Prva liga Telekom Slovenije

Krčani v novo sezono kadrovsko močno 'osveženi'

Krško, 27. 06. 2017 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tudi v Krškem so pred novo sezono PLTS že pošteno zavihali rokave. Vodenje članskega moštva je ob začetku priprav prevzel Stipe Balajić, ki lahko že nekaj dni računa tudi na nove obraze, nekateri med njimi so se že predstavili na pripravljalni preizkušnji z Osijekom.

Vratar Marko Zalokar ostaja v taboru posavskega prvoligaša.
Vratar Marko Zalokar ostaja v taboru posavskega prvoligaša. FOTO: Damjan Žibert
V taboru posavskega prvoligaša so, kot piše na uradni spletni strani, tudi uradno potrdili četverico novih moči. Začasno selitev Lea Ejupa v Krško so že pred dnevi napovedali v taboru ljubljanske Olimpije, ki je otroka novomeške Krke posodila za obdobje prihajajoče sezone. Mož s silovitim udarcem bo s 63 prvoligaškimi nastopi okrepil zadnjo vrsto krškega moštva. S statusom posojenega nogometaša bosta na Gubcu igrala še dva nogometaša, sicer novinca na slovenskih zelenicah. 
V dogovarjanju s klubom je trenutno še povratnik, Brežičan Marko Jakolič, ki je nazadnje igral v Bolgariji. Prav tako so se iz posoje vrnili David Bučar, Nik Vodeb in Tomaž Kožar. V Krškem so v pričakovanju še dveh nogometašev, ki naj bi se priključila ekipi do konca prestopnega roka, ki se zaključi 1.9.2017.

Osijek je Krškemu, kot piše na uradni spletni strani kluba, posodil 22-letnega Nikolo Mandića, sicer dolgoletnega člana mladinskih reprezentančnih selekcij, ki je v minuli sezoni za drugoligaško Dugopolje dosegel šest zadetkov. V drugem rangu hrvaškega nogometa je spomladi igral tudi Gerald Chibueze Diyoke, ki že pozna krškega stratega Stipeta Balajića, saj je pod vodstvom nekdanjega kapetana Maribora igral v Šibeniku. Enaindvajsetletnega Nigerijca, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, je Krškemu posodila Rijeka, od koder bi se lahko v Posavje preselil tudi bočni branilec Nikola Totić. S koprske Bonifike pa se v Krško seli Marin Jurina. Nekdanji up splitskega Hajduka je za Koper v 16 prvoligaških tekmah dosegel dva zadetka, kanarčki pa so ga pozimi posodili Ankarančanom, za katere je odigral pet tekem.

Stipe Balajić
Stipe Balajić FOTO: Facebook
Krčani so ob tem potrdili, da v sezoni 2017/18 dresa ne bo nosila sedmerica nogometašev.
Članski ekipi NK Krško bo v prihajajoči sezoni poveljeval novi trener Stipe Balajić, ki mu bo asistiral pomočnik Radovan Karanović

Martin Kramarič, Robert Pušaver in Damjan Vuklišević so bili posojeni s strani Maribora, Damir Sadiković se je vrnil v sarajevski Željezničar, Filip Dangubić pa bo kot posojeni član Rijeke igral za Celje. V zelenem dresu v prihodnje ne bosta igrala niti Luka Pavić in Svetlan Kosić.

Igralci, ki so zapustili Krško:
Filip Dangubič – zaključena posoja iz HNK Reke in je posojen v NK Celje
Martin Kramarič – zaključena posoja iz NK Maribor, trenutno trenira in igra za Maribor
Damir Sadikovič – zaključena posoja iz NK Železničar BIH
Pavič Luka – ?
Damjan Vukliševič – zaključena posoja iz NK Maribor (trenutno trenira v Velenju)
Robert Pušaver – zaključena posoja iz NK Maribor (trenutno trenira v Velenju)
Svjetlan Kosić – ?

Igralci, ki so se že pridružili ekipi: 
Nikola Mandič, roj. 19.03.1995 – hrvaški napadalec; uradno ima odigranih 32 tekem za mlade reprezentance Hrvaške – prihaja kot posojen igralec HNK Osijek.
Gerald Chibueze Diyoke, roj. 11.03.1996 – Nigerijski vezist – prihaja kot posojen igralec HNK Rijeka.
Leo Ejup, roj. 06.09.1994 – branilec – član mladih reprezentanc Slovenije – prihaja kot posojen igralec NK Olimpije.
Marin Jurina, roj. 26.11.1993 – hrvaški bočni napadalec; Bil je član HNK Hajduka, NK Zrinjski, NK Zadar in drugih klubov.
Nikola Totić, roj. 13.10.1995 – Bosanski levi bočni branilec; Je član HNK Reka in prihaja v Krško kot posojen nogometaš. Zadeva še ni dokončna in bo zaključena v naslednjih dneh.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.