Prva liga Telekom Slovenije

Večni derbi na Kanalu A in VOYO: Največji slovenski nogometni obračun za prestiž in predvsem točke

Maribor, 05. 03. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odštevanje do nogometnega "spopada" v Ljudskem vrtu se je za tabor zmajev in vijolic pričelo po zaključnem sodniškem žvižgu na uvodnih spomladanskih tekmah. Ljubljančani imajo boljšo popotnico, a derbi je derbi in favorita je, kot vselej, težko napovedati. Tekmo bomo od 20. ure naprej prenašali na Kanalu A in VOYO.

Rok Kronaveter in Matic Fink
Rok Kronaveter in Matic Fink FOTO: Damjan Žibert
Pred nogometaši Olimpije, vodilno ekipo PLTS, je še ena zelo zahtevna in pomembna preizkušnja, ki bo po besedah tokratnega sogovornika uradne spletne strani zmajev, izkušenega vezista Roka Kronavetra, najboljša možna promocija za slovenski klubski nogomet. "Prednost šestih točk je lepa, a istočasno zelo varljiva. Dodatna motivacija za derbije ni potrebna, saj pomembnost obračuna med največjima rivaloma presega običajne okvirje. Zavedamo se, da bo domačin odločno krenil na vse ali nič, na nas pa je, da s preudarno in disciplinirano igro prisilimo nasprotnika v napake. Verjamem, da bomo v Mariboru na optimalni ravni," dan pred tekmo vseh tekem v slovenskem prostoru, kot jo radi imenujejo neposredni deležniki, pravi 29-letni vezist.

Zeleno-beli se zavedajo, da so na uvodni tekmi s Koprom storili nekaj napak. Predvsem v prvem polčasu niso bili pravi, pretok žoge ni bil na pričakovani ravni, kar pa so zmaji v nadaljevanju popravili in tekmo pripeljali do srečnega konca. 

Veliki derbi bo s komentatorskega mesta prenašal Tomaž Lukač, studio pa bo ob gostih Branetu Oblaku in Jožetu Prelogarju, vodil novinar Tomaž Klemenčič. Začnemo ob 20. uri.
"Vse te napake smo čez teden podrobneje analizirali in uvideli, da je v naši igri še ogromno rezerv. V Maribor prihajamo z jasnim ciljem. Z morebitno zmago bi se točkovno še bolj oddaljili od najbližjega zasledovalca, kar samo po sebi povečuje že tako močno prisoten motiv. V Ljudskem vrtu želimo prikazati vse, kar smo v tem trenutku sposobni."

S svojo trenutno formo izkušeni Mariborčan na začasnem delu v Ljubljani še ni povsem zadovoljen. "Manjka mi še nekaj tekem, da bi dosegel želeno raven forme. Precej lažje je, ko moštvo igra dobro in zmaguje. Vsi smo del kolektiva, ki diha kot eno. V tekmo z Mariborom moramo kreniti hladnih glav, a z vročim srcem. Disciplina, organizacija in red so zagotovilo za uspeh. Veseli dejstvo, da nas bo na vročem gostovanju spremljalo in bodrilo veliko število najzvestejših privržencev, kar je še dodatni razlog, da iz sebe iztisnemo vse moči za nove tri točke," zaključuje Kronaveter.

Milivoje Novaković na reprezentančni tekmi v Stožicah.
Milivoje Novaković na reprezentančni tekmi v Stožicah. FOTO: Damjan Žibert

Tribune stadiona Ljudski vrt bodo kot kaže polne, organizatorji pričakujejo 12 tisoč gledalcev, od tega naj bi jih bilo več kot 1000 navijačev ljubljanskega moštva, saj so vse vstopnice namenjene navijačem Olimpije pošle že pred dnevi. Za derbi je predpisana personalizacija vstopnic, tako da bo vstop mogoč le z osebnim dokumentom in vpisanimi podatki na vstopnicah. Vrata stadiona se odprejo ob 18:45, zaradi zapore cest okoli Ljudskega vrta v soboto, od 16. ure, pa bo zanesljivo večja gneča, zato organizatorji pozivajo vse gledalce, naj pravočasno odidejo na tekmo.

