Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Krka v domžalskem športnem parku do pomembne točke v boju za obstanek

Domžale, 30. 04. 2016 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnji tekmi 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se v domžalskem športnem parku pomerila ekipi Domžal in Krke. Novomeščanom je točko v 93. minuti priigral Leo Ejup.

Domžalčani s točko nadaljujejo 'misijo Evropa'.
Domžalčani s točko nadaljujejo 'misijo Evropa'. FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši Domžal so v dvoboju z zadnjeuvrščeno Krko iztržili remi, kar pomeni, da so v boju za tretje mesto vendarle povečali prednost pred najbližjim zasledovalcem Gorico. Štiri kroge pred koncem imajo štiri točke naskoka. Na drugi strani je Krka, ki je izenačujoči zadetek dosegla v zadnji minuti sodnikovega podaljška, šestnajstič v sezoni osvojile točke (7 zmag, 9 remijev). Do Luke Koper, ki ima tekmo manj, jo loči ena točka, Celje na osmem mestu pa ji beži za šest točk.

Ekipi sta si zasluženo razdelili izkupiček; Domžale so do gola prišle rutinirano, Novomeščani pa so v drugem polčasu zapravili niz zrelih priložnosti, na koncu pa izenačili po strelu Lea Ejupa v 93. minuti. Po zaspanem, neatraktivnem prvem polčasu, v katerem velja izpostaviti le priložnosti Dejana Trajkovskega in Aladina Šišića, se je igra v nadaljevanju razživela. Domžale so plaho krenile v napad, gostje pa so spretno izkoriščali prazen prostor, ki so ga ti puščali v obrambi.

Krka je imela pred zadetkom Domžal štiri zelo lepe priložnosti. V 58. minuti je Nana Welbeck zadel vratnico, dve minuti pozneje je najprej streljal Marin Perić, nato še Luka Majcen, prav ta igralec pa je v 72. minuti zapravil še 100-odstotno priložnost, ko v protinapadu žoge ni uspel poslati mimo Axela Maravala. Kazen za neučinkovitost je prišla v 77. minuti. Šišić je streljal, vratar Krke Miodrag Mitrović žoge ni zadržal, Antonio Mance pa je odbitek pospravil v mrežo.

Krka je imela nato še dve priložnosti za izenačenje (Perić, Boccacini), zasluženo izenačenje pa je sledilo tik pred koncem, ko je Ejup z roba kazenskega prostora premagal Maravala. Krko 7. maja čaka dolenjski derbi s Krškim, Domžale pa bodo 8. maja gostovale v Novi Gorici.

Izid:
Domžale - Krka 1:1 (0:0)
Mance 77; Ejup 93.
RK: Brkljača

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TKOJE
01. 05. 2016 12.56
+2
Brez spomladanske zmage doma. Tudi zadnji z igralcem manj ni šel na kolena. Mladinci in kadeti Domžal so že vrsto let na vrhu lestvice. Samo ti niso dobri, so boljši oni iz Francije in drugih držav. Narobe svet. Triglavu vzamejo vratarja, da sedi na tribuni. Brez domačih igralcev tudi gledalcev ne bo. To so dejstva in vcepite si to v glavo stroka Domžal.
mita1
01. 05. 2016 08.27
+1
Najprej se že enkrat znebite tistega bajsa na direktorskem mestu,potem bo mogoče kaj v Domžalah.