Prva liga Telekom Slovenije

Kidričani uprizorili popoln preobrat: od zaostanka z 1:2 do suverene zmage s 4:2 nad Krškim

Kidričevo, 21. 07. 2017 20.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Aluminija so po uvodnem minimalnem porazu z Mariborom tokrat izkoristili prednost domačega igrišča in po popolnem preobratu uspeli ugnati neugodno moštvo Krškega, ki ga v novi sezoni vodi Stipe Balajić. Kidričani so po zaostanku z 1:2 dosegli tri zadetke in na koncu slavili s 4:2.

Še dobrih 10 minut pred koncem uvodnega obračuna drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije je kazalo, da bodo varovanci Stipeta Balajića vknjižili svoj drugi komplet točk, potem ko so na uvodni prvenstveni preizkušnji pred tednom dni nekoliko presenetljivo ugnali moštvo Gorice z 2:1. 

Nogometašem Aluminija je po zaostanku z 1:2 uspel popoln preobrat za končno zmago nad Krškim s 4:2.
Nogometašem Aluminija je po zaostanku z 1:2 uspel popoln preobrat za končno zmago nad Krškim s 4:2. FOTO: Aljoša Kravanja

Toda zaključek srečanja v Športnem parku v Kidričevem je povsem pripadel domačinu, ki je s tremi zaporednimi zadetki uprizoril popoln preobrat za na koncu povsem zasluženo zmago z izidom 4:2. Potrebno je poudariti, da so jim na poti do želene zmage v veliki meri "pomagali" tudi gostje iz mesta nuklearke, ki so si v obrambi privoščili nekaj osnovnošolskih napak, kar sta Mesec in Nunić v 81. oziroma 86. minuti ob avtogolu gostujočega branilca Krajcerja znala izkoristiti. Aluminij je imel skupno gledano več od igre, Žiga Škoflek je v prvem polčasu z močnim strelom z razdalje zadel vratnico, nekajkrat je nevarno poizkusil tudi Sanin Muminović, a je bil gostujoči vratar Marko Zalokar vselej na pravem mestu. Pred prvim zadetkom domačih se je nenadejano v priložnosti za zadetek na drugi strani v 32. minuti znašel Tonči Mujan, a je z neverjetnim posredovanjem pot žogi v mrežo preprečil domači vratar Luka Janžekovič.

Kidričani so terensko premoč kronali v 33. minuti, ko je natančno podajo Nemanje Jakšića v vodilni zadetek z natančnim strelom po tleh spremenil Derrick Mensah. Gostje so v nadaljevanju krenili odločneje, pritisnili so nogometaše Aluminija visoko na njihovi polovici, kar jim je v 57. minuti prek Škrbića prineslo zasluženo izenačenje. Le šest minut pozneje pa so Krčani povedli z 2:1. Lepo akcijo na desni strani je z zaključnim natančnim strelom vnovič uspešno zaključil Škrbić. Ko je že kazalo, da bodo Kidričani ostali praznih rok, je v 81. minuti za izenačenje poskrbel Mesec in s tem vlil dodatne samozavesti svojemu moštvu. To je med 83. in 86. minuti doseglo še dva zadetka - najprej je gostujoči branilec nespretno posredoval z glavo in premagal lastnega vratarja Zalokarja, nato pa je Marko Nunić po hitrem protinapadu postavil piko na i zasluženi zmagi varovancev Slobodana Gruborja.  

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog, izid:
Aluminij - Krško 4:2 (1:0)
Športni park Kidričevo, gledalcev 400, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Pospeh (Ljubljana), Brezar (Kranj).
Strelci: 1:0 Mensah (33.), 1:1 Škrbić (57.), 1:2 Škrbić (63.), 2:2 Mesec (81.), 3:2 Krajcer (83./avtogol), 4:2 Nunić (86.).
Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Čagalj (od 74. Krajnc), Vezjak, Muminović, Petrovič (od 68. Vrbanec), Škoflek, Mesec, Tahiraj (od 70. Nunić), I. Mensah.
Krško: Zalokar, Jakolić, Gorenc, Krajcer, Šturm, Dušak (od 46. Kovačič), Jovanović (od 46. Diyoke), Mujan, Mandić (od 88. Nakić), Jurina, Škrbić.
Rumena kartona: Mandić, Jakolić.
Rdeč karton: /.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ROKSI1970
22. 07. 2017 22.24
+1
Olimpija,njami!!!
engar
21. 07. 2017 21.28
+5
Čestitke štajerci.
SENCA2X
22. 07. 2017 13.07
+2
Gledam lestvico.dihajo za ovratnik evropskim modelom!