celo zadetek. Ko je Oduwa še drugič izvrstno prebil levi bok kranjske obrambe in podal v sredino se je zdelo, da rešitve za bordo-bele ne bo, eden izmed najboljših posameznikov nove sezone Ricardo Alves je imel osamljen pred vrati namreč na voljo neoviran strel, a ga je Džafić na svojem nekoč domačem stadionu ustavil s fantastičnim posredovanjem.

Udarec za Olimpijo pred nadaljevanjem sezone je brez dvoma poškodba Andresa Vombergarja v prvem polčasu.
Udarec za Olimpijo pred nadaljevanjem sezone je brez dvoma poškodba Andresa Vombergarja v prvem polčasu. FOTO: Damjan Žibert

Prevlada Ljubljančanov ni pojenjala, toda naslednja strela, ki sta bila delo Vombergarja in Nika Kapuna, Džafića nista ogrozila. V 16. minuti pa udarec za zmaje: Vombergar, ki se je prijel za stegensko mišico, je za nekaj trenutkov poskusil nadaljevati z igro, a je bilo kmalu jasno, da jo bo moral zapustiti. Bišćan je v boj poslal Leona Benka, ki je v aktualni sezoni prispeval že tri gole, a vse na tekmi Pokala Slovenije z Radomljami. Rahlo poškodbo je že čez nekaj sekund staknil tudi Kenan Bajrić, ki je najbrž tudi s prekrškom na robu kazenskega prostora ustavil Poplatnik, toda glavni sodnik Bojan Mertik ni zapiskal. Poplatnik je bil še enkrat blizu temu, da bi presenetil obrambo Olimpije, a po dolgi žogi prek zadnje vrste v 22. minuti ob Branku Iliću ni uspel nevarneje streljati. Ritem igre je precej padel, Momir Bojić je imel v 29. minuti sicer precej sreče, da za vlečenje in kasneje tudi "rokoborsko" rušenje Bajrića v kazenskem prostoru ob predložku iz kota ni bil "nagrajen" z najstrožjo kaznijo. Benko je imel prvo pravo priložnost dve minuti kasneje, ko ga je s podajo z desne našel razpoloženi Oduwa, hrvaški napadalec pa je z glavo precej plaho meril čez prečko. Naslednji, ki je poskusil zadeti, je bil v 37. minuti Stefan Savić, čigar strel z roba kazenskega prostora je Džafić brez večjih težav izbil v kot.

Podlogar je v 39. minuti z glavo vknjižil morda celo prvi pravi strel proti golu nezaposlenega Aljaža Ivačiča, ki je lahko žogo mirno pospremil s pogledom, saj je precej zgrešila cilj. Džafić je v 41. minuti ustavil še Benka, ki si je lepo pripravil strel znotraj kazenskega prostora, a ga je Ljubljančan v golu Triglava hitro zaprl in mu preprečil prvi ligaški zadetek sezone. Hrvat je bil blizu tudi v enem zadnjih napadov polčasa, ko pa je podajo Savića znotraj kazenskega prostora neuspešno poskušal preusmeriti s peto. Drugi polčas se je začel s pobegom Kristjana Arha Česna, ki ga je skorajda točno na robu 16-metrskega prostora s prekrškom ustavil Mitch Apau. Na srečo Ljubljančanov je bil rumeni karton največja kazen tega napada, saj je Podlogar prosti strel z zelo ugodnega položaja poslal v živi zid. V 54. minuti pa vodstvo Olimpije, potem ko se je po podaji Dina Štigleca žoga precej srečno odbila pred noge Saviću, ta pa si je v gneči med Majcnom in Bojićem pripravil strel ob daljšo vratnico in uspel ukaniti Džafića. Savić je, zanimivo, s podobnim strelom v podobni priložnosti v Kranju zgrešil, tokrat pa napake ni ponovil. Alves bi lahko po novi uporabni podaji Oduwe že v naslednjem napadu povišal na 2:0, a je z neposredne bližine zgrešil "nemogoče", toda Portugalec se je odkupil že čez nekaj sekund, ko je s strelom z roba kazenskega prostora presenetil Džafića ter podvojil ljubljansko vodstvo.

