MotoGP

Rossi ob komentarjih Lorenza in Marqueza rivaloma svetuje, da naj bosta raje tiho

Firence, 21. 05. 2016 20.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Maverick Vinales je dva dni po tem, ko je postalo jasno, da bo v naslednji sezoni moštveni kolega Valentina Rossija pri Yamahi, pomagal Italijanu do najboljšega startnega položaja v Mugellu. "To ni prvič," je bil jasen Marc Marquez. Nedeljsko dirko boste lahko kot vedno spremljali na Kanalu A in VOYO.

Vinales med kvalifikacijskim krogom.
Vinales med kvalifikacijskim krogom. FOTO: AP

Že tako razgreto vzdušje v Mugellu je do vrelišča in še čez dvignil Valentino Rossi, ki je na hrbtu bodočega moštvenega kolega Mavericka Vinalesa postavil najboljši čas in si zagotovil najboljši štartni položaj. Rumeno obarvane tribune so poskočile, pomoč Vinalesa pa ni ušla njegovima rojakoma Jorgeju Lorenzu in Marcu Marquezu. Oba je Rossi v prejšnji sezoni obtožil "biscotta", piškotka, oziroma sodelovanja, ki je na dirki v Valencii prineslo naslov Majorčanu. Tako Lorenzo kot Marquez sta po sobotnih kvalifikacijah sicer dejala, da ne gre za nič spornega, toda vseeno nista izpustila priložnost, da malce zbodeta dirkaškega Doktorja.

"Dobro, glede na to, kar sem lahko slišal, je Maverick vedno oboževal Rossija. Zdi se in lahko bi bilo tako - vsaj po mojem mnenju -, da sta nekaj načrtovala pred kvalifikacijami, da bi si nato pomagala do boljšega kroga," je povedal Rossijev moštveni kolega pri Movistar Yamahi Lorenzo. "Toda dobro - to je nekaj povsem legitimnega, to lahko storiš in uspelo jima je dobro. Rossi je velikokrat izboljšal svoj čas s sledenjem Vinalesu. To je nekaj, s čimer veliko pridobita, to je izvrstna strategija z njegove strani, a dobro ... Meni je res pomembno, da sledim svoji poti in da sem dirkač, ki gre sam, tako bo do upokojitve. Da sem jaz pomagal (Andrei) Iannoneju? Kot sem dejal prej, to je povsem legitimno in ne verjamem, da sem mu tokrat preveč pomagal, saj je bil zelo konstanten skozi celoten dan s to novo gumo in po mojem mnenju si tokrat zasluži to prvo vrsto. V Avstraliji sem mu res pomagal, da se je izboljšal za tri ali štiri desetinke, a tokrat je bil dovolj hiter, da je ta čas postavil z zavetrjem ali brez njega."

Rossi pozdravlja navijače v Toskani.
Rossi pozdravlja navijače v Toskani. FOTO: AP

Na direktno vprašanje, če bi na nedeljski dirki lahko prišlo do "biscotta", pa je Lorenzo odvrnil: "Dobro, ta teorija je zrasla na Rossijevem zelniku v lanskem letu, pred in po dirki v Valencii. Tudi to je legitimno in to lahko storita, zakaj pa ne. Menim, da sem v Valencii odpeljal zelo hitro dirko, nihče me ni mogel prehiteti. Na delih dirkališča sem bil jasno najhitrejši in tam sem odpeljal perfektno dirko, ohranil sem prvo mesto do konca in osvojil naslov. Kaj se bo zgodilo jutri? Ne vem. Lahko bi šlo za naključja, tako kot do sedaj, ali pa imata onadva načrt, čeprav ne verjamem, da ga imata. Menim, da želita oba zmagati, tako pa se bo po mojem mnenju tudi razpletlo."