Za derbi je predpisana personalizacija vstopnic, tako da bo vstop mogoč le z osebnim dokumentom in vpisanimi podatki na vstopnicah. Vrata stadiona Ljudski vrt se odprejo ob 18:45.
V mariborskem taboru bo, kot kaže, veliko odvisno od najizkušenejšega nogometaša ekipe, zadnjega, ki je prišel v slačilnico aktualnih prvakov, Milivoja Novakovića. "Vemo, kakšni so cilji v Mariboru. Česa so vajeni ljudje. Igra se za prvaka, moramo osvojiti naslov. Trenutno nismo v dobrem položaju, toda s sobotno tekmo spet lahko vse obrnemo v našo prid. Zadnjo tekmo moramo odmisliti. V teh dneh je bilo na treningih zaznati veliko želje in dejstvo je, da moramo pred domačimi navijači popraviti vtis. Vsi skupaj se moramo prebuditi in storiti vse, da bi zmagali. Zavedamo se pomena derbija. Zato se želimo predstaviti v najboljši podobi in – zmagati," je za uradno spletno stran mariborskega prvoligaša povedal Novagol. 
Darko Milanič je Maribor vodil pet let, v tem času pa sta Maribor in Olimpija odigrala tudi 16 velikih derbijev. V času Milaničevega službovanja je Olimpija slavila enkrat, tik po krstni mariborski uvrstitvi v skupinski del lige Evropa, ob še sedmih remijih pa so se Mariborčani veselili osmih zmag, Ljubljančani so vselej klonili z minimalno rezultatsko prednostjo.
V sobotnem večeru se bo znova vrnil na igrišče, kjer je zabil 13 reprezentančnih golov. In se vedno prijetno počutil.

Za uradno internet stran kluba je še dodal: "Tukaj smo z reprezentanco doživeli najlepše trenutke, tega ne bom nikdar pozabil. Navijači v Ljudskem vrtu ustvarijo izjemno ozračje, imajo poseben odnos do nogometa. Na igrišču želijo videti tek in borbenost. S tem pridejo zadetki, navijači te sprejmejo in ponesejo k še večji zagnanosti, boljšim igram. Verjamem, da bomo skupaj z navijači doživeli prijeten večer tudi v soboto. Gremo po zmago!"

Maribor - Olimpija
Maribor - Olimpija FOTO:

