Prva liga Telekom Slovenije

Milanič napoveduje spremembe v začetni enajsterici, Velenjčani verjamejo, da so bolj sveži kot Mariborčani

Maribor/Velenje, 23. 07. 2016 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna sezona 2016/17 je že v polnem teku, aktualne podprvake pa v nedeljo v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO (ob 20.00) v Ljudskem vrtu čaka tekma drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije. V Maribor prihaja velenjski Rudar, ki je v pretekli sezoni enkrat že zagrenil življenje četi Darka Milaniča.

Rudar je v Ljudskem vrtu dobil zadnji obračun z Mariborom, toda ekipa je v primerjavi s preteklo sezono dodobra spremenjena.
Rudar je v Ljudskem vrtu dobil zadnji obračun z Mariborom, toda ekipa je v primerjavi s preteklo sezono dodobra spremenjena. FOTO: Miro Majcen

Nogometaši Maribora na začetku nove sezone, ki so jo pričeli z dokaj spremenjeno oz. pomlajeno ekipo, niso začeli v šampionskem stilu. A vendarle dovolj dobro, da so se prebili v tretji predkrog Lige Evropa in domače prvenstvo začeli z zmago. Obramba se lahko pohvali s trdnostjo, v napadu peša pri realizaciji. Tudi tokratni nasprotnik Mariborčanov na drugi tekmi sezone Prve lige Rudar je v poletnih mesecih doživel kar nekaj sprememb. Velenjski publiki so se v prvem krogu PLTS proti Krškemu (1:1) prvič predstavili Borivoje Ristić, Mateo Mužek, Darko Zec, Jean Claude Billong, Bojan Vručina in Dominik Glavina. Prav slednji se je v konici napada izkazal z dobro predstavo, ki jo je kronal z zadetkom za velenjsko prednost. Tokrat knape čaka gostovanje v Ljudskem vrtu, na katerega imajo iz pretekle sezone mešane spomine, saj so oktobrsko tekmo v Mariboru visoko izgubili (1:7), a drugo, precej pomembnejšo v boju za obstanek sredi maja dobili (3:2) in Mariborčanom močno zagrenili bitko za naslov državnega prvaka, ki so jo kasneje nogometaši iz štajerske prestolnice izgubili. "Priprave za tekmo z Mariborom potekajo zelo dobro, na obračun smo dobro pripravljeni. V sredo smo odigrali še dodatno prijateljsko tekmo, na kateri smo premagali hrvaškega drugoligaša. Maribor je imel v zadnjem obdobju zahtevne preizkušnje, smo bolj sveži od njih in z optimizmom odhajamo v Maribor, kjer želimo iztržiti čimveč," je za uradno spletno stran NK Rudarja povedal vezist Denis Grbič.

Milaniča proti Rudarju zanimajo zgolj tri točke.
Milaniča proti Rudarju zanimajo zgolj tri točke. FOTO: Damjan Žibert

Na drugi strani so se nogometaši Maribora v petek vrnili z gostovanja v Sofiji, kjer so po remiju z Levskim (1:1) napredovali v tretji predkrog Lige Evropa. Tam jih čaka škotski Aberdeen. "Po zbranem materialu o naslednjem evropskem nasprotniku že imamo prva spoznanja o Škotih, a smo se zdaj pripravljali le na Rudar. Načrt je izdelan, poudarili smo pomen državnega prvenstva, zanimajo nas le nove tri točke. Zadržati moramo svežino ekipe in nivo, ki se od nas pričakuje. Predvidenih je nekaj zamenjav v začetni enajsterici, saj bo težko prestati ta ritem le z enajstimi igralci," je pred nedeljskim obračunom, ki ga bomo prenašali na Kanalu A in VOYO ob 20. uri napovedal trener Maribora Darko Milanič.

Maribor : Rudar
Maribor : Rudar FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.