Prva liga Telekom Slovenije

Krčani odslej tudi na švicarski pogon, pridih vzhoda v Celju

Krško, Celje, 17. 09. 2016 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogomet je iz sezone v sezono bolj zanimiv tudi za tuje vlagatelje. Poleg Celjanov, ki na sklenitev dogovora s češko skupino še čakajo, so se prihoda svežega kapitala razveselili tudi v Krškem. Tam so potrdili sklenitev sodelovanja s švicarsko družbo JSP Sports Group AG.

Krško je bilo v prejšnji sezoni dvakrat usodno za ljubljansko Olimpijo.
Krško je bilo v prejšnji sezoni dvakrat usodno za ljubljansko Olimpijo. FOTO: Aljoša Kravanja

Zgodba Krškega je bila v sezoni 2015/16 zgodba o uspehu. Trener Tomaž Petrovič je kljub minimalnemu proračunu in nekaj posojenim nogometašem NK Maribor uspel sestaviti konkurenčno zasedbo, ki si je izborila obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Tudi zaradi pomanjkanja finančnih sredstev so Posavci v novo sezono krenili v okrnjeni zasedbi in bi kmalu ostali brez glavnega trenerja, ki pa je pred nocojšnjo tekmo z Mariborom (prenos ob 20. uri na Kanalu A in VOYO) dobil dobre novice s strani klubskega vodstva. "V pretekli sezoni je Nogometni klub Krško deloval v smeri iskanja dolgoročnega poslovnega partnerja kluba, z namenom zagotovitve finančne stabilnosti kluba, prihodnjega razvoja in boljšega delovanja ter ohranitev 1. slovenske nogometne lige v Posavju," so sporočili iz tabora nuklearcev. "Po izbiri primernega partnerja je NK Krško sklenil dolgoročno pogodbo o sodelovanju z družbo JSP Sports Group AG iz Švice. Novi partner NK Krško ima večletne izkušnje in uspehe s športnimi klubi iz Švice, Italije in Francije. Sklenjeno sodelovanje, poleg zagotovljene finančne stabilnosti, prinaša tudi nov potencial razvoja organizacije kluba in nogometne šole, prenos znanj in dobrih praks delovanja ter možnost razvoja športne infrastrukture. NK Krško bo tudi v prihodnje sledil svoji strategiji ter ponujal priložnost igranja v članski ekipi mladim in perspektivnim igralcem iz domače nogometne šole ter ostalih klubov s ciljem dviga nogometa v Posavju."

Podobna zgodba se trenutno odvija tudi v Celju, kjer se pogajajo za sodelovanje s češko družbo, ki pa ima močne korenine v Ukrajini. Dogovor mora uradno potrditi tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS), ki bo ocenila, če podjetje K Partners Sport Management izpolnjuje vse pogoje za vstop v slovenski nogomet, ki ima že veliko slabih izkušenj s podjetniki z vseh vetrov. Član upravnega odbora je že postal Ihor Dedišin, ki še iz časov opravljanja direktorske funkcije pri ukrajinskem klubu Karpati iz Lviva ni povsem brezmadežen, pravico je zaradi domnevno nečednih poslov iskal tudi na Mednarodnem arbitražnem razsodišču za šport v Lozani (Cas).

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.