Prva liga Telekom Slovenije

Odstavljeni Jurčić ganjen po sporočilih navijačev in igralcev pravi: 'Vrnil bi se! A v precej drugačnih okoliščinah ...'

Zagreb, 02. 03. 2016 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
40

Krunoslav Jurčić po nenadnem slovesu od Maribora še vedno zbira misli, a po torku, ko je težko nadzoroval čustva, mu je zdaj že lažje, je priznal v pogovoru za 24ur.com. Državni prvaki so že predstavili njegovega naslednika, hrvaški trener pa pravi, da bi se nekega dne rad vrnil v mesto ob Dravi.

Tribune Ljudskega vrta so Jurčića toplo pozdravile tudi pred njegovo zadnjo tekmo na vroči klopi.
Tribune Ljudskega vrta so Jurčića toplo pozdravile tudi pred njegovo zadnjo tekmo na vroči klopi. FOTO: Damjan Žibert
Bi bilo precej drugače, če bi dobili derbi z Olimpijo? Ne, to nima zveze, razlogi so globlji in nimajo nikakršne zveze z mojim delom in rezultati. Enostavno so to neke druge reči, o katerih ne želim govoriti. Dodal bi še nekaj: res upam, da bom s temi res prekrasnimi spomini na navijače in igralce Maribora v nekih drugih okoliščinah nekega dne spet postal trener Maribora. Krunoslav Jurčić, nekdanji trener Maribora
Tudi srečna sedmica ni pomagala Krunoslavu Jurčiću, ki je kot sedmi trener v eri Maribora pod taktirko Zlatka Zahovića hitro spakiral kovčke. Njegovo slovo je bilo tako nenadno, da je presenetilo prav vse. Še najbolj Jurčića samega, ki je bil podobnih sloves vajen še pod vedno nepredvidljivim zagrebškim šefom Zdravkom Mamićem. Podobno se je v Mariboru godilo enemu izmed njegovih predhodnikov in še enemu trenerju zagrebškega Dinama Anteju Čačiću, ki je Ljudski vrt leta 2013 zapustil še hitreje, a z nič manjšo podporo med navijači. Ti so Jurčića v zadnjih urah ganili s številnimi sporočili, med katerimi so bile po besedah 46-letnega nekdanjega hrvaškega reprezentanta tudi številke zdaj že bivših varovancev. Z njimi se je zadovoljen vrnil s priprav v Turčiji, pozdravil prihod zvezdniške okrepitve Milivoja Novakovića, nato pa je po porazu s Celjem (0:1) na prvi tekmi spomladanskega dela prvenstva sledil šok.   

"Če sem presenečen? Seveda, človek v življenju vedno poskuša najti neko logiko, neka logična pojasnila za reči, ki se mu dogajajo. Bil sem tako presenečen in nepripravljen, nisem si mogel pojasniti, zakaj se je to zgodilo. Zdaj, ko mineva čas, stari prihajajo na svoje mesto, počasi sem našel nekaj miru. V tem trenutku lahko rečem, da sem zelo ponosen na to obdobje, ki sem ga preživel v Mariboru," je v pogovoru za našo spletno stran povedal Jurčić.

"Naredili smo izjemne reči. Prevzel sem Maribor, ki je bil v veliki igralski in tekmovalni 'luknji'. V kratkem času nam je uspelo sestaviti reči, igrali smo prekrasen nogomet, vsi so bili zadovoljni. Uvrstili smo se v polfinale Pokala Slovenije. Zdaj nam je uspel še eden lepših prestopov v zgodovini Maribora, (Petar) Stojanović je odšel v Dinamo ... V kratkem obdobju se je zgodilo veliko reči in jasno je, da je moje razočaranje veliko. A ob istem času moram reči, da sem po prvem dnevu, ko sem bil izjemno razočaran in težko sem tudi nadziral čustva, danes pa moram priznati, to lahko kot prvim razkrijem ravno vam, da sem izjemno ponosen, dobil sem sporočila od praktično vseh svojih igralcev. Danes sem dobil 20-30 sporočil od navijačev Maribora, Viol in od 'običajnih' navijačev. Verjemite mi, da sem izjemno ponosen, nisem vedel, da me imajo ljudje tako radi, da so me tako iskreno dojeli. Ne morem vam pojasniti, kakšna količina ponosa je v meni v tem trenutku in kako vesel sem, da sem bil trener Maribora."