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (121)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deathbite
05. 03. 2016 18.22
+1
Težko bo Maribor nadoknadil 9 točk.
VSEMOGO?NI1
05. 03. 2016 19.56
Jaka 3.3.
05. 03. 2016 17.27
-2
da to Maribor dobi, bi bla velka senzacija...
rambek
05. 03. 2016 16.05
-1
Moznosti so glede na sezono za zmago. Maribor 35% - Olimpija 65%
VSEMOGO?NI1
05. 03. 2016 16.53
+4
na tvoje procente bom samo reko "ŽOGA JE OKROGLA"
kvapaje?
05. 03. 2016 17.22
+0
žoga je okrogla, trava je spolzka, začne se z 0:0 ! hah upam na dobr derbi!! OLIMPIJA!
BayernGomez
05. 03. 2016 17.31
Ti pa vedno zamenjaš nick. No sej ta ti ustreza.
blazter
05. 03. 2016 15.36
+3
Takole. Upam ,da bo prvak Olimpija. Zakaj? Zaradi tega ,da gospodje v vodstvu ljubljanskega kluba dokažejo, da mislijo resno in za boje za vstop v ligo prvakov moštvo okrepijo kot je potrebno. Mariborčani pa ne vem ,kaj so počeli poleti. Igralni kader živi v svojem svetu, kot ,da se bo vsak klub v ligi bal njihovih imen. In ne igrajo. Ne z dušo, znanja pa tudi niso nadgradili. Torej uprava kluba ne dela pravilno! Namesto, da bi 2-3 miljončke namenili v okrepitve v zimskem prestopnem roku, poleg Novakovića, vozijo mularijo in igralce, ki so čim bolj poceni. Vrhunski vezist in obrambni igralec bi prišla prav, vratar je pa rezervni trenutno sigurno boljši. Tako se ne dela. Vsak uspeh poskusiš še nadgraditi, torej igranje v skupinskem delu LP bi moral biti motiv za nadgradjo ekipe. Na pravih mestih. V glavnem Olimpija prvak, pošteno, Maribor pa drugo leto s prevetritvijo ekipe v boj za vrnitev naslova.
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 15.24
+1
Aki jezdi prek prerije,zlato sonce v rit mu sije.Nekaj v grmu se premika,Matic Zajca v rit ga pika.Objokane so vse druzine ki zivijo v mestni cetrti fuzine.Mariborski vlah drvi,z danasnjo zmago se OLimpiji pribliza na -3.Aki le kaksen je tvoj zmaj,saj ne bruha ognja le solze toci sedaj.Siva ljubljanica od solz narasca,a vasemu zaupanu se smeje,saj mu ga lekarnicarka vlece kor tele.Meni se ob tem zelodec obraca,saj v vasem mestu zupan je hudobna krastaca!!!:-)
Armonia
05. 03. 2016 15.50
+1
Medtem, ko Curvanord razpreda njegova oma vdana v usodo v mariborsko mrezo gleda. Spet bo treba sivat luknje v mrezi zato oma je ze na prezi. Oma je ze marsikaj skozi dala zato jim je moder nasvet podala:"Pubeci, pozagajte svoj gol in skrijte ga v Dravi, samo to nas lahko se resi pred zabarskimi nepridipravi!
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 16.58
+2
Nasa oma se ne sekira,dala je dnar za gajbo piva.Sedaj na oknu caka zabe,da vam sredinski orst pokaze!Drage zabe ne se bat,z polno dreka odsli boste spat.Zmaj morda bruha ogenj po ljubljani,v Mariboru smo stajerci ta glavni.Aromia prejmi pozdrave od nase ome in se vrni v vrtec pihat balone.Nogomet je nasa kruha,kdor nas"zhebe"ga na..uka!Sedaj pa zbrani vsi v en glas,Maribor bo vedno nas;-)
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 17.08
+2
@armonia ne smem vse pravilno napisat ali risat,mi admin zbrise post takoj,vsi vemo da je gnoi:-D.Kar se nogometne tekme tice,vse blizje je vrlisce.Ves nestrpen cakam boj,navijal bom za Mb moj.Zavistna ljubjana bo zelena,drug teden varna v mestu vijolica ne bo nobena.Nas to nic ne skrbi,kmalu pridemo na obisk se mi.Poiskali bomo zmaja,na presernovem trgu obesili bomo tolovaja.Ogromno casa res vec ni,prepuscam tebi pa spesnis se kitice 3!!!
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 17.08
+2
Armonia
05. 03. 2016 17.18
-1
Ker Curvanord ve, da je Bratranec rupa, se sam stoji v golu in upa, da nobena zoga ga ne bo zadela, ker ve, da z njo vred v gol bosta poletela.
Armonia
05. 03. 2016 17.20
"Oma, ka te to bomba mimo uses leti? Ne, pubec, to spet zoga v nas gol frci
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 17.32
+1
Bratranec res je rupa,veliko krat navijace spravlja na rob obupa.A nic ne de,novakovic partizan je tle.Nasa oma prezivela bo to vojno,gre na sever odvrect rocno bombo.Pol bo gostila nas veljake,zrli bomo zabje krake.
Armonia
05. 03. 2016 17.59
+0
rambek
05. 03. 2016 14.44
-2
Upam, da policija kaznuje navijce ki vzlikajo UBI Zabara in podobne zaljive in grozljive vzklike s katerim bi nekoga uzalili in zelili smrt.
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 15.32
