Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Krčani spet udarili po Olimpiji, 'vijoličasti' Kramarič z zadetkom kariere poslal dobre novice na Štajersko

Ljubljana, 23. 04. 2016 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Krškega so še drugič zapored premagali Olimpijo in ji v boju za naslov zadali boleč udarec (0:1). Izvrsten zadetek posojenega člana Maribora Martina Kramariča je prav vijoličastim ponudil izjemno priložnost, da že v nedeljo proti Kopru (prenos na Kanalu A in VOYO) zavzamejo vrh lestvice.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Olimpija - Krško
    06:11
    Vrhunci tekme Olimpija - Krško
  • Izjava Tomaža Petroviča po zmagi proti Olimpiji
    00:30
    Izjava Tomaža Petroviča po zmagi proti Olimpiji
  • Izjava Dejana Kopasića po porazu proti Krškem
    00:14
    Izjava Dejana Kopasića po porazu proti Krškem
Kot sem povedal že pred tekmo, smo se na Krško pripravili, vedeli smo, da bodo nevarni iz prekinitev in protinapadov. Iz enega od protinapadov smo tudi dobili gol in nimaš kaj – čestitamo Krškemu za zmago. Dejan Kopasić, v. d. trenerja Olimpije

Po tednu novinarskih konferenc in odhodih trenerja Marka Nikolića ter športnega direktorja Ranka Stojića se je lahko pozornost v taboru Olimpije končno preusmerila na zelenico. V Stožice je prišla ekipa Krškega, ki je kot zadnja v zaključku jesenskega dela uspela ugnati zmaje, ki jih po odhodih dveh trenerjev še ni vodil novi strateg Rodolfo Vanoli. Italijan je bil na tribuni, začasni trener Dejan Kopasić pa je v boj proti plejadi posojenih nogometašev prvega zasledovalca Maribora poslal ekipo s povratnikom Nejcem Vidmarjem na čelu. Slovenski reprezentant se je po zdravstvenih težavah vrnil med vratnici po treh tekmah premora, nepričakovano pa je (prav tako zaradi bolezni) manjkal prvi strelec aktualnega moštva Rok Kronaveter, zato je prvič po novembru tekmo začel Martin Mimoun. Gostujoči strateg Tomaž Petrovič je aktiviral vse posojene člane Maribora Dina Hotića, Damjana Vukliševića, Roberta Pušaverja in Martina Kramariča, ki zaradi dogovora z vijoličastimi niso igrali ob porazu na zadnji medsebojni tekmi (1:3). Gostje iz nuklearnega mesta so začeli podjetno, Miha Zajc pa je že v enem prvih napadov zaradi vlečenja za dres Hotića ostal brez naslednje tekme s Koprom. Po zadržanem začetku je Radović v osmi minuti v svojem slogu preigraval na 30 metrih od gola Krškega, njegova podaja v prostor pa je bila prehitra za Zajca.

V 12. minuti je Hotić proti vratom katerega od obeh moštev z roba kazenskega prostora poslal prvi nevaren strel, toda Vidmarju je odleglo, ker je žoga zatresla le zunanji del mreže. Zelo nevarno je bilo tudi pet minut kasneje, ko je po kotu povratnik v postavo Olimpije Darijan Matić predal žogo Krčanom, Kramarič pa je prodrl prav do kazenskega prostora domačih, kjer je nato sebično preigraval, njegov strel pa je blokiral prav kapetan Matić. Odgovor Olimpije je bil strel Zajca po visoki podaji z desnega boka na drugo vratnico, toda poskus mladega Šempetrčana znotraj 16-metrskega prostora je po lepem ustavljanju žoge v 23. minuti poletel mimo vrat. Čez pet minut so Ljubljančani skočili na napako Gregova in Zajc je po globinski žogi prišel pred Marka Zalokarja, ki pa ga je dobro zaprl, drugi poskus Primorca pa je v visokem loku zletel mimo cilja. Priložnost tekme so imeli na drugi strani nemudoma tudi gostje, Kramarič je po lepi akciji prišel v matno situacijo pred Vidmarjem, ki ga je izvrstno ustavil, mimo vrat pa so Krčani poslali tudi "odpadek". Zalokar je v 32. minuti po prostem strelu trčil v Dejana Kelharja, člani domačega moštva pa spet niso uspeli zadeti izpraznjenih vrat.

