Prva liga Telekom Slovenije

Knapi želijo podaljšati niz neporaženosti

Ljubljana, 28. 08. 2015 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 8. krogu Prve lige TS, se bosta v Stožicah pomerila Rudar in Olimpija. Obe ekipi sta neporaženi že štiri tekme, v tem času so Velenjčani nanizali tri remije in zmago, na drugi strani je Olimpija dobila prav vse štiri obračune z gol razliko 15:1.

Največja nevarnost za vrata Olimpije bo zagotovo Luka Prašnikar, strelec štirih zadetkov.
Največja nevarnost za vrata Olimpije bo zagotovo Luka Prašnikar, strelec štirih zadetkov. FOTO: Miro Majcen

V prejšnjem krogu so nogometaši Rudarja na domačem stadionu Ob jezeru remizirali proti aktualnim prvakom iz Maribora in tako, polni optimizma pričakujejo dvoboj v Stožicah. Toda naloga bo vsej prej kot lahka, saj so zmaji v pričakovanju pete zaporedne zmage in v zastrašujoči formi.

"Želimo si nadaljevati niz neporaženosti tudi v Ljubljani. Ne glede na to, da je Olimpija v naletu, smo tudi mi po slabšem začetku dvignili raven naše igre in v Ljubljano odhajamo optimistični. Če bomo izpolnili navodila strokovnega štaba, lahko tudi proti Olimpiji pridemo do dobrega rezultata", je za spletno stran kluba povedal branilec Rudarja David Kašnik.

Rudar lovi šele drugo zmago v sezoni.
Rudar lovi šele drugo zmago v sezoni. FOTO: Miro Majcen
Kljub dobri formi na zadnji štirih tekmah, čaka Velenjčane še veliko dela, če se želijo odlepiti od spodnjega dela lestvice. Tekmo proti Mariboru so odigrali taktično zelo zrelo in bi tekmo proti prvakom lahko celo zmagali. In prav to je težava letošnjega Rudarja, ki dobrih iger ne uspe spremeniti v zmage, temveč takšne obračune zgolj remizira. Jernej Javornik, ki bo s svojim moštvom lovil šele drugo zmago v sezoni, ne more računati na poškodovane Mateja Eterovića, Leona Črnčiča in Rusmina Dediča, za nastop je vprašljiv tudi Ivan Knezovič.

Nogometaši Olimpije se na drugi strani dobro zavedajo, da jim v zadnjem času nogometaši iz Velenja ne ležijo, saj so jih na zadnjih osmih obračunih premagali zgolj dvakrat. Tega se zaveda tudi trener NK Olimpije Marijan Pušnik, ki svoje varovance in navijače vse skozi pomirja, da še ni čas za kakšno evforijo.

Marijan Pušnik želi, da njegoih varovancev ne zajame evforija zaradi zadnjih rezultatov.
Marijan Pušnik želi, da njegoih varovancev ne zajame evforija zaradi zadnjih rezultatov. FOTO: Damjan Žibert
"Tekma proti Rudarju bo nov trenutek resnice za naše moštvo. Glede na to, da igrajo Velenjčani veliko bolj previdno in taktično bolj disciplinirano od Celjanov, pričakujem, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Tisti, ki pričakujejo, da bomo vsako tekmo dobili s 3 ali s 4 zadetki razlike, se močno motijo. Vse, kar si želim pred začetkom srečanja, je, da prikažemo enak pristop, borbenost in željo kot na zadnjih treh tekmah", je dejal Pušnik. Ekipi sta se dosedaj srečali 24-krat, Ljubljančani imajo na svojem računu 12 zmag na drugi strani jih imajo Velenjčani 7, pet tekem se je končalo z neodločenim izidom.

V nedeljo si boste lahko dvoboj v neposrednem prenosu ogledali na kanalu A od 17:30.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
29. 08. 2015 12.25
+1
Lahko samo sanjajo o tem :) FORZA ZMAJI
fghfhfhfhf
29. 08. 2015 09.11
+2
ajmoooooo Olimpijaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
aki10
29. 08. 2015 12.24
+1
Zverina56
29. 08. 2015 09.09
+0
Ma če pa te krte ne nabijejo pol pa tud škoda besed....enega bogega rudarja bote pa ja pomalical :)
amMmM
29. 08. 2015 05.33
+2
metronom
29. 08. 2015 08.02
-2