Avgusta je Zahović pozdravil prihod Jurčića, ki je moral reševati klub po slabem začetku sezone z Antejem Šimundžo.
Avgusta je Zahović pozdravil prihod Jurčića, ki je moral reševati klub po slabem začetku sezone z Antejem Šimundžo. FOTO: Miro Majcen

Jurčić, ki se je v slovenskih medijih že odzval na namigovanja nekdanjih delodajalcev, da se je zaradi svojega igralnega sistema sam "ustrelil v nogo", meni, da je vodstvo vijoličastih na čelu s športnim direktorjem Zahovićem odločitev o zamenjavi na klopi sprejelo že pred zadnjo ligaško preizkušnjo. "Mislim, da je bila odločitev sprejeta že pred tekmo s Celjem, ta tekma ni imela absolutno nobene zveze. Takšne odločitve se ne sprejemajo po eni tekmi in govoriti o eni tekmi kot o merilu ni pravilno. Nikakršnega spora ni bilo (z Zahovićem, op. a.), nisem se zapletal v spore in niti zdaj ne želim preveč 'komplicirati'. Popravkov ni več in čas bo pokazal svoje, kdo je imel prav in kdo ni imel prav, a to sedaj niti ni tako pomembno. Ostaja pa mi res lep vtis po teh sporočilih podpore in po tem lepem druženju z mojimi igralci in ljudmi iz kluba. Saj veste - tiste slabe, umazane reči pozabite, dobre pa si zapomnite. Življenje gre naprej," je nadaljeval Jurčić.

Član bronaste hrvaške reprezentance s svetovnega prvenstva leta 1998 je Maribor pred zimskim premorom približal na tri točke zaostanka za vodilno Olimpijo, ki je imela precej sreče na zadnjem "večnem derbiju" v Stožicah (2:2). Jurčić ne verjame, da bi drugačen razplet zadnjega velikega obračuna, tretje dejanje boste lahko na Kanalu A in VOYO spremljali v soboto od 20. ure naprej, vplival na odločitev vodstva. Številna sporočila podpore, kakršnih Jurčić po svojih besedah ne bo dobil v "celotni karieri", so še utrdila njegovo prepričanje, da bi se nekega dne lahko vrnil pod Kalvarijo. A ni pozabil dodati, da bodo morale biti okoliščine precej drugačne.

"Bi bilo precej drugače, če bi dobili derbi z Olimpijo? Ne, to nima zveze, razlogi so globlji in nimajo nikakršne zveze z mojim delom in rezultati. Enostavno so to neke druge reči, o katerih ne želim govoriti. Dodal bi še nekaj: res upam, da bom s temi res prekrasnimi spomini na navijače in igralce Maribora v nekih drugih okoliščinah nekega dne spet postal trener Maribora,"
je sklenil Jurčić in se še enkrat zahvalil zvestim Štajercem. "Vedel sem, navijači so mi izkazovali podporo na tekmah, a ta sporočila, ki sem jih dobil danes ... To je, to je ... Pa takšnih sporočil ne dobiš v celi karieri! To je enostavno veliko priznanje za moje delo. Ne da me je to presenetilo, a presenetilo me je, kako so me ljudje doživeli in kako so doživeli to mojo osebno situacijo. Enostavno navdušen sem nad temi sporočili. Zelo lepo se počutim. Nekega dne bi se vrnil. V precej drugačnih okoliščinah," je za 24ur.com še povedal Jurčić.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