Obramba prvega polčasa je bila brez dvoma delo Nejca Vidmarja, toda Kramarič (desno) se je smejal zadnji.
Obramba prvega polčasa je bila brez dvoma delo Nejca Vidmarja, toda Kramarič (desno) se je smejal zadnji. FOTO: Aljoša Kravanja
Fantje me niso presenetili, verjamem vanje, večkrat smo že pokazali, da imamo kvaliteto. Danes smo odigrali zelo dobro tekmo, v določenih pogledih odlično, v drugem polčasu so po vodstvu fantje pokazali tudi eno zrelost in izjemno srce, tako da jim lahko res samo čestitam. Vsa čast. Tomaž Petrovič, trener Krškega

To so bile najboljše minute Olimpije v prvem polčasu, zeleno-beli so bili dvakrat nevarni po podajah iz kota, eno izmed njih je Nemanja Mitrović poslal mimo daljše vratnice in Miroslava Radovića, ki je čakal na morebiten odbitek. Krčani so glasno protestirali v enem zadnjih napadov polčasa, ko je Kramarič pod domnevnim prekrškom izgubil žogo, akcija pa bi se kmalu končala z zadetkom domačih, a je bil na mestu gostujoči blok. Glasne žvižge in zmerljivke je slišal glavni sodnik Matej Jug, potem ko je zaradi igre z roko Zajca prekinil obetavno akcijo Olimpije, nato pa ustavil zadnji napad Ljubljančanov, ko je zapiskal za konec polčasa. Nadaljevanje bi se za Krčane lahko začelo sanjsko, toda po izgubljeni žogi domačega moštva je Hotić svoj prodor do roba kazenskega prostora zaključil z zgrešenim strelom mimo daljše Vidmarjeve vratnice. Čale je po akciji Radovića nato lepo prodrl po svojem levem boku in nato streljal v spet dobro postavljenega Zalokarja, praznih vrat pa še tretjič v popoldnevu ni uspelo zadeti nikomur v zeleno-belem dresu. Petrovič je v 55. minuti opravil prvo menjavo in Tima Čeha zamenjal z Davidom Poljancem. Kar dvakrat je bil v enem napadu nato nevaren Matic Fink, ki je po prodoru v kazenski prostor slabo iskal soigralce v sredini, nato pa po negotovem posredovanju Zalokarja še enkrat prišel do žoge, a z razdalje meril preslabo.

Za razliko od Kramariča, ki je v 61. minuti šokiral gledalce v Stožicah. Po izmenjavi podaj s Hotićem je mladi slovenski reprezentant z okoli 20 metrov mojstrsko meril pod stičišče vratnice in prečke ter zabil šele prvi zadetek Vidmarju po zimskem prestopu. Olimpija je poskusila s hitrim odgovorom in po tem, ko Jug ni zapiskal po padcu enega od zeleno-belih v kazenskem prostoru, so Krčani slabo izbijali, Čale pa je z ugodnega položaja meril prek vrat. V igro je namesto Ricarda Alvesa prišel tudi Julius Wobay. Z močnim strelom je Afričan praktično nokavtiral Dejana Urbanča, ki je po Wobayevem prodoru pred svojimi vrati z glavo morda rešil celo zadetek. S klopi je Petrovič v igro poslal tudi Marka Jakoliča, ki je bil po lepi globinski žogi takoj nevaren, a ga je Vidmar z zadnjimi močmi v "situaciji ena na ena" uspel zmesti. Čale je v 71. minuti padel po dvoboju v kazenskem prostoru Krškega, toda Jug ni zapiskal. Čale je v 77. minuti uspel zatresti mrežo Krškega, a so delivci pravice upravičeno razveljavili njegov zadetek zaradi prepovedanega položaja. V zaključku tekme so Ljubljančani vse sile preusmerili v napad in Krčani bi lahko v enem od številnih protinapadov tudi odločili obračun, v enem takšnih je Hotić v 87. minuti meril čez prečko. Tudi siloviti napadi domačih niso obrodili sadov, nekaj iskric je po grdem štartu Jakolića poletelo med krškim rezervistom in vratarjem Vidmarjem. Toda to je bila voda na gostujoči mlin in Krčani so se lahko po štirih minutah sodnikovega dodatka veselili že druge zaporedne zmage nad Ljubljančani, ki jim je prav proti Krčanom morda celo usodno zdrsnilo že drugič v sezoni.

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog:

Olimpija Ljubljana ‒ Krško 0:1 (0:0)
Kramarič 61.

