Mladi hrvaški reprezentant v novogoriškem taboru

Hrvat Andrija Filipović je novi igralec ND Gorica. Mladi hrvaški reprezentant, rojen leta 1997, prihaja z Reke. S klubom je podpisal pogodbo, ki velja do poletja leta 2020. Igra na poziciji napadalca.

Andrija Filipović je nogometno kariero pričel v Crikvenici. Pri rosnih enajstih letih se je preselil v klub HNK Rijeka, kjer je skorajda v celoti opravil svoj mladinski staž. V zadnjih nekaj letih je odšel na posodo v sosednjo Italijo. Nastopal je za sloviti Juventus, Spezio ter nazadnje tudi Sieno, kjer je v enaintridesetih nastopih dosegel 16 zadetkov. V Novo Gorico je prišel kot prost nogometaš. Filipović se je v preteklih tednih strokovnemu vodstvu kluba dokazoval najprej kot igralec na preizkušnji, ob dobrih predstavah pa je trenerski štab ter vodstvo kluba prepričal v sklenitev dolgoročnega sodelovanja.

Andrija Filipović

Andrija Filipović (Foto: ND Gorica)

Član mlade hrvaške reprezentance je ob uradni potrditvi prestopa za spletno stran Novogoričanov povedal: "ND Gorica zame pomeni nov začetek. Zelo sem vesel, da sem se pridružil tej ekipi. Počutim se odlično. Vesel sem, da sem prišel v drugi najtrofejnejši klub v Sloveniji z bogato zgodovino. Prvi dnevi so zares odlični. Trener in soigralci so zelo v redu, v ekipi je veliko mladih fantov. S trdim delom smo že pričeli in upam, da bom ekipi tudi sam v prihodnje veliko pomagal."

Vratar Januš Štrukelj je pol leta pred iztekom sodelovanja podpisal novo pogodbo z ND Gorica. Produkt domače nogometne šole, ki je v svoji članski karieri branil še mreži NK Brda ter ND Adrie iz Mirna, je del goriške članske ekipe že vrsto let. V Novi Gorici bo ostal vse do poletja 2018.

Predsednik ND Gorica Hari Arčon pa je za novogoriško spletno stran dejal: "Do sodelovanja je prišlo potem, ko se je Andrija uspešno dokazal na preizkušnji. Prepričal je trenerje. Potrebovali smo nek dodatek napadu, predvsem ob odhodih Andreja Kotnika in Sandija Arčona. Gre za zelo obetavnega igralca z bogato in uspešno potjo, in to kljub temu, da ima komaj 19 let. ND Gorica je klub, ki takšne mlade nogometaše vseskozi išče. Igralcu moramo omogočit razvoj in seveda ne pričakujemo, da bo tukaj naslednjih deset let. Podpisal je 3,5-letno pogodbo, pravico nastopa pa bo imel že proti Krškemu."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev