Prva liga Telekom Slovenije

Milanič hvali predanost in delovno vnemo: Vse bi bilo popolno, če ne bi bilo številnih poškodb

Maribor, 22. 01. 2018 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni prvaki iz Maribora so delovni teden številka dve v pripravah na nadaljevanje sezone zaključili z drugo pripravljalno tekmo. Ekipa je izpolnila predviden program v Moravskih Toplicah, ob vrnitvi pa je trener Darko Milanič igralcem porazdelil 90 minut v dvoboju z Nafto. Vijoličasti so slavili s 4:2. Dobro razpoloženje kazijo le številne poškodbe.

"Z odnosom pri opravljanju vseh aktivnostih v dosedanjem delu sem zelo zadovoljen, od prvega dne so fantje pokazali zrelost, odgovornost in to je zaznamovalo tudi celotno obdobje v Moravskih Toplicah. Ostajamo na dobri poti in tudi druga tekma je prinesla razloge za zadovoljstvo. Imeli smo opravka s tekmecem, ki nas je privedel do tega, da se res potrudimo. Ker se je v tem tednu nabralo treningov in zaključujemo tedenski cikel, ki je bil naporen, je bil ta preizkušnja dobrodošla zaradi njihove hitrosti in kvalitete," je za uradno spletno stran Maribora povedal trener Darko Milanič.

Jesenski prvaki so odigrali tudi drugo pripravljalno tekmo. V Ljudskem vrtu so se pomerili z drugoligašem Nafto iz Lendave in slavili s 4:2. Gole za vijoličaste so dosegli Vršič, Tavares, Hotić in Bajde.
Čeprav je bil poudarek na nabiranju moči, je ostalo dovolj svežine za 2x90 minut. "Fantje se zavedajo, da so nam tekme bistvo vsega. Stremeli bomo k temu, da nam je središče priprav vsaka preizkušnja in bomo skušali igrati na visokem nivoju. Zmeraj to ne bo mogoče, a bomo iz vsake tekme črpali povezovanje in iskali formo. Nogometaši Nafte so bili pravšnji tekmeci, takšni, kot jih bo med sezono kar nekaj v Ljudskem vrtu. Disciplinirani pri branjenju, niso puščali veliko prostora, a smo bili uspešni pri iskanju rešitev."

Darko Milanič
Darko Milanič FOTO: Damjan Žibert

Tudi na drugi tekmi so manjkali Mitja Viler, Martin Milec in Luka Zahović. Kakšne so trenutne informacije o stanju njihovih poškodb? "Viler čaka na diagnozo, a bo zagotovo še nekaj časa izven igrišča in to mi niti približno ni všeč. Milec je v boljšem stanju. Predvidoma bo v ponedeljek nared za nadaljevanje vadbe in bo ujel priprave, ki jih nujno potrebuje. Spomnimo se, da je jeseni skozi tekme pridobival tisto želeno podobo na igrišču. Ne smemo pozabiti dolgotrajnih poškodb Zahovića in Aleksandra Rajčevića, ki ju še čakamo, tako da nam ob vseh pozitivnih zadevah te težave grenijo življenje in ne moremo izraziti zadovoljstva v večji meri." Zdaj sledi teden aktivnosti v domačem okolju, znova z dvema preizkušnjama, nasprotnika pa bosta madžarski Haladas in avstrijski Weiz. "Zelo bo podoben po količini treningov temu, kar se je dogajalo v Moravskih Toplicah. Razlika bo le, da ne bomo več skupaj 24 ur dnevno, ampak bodo fantje morali doma poskrbeti za ustrezen počitek in prehrano. Nedelja bo prosta za kratek premor, potem pa bomo delali naprej s ciljem, da bi prišli do jesenske forme," je za uradno spletno stran kluba zaključil 50-letni Izoljan. Mariborčani na osrednji del priprav v Turčiji odpotujejo na začetku prihodnjega tedna.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Borati
22. 01. 2018 20.44
-3
Drugo ligo bi morali mali bolj ftrgat ne glede na rotacije igralcev..
degenos
22. 01. 2018 17.30
-6
hehehe.........poškodbe so sestavni del nogometa ..modeli
glej ovega
22. 01. 2018 20.53
+4
tilen...a te lahko poškodujem? al vpr tvojga strica na Fb za naslov? ;)
revolution17
22. 01. 2018 21.16
+3
Kaj a misliš Domen Rakovec? Za njega nevem sem pa to Miso včeraj vredu obdelal je rekla da tako velikega še ni imela v sebi.