Postavi:

Olimpija: Vidmar; Fink (od 82. Bajrić), Kelhar, Mitrović, Čale; Matić, Alves (od 65. Wobay), Kapun (od 80. Zarifović); Zajc, Mimoun, Radović. 

Krško: Zalokar; Pušaver, Gregov, Sikošek, Urbanč (od 90. Špiler), Volarič, Vuklišević, Čeh (od 55. Poljanec), Žinko, Kramarič (od 69. Jakolić), Hotić.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (233)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
24. 04. 2016 17.13
-1
močvirniki so odslovili Korošca, to jh bo zaj teplo
MaunelNeuer
24. 04. 2016 17.11
-2
SENCA2X
24. 04. 2016 14.22
+8
Več kot 50 let že navijam za Mb,vendar roko na srce užitek je bil gledat Bežigrad pod Pušnikovo taktirko so res igrali najlepši nogomet. Lp.
RedRooster
24. 04. 2016 10.52
+7
Čeprav sem zmajček, iskreno povedano, bog ne daj, da bi bili mi po sreči prvaki; Maribor nam v Evropi vsaj nebo delal sramote! Ko te premaga ekipa, ki gre drugi dan v službo, ti pa dvakrat dnevno na trening in dobiš redno plačo, se lahko zamisliš, da mogoče igralci pač niso talenti za nogomet ali da je nekaj hudo narobe! Krško ni zmagal po sreči ampak bi bilo lahko vsaj 0-3, na koncu sem jim zaploskal! Če ekipa nima hitrih igralcev na katerih stalno drži nasprotna ekipa oko, potem ima nasprotna ekipa dva igralca viška! Eleke bi bil bolj koristen, če bi poškodovan z berglami stal na sredini kot npr.Čale,ki porabi za čez igrišče toliko kot jaz peš za pir izven stadiona:)
metallica-one
24. 04. 2016 11.32
+3
Glej navijam za Maribor ampak s klubom moraš biti v dobrem in slabem. Čeprav danes veliko Ljubljančanov pljuva po Olimpiji ji bodo lahko že na naslednji zmagi proti Mariboru ponesli v višave in peli hvalospeve ter pozabili ta kiks. Ampak komentarji ostanejo s tem pa tudi karakter določenih. Tudi Maribor ne blesti in vse je še odprto in nič zgubljenega.V tej ligi je itak možno vse.
expert100
24. 04. 2016 11.33
+1
Se strinjam s teboj z vsem, ne vem kdo forsira Čaleta v prvi ekipi, fant je zrel za klop ali za posodo v kakšnega nižje ligaša.
expert100
24. 04. 2016 10.25
+4
Realnost trenutne ekipe Olimpije, ki v Slo ligi ne more premagati nikogar več. Zmeda v upravi kluba, ata Mandarič niti ne ve več ali bo še šerif ali poleti zapušča Olimpijo. Stojič ga je prepričal za Nikoliča, Nikolič je obljubljal strašne okrepitve, pripeljal je to kar je, zato sta se morala oba posloviti. Olimpija pada iz kroga v krog in tu jim ne more na kratki rok pomagati nihče, če bo na koncu tretja bo na vse to kar je pokazala pomladi velik uspeh. Razočarali so pa predvsem igralci, ki bi morali rinit voz a na žalost so še pre mlečni. Zajca v pomladanskem delu ni nikjer, tekmuje za rubriko nemogoče je mogoče, zgrešiti gol, samo trije igralci, ki izstopajo iz povprečja Olimpije, Vidmar, Mitrovič, Radovič, vendar to je premalo za naslov. Več sreče prihodnjič.
cripstoned
24. 04. 2016 09.58
+6
ko te premaga zadnji nimas sans da osvojis naslov....maribor bo spet prvak in bo prinsel pokal tam kjer mu je mesto....stajerska je prestolnica nogometa vse ostalo je kilavo hahahaa....
HouseBeatz
24. 04. 2016 09.35
-3
Čestitam Krškemu, samo za prvaka je treba več želje pokazat. Sicer je to šele začetek ene lepe Olimpije, tao da samo dalj!!! OFC
buenos1
24. 04. 2016 09.01
+6
