Prva liga Telekom Slovenije

Kidričevci do preobrata in zmage v Celju, Domžalčani do polnega izkupička v Novi Gorici

Celje, 21. 10. 2017 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.J./A.V./STA
Komentarji
6

Nogometaši Celja so v 13. krogu PLTS izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 1:2, čeprav so še deset minut pred koncem vodili. Za popoln preobrat je v tretji minuti sodniškega dodatka poskrbel rezervist Anton Rogina. Domžalčani pa so z drugo zaporedno zmago - tokrat so bili varovanci Simona Rožmana uspešni na zahtevnem gostovanju v Novi Gorici - napovedali povratek k vrhu prvenstvene razpredelnice.

Slobodan Grubor in Damir Skomina
Slobodan Grubor in Damir Skomina FOTO: Damjan Žibert
Prvi polčas so dobili Celjani z golom Filipa Dangubića. Ta je svoj četrti zadetek v sezoni dosegel v 22. minuti po izvrstni podaji Luke Žinka za Aluminijevo obrambo. Dangubić je bil sicer med bolj razpoloženimi na igrišču, v 29. minuti je pobegnil gostujočim branilcem, nato pa žogo z roba kazenskega prostora poslal le malo mimo gola. 

Tri minute zatem so Celjani prek Elvedina Džinića, ki je sprožil od daleč, dosegli še en zadetek, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja Dangubića razveljavljen. Gosti so bili manj konkretni, a vseeno imeli eno izjemno priložnost. V 18. minuti je namreč Žiga Škoflek neoviran streljal z 20 metrov, toda zatresel je vratnico. Tik pred koncem polčasa je s približno 20 metrov poskusil še Francesco Tahiraj, celjski vratar Metod Jurhar pa z njegovim strelom ni imel veliko dela. V drugem polčasu gledalci dolgo časa niso videli kakšne posebej nevarne akcije enih in drugih, v 67. minuti pa je Matic Vrbanec dobro izvedel prosti strel s približno 20 metrov malce z desne strani, a je zadel le zunanji del mreže celjskih vrat. V 74. minuti je na drugi strani tik pred vrati do žoge prišel Džinić, a jo z volejem poslal čez gol. V 78. minuti so imeli gosti novo lepo priložnost, ko je pred gol pritekel Žiga Škoflek, toda tudi on je ob Tadeju Vidmajerju žogo poslal čez vrata. Dve minuti pozneje pa je sodnik Asmir Sagrković dosodil najstrožjo kazen za Aluminij, potem ko je žoga po podaji Tahiraja z leve strani v roko zadela Denija Štrausa. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Vrbanec, ki je tako zadel tretjič v sezoni. Za popoln preobrat pa je v tretji minuti sodniškega dodatka poskrbel rezervist Anton Rogina, ki je po podaji Ibrahima Mensaha zadel z roba kazenskega prostora.
Kidričani so na dosedanjih štirih gostovanjih v Celju osvojili le točko. Dolgo je kazalo, da tudi danes ne bodo dobre volje zapustili mesta ob Savinji. Toda Matic Vrbanec in Anton Rogina sta v zadnjem delu tekme poskrbela za preobrat in prvo zmago Aluminija po sedmem krogu. Od takrat pa na svojo zmago čakajo Celjani, ki pod vodstvom Dušana Kosića v ligi še niso zmagali.



Domžalski nogometaši so v Novi Gorici prišli do pomembne zmage, ki jih je vsaj začasno potisnila na tretje mesto prvenstvene lestvice. Točkovno so izenačeni s četrtouvrščenim Rudarjem (tega v nedeljo čaka še tekma s Krškim) in petouvrščeno današnjo tekmico. Domžalčani so vse tri zadetke dosegli na podoben način - po podajah z leve strani in streli z glavo.

Novogoričani so tekmo sicer dobro odprli in povedli že v šesti minuti, ko je z močnim strelom z dobrih 20 metrov - pred tem se je otresel Zenija Husmanija - zadel Kyrian Nwabueze. Slednji je tako zadel še na tretji tekmi zapovrstjo.

Gosti so prvič zagrozili v deveti minuti, ko je povratnik v ekipo Andraž Kirm prišel do strela z roba kazenskega prostora, a slabo zadel žogo. Bolj nevaren je bil Nermin Hodžić v 16. minuti, ko je prav tako z roba kazenskega prostora merila malce premalo natančno.

V 25. in 28. minuti so imeli domači prek Dejana Žigona in Nwabuezeja še dve priložnosti, a obakrat domžalski vratar Dejan Milić ni imel nobenih težav. V 36. minuti pa so Domžalčani izenačili, potem ko je Jure Balkovec z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je bil neoviran Marko Alvir, ki je zadel z glavo. Za Balkovca je bila to četrta podaja v sezoni.

V uvodu drugega polčasa je najprej poskusil Amedej Vetrih od daleč, toda žogo poslal mimo gola. V 55. minuti pa so izbranci Simona Rožmana povedli. Balkovec, ki je zbral peto podajo, s katero je na lestvici asistentov na drugem mestu skupaj z Jasminom Mešanovićem (Maribor) in Ricardom Alvesom (Olimpija), je podal z leve strani pred domači gol, tam pa je z glavo zadel Senijad Ibričić. To je bil zanj četrti gol v sezoni.

V 68. minuti se je izkazal Grega Sorčan z dvema obrambama po strelu Amedeja Vetriha, minuto zatem pa so gosti povedli s 3:1. Po novi podaji z leve strani, tokrat Ibričićevi, je znova z glavo zadel Alvir. Zanj je bil to drugi gol na tekmi in drugi v sezoni. Do konca tekme ekipama ni več uspelo resneje ogroziti vrat, tako da so se Domžalčani veselili pete zmage v sezoni.


Izid, 13. krog: 
Celje - Aluminij 1:2 (1:0)
Dangubić 22.; Vrbanec 80./11-m, Rogina 93.

Gorica - Domžale 1:3 (1:1)
Nwabueze 6.; Alvir 37., 69., Ibričić 55.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tiida
21. 10. 2017 20.17
+1
Spet Kidričevci...mislim,da so Kidričani...😉
MaunelNeuer
21. 10. 2017 19.54
+1
sodniki krojijo prvenstvo
Rudar
21. 10. 2017 20.59
degenos
22. 10. 2017 10.41
+0
spet ti sodniki ......hehehehehe olimpije ni zraven blo
dajno
21. 10. 2017 19.46
Komentarjev toliko da jih prebrat ne morem ☺️☺️☺️☺️☺️
voljapot
21. 10. 2017 15.34