Prva liga Telekom Slovenije

Milanič upa, da bo reprezentančni premor prinesel nekaj svežine pred Rudarjem in Liverpoolom

Maribor, 04. 10. 2017 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Maribora so pred reprezentančnim odmorom v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije zgolj remizirali s kranjskim Triglavom (0:0). Pred nadaljevanjem naporne jeseni, kjer jih čakajo težke tekme tako v domačem prvenstvu, kot v Uefa Ligi prvakov, v taboru vijoličastih upajo, da bodo med odmorom našli nekaj svežine. Predvsem jih skrbita poškodbi Marka Šulerja in Jasmina Handanovića.

Darko Milanič upa, da se bodo njegovi fantje med reprezentančnim odmor dovolj odpočili, da bodo lahko še naprej nizali dobre rezultate v zahtevnih mesecih, ki še sledijo.
Darko Milanič upa, da se bodo njegovi fantje med reprezentančnim odmor dovolj odpočili, da bodo lahko še naprej nizali dobre rezultate v zahtevnih mesecih, ki še sledijo. FOTO: Damjan Žibert

Nogometaše Maribora po reprezentančnem odmoru čakata dve izjemno težki tekmi v nizu. Najprej se bodo v Velenju pomerili z Rudarjem, ki je v zadnjem času v dobri formi in trenutno zaseda visoko tretje mesto. Po tekmi z Velenjčani, pa vijoličaste čaka še težji obračun. V okviru 3. kroga Uefa Lige prvakov v Ljudski vrt namreč prihaja sloviti Liverpool, ki se lahko pohvali s kar petimi naslovi med evropsko nogometno elito. Čeprav rdeči iz mesta Beatlov v letošnji sezoni še niso našli prave forme in redno zapravljalo vodstvo na tekmi, se v Mariboru zavedajo, da pod Kalvarijo prihaja eden iz med favoritov skupine. Po visokem porazu v Sevilli (0:3) in nepričakovanem remiju s Triglavom (0:0), trener aktualnih državnih prvakov Darko Milanič upa in pričakuje, da se bodo njegovi nogometaši, ki niso odšli pomagat svojim reprezentancam, čimbolj odpočili in nabrali prepotrebne energije. "Prvi del aktivnosti so v torek opravili igralci, ki so bili manj na igrišču v zadnjem obdobju. In tisti, ki so se vračali po poškodbah. Od srede pa se začenja nov cikel, ki bo zelo pomemben. Izkoristili bomo te dneve za temeljite priprave, ne samo za naslednjo tekmo, ampak kar skupaj za obe, ki sledita. Za Rudar in že za Liverpool," je za uradno spletno stran NK Maribora povedal prvi mož stroke Milanič. 

Po vrnitvi reprezentantov se bo začel zaključni del skupnih priprav na prav poseben izziv, vmes pa je še prisotna negotovost, kdaj bo zmanjšan seznam poškodovanih. "Najdlje bo manjkal Denis Šme, po operaciji ga čaka potrpežljivo okrevanje. Upamo pa, da bosta neprijetna zapleta, ki sta se zgodila z Jasminom Handanovićem in Markom Šulerjem, odpravljena v najkrajšem možnem času. Jasmin bo ta teden še moral mirovati, nato bi lahko začel s treningi. Marko še čaka na zdravniško mnenje po dodatnih pregledih, a so zadnje informacije nekoliko bolj spodbudne. Preostali so nazaj. Luka Zahović je že igral, Dare Vršič se je vrnil v proces treninga z ekipo. Počakati še moramo na Inbroma, ki zaradi poškodbe ni mogel sprejeti vabila v izraelsko selekcijo U-21. Ostal je z nami in še ni nared za trening v polnem obsegu," je še povedal Milanič. Mariborčani trenutno v Prvi ligi zasedajo drugo mesto, kjer za dve točki zaostajajo za vodilno Olimpijo. V Ligi prvakov pa po dveh odigranih krogih ostajajo pri točki, ki so jo osvojili doma proti moskovskem Spartaku. Prva v skupini je sicer Sevilla, ki je zbrala štiri točke, sledita pa Spartak in Liverpool z dvema točkama.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
05. 10. 2017 15.41
+1
Noben počitek ne more pomagati proti Liverpoolu. Morali bi se nafiksati z mamili, da bi zdržali 90 minut pritiska. No, saj ne bo pritiska toliko časa. Španci so 2. polčas igrali lahkotno, ker so videli, da Maribor ni omembe vreden klub.
viol?nibojevnik
04. 10. 2017 19.49
+1
Zakaj proti Triglavo noben ni upo strelit? To naj popravijo pa bojo Rudaru brez problema 3 pike nesli
degenos
05. 10. 2017 19.01
MaunelNeuer
07. 10. 2017 16.54