Milanič pred začetkom priprav: 'Pozorni bomo na vsako malenkost'

Pred aktualnimi slovenskimi podprvaki iz Maribora so zadnji dnevi posamičnih aktivnosti. Igralci izpolnjujejo obveznosti, ki jih je treba opraviti v vmesnem obdobju, potem pa se začenja skupni projekt zimskih priprav 2017. V sredo s tradicionalno skupno večerjo, v četrtkovem dopoldnevu pa že s prvim treningom.

Darko Milanič

Darko Milanič (Foto: Miro Majcen)

Igralci so med vmesnimi pogovori v času premora, za uradno spletno stran mariborskega kluba poudarili, da so že v pričakovanju novega projekta.

Delovni načrt je izoblikovan. S kombinacijo treningov v domačem okolju in dveh dobro znanih pripravljalnih bazah, najprej v Moravskih Toplicah, nato v Turčiji.

"Priznam, da že odštevam dneve, ko bomo začeli z delom. Pogovarjal sem se s sodelavci v strokovnem štabu, ki tudi sami tako razmišljajo. Imeli smo dovolj počitka in verjamem, da bodo s primerno zagnanostjo prišli na začetek priprav tudi fantje. Da se odločno lotimo skupnega dela, dočakamo nadaljevanje sezone temeljito pripravljeni in uresničimo cilje," za uradno klubsko spletno stran pravi pred iztekom premora Darko Milanič. Delovni načrt je izoblikovan. S kombinacijo treningov v domačem okolju in dveh dobro znanih pripravljalnih bazah, najprej v Moravskih Toplicah, nato v Turčiji.

Tako kot za zmaje, tudi za zasedbo izpod Kalvarije velja, da bo zimsko obdobje izjemno pomembno za zadnjih 15 preizkušenj letošnje sezone.

Mariborsko četo že v uvodnem krogu nadaljevanja čaka ena najpomembnejših preizkušenj sezone. Varovanci Darka Milaniča bodo v Ljudskem vrtu pričakali Olimpijo, ki se je z zadnjih treh gostovanj v štajerski prestolnici vrnila neporažena.

"Načrt priprav sem izdelal že pred koncem prejšnjega tekmovalnega obdobja. Potem pa ga zaradi dogovorjene zaslužene nagrade, če bomo po zadnjem jesenskem krogu na prvem mestu, spremenil in omogočil še tri dodatne proste dneve. Pripravljen je načrt A, a smo predvideli tudi nadomestnega, saj je zima specifična in se zavedam, da bomo morali kdaj spremeniti določene zadeve ter bo potrebna ustrezna mera prilagodljivosti. Delali bomo v slabših vremenskih razmerah, tudi na umetni travi. Zamisel je takšna, da ne bomo kot v nekdanjih časih sprva le nabirali kondicijo in moč, ampak bomo že od prvega dne postavljali temelje, tako da bomo pomešali vse zahteve in hitro namenili poudarek tudi taktičnim zadevam. Pozorni bomo na vsako malenkost. Ker imamo več časa, bo obseg treningov v uvodni fazi drugačen kot potem ob koncu pripravljalnega obdobja. Zato želim popolno osredotočenost na naše naloge od prvega trenutka, to je edina pot."

Darko Milanič, Saša Gajser in Zlatko Zahović

Darko Milanič, Saša Gajser in Zlatko Zahović (Foto: Damjan Žibert)

Zamudnikov ne bo, nihče ne potrebuje dodatnih prostih dni. Kakšne pa so informacije o stanju posameznikov?

V Mariboru se želijo po lanski sezoni, ki so jo dobili nogometaši Olimpije, spomladi vrniti na tron slovenskega nogometa. Štajerci bodo v nadaljevanje prvenstva krenili z vrha lestvice, a z enakim točkovnim izkupičkom kot Ljubljančani, kar obeta zanimivo in napeto borbo za naslov državnega prvaka.

"Stanje se je občutno izboljšalo. Čeprav so vmes nekateri imeli določene težave, so v večji meri odpravljene. S sodelavci imamo razdeljene skupine igralcev, s katerimi smo redno v stikih in po zagotovilih trenerjev vse poteka nemoteno. Fantje so zaenkrat uspeli oddelati programe, ki so jih dobili. Milivoje Novaković je vmes zbolel, a bo kljub lažjim bolečinam v gležnju začel priprave. Najbolj bo tako treba paziti pri Mateju Palčiču, zaradi njegovih težav s tetivo in kolenom. Gledano v celoti so obeti spodbudni, natančno oceno pa bomo podali ob zboru." Jasno je, da bo Milanič spomladi v začetni enajsterici pogrešal Erika Janžo, ki se je po dveh letih v Ljudskem vrtu preselil na Češko in okrepil vrste Viktorie Plzen. Za zdaj vodstvo kluba novincev v mariborskem dresu še ni razkrilo, športnega direktorja Zlatka Zahovića pa čaka še nekaj dela s podaljševanjem pogodb, saj le-te potečejo nekaj pomembnim članom začetne enajsterice.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 88
 
POVEMRESNICO 11.01.2017 16:58:31
MARIBOR ŠAMPION. Lolimpija je bila le z pomočjo " stricev iz ozadja " .
degenos 11.01.2017 17:04:39
ne pomaga nič priponka šampion !!
Marcquez 16.01.2017 21:30:33
kk ne sej so prvi
Več komentarjev