Alves je izjemno formo na začetku sezone potrdil z novim zadetkom.
Alves je izjemno formo na začetku sezone potrdil z novim zadetkom. FOTO: Damjan Žibert

Oduwa je v 64. minuti padel v kazenskem prostoru po še enem neustavljivem prodoru, toda Mertik je vnovič tvegal srd s tribun ter namesto enajstmetrovke domačim podelil le kot. To je bila ena zadnjih akcij Angleža, ki ga je Bišćan v 69. minuti zamenjal s Kingsleyjem Boatengom. Zmaga zeleno-belih je bila že bolj kot ne potrjena in Bišćan je v 75. minuti k sebi z ogrevanja poklical Kronavetra, ki so ga po turbulentnih sedmih mesecih čakale prve minute na zelenici, na kateri je še oktobra lani odločil kvalifikacijsko tekmo za nastop na SP 2018 s Slovaško. V 79. minuti je igro zapustil Alves, Kronaveter pa je ob toplem aplavzu vstopil in dobil priložnost za igro. Mariborčan je takoj izsilil prekršek na robu kazenskega prostora in tja nato s prostega strela podal nevaren predložek, v 82. minuti pa ključno sodeloval tudi pri tretjem zadetku svojega moštva. Njegovo podajo iz kota je najprej sicer povsem zgrešil Benko, ki pa je nato, Kranjčani so menili, da tudi s pomočjo roke, še uspel podati do Bajrića, ta pa je s polvolejem natančno zadel ob Džafićevo desno vratnico za 3:0. Kronaveter je imel še pred začetkom sodnikovega podaljška lepo priložnost za zadetek, a je v težkem položaju neuspešno "lobal" Džafića, ki je žogo uspel ujeti. Ivačič ni imel večjega dela z enim zadnjih poskusov na tekmi, ki ga je s prostega strela v 91. minuti poslal rezervist Igor Bukara. To je bil prvi in edini poskus orlov v okvir ljubljanskih vrat. Ivačič skupaj z Džafićem do konca tekme ni bil več na resnejši preizkušnji, Olimpija pa je pred sobotno tekmo Maribora z Ankaranom (prenos na Kanalu A) prednost na vrhu lestvice povišala na pet točk. 

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog:

Olimpija Ljubljana ‒ Triglav 3:0 (0:0)
Savić 54., Alves 57., Bajrić 82.

Postavi:

Olimpija: Ivačič; Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Čanađija, Kapun, Alves (od 79. Kronaveter), Savić, Oduwa (od 69. Boateng), Vombergar (od 18. Benko). Na klopi: Vodišek; Zarifović, Miškić, Tomić.