+3
Najbolje da gres ti z belezko in popises vse na stadionu in jim izreces ustni opomin.
rambek
05. 03. 2016 16.05
-1
rambek
05. 03. 2016 14.01
-4
Upam, na korentno navijanje. Bakle so zaželjene. Med tekmo prepovedano uporaba pirotehniki Prepovedano žaljenje nasprotnika in navijačev. zato bi morala biti kazen in ne za bakle.
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 14.04
+7
Ti ostani doma na kavcu,pa glej umetnostno drsanje,tam je gledaliska scena.Zbadanje,bakle pa sodijo na derbi,seveda da ostanejo na tribuni
Maribor?anPikaSem
05. 03. 2016 14.27
+3
tedo9GWTSmedo
05. 03. 2016 14.36
-3
Koliko bo gledalcev na stadionu? Morda 2000?
Maribor?anPikaSem
05. 03. 2016 14.44
+2
ta ti ni ratala tedo...kr ena iz ceste pobrana....
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 15.09
+2
Niti ni slabo predvideval gledalcev bo morda 2tisoc,ker navijacev bo 10 tisoc
walter2
05. 03. 2016 13.55
-2
Škoda,da bodo,kar je 100% oceno derbija uničili huligani(Viole in GD).
loncl
05. 03. 2016 13.48
+0
Škoda da hodte v Maribor, ostante nek na postajališču in boste enostavn ob tri točke pa bo najmanj sramote :) šalo na stran hehe, kdor tkole zaničuje Zahoviča naj se spomni kdo je sploh ponesu klub na tako raven, iz sredine lestvice, Zahovič ni rabu miljonov iz nevem kakih poslov, in kr naenkrat ga majo usi poln xxxx, navijam za Celje ampak mal je pa treba logike uporablat, brez Zahoviča neb blo današnega Maribora, če pa kdo drgač misl pa nej mi pove kdo bi bolš naredu kot je Zahovič, če on gre gre Maribor nazaj na sredino...
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 13.52
-1
Zabam je z polno vreco denarja lahko pametovat,a na koncu bo tako mandarinko bo svoje zepe nabasal klub pa bo pahnil v dno
buenos1
05. 03. 2016 15.12
+1
zanetti, saj veš, da temu ne bo tako..pa vseeno, dober poskus :-)
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 15.35
-2
On je poslovnes in ni domacin,pa menda ne mislis da je z duso in telesom pri stvari,saj ves ce hoces naredit profit moras najprej tudi investirat.Tocno to se dogaja pol pa denar pobrat in adijo.
buenos1
05. 03. 2016 15.59
drugega kot počakaj kako leto, pa potem komentiraj, ti itak ne morem napisat... bi si prej upal stavit, da bo zz zapustil svojo barko
glej ovega
05. 03. 2016 13.22
-2
za Mb navijam že od rojstva..ampak privoščim Olimpiji zmago saj imam Zahoviča prek glave in si želim da zapusti ta klub.. upam da po današnjem porazu zapusti stadion za večno..lp
walter2
05. 03. 2016 13.53
+3
Če nebi bilo Zahoviča bi Maribor bil na nivoju NK Drave,Zavrča,Aluminija
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 13.55
+2
Si pozabil v kaksnem sranjuje bil klub prednjegovim prihodom,verjetno bi se zgodilo enako kot olimpiji,z mb je naredil serijskega prvaka,ne mores pa pricakovat da Mb v evropi se boril za pol finale,ker to ni realno
buenos1
05. 03. 2016 14.17
+4
sonyc jaz te razumem...tudi sam sem bil lani vesel,ko so kanarčki poskrbeli, da smo ostali izven evrope...to je bila edina opcija, da Izet odide...
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 14.32
+1
A ni izet privkekel klub iz pete lige vprvo,ter Pavlin in druscina
Maribor?anPikaSem
05. 03. 2016 14.32
+3
sonyc ce si ti navijac mbja si jaz dam obe nogi amputirat.. on je naredo mb velik, prepoznaven v evropi, naredo je klub ki je eden izmed boljših iz stare juge ti pa po njem pljuvas...bedak
buenos1
05. 03. 2016 15.14
izet je prevzel olimpijo v 3.ligi..Pavlin je samo poskrbel, da smo debi v 1.ligi pričakali z -3 točkami
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 15.37
buenos1
05. 03. 2016 16.05
zato pa letos, po toliko in toliko letih, spet uživam, ko gledam svojo olimpijo...in vsi mi, verjemi, smo pred časom upali, da bi dobili nekaj takega, kot je imel mb v zlatku zahoviču, da bi igrali lep nogomet, da bi se borili za naslov, igrali evropo, pa da bi bilo dosti gledalcev na tekmah...pa smo ga le dočakali, in to nekoga dosti boljšega...:-)
BigBoss
05. 03. 2016 13.04
+3
Danes po porazu se bo Zlatko pouzpel na Šmarno goro
rambek
05. 03. 2016 12.58
+8
UbI ŽABARA se mora prepovedati kajti tile vzliki so zelo nepriemrni in žaljivi. štajerci ne želimo nikomur smrti.
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 13.03
+4
Smeljo
05. 03. 2016 13.11
+4