Marquez je opazil, da sta Rossi in Vinales že prej podobno sodelovala in si pomagala na prejšnjih dirkah, zvezdnik Repsol Honde pa si je za dirko zaželel, da bi po prvih krogih imel ugoden položaj za napad. "To ni prvič, da sta to storila, ni me presenetilo. Že na prejšnjih dirkah se je to pripetilo. Ne spomnim se, na katerih, a zdi se, da imata takšno strategijo, da najprej potegne eden, nato pa še drugi," pravi Marquez. "Vsak uporabi svojo taktiko za uradne preizkušnje in tu se je to ponovilo. Najprej je potegnil Vinales ali pa je bilo obratno, da je najprej potegnil Valentino in oba sta odpeljala svoj krog. Moj jutrišnji cilj je, da ostanem pred Lorenzom, ki je vodilni v skupnem seštevku. Če bo zmagal Valentino, potem to pomeni, da je bil boljši od vseh: poskusili bomo odpeljati svoj odirko, toda videli bomo. Res pa je najboljši štartni položaj v motoGP veliko pomembnejši kot v moto2 ali moto3. V Jerezu se je zdelo, da bo dirka zelo izenačena, a na koncu ni bila. Tu bo ključno, da se dobro postaviš po nekaj prvih krogih."

Rossi je tako kot Vinales Lorenzu svetoval, da je bolje, da ne komentira reči.
Rossi je tako kot Vinales Lorenzu svetoval, da je bolje, da ne komentira reči. FOTO: AP

21-letni Vinales je bil brez dlake na jeziku. Čeprav je še mlad, je tudi v Toskani dokazal, da ne bo kar poslušal obtožb iz nasprotnih taborov. Privoščil si je predvsem Lorenza. "Ni mi všeč, da je pred menoj veliko 'prometa'. Všeč mi je, da sam odpeljem krog, to sem počel že v moto2," je bil komentar Vinalesa. "Valentino gre na stezo vedno med zadnjimi in tako sva se tokrat srečala. V vseh pogledih pa smo danes dobro delali in izkoristili motocikel. Če je šlo z Rossijem za naključje? Dobro ... Lorenzo vse skupaj načrtuje z Iannonejem, ta čas je postavil z njegovo pomočjo. Res ne more komentirati tega. Pomembno je, da se osredotočiš nase. Dirka? Če mi uspe dober štart, potem sem lahko v vodilni skupini. Tako Marc kot Jorge se bosta pridružila skupini z Valentinom in Andreo."

Rossi prav tako ni imel milosti. Italijan je že večkrat dejal, da ne bo pozabil na zaključek lanske sezone, pred mediji pa je po kvalifikacijah priznal, da je bila to poteza, ki jo je kopiral ravno od Marqueza in Lorenza. "Precej drugače je od tistega lani, ker se je tam zgodilo na dirki. Letos se je le v kvalifikacijah. Ko si na stezi, potem vedno poskušaš slediti drugim dirkačem. Še posebej tistim, ki so novi v motoGP," je pojasnil Rossi in nato velikima rivaloma poslal jasno sporočilo: "Vinalesu sledim zato, da bi spoznal njegovo dirkanje. Nisva se vnaprej pripravila, bilo je slučajno. Čakali smo na konec kvalifikacij, da bi bilo manj prometno. Ne verjamem, da je Maverick danes preveč vesel, ker je končal zadaj in ni osvojil 'pola'. Biscotto? Da, kopiral sem ga (od Lorenza in Marqueza, op. a.). Očitno je v modi. Naj pazijo, da se o tem ne bo še govorilo, saj se bomo spet spomnili na tisto, kar se je zgodilo v zaključku lanske sezone. Tako bo bolje za vse, predvsem zanju."

