Prva liga Telekom Slovenije

Mariborčani začenjajo novi niz na krilih zadovoljstva novopečenega reprezentanta Pihlerja

Maribor, 30. 09. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaše Maribora v soboto čaka vrnitev v Ljudski vrt, potem ko so na zadnjih treh tekmah Prve lige gostovali. V derbiju kroga se bodo Štajerci udarili z daleč najbolj učinkovito ekipo lige Domžalami. Tudi z novopečenim reprezentantom Aleksom Pihlerjem. Prenos derbija v soboto ob 20. uri na Kanal A in VOYO.

Pihler se je uveljavil v prvi enajsterici Maribora - začel je osem od 11 tekem vijoličastih v PLTS.
Pihler se je uveljavil v prvi enajsterici Maribora - začel je osem od 11 tekem vijoličastih v PLTS. FOTO: Damjan Žibert
"Zelo sem vesel, res gre za posebne občutke. To je nekaj, kar si želi vsak nogometaš, da se znajde med reprezentanti svoje države. Zelo koristne so bile vmesne izkušnje v mladi reprezentanci in zdaj želim upravičiti tudi povabilo v člansko selekcijo," je vpoklic v reprezentanco za uradno spletno stran kluba pokomentiral Aleks Pihler, vezist Maribora, in dodal: "V zadnjih mesecih doživljam izjemne trenutke, od vrnitve v moj klub, do prvih tekem v evropskih pokalih, zdaj rednega igranja v vijoličastem ... Vse poteka po najlepših željah. Brez soigralcev, trenerjev in vseh v klubu tega koraka naprej ne bi bilo, uvrstitev na reprezentančni seznam pa bo zame le še dodaten motiv za nadaljnje delo." Ali bo vpoklic Srečka Katanca pripomogel k še boljšim predstavam Pihlerja, si boste v soboto ob 20.00 lahko ogledali na Kanalu A in VOYO. Štajerci bodo sicer iskali začetek novega zmagovitega niza, potem ko se je zadnji (šest zaporednih zmag v vseh tekmovanjih) zaključil z remijem v zadnjem krogu PLTS v Velenju. 

Tekma bo za Štajerce, ki ne skrivajo ambicij po novem naslovu državnih prvakov, zelo pomembna, saj imajo za vodilno Olimpijo, ki jo v nedeljo čaka gostovanje v Krškem, štiri točke zaostanka. Po tekmi z Domžalami (in reprezentančnemu premoru) se bodo pomerili prav z zmaji v Stožicah, nato pa sledi še ena težka tekma z Gorico v Ljudskem vrtu.

Nogometaši Domžal so pod vodstvom novega trenerja Simona Rožmana zaigrali precej bolj učinkovito v napadu. Na zadnjih dveh ligaških tekmah so zabili po kar pet zadetkov. Rumeni so najboljša ekipa, ko je govora o napadu Prve lige, saj so na 11 tekmah zabili kar 24 zadetkov. Sledi Maribor z 19 in Olimpija s 17 danimi goli.

Maribor : Domžale
Maribor : Domžale FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
30. 09. 2016 17.59
novakoviča pa vn iz reprezentance jeprestr in preveč nerodn .....mlade notr
FAUSTOS1
30. 09. 2016 10.35
+0
pihler ima srečo da ne igra na istem mestu kot mladi zahovič sicer bi ga ata zahovič takoj prodal ali posodil,kajti vsi ki so napoti strategiji ata zahoviča končajo slabo,tudi preteni z strani viol
šmajser1
30. 09. 2016 08.16
+1
Novi niz? Porazov in slabe igre morda? Najprej naj gre g. Milanic,potem bomo pa vidli dalje kako in kaj. MARIBOR SAMPION
buenos1
30. 09. 2016 09.10
šmajser1
30. 09. 2016 14.16