Lej to pac spada zravn verjamem da noben ne prvosc smrt nobenmu haha
Chelsea1991
05. 03. 2016 13.35
+4
prepovedat tako viole kot gd saj eni so plačani navijači pod kontrolo zahovića drugi pa so neonacisti ki jih vodi politična stranka
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 13.56
+2
No sedaj si si zasluzil focn do viol in dregonsov
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 14.01
+3
Se razume da nihce nikomur ne zeli smrti,a rivalstvo je vedno bilo in bo,ce tega ne bi bilo kot zbadanj,provokacij..Saj to ni Chelsea navijaci ki jih je klicanal sam Mourinho da je vzdusje se slabse kot v gledaliscu.Spektakel mora bit ne samo na igriscu tudi na tribuni,zato pa je derby da se cuti tekmovalni naboj,ja edino ta panoga in ta dva kluba ,ko se udarita med seboj pozeneta najvec zanimanja,tako je bilo in tako bo ostalo
BigBoss
05. 03. 2016 12.55
+3
Olimpija bo nažgla Maribor
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 12.41
-2
Ni lepsega ko ves stadion zazeli dobrodoslico mocvirnikom.Ubi Zabara!!!!:-)
dostojevski II
05. 03. 2016 12.44
+9
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 13.02
+2
Aki zastave ne pozabi in visko v zrak mahaj da te prepoznam;-)
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 13.04
+2
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 13.08
+3
Pa preko dneva se splaca prit,mesto je polno,vreme toplo,gostinjsko osebje pa prijazno
aki10
05. 03. 2016 13.32
+3
Ej totek kašna je napoved vremena dans v MB?
Chelsea1991
05. 03. 2016 13.33
+10
VSEMOGO?NI1
05. 03. 2016 13.41
+0
aki10 baje da se plus bliža kolko sem zasledil iz zanesljivih virov. zima se končuje in pomika proti žabariji
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 14.06
+1
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 14.07
+1
Pa deznik lahko pustis doma res da je oblacno vreme,a nic kaj ne kaze da bo dezevalo,morda zvecer kaksna kapljica a ne bo sile:-)
drimtim
05. 03. 2016 16.45
eni se tolažijo s +13,so pa zamrznjeni na -6
totnhem
05. 03. 2016 12.41
+0
Sem navijač Majpronka,a nebom več navijal ,ampak bom mirno gledal,naj zmaga boljši.Škoda živčevja za takšno anemarijo.
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 12.39
+3
Zabe svadbo so imele,v svojo mrezo petardo so ujele.Sedaj pa jok in stok,v zokijevo lubnano zbezale so hop hop hop!
kameltrajbar
05. 03. 2016 12.41
-3
buenos1
05. 03. 2016 12.46
+3
haha, poglej ti poeta :-) za to mojstrovino ti pa tud minusa ne morem dat...zaradi umetniškega vtisa
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 13.06
+3
Ej koliko vas priblizno sploh pride,pa ne delat neumnosti na vlaku,ker vas plavi ne bodo spustili naprej ce ustavite vlak
Chelsea1991
05. 03. 2016 13.36
+2
1200 po močvirniško oz. 600 realno tako kot vedno
buenos1
05. 03. 2016 13.51
+3
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 14.09
+3
Saj ne zna stet ,se vedno ponavja 1 razred na delavski univerzi in to ze desetic
BayernGomez
05. 03. 2016 17.27
+3
Res je ne zna štet to mu dela velike težave prav tako branje.
aki10
05. 03. 2016 12.31
+1
VSI ZA ŠAMPIONE ZELENE!!!
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 12.35
+5
Aki virtualni prijatelj moj,hebo vas Maribor....:-)
aki10
05. 03. 2016 12.46
+2
mali grizli
05. 03. 2016 12.21
+10
naj zmaga boljši
VSEMOGO?NI1
05. 03. 2016 13.43
+2
dostojevski II
05. 03. 2016 12.19
+1
Milan Mandarić: Zlatku Zahoviću želim veliko sreče v boju za drugo mesto
dostojevski II
05. 03. 2016 12.20
-3
To je izjava leta ! Ker to je želja vodstva, igralcev in navijačev Olimpije. To je izjava leta, ker ni niti malo diplomatska. Ker je iskrena.
Chelsea1991
05. 03. 2016 12.22
+5
da ne boste spet skriti v luknjah kot po novemberskem derbiju k oste napovedovali 5:0 na koncu pa vam je chefurin zrihtal točko haha
drimtim
05. 03. 2016 12.23
-2
to je športna poteza da nasprotniku zaželiš srečo,tudi zmago danes rabijo v boju za drugo mesto bolj kot olimpija za prvo ,saj itak ostaja prva
Armonia
05. 03. 2016 11.56
-6
Vijolca vsa vesela pokukala je ven in rekla, na pomlad spet na prestolu bom sedela pa prisel je zmaj, bruhnil ogenj je mocno, da je vijolco kar naokol zasukalo. Oj vijolca, ka te zaj, to pac tko je ko pride v goste ljubljanski zmaj.
Chelsea1991
05. 03. 2016 12.10
+6
buenos1
05. 03. 2016 12.48
+4
chelsea,počasi...tudi ti enkrat prilezeš do 8.razreda :-)