Triglav: Džafić; Kuhar, Suljević, Bojić, Krcić (od 71. Bukara), Robnik, Arh Česen, Tijanić, Poplatnik, Majcen (od 63. Žurga), Podlogar (od 81. Mlakar). Na klopi: Čadež; Gvardjančič, Vujčić, Pušnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (128)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jps28
21. 10. 2017 14.06
-3
Gledal sem tekmo 10 min., nogomet žalost od žalosti. Ko sem pa pogledal tribune je bla pa še večja žalost.
degenos
21. 10. 2017 17.43
+5
MaunelNeuer
22. 10. 2017 19.27
-3
valda če jh podpira fusbal zveza.....na tribunah dre,konsov je tak vedno žalost kar se tiče udeležbe
ivan.z Doba
21. 10. 2017 13.15
+2
Čestitke Triglavu za 1.polčas in Olimpiji za drugega. O sodniku pa ni zgubljati besed.
CrackMilko
21. 10. 2017 14.06
+2
ivan.z Doba
22. 10. 2017 13.22
+2
cripstoned
21. 10. 2017 10.16
-5
ta krog bosta olimpija in maribor osvojila po 3.tocke....naslednji krog pa bo tezka za oba....maribor proti domzalah in tudi olimpija na gostovanje k rudarju...ce kdo pozna olimpijo jo pozna pusnik in tam lahko pozabijo na vse 3tocke razen ce bodo sodniki stopili na sceno kot tisto zadnjo tekmo ko so postali prvaki po smesnem penalu v 93minuti ahahaha
snorki123
21. 10. 2017 11.31
+5
Ampak veš mi smo letos že igrali proti rudarju in smo zmagali kar 4-0. Pušnik ni pomagal nič poznal nas je ampak vseeno ni mogel ustaviti zmage olimpije 4-0. Zakaj bi bilo potem zdaj drugače?
degenos
21. 10. 2017 11.52
+0
ja .verjetn ne bo abassa in vombergerja ...??a veš
CHANEL MADEMOISELLE
21. 10. 2017 08.22
-4
Pa ta Triglav, a je to sploh še Triglav.
snorki123
20. 10. 2017 22.58
+10
Toooo zmaji bravo res. Po prvem polčasu me je skrbelo saj veste “kdor ne da ga dobi” ker smo imeli res priložnosti. Sem skoraj zadel napoved pred tekmo (2-0 strelca alveš in savič sem napovedal). Moram pa reči da je bilo res vrhunsko na c tribuni ko je vstopil in dobil stoječe ovacije. Res kocine so mi šle pokonci. Sodnik imel slab kriterij mogoče olimpija oškodvana za penal moram pogledati psonetek ampak je itak bilo že 2-0 takrat ampak vseeno. Vse pijano je vse končano naša olimpija zopet prva je GREMO OLIMPIJA TO JE TO #verjamemvzmaje
aki10
23. 10. 2017 12.24
Kako je bilo 2-0, če nam ni piskal čistega penala v prvem polčasu. Takrat je blo še 0-0
degenos
20. 10. 2017 22.44
+6
alves vse popravi kar slabo naredi .to je pravi igralec
snorki123
20. 10. 2017 22.53
+3
aki10
23. 10. 2017 12.24
El Kapitano
20. 10. 2017 22.40
+6
Madzarski sodnik, moralo bi biti vsaj 5:0, Olimpija jensesaj oskodvana samo pri triglavu za 4 11m. Ampak kraja je pohorskim romom in vzodno v krvi...Me pa veseli da ti uzivajo v predstavah Olimpije, ker njihov klubek 07 zlorab kdor lahko, enakovredno bo edino jutri
degenos
20. 10. 2017 22.43
-1
snorki123
20. 10. 2017 22.51
+2
degenos
20. 10. 2017 22.33
+5
Maribor 07 je mel dobro generalko v torek za tekmo z ankaranom
degenos
20. 10. 2017 22.54
+3
CURVANORD Zanetti
20. 10. 2017 22.33
-2
Pricakoval sem sa jih bodo ze v prvem pol casu nabili,no pa so jih v drugem.Maribor bi moral tudi proti Ankaranu na izi do novih tock, no bomo videli kako in kaj bo.
snorki123
20. 10. 2017 22.51
+7
Iskreno triglav ja presentil. Niso se zaprli
degenos
20. 10. 2017 22.21
+6
olimpija še kar prva ....kr dobr
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.24
-17
brez sodniške pomoči ne bi bla........LP nedosegljiva
degenos
20. 10. 2017 22.25
+7
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.33
-11
degenos
20. 10. 2017 22.37
+3
Matjaž Poto?nik 1
20. 10. 2017 22.39
-5
degenos,mlekca popit in ajki pajki....v ponedeljek moraš v šolo.....te imamo "na očeh"!
degenos
20. 10. 2017 22.43
+6
snorki123
20. 10. 2017 22.46
+12
Marcquez tebi ni pomoči res. Povej kje je bil triglav oškodovam. Triglav niti enega strela konkretnega v okvir vrat ti pa govoriš da smo zmagali zaradi sodnikov. Zjoči se res
MaunelNeuer
22. 10. 2017 19.30
-1
kar se tiče sojenja prekrškov, mutec. degenči ne rabim pravit momentov, če si gledal tekmo si lahk videl
aki10
23. 10. 2017 12.26
Če je kdo bil oškodovan je bla to Olimpija, kateri v 1. polčasu ni piskan čisti penal! markez zate bi sodniki bli krivi, če bi Olimpija zmagala 10-0
degenos
20. 10. 2017 22.19
+7
Maribor 07 igra slabo in bo pod pritiskom ....!!
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.23
-12
lol-impija-ne more v LP-je spet deležna pomoči sodnikov
degenos
20. 10. 2017 22.26
+5
to kaseto mal obrn na drugo stran ..ane mona
degenos
20. 10. 2017 22.38
+2
snorki123
20. 10. 2017 22.47
+7
Marcquez danes je bilo sojenje bolj v korist triglava. Najprej poglej sebe potem pa pametuj res
rjavookisan
21. 10. 2017 10.11
+5
