Prva liga Telekom Slovenije

Luka Žinko se je vrnil v domžalsko jato

Domžale, 27. 05. 2016 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manj kot teden dni po zadnji tekmi letošnje sezone so prvega novinca predstavili tudi pri domžalskem prvoligašu. Domžalčani so v svoje vrste zvabili izkušenega novinca, strateg Luka Elsner bo lahko prihodnji dve sezoni računal na soimenjaka, Luko Žinka, ki se je vrnil ob Kamniško Bistrico.

Luka Žinko
Luka Žinko FOTO: NK Domžale
Luka Žinko se je v sezonah 2006/07 in 2007/08 z Domžalčani že veselil tudi naslova državnega prvaka. "Luka Elsner in njegovo strokovno vodstvo je očitno opazilo, da kljub starosti še nisem za v staro šaro. Ocenili so, da lahko z izkušnjami in vodstvenim sposobnostim pomagam Domžalah na višjo raven," je po vrnitvi v Domžale za uradno spletno stran rumeno-modrih dejal 32-letni Ljubljančan, ki je bil v pravkar končani sezoni član Krškega. Za posavskega prvoligaša je odigral 23 tekem, po prestopu v Posavje pa si je hitro prislužil tudi kapetanski trak. Z bogatimi izkušnjami bo pomembno orožje tudi pri rumenih, s katerimi se želi boriti za lovorik. To je potrdil tudi v izjavi za internet stran Domžal: "Domžale so že več kot desetletje v vrhu slovenskega nogometa. S trenutnim kadrom smo sposobni narediti korak naprej in se boriti za lovorike. Moja osebna želja je naslov državnega prvaka in takšno ambiciozno razmišljanje bom prenesel tudi v garderobo. Želim obuditi staro zgodbo, ko smo v dveh letih osvojili tri lovorike. Od tega je minilo že osem oziroma devet let, a se spomnim kot da bi bilo včeraj."

Žinko je sicer eden najizkušenejših nogometašev PLTS, saj je v njej odigral že 191 tekem, 84 tudi v domžalskem dresu.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.