Prva liga Telekom Slovenije

Krško na domači zelenici močnejše od Aluminija, Mary in Novak spisala zmago Rudarja proti nesrečnemu Ankaranu

Dravograd, 30. 09. 2017 17.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije morali priznati premoč velenjskemu Rudarju z 0:3. V vrstah knapov je bil najnevarnejši John Mary, ki je vknjižil kar dva zadetka. Krčani so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:0 (2:0)

Velenjčani, ki so igrali brez kaznovanega Jake Bijola, so v Dravogradu prišli do tretje zaporedne zmage, še četrtič zapovrstjo pa so ostali neporaženi. Junak zmage, ki je knape vsaj začasno popeljala na tretje mesto, je bil John Mary z dvema goloma. Ankaran, ta je pogrešal Bradleyja Meledjeja, je na trenutke grozil Marku Pridigarju, a je po premierni prvoligaški zmagi v prejšnjem krogu zdaj vpisal sedmi poraz.

Gorica - Rudar Velenje - 4
Gorica - Rudar Velenje - 4 FOTO: Aljoša Kravanja

Ekipi sta bili v prvem polčasu bolj ali manj poravnani, tudi izid je bil takšen, a le do 28. minute. Takrat je Damjan Vuklišević poslal dolgo žogo v kazenski prostor domačih, kjer je žogo ob Janu Pahorju lepo sprejel Mary in jo nato mimo Primoža Bužana potisnil v mrežo. Tudi sicer so bili nekoliko nevarnejši gosti, med drugim je moral Bužan posredovati že v sedmi minuti po strelu Milana Tučića iz prve in v 14., ko je z roba kazenskega prostora sprožil Mary. Pri gostih velja omeniti še poskus Tučića z glavo v 41. minuti, ki pa je bil nenatančen. Minuto pozneje pa Črnčič pred vrati Ankarana ni zadel žoge. Gostitelji pa so prvič nase opozorili v 16. minuti, ko je Timotej Mate streljal z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Pridigar. Malce zatem je Vinko Cerovec malce z leve strani na robu kazenskega prostora zadel le zunanji del mreže, isti igralec pa je meril še v 43. minuti, ko je s približno 20 metrov žogo poslal malo mimo vrat gostov.

V 49. minuti so gostitelji znova zagrozili, a je Tim Vodeb z glavo neposrečeno - v tla - streljal iz ugodnega položaja in zgrešil cilj. Že v 51. minuti pa so Velenjčani podvojili prednost, v kazenskem prostoru je Mary dobil žogo od Damjana Trifkovića med Pahorjem in Luko Badžimom, branilca pa sta stala predaleč od kamerunskega napadalca, tako da je slednji brez težav zadel za 2:0. To je bil njegov četrti gol v sezoni. V 65. minuti so imeli Primorci lepo priložnost za znižanje zaostanka, ko je najprej streljal Vodeb iz bližine, a prešibko in premalo natančno, na drugi vratnici bi žogo lahko v mrežo potisnil še Pahor, a je bil le malce prepozen. Štiri minute pozneje so Velenjčani še povišali prednost, ko je z lepim diagonalnim strelom malce z leve strani z 18 metrov zadel Jakob Novak. Le malce za njim je bil spet nevaren Mary, ki pa je zadel le zunanji del mreže. To je bila tudi zadnja večja priložnost na tekmi, čeprav sta si obe ekipi priigrali še nekaj obetavnih položajev za strele, ki pa so bili preslabi za spremembo izida.

Krško - Olimpija
Krško - Olimpija FOTO: Damjan Žibert

V Krškem je gostoval Aluminij. Tako Krčani kot Kidričani septembra še niso zmagali, negativen niz pa so danes prekinili prvi. Ti so že v prvi polovici prvega polčasa dosegli oba zadetka in se na lestvici prebili pred Domžalčane na peto mesto. Aluminij ostaja osmi. Krčani so bili v prvem polčasu za odtenek boljši tekmec, hkrati pa zelo učinkoviti, saj sta oba strela, ki sta letela v okvir vrata, tudi zadela cilj. Že v peti minuti je Uroš Jovanović sprožil volej z več kot 20 metrov in poskrbel za vodstvo z 1:0. Na 2:0 je povišal Marin Jurina v 17. minuti. Tonči Mujan, ki je prispeval že sedmo podajo za zadetek v sezoni, je poslal žogo za hrbet gostujoče obrambe, Jurina je stekel proti njej, prehitel Luko Janžekoviča, ki je stekel iz svojih vrat, in jo poslal v prazno mrežo. Gosti so prvič zagrozili v 24. minuti, ko je Francesco Tahiraj streljal z 20 metrov, Marko Zalokar pa ni imel nobenih težav. Bližje zadetku je bil Ibrahim Mensah v 37. minuti, kop je z glavo žogo poslal le nekaj centimetrov previsoko.

V drugem polčasu so razumljivo več poskušali gosti, a v 67. minuti so imeli domači prvo lepo priložnost v drugem delu, ko je Miljan Škrbić s sedmih metrov iz prve žogo poslal čez gol. V 73. minuti je na drugi strani Vedran Mesec z roba kazenskega prostora meril malce premalo natančno, prav tako Nemanja Jakšić v 84. minuti.

Izida 11. kroga PLTS:

Ankaran Hrvatini - Rudar Velenje 0:3 (0:1)
Strelca: 0:1 Mary (28.), 0:2 Mary (51.), 0:3 Novak (69.).

Krško - Aluminij 2:0 (2:0)
Jovanović 5., Jurina 17.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.