Maribor naznanil podpis pogodbe s Cretujem, pri Olimpiji pravijo, da ne prodajajo konkurentom

Takoj po s priprav v Turčiji so pri NK Maribor sklicali novinarsko konferenco, na kateri so predstavili okrepitev pred nadaljevanjem prvenstva. Vijolične je okrepil vezist Olimpije Alexandru Cretu. Pri ljubljanskem klubu se ne strinjajo in pravijo, da Olimpija ne prodaja konkurentom.

Pred selitvijo v Moravske Toplice, kjer bo Maribor nadaljeval s pripravami na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije, so Ljudskem vrtu predstavili novega člana. Vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije in njegova največja državna rivalka, ljubljanska Olimpija, sta se dogovorila za prestop romunskega vezista Alexandruja Cretuja. Romun bo nosil dres Maribora do leta 2021.

Cretu še zdaleč ne bo prvi, ki bo po igranju za Olimpijo oblekel tudi dres Maribora. Samo v času direktorjevanja Zlatka Zahovića so to storili denimo Jasmin Handanović, Agim Ibraimi, Željko Filipović, Dare Vršič, Adis Hodžić in ne nazadnje tudi Milivoje Novaković, medtem ko je bilo selitev v drugo smer malo. Še najodmevnejša je bila tista napadalca Etiena Velikonje.

Maribor je nedavno ostal brez standardnega člana prve postave, Izraelca Marwana Kabhe, športni direktor Zlatko Zahović pa se je odločil za 25-letnega Romuna, ki v tej sezoni pod taktirko Igorja Bišćana pri zeleno-belih ni veliko igral. Po poročanju Ekipe24 je ima Cretu v pogodbi (velja do konca junija 2020) odkupno klavzulo v višini 100.000 evrov, ki so jo Štajerci poravnali.

Zahović je o Cretuju pred časom dejal, da bodo pri njegovem prihodu imela besedo tudi navijaška skupina Viole. Ne gre pozabiti, da je Romun z golom v Ljudskem vrtu pomagal izločiti Štajerce v lanskem pokalnem polfinalu, svoj zadetek pa je slavil še posebej glasno tudi z nekaj nečednimi potezami.

Milan Mandarić - 4

Milan Mandarić (Foto: Damjan Žibert)

A v ljubljanskem klubu se ne strinjajo z razpletom dogodkov in pri Olimpijo so sporočili: Romunski nogometaš Alexandru Cretu ima z NK Olimpija Ljubljana podpisano dolgoletno pogodbo, ki predvideva morebitno predčasno prekinitev sodelovanja v primeru visoke ponudbe za nogometaša iz tujine. Predsednik Olimpije Milan Mandarić je v telefonskih pogovorih z agentom Cretuja Zvonkom Milojkovićem pristal na nižjo odškodnino v primeru takojšnjega igralčevega odhoda v tujino.

Predsednik kluba Milan Mandarić ostaja pri stališču, da lahko Alexandru Cretu odide v tujino pod dogovorjenimi pogoji, nikakor pa to ne velja za Slovenijo.

Po zagotovilu agenta, da je svojemu igralcu našel klub v tujini, je v.d. direktorja NK Olimpija Ljubljana Dejan Stamenkovič izdal pisno dovolilo, da se agent lahko začne pogovarjati o kasnejši prodaji in dogovoru med Olimpijo in neimenovanim klubom iz tujine. Dokument, ki je šele predpogoj za kasnejše morebitno prodajo ima izrecno naveden podatek, da bo Olimpija izdala ITC (International Transfer Certificate), torej, da velja le za tujino. V primeru, da je agent igralca prodajal v Slovenijo, je očitno prišlo do prekoračitve pooblastila, saj Olimpija ne želi igralcev prodajati v konkurenčne klube.

"Dokument, ki je bil z naše strani poslan agentu, je bil posledica naših prejšnjih dogovorov in ustnih pogovorov in ga je treba v tem kontekstu tudi vzeti. Vse ostalo je proti volji kluba. O vsem tem smo obvestili tudi agenta in vodstvo NK Maribor," je povedal Dejan Stamenkovič, ki opravlja funkcijo vršilca dolžnosti direktorja kluba. Predsednik kluba Milan Mandarić ostaja pri stališču, da lahko Alexandru Cretu odide v tujino pod dogovorjenimi pogoji, nikakor pa to ne velja za Slovenijo. Vsaka drugačna razlaga dogovora/avtorizacije  je v nasprotju  z voljo kluba in prej podpisanimi dokumenti.

Sandi Križman Aris Zarifović Alexandru Cretu

Alexandru Cretu (desno) lovi Sandija Križmana na tekmi s Koprom. (Foto: Damjan Žibert)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 116
 
hophopcefizelj 13.02.2018 16:59:34
Saj pri Mariboru bo verjetno res kdaj igral v tujini.
Več komentarjev