Prva liga Telekom Slovenije

Krško in Triglav z delitvijo točk odprla 3. krog Prve lige Telekom Slovenije

Krško, 28. 07. 2017 21.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obračun na stadionu Matije Gubca med domačinom Krškim in gosti iz Kranja se je končal brez zmagovalca. Za končnih 1:1 sta zadela Poplatnik pri Triglavu in izjemno razpoloženi Škrbić na domači strani. Jutri je na sporedu obračun Maribora in velenjskega Rudarja v Ljudskem vrtu z neposrednim prenosom na Kanalu A s pričetkom ob 20. uri.

Čeprav je imelo Krško v uvodnih minutah več od igre, pa so si prvo resnejšo priložnost na srečanju priigrali gostje. V 10. minuti se je po predložku z leve strani v lepi priložnosti za dosego zadetka v domačem kazenskem prostoru znašel Tilen Mlakar, čigar strel z glavo je vratar Krčanov Marko Zalokar. brez večjih težav ukrotil.  

Nogometaši Triglava tudi tokrat niso uspeli vknjižiti vseh treh točk. Po uvodnem remiju z Ankaranom in porazu z Mariborom so na gostovanju v Krškem osvojili svojo drugo prvenstveno točko med elito.
Nogometaši Triglava tudi tokrat niso uspeli vknjižiti vseh treh točk. Po uvodnem remiju z Ankaranom in porazu z Mariborom so na gostovanju v Krškem osvojili svojo drugo prvenstveno točko med elito. FOTO: Damjan Žibert

Le tri minute kasneje se je ponovno v glavni vlogi znašel Mlakar, ko je po vnovičnem strelu z desne strani žogo v svojem kazenskem prostoru z roko zaustavil Klemen Šturm, zaradi česar je glavni sodnik obračuna Slavko Vinčić povsem upravičeno pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Matej Poplatnik za vodstvo varovancev Antona Žlogarja z 1:0. Tudi po prejetem golu so Krčani imeli rahlo pobudo in si prek Nigerijca Geralda Diyokeja priigrali dve polpriložnosti, a je bila gostujoča obramba vselej na pravem mestu. Gostitelji si do konca prvega polčasa navkljub terenski premoči niso priigrali nobene omembe vredne priložnosti, še največ dela je imel sodnik Vinčić, ki je v prvem polčasu pokazal kar pet rumenih kartonov. V nadaljevanju so izbranci domačega trenerja Stipeta Balajića krenili po zmagoviti zadetek, a si v uvodnih minutah 2. polčasa resnejših priložnosti niso uspeli priigrati. Luka Majcen je pri gostih v zaključku sicer obetavne akcije slabo zadel žogo, v 55. minuti pa so gostitelji le uspeli izenačiti izid na 1:1.

Levji delež je opravil Tonči Mujan, saj je po njegovi podaji Miljan Škrbić dosegel svoj peti zadetek v sezoni. Krčani so po izenačujočem golu želeli doseči še zmagovitega, a nikakor niso našli načina, da izigrajo zgoščeno gorenjsko obrambo. Še najbližje zadetku so bili v 77. minuti, ko je Šturm poslal oster predložek, po nekaj odbitih žogah v kazenskem prostoru Triglava pa žoga na žalost domačih privržencev ni končala v gostujoči mreži  in ostalo je pri delitvi točk.

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog, izid:
Krško - Triglav Kranj 1:1 (0:1)
Stadion Matija Gubec, gledalcev 1200, sodniki: Vinčić, Perger (oba Maribor), Šumer (Ptuj).
Strelca: 0:1 - Poplatnik (14./11 m), 1:1 - Škrbić (55.).
Krško: Zalokar, Jakolič, Gorenc (od 46. Krajcer), Ejup, Šturm, Kovačič (od 63. Jovanović), Diyoke, Jurina, Mandić (od 84. Nakić), Mujan, Škrbić.
Triglav Kranj: Džafić, Bojić, Gvardjančič, Zec, Šmit (od 67. Kuhar), Gajić (od 59. Bukara), Krcić, Robnik, Mlakar, Poplatnik, Majcen (od 83. Žurga).
Rumeni kartoni: Šturm, Kovačič, Mandić, Diyoke; Gajić, Šmit, Robnik, Kuhar.
Rdeči karton: /.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krancan123
29. 07. 2017 12.41
+6