Prva liga Telekom Slovenije

Milanič ocenil priprave v Turčiji: V vsaki tekmi je bilo veliko pozitivnih spoznanj

Maribor, 14. 02. 2017 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Maribora so se vrnili iz Beleka, kjer so opravili osrednji del priprav pred začetkom spomladanskega dela v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vijoličasti so v Turčiji odigrali šest pripravljalnih tekem in jih izkoristili za kar se da dobro pripravo na derbi z Olimpijo, ki bo na sporedu v Ljudskem vrtu.

Darko Milanič je zadovoljen s pripravimi, ki so jih z moštvom opravili v Turčiji.
Darko Milanič je zadovoljen s pripravimi, ki so jih z moštvom opravili v Turčiji. FOTO: Damjan Žibert
Zimskega premora bo za moštva, ki v letošnji sezoni nastopajo v Prvi ligi Telekom Slovenije, kmalu konec. Po jesenskem delu sezone je na vrhu prvenstvene lestvice izjemno napeto, saj sta Maribor in Olimpija v prvih 21-ih krogih zbrala enako število točk. Jesenskega naslova so se na koncu vseeno veselili vijoličasti, a se zavedajo, da glavni del sezone šele prihaja in nič še ni odločenega v bitki za naslov prvaka. Mariborčani so del skoraj trimesečnega odmora preživeli tudi v Turčiji, kjer so v stalni pripravljalni bazi opravili osrednji del priprav pred nadaljevanjem sezone.
Uvodni krog spomladanskega dela v Prvi ligi Telekom Slovenije bo takoj postregel s poslastico. V Ljudskem vrtu se bosta namreč pomerili vodilni ekipi prvenstva. Derbi med Mariborom in Olimpijo si boste lahko 25. februarja ogledali v živo na Kanalu A. Tekmo bo komentiral Tomaž Lukač.

"Gledano v celoti so priprave dosegle namen. Imeli smo odlične pogoje za delo, odigrali 6 tekem proti v tej fazi zahtevnim nasprotnikom. Fantje so dobivali minute tako na treningih kot na tekmah. Vemo, kje smo. Vemo, česa ne počnemo dobro in v katerih segmentih smo na dobri poti," je priprave v Beleku ocenil Darko Milanič. Njegovi varovanci so se v Turčiji pomerili z zelo močnimi ekipami, od katerih nekatere redno nastopajo tudi v elitni Ligi prvakov. Čeprav so vijoličasti Turčijo zapustili brez zmage, saj so na šestih tekmah štirikrat remizirali in dvakrat izgubili, pa je Milanič od svojih varovancev videl veliko pozitivnih stvari. Veseli ga tudi dejstvo, da je bilo malo oziroma skoraj nič poškodb. To je seveda zelo pomembno za Mariborčane, ki se v zimskem prestopnem roku niso krepili in bodo v spomladanski del sezone vstopili z enakim jedrom moštva, ki je že igralo v jesenskem delu. Od nogometašev, ki so bili v jesenskem delu sezone standardni člani, je Ljudski vrt zapustil zgolj Erik Janža, do konca sezone pa bo na posoji v Izraelu igral še Sunny Omoregie.

Na dveh večnih derbijih v letošnji sezoni je že bilo 'vroče', kako bo v tretje?
Na dveh večnih derbijih v letošnji sezoni je že bilo 'vroče', kako bo v tretje? FOTO: Miro Majcen

"K sreči nismo imeli veliko težav s poškodbami. Doma je v začetnem delu dlje manjkal Luka Zahović, tukaj sta vmes izpustila del vadbe Valon Ahmedi in Blaž Vrhovec, ki ob koncu edini ni več kandidiral za nastop. Resnejših zapletov nismo imeli, reševali smo jih sproti z našo oskrbo. Fizioterapevtska služba je imela veliko dela, ki pa ga je dobro opravila in smo tudi po tej plati vse uspešno prestali. Kot edino tekmo, iz katere se moramo več naučiti, štejemo prvi polčas proti Budućnosti, ko nismo delovali kot ekipa. Drugače je bilo v vsaki tekmi veliko pozitivnih spoznanj. Mladi so imeli na začetku priprav veliko energije in upanja, da s trdim delom lahko nadaljujejo dobro razvojno pot. Ta vtis so potrdili. Ko pa se nabere obremenitev, ko si utrujen, še nisi v top formi in je nasprotnik kvaliteten, je težje uresničiti vse na igrišču. Težimo k temu, da smo najboljši, kar je mogoče, na vsakem treningu in tekmi. Da zmagujemo. To nam tokrat ni uspelo, a smo na dobri poti. Imamo še dva tedna do prve uradne tekme in vmes bomo z zmanjšanim obsegom treningov, a še naprej z visoko intenzivnostjo, prišli do želene forme," je še dodal Izolan, ki želi v letošnji sezoni znova vrniti naslov pod Kalvarijo.

Trener vijoličastih je sicer priznal, da so priprave izkoristili, da se pripravijo na celotno prvenstvo in ne zgolj na derbi z Olimpijo, proti kateri bodo otvorili spomladanski del sezone. "Dileme zmeraj obstajajo, to je povsem razumljivo. So še prisotne, čeprav vsaka preizkušnja prinaša odgovore. Pripravljalne tekme so specifične tudi po tem, da se nismo pripravljali na nasprotnika in igralcem nismo dajali posebnih napotkov glede taktične postavitve. Kar smo trenirali, smo želeli uresničiti na igrišču. Morda tudi zaradi tega, ker ni bila opravljena prilagoditev na nasprotnika, nismo bili rezultatsko tako uspešni. Toda to ne spreminja vtisov o dobrih pripravah," je še dodal Milanič, ki je prepričan, da bodo njegovi varovanci do derbija do popolnosti sprejeli njegove nasvete in odločitve in bodo kar se da dobro pripravljeni na tretji večni derbi v sezoni. Vijoličasti so v letošnji sezoni izjemno uspešni na derbijih z aktualnimi prvaki iz prestolnice. Prva tekma v Ljudskem vrtu se je končala brez zmagovalca (1:1), drugo v Stožicah pa so prepričljivo dobili prav Mariborčani, ki so slavili s 3:1.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
15. 02. 2017 11.44
+1
forza Maribor na derbiju pa petardo toti lolimpiji pa to
zeleleni
15. 02. 2017 20.04
+0
šmajser1
14. 02. 2017 21.03
-1
Se vidi, da je Maribor institucija...na vsakem koraku! Dobro se dela, lovorike in evropa....verjamem v nadaljne uspehe! Le Milanic me skrbi.....MARIBOR SAMPION! Zabare pa popapamo doma...hehe
snorki123
15. 02. 2017 10.42
-3
Maribor institucija? Hahhahahahaha višek čmaribora je zgubiti 6-0 proti chelseju hehehehehe pojejte se oduwa bo dal hat-trick
MaunelNeuer
19. 02. 2017 18.08
dunajska Austria vas je spetardirala hahahahah
degenos
14. 02. 2017 17.30
-4
toteki niti povohajo ne milanićev ekspoze o avanturi v Turčiji ..!!
SENCA2X
14. 02. 2017 20.35
MaunelNeuer
19. 02. 2017 18.09
dugi159
14. 02. 2017 17.17
+2
Za crni les je pozitiven vsk dan ko zjutri ustane cela ekipa