z vsem spoštovanjem g. Marcquez,s toliko sreče in pomoči sodnikov kolikor jih je imel Maribor za ligo prvakov nismo videli že dolgo....dokaz pa je 7up v Ljudskem vrtcu
MaunelNeuer
22. 10. 2017 19.32
-1
ja degenči pa finski klub tudi ane.....snorki ne pametujem, govorim dejstva, rjavi MB je zadnji klub v LP ki mu bo sodnik pomagal
degenos
20. 10. 2017 22.17
+3
vprašanje kaj bo jutri .?????
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.24
-2
Hostar14
20. 10. 2017 22.13
-4
danes olimpija suvereno jutri isto maribor in mrtvi tek gre naprej............
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.02
-18
brez sodnikov žabarom živeti ni, dokaz je evropska misija nemogoče
Green90
20. 10. 2017 22.07
+5
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.11
-3
tomjaz
20. 10. 2017 22.11
+6
Sodniki bi mogli piskat dva penala v korist Olimpije.
tomjaz
20. 10. 2017 22.14
+2
MArcquez@ važno, da je rešil dve 100% priložnosti ob strelu Benka in Alvesa...
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.26
-2
ko bi mogli piskat za nasprotnike je pa lapa zaprta ane
degenos
20. 10. 2017 22.30
+3
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.35
-2
degenos
20. 10. 2017 22.38
+2
tomjaz
20. 10. 2017 22.39
+2
snorki123
20. 10. 2017 22.47
+2
Itak olimpija oškodovana ampak ta kompleksanec vidi samo tisto kar hoče videti
MaunelNeuer
22. 10. 2017 19.34
snorki vi ste isti......tomjaz če kdo rabi pomoč so to prebivalci meglene kotline in to konkretno, sploh degenči
Alteist
20. 10. 2017 21.51
+1
Mandarič je podkupil Džafiča. ;-)
MaunelNeuer
22. 10. 2017 19.34
-1
buenos1
20. 10. 2017 21.41
+12
A maribor 07 pa jutri igra?
macek_garfield
20. 10. 2017 21.49
-8
macek_garfield
20. 10. 2017 21.39
-3
sicer pa je najlepse slisat te zmajcice, ko se derejo gremo celi stadion ha haha pa jih je 400 ha ha ha sedezev pa 12.000 ha haha, se na koncertu zraven v dvorani je vec ljudi kot na tem derbiju ha haha
User513426
20. 10. 2017 21.43
Green90
20. 10. 2017 21.56
+1
Hahahah a je tvojo pa jo se zdej boli aaa hahaha
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.00
-5
kaj pomaga velki stadion če je vedno 3/4 prazen
Green90
20. 10. 2017 22.08
-1
Prodajajo se stajerke po lj buahahahah.. one studirajo v lj hahahahaha sevedaa
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.12
-4
očitno so vaše žabarke preslabe da izbirate Štajerke
nejmarsaks
20. 10. 2017 22.40
+5
macek_garfield
20. 10. 2017 21.37
-1
ha ha ha golman je pa faca, verjetno je stavil, da bo dobil vsaj 2 gola, ce ne pomagajo sodniki pomaga golman je gazda spet odprl denarnico, pa to
User513426
20. 10. 2017 21.43
+2
Green90
20. 10. 2017 21.53
+1
Green90
20. 10. 2017 22.10
+0
Hahahahaha zahojenc pred kom se skrivam??? Seljak
degenos
20. 10. 2017 22.27
+0
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.36
-3
snorki123
20. 10. 2017 22.50
+1
Tebe najbolj to boli pa čeprav se imaš za “navijača gorice”
Green90
20. 10. 2017 22.57
+1
In kaj hocs povedat hahahaha.. kaj naj s tvojim profilom... hah zahojenc
MaunelNeuer
22. 10. 2017 19.36
sem skoraj na vsaki tekmi snorki tak da nism samo v narekovajih navijač Gorice, MB le podpiram da bi 1. bli ker Gorica vem da ne more kdaj boš dojel?
reci1
20. 10. 2017 21.18
+1
Ne vem ali je Olimpija kaznovana, da igra pred praznim atadionom?????
Optimisty
20. 10. 2017 21.19
+2
MaunelNeuer
20. 10. 2017 22.37
-4
a je bil kdaj poln? razn na derbiju pa še to po zaslugi Štajercev. kdo pa bo hodu na tisto sramoto
snorki123
20. 10. 2017 22.48
+5
Haha isto za maribor velja. Liga prvakov polna ko pa je plts pa ni gledalcev. Še milanič je to rekel
CevNorc
21. 10. 2017 09.48
Sej edine tribune k so ble polne v slovenski ligi, so ble u Radomljah.
MaunelNeuer
22. 10. 2017 19.38
snorki ti pa vidiš še slabše kot jaz. glede na to kolko folka je v lj bi moglo bit gdjev 3x več kot Viol, žalostno za gl.mesto
macek_garfield
20. 10. 2017 20.11
+1
derbi, kot ga se ni bilo pa to, na praznih stozicama, pa to
Optimisty
20. 10. 2017 20.20
+2
SnorkovSIN
20. 10. 2017 21.12
-2
Garfo, raje napiši skropucalo od štadiona. bo vsaj polpismeni razumel
macek_garfield
20. 10. 2017 21.47
+0
stozicama po hrbsko, saj ste hlapci hrba, pa to, kaj vas moti pa to vas pravih habarjev je v zokistanu samo se 35% vse ostalo so prisleki, pa to
Green90
20. 10. 2017 22.03
+2
35% se zmer 10x vec kot totekov zahojenc.. pa poglej vaso podrtijo od stadiona
Matjaž Poto?nik 1
20. 10. 2017 22.33
-3
Green90
20. 10. 2017 22.54
+3
Green90
20. 10. 2017 22.55
+3
Misls da bom zarad tebe zahojenc spremenu ceu profil?? Popusis ga lahko
CevNorc
21. 10. 2017 09.52
Maribor pa poln tistih pravih Slovencev, pa vsi častijo ZahoVIĆa. Odprite foke toteki.
MaunelNeuer
22. 10. 2017 19.41
več je Slovencev med Violami. res si norc