Prva liga Telekom Slovenije

Kramer v Wolfsburg, konec kariere Urbanča

Ljubljana, Velenje, Krško, Wolfsburg, 09. 07. 2017 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni prvoligaši odštevajo dneve do začetka nove tekmovalne sezone, ob tem pa razkrivajo, v kakšni podobi se bodo prihodnji konec tedna predstavili. Velenjski Rudar se je okrepil s starim znancem Edinom Junuzovićem, Blaž Kramer je zapustil Aluminij in se preselil v Nemčijo k Wolfsburgu, kariero pa je končal kapetan Krškega Dejan Urbanč.

Blaž Kramer se seli v Nemčijo.
Blaž Kramer se seli v Nemčijo. FOTO: Damjan Žibert

Edin Junuzović je deveti novinec v vrstah Velenja, ki ga bo v tej sezoni vodil Marijan Pušnik. Nogometaš iz BiH je privržence velenjskega prvoligaša navduševal že v sezoni 2008/09, ko je v 18 jesenskih tekmah dosegel kar 13 zadetkov. Bosansko-hercegovski napadalec, ki pa ima tudi hrvaški potni list, se je pozimi v zameno za zajetno odškodnino preselil v ruski Amkar Perm, z izjemo sezone v Južni Koreji pa je izkušeni nogometaš vse od januarja 2012 igral v Kazahstanu, zadnje leto je bil brez kluba. Knapi so v petek razkrili, da so se razšli s Svenom Dodlekom. Nekdanji up Maribora se je Rudarju pridružil pred začetkom lanske sezone, v kateri je zaigral v 12 ligaških preizkušnjah. Aluminij iz Kidričevega je po odhodu Lovra Bizjaka, ki se je preselil v Domžale, ostal brez še enega pomembnega člena v napadu. Blaž Kramer se je preselil v nekdanjemu nemškemu državnemu prvaku Wolfsburgu. Visokorasli Celjan bo sprva član ekipe do 23 let, ki tekmuje v četrtem razredu nemškega nogometa. Član mlade slovenske izbrane vrste se je v Wolfsburgu dokazoval že pred leti, ko je bil še član matičnega Šampiona Celje, Aluminiju pa se je pridružil lansko poletje. Enaindvajsetletnik je v rdeče-beli opravi Kidričanov odigral 28 prvoligaških zadetkov, dosegel pa šest zadetkov, s čimer je bil tretji strelec Aluminija.

Nekdanji član devetouvrščenega moštva lanske sezone je tudi Mateo Panadić. Hrvaški napadalec se je s klubom razšel po sporazumni prekinitvi pogodbe, po zimski selitvi v Kidričevo pa mu v osmih nastopih ni uspelo doseči zadetka. Trener Krškega Stipe Balajić je pred začetkom nove sezone ostal brez izkušenega Dejana Urbanča. Triintridesetletni vezist se je odločil končati pot nogometaša, ki ji je bil kot dolgoletni član krškega kluba zvest vse od leta 1992. V preteklosti član mlajših reprezentančnih selekcij (z izbrano vrsto do 21 let se je v dodatnih kvalifikacijah z Nizozemsko boril za uvrstitev na evropsko prvenstvo) je igral zgolj za tri nogometne sredine. Po uvodnih korakih v Krškem je kot mladinec prestopil v Celje, nekaj mesecev igral za Olimpijo, leta 2010 pa se je vrnil v matično Krško. V Prvi ligi Telekom Slovenije je odigral 183 tekem in dosegel 25 zadetkov. Kot je za klubsko spletno stran dejal predsednik Boštjan Blažinčič, so Krčani dolgoletnemu igralcu ponudili vlogo v strokovnem štabu članskega moštva ali drug položaj v klubu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.