VN Italije Mugello
VN Italije Mugello FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (159)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
22. 05. 2016 11.56
+12
Ne glede na to kako se bo koncala ta preizkusnja ,kot tudi ostale je jasno , da je VR naredil svoje kar se tice tega sporta ,pa se katerega . V sami Yamahi bo ,tako sklepam, svoje izkusnje prenesel na Mavericka , se naprej tudi mehanikom in vsem ,ki skrbijo za ta oddelek .Poleg tega je ustanovil svoje mostvo , ustanovil je Akademijo , kjer moznost dobivajo mladi iz vseh koncev . Sam se ukvarja tudi sporti na 4 kolesih . O drugih aktivnostih niti ne bom pisal , ker so bolj osebne karitativne narave . Jasno je , da vsi ne moremo spostovati vseh ljudi enako , tako je tudi pri VR .Enostavno je postavil ta sport na cisto drugacno platformo . Ljudem po svetu , tudi tistim ,ki obozujejo bilokatero moto znamko je dal voljo in ljubezen do dveh koles . Ni edini , je pa verjetno najvecji promotor tega sporta v njegovi zgodovini . Inprav zaradi njegove velicine in vsestranskosti , je postal trn v peti nekaterim povzpetnikom , ki si- jasno legitimno - zelijo tega velikana bolj sklatiti ,kot pa mu pomagati sestopiti s prestola . Tudi VR je samo clovek in vsi dobro vemo , da je bil v zacetku iruenten in se kako lacen uspehov . Karkoli je pocenjal in pocenja danes ocenjujejo prav vsi nat tem svetu in prav je , da samo ti ocenijo njegov odnos do tega sporta in obnasanje . In kot je rekel sam - samo ´´tifosi´´ mi bodo povedali kaj in kako . Prav mi navijaci smo za njega najbolj vazni . Brez nas bi bil smo neznanec iz Tavullie .
Hachi
22. 05. 2016 12.13
+9
to, kar je Jordan v kosarki, kar je Tiger woods v golfu, kar je Schumi v formuli, kar je Roger v tenisu,..., to je Rossi v v motoGP-ju. pa ce ga marate ali ne, on je motoGP. ko Valentina ne bo vec v motoGP-ju, bo le-ta se vedno obstajal, vendar pa ne bo vec isto, tako kot formula ni ista, odkar ni Schumija.
Nightyfly
22. 05. 2016 12.37
-3
To pa sigurno . En velik pecat bo pustil .
Erik Volk
22. 05. 2016 13.16
+1
Formula je padla zaradi pravil in stirilnosti...afer in podobnega. Dirkači so super...dirkanje bi bilo zaradi njih odlično...Sumi nima veze...tudi ko se je vrnil ni bilo boljše...Časi so bili boljši. Kaj pa časi Ayrtona...in Laude...še bolj zanimivo...
?rnogled
22. 05. 2016 11.55
-6
Doctor je samo eden
Nightyfly
22. 05. 2016 11.40
-10
Ahili78 22.05.2016 11:01:33 -6 2 8 Rossija obožujete zaradi cirkusa, ki ga je izvajal. Marc pa ima navijače zaradi njegovega načina in stila vožnje. Je iz strani stroke imenovan kot DIRKAŠKI GENIJ. Rossi pa je samooklicani THE DOCTOR...*********************samooklicani ? ne pisati neumnosti-dajte vprasati Guido Meda-o ,kdo je dal ta vzdevek Dohtarju . Ce pa pravite , da obozujemo nekoga zaradi cirkusa ,je to zalitev za vse osebe tega sveta , tudi za navijace vasih idolov ,ali idola .Torej vidite , spet ste si zabil zebelj v lastno koleno .
Mohiito
22. 05. 2016 11.46
+2
Ma daj kolerik,če ne odobravaš kaj pišejo nasprotniki rozike in ti je pod nivojem se čudim da odobravaš vse neumnosti ki prihajajo iz stani vaših pristašev,to ni nič drugega kot pa dvojna morala in podrediš si tisto kar ti bolje ustreza v ozki zorni kot ki ga imaš,pa Lp.
Erik Volk
22. 05. 2016 12.18
+4