...če pomislim na govor Mandariča, ki ga je imel na pikniku Olimpije pred štartom v sezono " naš cilj je narediti stabilen klub, ki bo pariral Mariboru za naslov, letos je cilj evropa"...vse to se nam je zdelo super, je pa res, da so se glede na dosedanji potek sezone apetiti primerno temu povečali. Res je prodaja dveh ključnih igralcev zelo oslabila moštvo, a tako pač je ( oba, dploh pa Henty, sta si želela zamenjat nogometno sredino).Mislim da je bil večji problem v kadrovanju Stojića, ki je oziroma ni pripeljal ustreznih zamenjav na igrišču.Tako je že zadnjih par tekem razvidno, kako težko pridemo sploh do šanse za gol, kaj šele kaj več. Tudi boginja fortuna, ki skrbi za poškodbe nogometašev oziroma za veljavnost njihovih pogodg, nam ni bila naklonjena. A kakor koli, Ljubljana se nogometno prebuja, in to mi je všeč ( eno dve leti nazaj, gd bojkotirajo tekmo, jaz pa frend štejeva gledalce ...116 sva jih pokljukala, plus minus kakšeen, ki je šel ravno na wc)...Tudi prodat znamo igralce, kar pomeni, da ne bodo spet vsi talenti, sploh tisti iz Lj, brcali žogo v vijoličnem dresu. Torej, malo z grenkim priokusom, kar se tiče zadnjih par tekem, a vseeno mnenja - Olimpija je na pravi poti, in tudi v tem prvenstvu še nismo rekli zadnje besede...
tonaparuda
24. 04. 2016 09.19
+3
hmmm prvi realen komentar iz ljubljane. Lepo napisano.
HouseBeatz
24. 04. 2016 09.37
+0
Res je, samo kavč strokovnjaki bojo pljuvali po letošnji Olimpiji! Po dolgem času je nogomet, nasploh celotna liga v sloveniji zelo zanimiva...
carli17
24. 04. 2016 09.45
+4
ja res je napiso realno ! prvenstvo še zdaleč ni odločeno je pa OL evidentno v krizi pa tudi MB ne blesti še bo vroče ampak gremo MB
brac
24. 04. 2016 09.57
+5
Pretirano menjavati trenerjev ni dobro še vedno si mi zdi da je bil Pušnik kar vredu:))
Martin Riggs
24. 04. 2016 08.26
+7
katastrofa. na takšen način ne bo naslova. teti srbini so prišli da operejo svoj denar. jeseni ne bo nikjer več nobenga. olimpija pa spet na dnu lestvice!
askralj
23. 04. 2016 20.57
+44
Balkanska posla v lj več nebo slovenskega trenerja in zato tudi nebo naslova in lige prvakov. Boli me da smo vsi Slovenci drago plačali ta stadion ki ni rentabilen in večno sameva sramota za glavno mesto
MaunelNeuer
24. 04. 2016 17.09
-2
stožice so nedokončana sramota slovenije, važno da je zoki zaslužu , nje pa ni važno al je končano al ne, nje
SENCA2X
23. 04. 2016 20.51
+38
Ko je Stojić bil zaslužen za odhod Pušnika,je vzel naslov Bežigradu!!!!!
290ktober
23. 04. 2016 21.25
+14
Breder1805
23. 04. 2016 20.48
-41
Bravo sodniki, spet!
MaunelNeuer
24. 04. 2016 17.11
+2
hehe vedno ko lolimpija zgubi so krivi sodniki, ko zmagajo maš pa zaprto zadrgo hehe
pa.daj
23. 04. 2016 20.41
+18
Tako kot je pusnik dejal ce hoces naslov in nekaj v evropi dosec se ne prodajo igralci kot je spoki in hentij z njima je olimpiha nekaj bla in bi lahko dosegla dans bi se lahko od celja zgubli .....
23. 04. 2016 20.33
-37
Tudi Maribor je zrel da jutri popuši.... posebno v poštenem sojenju sodnikov.
lenoritis86
23. 04. 2016 20.29
+36
Če sklepam po 'šlavfih' wobaya in radovića je očitno Michelin novi sponzor Olimpije
infostriker
23. 04. 2016 20.28
+20
Prvenstvo še ni odločeno, ampak s takšno igro Olimpija ne more bit prvak. Če pa bo prvak, bo pa delala sramoto Ljubljani in Slovenskemu nogometu v Evropskih tekmovanjih. Zajc je edina svetla točka, kalibre kot so Radovič in Čale je treba pa poterat. Vsak vaški seljak, ki igra rekreativno mali nogometu ima več pojma o nogometu kot ta dva ...ne vem kaj ....sadjarja, ker to nogometaša nista.
PošteniSlovenec
23. 04. 2016 20.23
+76
