Mariborčani začeli z drugim poglavjem priprav

Nogometaši Maribora so se preselili v Moravske Toplice in začeli z drugim delom priprav za prihajajočo sezono. Vijoličasti bodo, tako kot tudi preostali slovenski klubi, ki so si zagotovili nastop na mednarodni sceni, prav danes, dobili svojega prvega tekmeca na poti v Ligo prvakov.

Darko Milanič

Darko Milanič (Foto: Miro Majcen)

Poletne priprave, poglavje št. 2. Po opravljenih predvidenih aktivnostih v uvodnem delu dan premora in začenja naslednja faza priprav aktualnih prvakov iz štajerske prestolnice. "Delovno ozračje je na zelo visokem nivoju, fantje so uvodno obdobje oddelali z veliko vnemo, resnostjo, strastjo. Zelo sem zadovoljen z odzivom. Gledano v celoti je ocena pozitivna, vtis kvarijo le težave Marcosa Tavaresa s kolenom in spoznanje, da Denis Šme še vedno ni nared. Poškodba, ki ga je ustavila v spomladanskem delu sezone, še ni odpravljena,"  je za uradno spletno stran mariborskega prvoligaša povedal trener pravi Darko Milanič. Niz treningov je bil vmes prekinjen s prvim testom, uvodnih 90 minut proti Osijeku (1:2) je bilo namenjenih vračanju tekmovalnih občutkov. "Za prvo tekmo v pripravah smo odigrali na dobrem nivoju, uvodni test je prinesel veliko dobrega, V prvem polčasu smo delovali kot homogena ekipa, ki ve, kaj hoče. V primerjavi s prvimi tekmami na prejšnjih pripravah smo bili po prikazanem na višjem nivoju kot doslej in to vliva optimizem. Drugi polčas pa je pokazal, da imajo fantje, ki so priključeni zraven, dovolj nadarjenosti, skupaj pa nas čaka še veliko dela, da bi v vseh pogledih dosegli nivo, ki se zahteva v NK Maribor."

Maribor - Gorica - 9

Darko Milanič s sodelavci nestrpno čaka razplet žreba v Nyonu. (Foto: Aljoša Kravanja)

In zdaj stopnjevanje ritma v tradicionalni prekmurski bazi, s tremi preizkušnjami v šestih dneh.

Ekipa Maribora se je preselila v pripravljalno bazo v Moravske Toplice, kjer bo ostala do sobote in vmes odigrala tudi tri tekme.

"V teh krajih se zmeraj zelo dobro počutimo, na voljo imamo odlične pogoje za dobro delo. Zavestno sem predvidel 3 tekme v kratkem času, ker verjamem, da nas bodo dvignile na želeni nivo. S popolno osredotočenostjo na svoje naloge moramo pokazati čim prej želeno formo. Vse bomo počeli naslednje dni s ciljem temeljitih priprav na začetek evropskih kvalifikacij. Skozi tekme in različne nasprotnike po slogu igre bomo najhitreje prišli do tiste povezanosti ekipe, ko bomo poleg pripadnosti, bojevitosti prikazali tudi kombinatoriko z lepimi akcijami in učinkovitimi zaključki." Aktualni slovenski prvaki bo na žrebu v Nyonu dobil svojega prvega tekmeca v Evropi. NK Maribor ostaja kot prvak sprva v statusu nosilca, kar pomeni, da bo žreb ob Ženevskem jezeru slovenskim prvakom namenil nekoga izmed nenosilcev v tem delu tekmovanja. Na seznamu možnih nasprotnikov so: Žilina (Slovaška), Žalgiris (Litva), Dundalk (Irska), Zrinjski (Bosna in Hercegovina), Dudelange (Luksemburg), Honved (Madžarska), Kukesi (Albanija), Vardar (Makedonija), Budućnost (Črna Gora), Mariehamm (Finska), Spartaks Jurmala (Latvija) in Samtredia (Gruzija), pridružili pa se jim bodo še zmagovalci prvega predkroga, v katerem New Saints (Wales), Hibernians FC (Malta), Linfield (Severna Irska), Vikungur (Ferski otoki) in Santa Coloma (Andora) kot nosilci čakajo moštva Alashkert (Armenija), La Fiorita (San Marino), Europa FC (Gibraltar), Infonet Tallinn (Estonija) in Trepča (Kosovo).

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 34
BOSON 19.06.2017 22:12:56
Ne poznam inteligenčnega kvocienta muhe...vem, da je res tečna, če je pa dejansko tak prtišjena, da se usede na vsak drek, pa nisn ziher
Več komentarjev