Night...dirke in steza sta bistvena...ne ostalo. Ostalo je produkt kapitalizma. Tudi ko bo mogoče Marc presegu vse Rossijeve dosežke (do sedaj jih je)...bo verjetno Rossi bolj priljubljen. Toda steza je tu pomembna...hitrost, znanje...harmonija dirkača in motorja. Vale se vam je naselil v srce, ker je bil med leti 2001 in 2006 mlad in brez konkurence...zanimiv za medije in poln življenja. Dam primer Stonerja...ki je pa enostavno bil kralj vsakega centimetra steze. To je to...to je pristno dirkanje... Zakaj postavljate v ospredje kar ni tu prioriteta...
Jure Slanovic
22. 05. 2016 11.35
-1
A jokica od Markeza ze joka?to se pa jočeš:-)) :-)) :-))
murkecc
22. 05. 2016 10.39
+13
Erik Volk
22. 05. 2016 10.36
-13
Rossi naj sede na Hondo ali Suzuki...pol naj se izkaže. Z ducatijem se je že "izkazal".
Z.I.Z.U.
22. 05. 2016 10.50
+22
Če me spomin ne vara je Rossi že sedel na hondi...
Erik Volk
22. 05. 2016 10.58
-2
DonDonDan
22. 05. 2016 11.32
+1
Veš kaj, Rossi pa je po drugi strani hendikepiran v primerjavi z vsemi ostalimi: je daleč največji in najtežji dirkač !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dirtybat
22. 05. 2016 11.35
+2
ahahahah ahili ti si kekec lol ROSSI JE BOG ZA VSE DRUGE DIRKACE
Nightyfly
22. 05. 2016 11.42
+7
ahil....... saj delavec v Sloveniji , kateremu direktor potopi firmo tudi izkaze s tem ,da ostane na cesti -a ne ? O cem govorite clovek bozji . VR -ja dandanes smatrajo za najvecjega vseh casov , celo vecjega kot Ago . In to pravi ves svet . Kaj ste ze hotel povedati ?
Erik Volk
22. 05. 2016 12.22
-1
znjokovc...Rossi je tvoj bog gotovo...cucelj zapečkarski... Night...Kaj ste že hoteli povedat???
BigBoss
22. 05. 2016 10.21
+12
Jao kater luzer je ta Lorenzo Marquez pa ni dosti slabši.
hotchilipoper
22. 05. 2016 10.17
+31
Po številu navijačev se vidi kdo je car v Moto Gp
Erik Volk
22. 05. 2016 10.25
-9
BigBoss
22. 05. 2016 10.27
+21
Seveda je Rossi ima še v Španiji več navijačev kot Lorenzo in Marquez skupaj hahahahaha
Erik Volk
22. 05. 2016 10.30
-9
Tudi Ferari jih ima največ...pa ni najboljši. To ni merilo....Navijači niste in nismo strokovnjaki. Z to so drugi, ki ne komentirajo na forumih...
Erik Volk
22. 05. 2016 10.32
+0
Ljudje navijajo preprosto za tistega, ki se jim zna približat, ki je dobro predstavljen...ki igra na pravo struno. In če ima še lepo kariero je to dovolj...mar ne...
Mojster123
22. 05. 2016 10.33
+0
če pomeni biti car najpomembnejša figura potem je car. tako kot je janković car stožic npr.
Erik Volk
22. 05. 2016 10.44
-2
Hachi
22. 05. 2016 12.20
+1
dejta hejterja, ocitno se s sportom nista nikoli niti priblizno ukvarjala. nobena kariera ne pride sama od sebe in nobena ni podarjena. vsi garajo za svoje uspehe. Rossi bi lahko sedel na bilo kakem motorju, pa ce on ne bi bil to kar je, uspehov ne bi bilo. vedno je imel mostvenega kolega, pa je Rossi zmagoval. enostavno, nehajte ze jokati in kar me se najbolj moti, takemu mojstru niste sposobni niti izkazati spostovanja, ampak samo pljuvate. meni Jordan v kosarki nikoli ni bil vsec, ker je bil prevelik ego, ampak mu vseeno priznam, da je najvecja ikona kosarke in sigurno najbolj kompleten kosarka, pa ceprav je vedno cela ekipa delala samo za njega. meni osebno je bil marsikateri bolj priljubljen, pa nikoli nisem zalil MJ-ja.
Erik Volk
22. 05. 2016 13.21
+1
Sej ima že dolgo Rossi moštvenega kolega...Lorenza. In...kdo koga melje...? Kje bi bil Rossi med 2001 in 2006, če bi takrat dirkal Marc, Lorenzo in Stoner na enakem motorju kot tvoj dohtar...bi mu bile stopničke bolj redko dostopne...
simoncelli58
22. 05. 2016 10.07
+27