Jaz se kot fanatičen navijač naše umetno ustvarjene Olimpije sprašujem koliko komadov bi naši fantje fasali v Europskih pokalih glede na to da še amaterjev iz Krškega ne morejo premagati. Boljše da je prvak NK Maribor kot pa da se mi Ljubljančani po Europi blamiramo in kasiramo petarde golov.
infostriker
23. 04. 2016 20.28
+16
Norbert
23. 04. 2016 20.40
+10
rambek
23. 04. 2016 20.17
+24
Olimpija nima kaj za Sinfat Mandarica. Ze 20 let ni bilo Olimpije v borbi za naslov, ki je ze bil po prvi polovici skoraj odlocen. Res, da je prodal igralce ampak s kadrom in igralci se je ukvarjal kolikor vem Stojic, ki je svoje ljudi vabil v klub preko agencije, ki je ime. Vse ni tako crno kot se zdi. Imate se kar nekaj spodobnih igralcev ampak zal manjka klop. Olimpija je bila primorana prodazi nekaj igracev, da ni Mandaric vlagal zastojn. Maribor je zasluzil z evropo tudi vec. Krsko ni kar ena ekipa so zelo borbeni in grizejo. To zal zabarji ne pocnete. Tudi Domzale je lani imeli sanjsko ekipo, ki se zal tudi ni izslo in so zapravili tocke za naslov. Derbi se bo kako pomemben. Ljubljanci vas je skoraj 3x vec kot v Mariboru pojditr na Stadion in je spodbujajte. Trenerja imate novega. Upam, da dobite se dobrega direktorja. Predsednik je pa super.
hrvat_Ante
23. 04. 2016 20.21
+9
Oprosti, ampak prodaja dveh kljucnih napadalcev sredi sezone pac ni ravno brihtno upravljanje kluba, ce se boris za prvo mesto. Klasicna napaka prevec zelenih managerjev ki vidijo samo €€€
Zelenizmajy
23. 04. 2016 20.22
+4
bandit1
23. 04. 2016 20.24
+7
Rambek, končno eno pošteno in fer, nenavijaško in ne vem kaj še -razmišljanje . Bravo ++++++++++
M@ko
23. 04. 2016 20.29
+4
Mandarič ima samo denar, to pa je tudi vse... S prodajo Hentyja in Šporarja bi moral počakati vsaj do konca sezone, takrat bi bila vredna še več. Potem pa je kupil Elekeja, ki ni več v formi, pa Lazoviča brez prekinitve prejšnje pogodbe, ki tako ali tako ni več v klubu, in še nekaj zgrešenih investicij. Edina prava je Vidmar, vse ostalo ni omembe vredno. Ni pravega napadalca, Olimpija se šlepa skozi šivankino uho. Tudi MB ne igra prav nič blesteče, a vseeno za odtenek boljše, toliko da uspešno izkorišča spodrsljaje Olimpije. Najbrž pa bo derbi odločil, kdo bo prvak.
infostriker
23. 04. 2016 20.31
+1
Mandarić, Zajc in Kronaveter so svetle točke Olimpije, ostalo pa nebi komentiral.
rambek
24. 04. 2016 09.37
+2
Kolikor sem razumel je imel Stojića za okrepitve itn. Zato je tudi odsel. Brez Mandarica bi se Olimpija borila za obstanek.
alma10
24. 04. 2016 18.43
+1
M@ko pri Elekeju , ni problem forma ampak sam odnos v Olimpiji. V Gorici je imel super odnos in fer prijateljske pogoje, kar je pri Olimpiji ravno kontra. Eleke je še mlad in zelo čustven igralec.
Wukillabezz
23. 04. 2016 20.12
+1
PošteniSlovenec
23. 04. 2016 20.12
+14
Olimpija je igrala čvrsto, silovito in pedantno vendar je bilo Krško pač boljše. Sedaj potrebujemo remi proti NK Maribor da potrdimo drugo mesto v prvenstvu.
PVSK
23. 04. 2016 20.18
+8
Pa se ti zavedaš da v primeru jutrišnje zmage Maribora proti Kopru vam niti remi ne pomaga nič?
PošteniSlovenec
23. 04. 2016 20.20
+7
Kako misliš remi ne pomaga?? Saj se borimo za drugo mesto z Domžalami in vsaka točka je pomembna še posebej tista proti šampionu in latentnemu prvaku NK Mariboru.
PVSK
23. 04. 2016 20.35
+8
Ja če gledaš na drugo mesto potem je res ampak dvomim da sploh kdo gleda na to in mislim da tretje mesto več ne pride v poštev ne za nas ne za olimpijo.