Prva liga Telekom Slovenije

Koprčani začeli s pripravljalnim obdobjem, njihovo formo bosta testirala tudi Partizan in Zvezda

Koper, 11. 01. 2017 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Bonifiki so se prvič v novem koledarskem letu zbrali igralci in strokovno vodstvo FC Kopra. Po uvodnem sestanku na katerem sta glavno besedo imela predsednik kluba Valter Valenčič in trener Igor Pamić so se igralci že podali na lažji trening.

Valter Valenčič
Valter Valenčič FOTO: Damjan Žibert
Uvodno besedo sta imela predsednik kluba Valter Valenčič ter trener Igor Pamić.
Koprčani bodo v nadaljevanje PLTS vstopili s šestega mesta lestvice. Rezultatska kriza v drugi polovici prvenstva, ki je bila tudi posledica težav s poškodbami, je kozličkom preprečila, da bi bil položaj pred nadaljevanjem še nekoliko ugodnejši. Kljub vsemu so Primorci zgolj točko oddaljeni od četrtega mesta, ki bi lahko ob ugodnem razpletu peljalo v kvalifikacije UEFA Evropske lige, po jesenskem delu sezone pa ga držijo nogometaši Gorice.
Prvi sestanek je minil v sproščenem duhu. Trener Igor Pamić je dal jasno vedeti, da ga zanima samo četrto mesto in to je tudi cilj kozličkov v drugem delu sezone. Na prvem sestanku sta manjkala aktualna reprezentanta Slovenije Matej Pučko in Gregor Sikošek, ter reprezentant Hrvaške Toni Datković. Ekipi se bodo pridružili po koncu reprezentančnih aktivnosti. Nekoliko daljše počitnice sta dobila Ruben Belima in Leandro Teijo, ki se vračata tekom tedna. Odsoten je bil tudi Joel Valencia, ki je odpotoval na Kitajsko k klubu Hangzhou Greentown FC, kjer trenutno igra tudi nekdanji Dinamov zvezdnik Sammir. V igri je možnost prestopa. Koprčani bodo v sklopu pripravljalnega obdobja odigrali tudi nekaj prijateljskih tekem. Na koprski Bonifiki bodo tako gostili srbska velikana Crveno Zvezdo in Partizan.

Danijel Pranjić in Toni Datković bosta tudi v nadaljevanju sezone med osrednjimi figurami koprske igre.
Danijel Pranjić in Toni Datković bosta tudi v nadaljevanju sezone med osrednjimi figurami koprske igre. FOTO: Damjan Žibert
Prva na koprski stadion prihaja 18. januarja, drugi pa se bo s Koprčani pomeril 22. januarja.
Rumeno-modri so v jesenskem delu prvenstva vknjižili sedem zmag, pet od njih proti tekmecem, ki bodo zimski tekmovalni premor preživeli za koprski prvoligašem.

Dan kasneje Koprčani odhajajo na priprave na Hrvaško, natančneje v Medulin, kjer bodo ostali vse do konca januarja. Tam se bodo pomerili z NK Lokomotivo iz Zagreba, FK Vojvodino in NK Cibalio. Po prihodu z Medulina se bodo pomerili še s hrvaškim prvoligašem NK Slaven Belupo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.