Prav jim je povedal, še v Španiji je imel več navijačev kot ona dva!
Erik Volk
22. 05. 2016 10.33
-1
Tudi Pamela Anderon je in ima veliko navijačev...pa je res najlepša bila?
musa.pusa
22. 05. 2016 10.50
+3
haha pamela ima "obozevalce", podobno kot kumara pa murkez. rossi ima pa prave navijace...
Erik Volk
22. 05. 2016 11.01
-6
Rossija obožujete zaradi cirkusa, ki ga je izvajal. Marc pa ima navijače zaradi njegovega načina in stila vožnje. Je iz strani stroke imenovan kot DIRKAŠKI GENIJ. Rossi pa je samooklicani THE DOCTOR...
Mohiito
22. 05. 2016 11.15
-2
Ej,pusicat rozika ima navijače ki radi drugim grozijo z smrtjo.Če je to pravo merilo za navijača-najboljšega potem pa naj bo po tvojem.
Erik Volk
22. 05. 2016 11.27
+0
...sej se verjetno ti Rossijevi fan klubi kr financirajo za to umazano početje.
musa.pusa
22. 05. 2016 11.46
-1
mohiito, ce se ti v svoji skupini poistovetis s takimi huligani, je to tvoja stvar. ce hoces izpast butast, potem si seveda interpretiras po svoje mojo izjavo in prave pa navijace vrzes v isti kos s temi huligani. ahil, ti pa kuglja cokoljada, malo kuglja ljimun, pejd raje se mal spekulirat kaj bi bilo, ce bi bilo, ce bi rossi bil na hondi, pa ce se kumari ne bi vizir rossil. ce bi, ce ne bi...
Mohiito
22. 05. 2016 11.56
+4
Polpismena izjava,kej dosti več ne pričakujem od rozik.
musa.pusa
22. 05. 2016 12.11
-2
a ker sem rossi navijac, se ti pocutis zivljensko ogrozen zaradi tega?? ahahaha ves kaj, raje se kak mohito spij za pogum, da bos se na zeleno malo vidu, ne sam roza... LP
Mohiito
22. 05. 2016 12.27
+4
Problem so butaste izjave,tudi z veliko alkohla takšnih neumnosti ne predelaš z lahkoto.
FOGakaMAGLA
22. 05. 2016 10.05
+13
Vinalesu vsa čast! Forza VR46!! A za tista dva dojenčka, dve dudi prosim :)
Mojster123
22. 05. 2016 09.55
+6
Nightyfly
22. 05. 2016 09.48
+15
Navijacem MM in Jorga - zdaj veste , zakaj je Vale podpisal se za 2 leti in zakj Vin prihaja v Yamaho .Upam , da bo dostojen naslednik VR . Vale ima ves ta cas , da Fanta vpelje v top formo ......... rezultati se ze vidijo - nakateri so ze nervozni ,,,,, zdaj ne smes vec niti voziti v spuri .
Erik Volk
22. 05. 2016 09.50
+3
Marc in Jorge nimata skupnih navijačev...verjemi...
k53e
22. 05. 2016 09.50
+4
Nigthyfly, se mi zdi da boste že drugo leto govorili čez Vinalesa. Samo da bo začel premagovati Rossija in da bo kakšen tesen dvoboj, kjer bo krajšo potegnil Rossi, že ga boste pljuvali!! Znam vas puške kad ste pistolj bile!!
CrushLow
22. 05. 2016 09.56
-1
ti raj nazaj v prvi razred pa uci knjigu ... Nightfly pravilno povedal ... pol bosta lizika pa MM spet s takim surlam okol hodila da se bodo vsi spotikal ob njih ... :))
Erik Volk
22. 05. 2016 10.04
-1
Kako nej Vale vpelje koga, ker je sam prevzel slog vožnje mlajših dirkačev. Po mojem se bo on učil od Vinjaleza...
Mojster123
22. 05. 2016 10.05
+11
Nightfly... če prav razumem bodoče dosežke Vinalesa že pripisuješ Rossiju? Zdaj ko ga je "vzel v šolo" ? Mislim da se je Rossi tudi enkrat že sprehodil mimo Suzukijeve garaže, baje že to pomaga Suzukiju.
Nightyfly
22. 05. 2016 10.07
+5
Ahili , glejte , prav zaradi sezone 2015 se je svetovni novinarski ceh , vsaj kar se tice motosporta odlocil narediti anketo po svetu , da vidijo koliko podpore imajo dirkaci . po splosno zbranih podatkih , 8 navijacev po svetu navija za VR46 , 2 pa za ostale . V Italiji pa je razultat 9/1 v korist VR . Tistih 90 % navijacev po svetu ni nikakrsnih fanatikov .So/smo navijaci iz strasti . Vsi dobro vemo , da bi VR ,ali pa - da bo VR izgubil kredibilnost ,navijace ,skratka vse kar je do sedaj gradil 20 let , ce bi se spustil v necedne stvari .