24Ppkur
03. 03. 2016 21.42
+3
kot prvi bi moral letel zahović ....
dadinho10
03. 03. 2016 18.40
+3
no, odpoved krune je tudi mene presenetila, vendar je nekaj materiala dal zahotu..predvsem priprave, ki so bile po besedah odlicne in vse , so zakljucili brez zdateka na zadnjih treh tekmah....in potem celje, igralec vec brez zadetka, brez nekih prilloznosti...tisti zadetek celja je samo slag na torto...... tekma proti olimpiji je potem bila prevec rizicna... poraz bi sel na -9 in prvenstva bi bilo konec....
POVEMRESNICO
03. 03. 2016 14.30
+1
No, pa jih predstavi v javnosti, če jih je res toliko.
BOSON
02. 03. 2016 21.43
+6
Zaenkrat je edini 'problem' spomin na igro proti Celju. In vseh, ki Jurčića zagovarjate ne razumem, razumem pa Zahota. Domača ligaška tekma Maribora ne sme zgledat tak, halo? Veliko je odvisno od derbija v soboto. Iskreno si želim dobre Olimpije, pa da vidimo kje smo. In športnega navijaškega vzdušja. Vsi na derbi
buenos1
02. 03. 2016 21.58
+9
sej ne morem verjet, da sem ti dal + za to izjavo
i141
03. 03. 2016 09.48
-10
rambek
02. 03. 2016 21.34
+35
Jurcic ni kriv popolnoma nic.
takje
02. 03. 2016 21.33
+34
Jurčić je dober trener, v to ni dvoma. Kot igralec je bil velik borec in to zahteva tudi kot trener. Že dalj časa pa opažam, da Maribor nima igralcev, ki bi lahko v visokem tempu odigrali celo tekmo, ni vzdržljivosti, ni hitrosti!! Maribor v prvi vrsti potrebuje atletskega trenerja, ki bo totim frajerom dal vzdržljivost in hitrost!! Take igre so sposobni le mlajši in eksplozivni fantje. Igralci tipa Šuler, Tavares in vsi »stari dizelaši« žal tega ne zmorejo. Verjamem, da je Zaho aktiviral obrambno naravnanega Milanića ravno zaradi tega, ker je začutil, da z drugo igro z tem kadrom enostavno Maribor ni konkurenčen za naslov. Za tako igro pa je Novaković kot naročen. On lahko deli žoge z glavo na visoke predložke v kazenskem prostoru, je dober v kontra napadih, tudi tehnično dobro podkovan, tako da ena bo pa že sedla v nasprotno mrežo. Pričakujem pa tudi čvrsti zid pred bratrancem, ki je prava rupa!
FlatyEric
02. 03. 2016 21.05
+40
Malo hitro se mi zdi tale menjava. Bolj bi rekel, da bi bilo treba kakšne igralce menjati. Nekateri so se kar preveč udomačili in zdi se mi, da je tukaj večji problem.
Breder1805
02. 03. 2016 20.59
+8
Zahović si je klub prilastil, tako da ... nimamo za burek!
tincoop
03. 03. 2016 08.43
+0
Naj ga ima še 100 let, če bodo tako uspešni še naprej.
Breder1805
03. 03. 2016 14.22
+2
probeg
02. 03. 2016 20.46
+11
zaho ma zadnjo besedo :)
deltex
02. 03. 2016 20.18
+12
Zakaj pa ima tale smotan Zahović toliko moči v Mariboru? Kdo je sploh lastnik kluba?
titovagarda
02. 03. 2016 20.43
-33
hvala bogu, da je odslovil blesavega hrvata, bodo zaj vsaj prvaki.
samomai
02. 03. 2016 20.54
+1
deltex, smotan si ti. Lastnik kluba? Arabci. Daj, komentiraj kakšno drugo temo
ivan.z Doba
02. 03. 2016 19.34
+9
Ne pusti peZ Zde nobenemu drugemu voditi igralce?!
samomai
02. 03. 2016 21.02
-2
Ja, in zato, da bi sam vodil igralce pripelje v klub za SLO razmere konkretno drage trenerje???!!! Še enkrat malo razmisli, ivek z doba, preden napišeš bedarijo. Ostani lepo na svoji njivi in daj mir!
JeanLuc
02. 03. 2016 19.12
+65
Kot navijač Olimpije, ki ne goji nobenega sovraštva do Maribora ali Vijol mi je tole žalostno gledat, da se moraja v bistvu navijači opravičevat bivšemu treneju za krivično odpoved.
šmajser1
02. 03. 2016 20.17
-33
Kaj pa ti ves, kaj je krivicno....MARIBOR je klub kjer stejejo rezultati in lovorike...
kombajn66
02. 03. 2016 19.07
-48
Ma kdo te bo pa maral Jurčič
FAUSTOS1
02. 03. 2016 19.00
+41
zahovič-nastavlja svoje trenerje in igralce ko pa kaj ni v redu pa so krivi vedno trenerji in igralci-zahovič pa kraljuje dalje
RayManzarek
02. 03. 2016 20.20
+9
Samo za info: rezultati govorijo Zahotu in s tem NK MB v prid. Je pa lažje menjati trenerja, kot pa 12,15, 23,... igralcev. Lp
290ktober
02. 03. 2016 18.43
+38
Jurčič saj vemo ,da je denar sveta vladar in upam ,da se Zahoviču zatakne!
samomai
02. 03. 2016 21.05
-18
Heinekenx
02. 03. 2016 18.37
-18
Gargamel vzemi persen.
bandit1
02. 03. 2016 18.27
-6
Pa nehajte, Zaho vam je isti ko Sagadin - segedin, tisti ki ve kaj je segedin
fljfo
02. 03. 2016 18.26
+31
Sami zastonjski igralci brez prave kvalitete...Zahoviću, kam je skopnel denar!?
VSEMOGO?NI1
02. 03. 2016 18.42
-8
Pa kaj ste tecni vsi z denarjem. Bos ti mel kaj od njega p.m
fljfo
02. 03. 2016 18.50
+10
Ne, navijači Maribora bi imeli uspehe, ki se za zdaj s tako politiko pač oddaljujejo...
Chelsea1991
02. 03. 2016 19.36
-5
Saj počakaj da vam Gazda izstavi račun za elekeja in ostale miljonske nakupe kot je to storil v kopru pa si boš želel imeti zahovića ki ne zapravlja denarja haha
fljfo
02. 03. 2016 21.39
-2
Jaz navijam za Gorico in vsekakor raje vidim Maribor kot Olimpijo...saj zato me moti šerifovo kadrovanje...
Hophopferdo
02. 03. 2016 18.25
+37
Jurčić legenda. Naj ga vzame Olimpija, da se bodo lahko Zahoviču smejali.
290ktober
02. 03. 2016 18.41
+10
Bravo7
02. 03. 2016 18.18
+38
Ta zaho postaja isti kot Perez uaske par mescu novga trenerja