Nightyfly
22. 05. 2016 10.08
+0
k53 +dark ..... se mi je kar zdelo , da ne bosta razumela napisanega .! Naj napisem se enkrat ?
Nightyfly
22. 05. 2016 10.10
-1
Ahili , ,,, Vale je prevzel slog nekoga ? hahahahahahahahahahahahahaa , ne vem se hecazte ali kako ! Vidim , da vam je ta sport zelo tuj , pa brez zamere .
CrushLow
22. 05. 2016 10.15
+5
kar se tica stila voznje .... je res da ga je mogel spremenit ... :)
24ursuck
22. 05. 2016 10.16
-3
Ker bbc si ti nocni........jaooooo.....upam ,da vidis danes karmo......in to zarad tebe
Erik Volk
22. 05. 2016 10.20
+0
Night...kot si povedal...to so ankete navijačev..slepih. Se dogaja, da veliko let preteče preden ljudje spregledajo...v nekaterih primerih tudi nikoli...Rossi je vse začel, to je evidentno...in se da nazaj pogledat posnetke. Slog vožnje je spremenil po odhodu iz Ducatija...je to sam povedal javno. In kot sem povedal...imata najboljši motor skupaj z Lorenzom...naj zmaguje in pol se hvali. Oziroma te sprašujem kako misliš, da bi se Rossi odrezal na Hondi? Pa prosim pošten odgovor in ne zaslepljen z fanatičnim navijaštvom...
musa.pusa
22. 05. 2016 10.30
-3
posnetke se da pogledat za nazaj, edino hondine telemetrije ne. kako pa bi rossi pri hondi je pa dosti trapasto vprasanje, sori.
Erik Volk
22. 05. 2016 10.55
+5
Honda je telemetrijo pokazala že lani...so pri Yamahi in dorni povedali, da je ni potrebno kazat javnosti. Rosi je bil takrat zavit v molk...in ni podal komentarja. To vojno je on začel in bil glavni krivec. Normalni pa ga dorna noče potlačit, ker se njegovo ime dobro prodaja...posej je pač tudi tam prvi in pol šele šport. Zato pravim, da se stvari ne sme gledat drugače kot skozi hitrost na stezi. To je merilo za to kdo je in kaj je....Moje mnenje je, da je Rossi na tisti tiskovni konferenci, ko je dregal v Marqueza šel predaleč. Na tisti dirki mu je Marc v bistvu pomagal, s tem, ko je zmagal pred Lorenzom. Ne strinjam se z Marcovo reakcijo po tem...in poigravanjem z Rossijem. Toda Vale je to začel, ko je videl, da se mu možnosti proti Lorenzu zmanjšujejo. Lorenzo je bil v drugi polovici sezone zelo konstanten z največ zmagami. Bi pa vseeno rad videl Rossija na Hondi, ker vem, da hi veliko ljudi takrat utihnilo...sploh, če bi istočasno postavil Marqueza na Yamaho...
k53e
22. 05. 2016 11.06
+5
Goooooo
22. 05. 2016 12.40
+5
5TIG
22. 05. 2016 13.48
-6
Ahili78,ne si nekaj zmišljevat. To kar si napisal je čista laž. Da so pokazali telemetrijo Yamahi. Lažov
Erik Volk
22. 05. 2016 19.31
+6
šrampa...pol laže dorna in Yamaha. Sej je vse mogoče. Zavedat se je treba, da ima Vale vseeno tak vpliv, da bi to razčistil javno. Vendar ne bo, ker ve in mu je bilo dokazano resnično dogajanje. Kot sem že reku...Rossi je ime, to se zaveda tudi Dorna...in so pametno vse pomašili, da bi lahko še naprej fino kasirali. Se pa ve katere dirkače najbolj cenijo...tiste, ki jim namenijo največje cifre...dohtar s 6 mio ni med njimi...
Erik Volk
22. 05. 2016 19.35
+3
Vale od mene nima nič...vsi okrog njega tudi ne. Fino pa skubi fanatike, ki mu slepo sledijo...in posledično vs gp pobira njihov denar. To so trgovci...Take trgovce so imeli v časih v Raštelu v Stari Gorici...ki so prodali prav vse kar se je dalo...
k53e
22. 05. 2016 09.43
+6
galluspetelin ko bo Rossiju in vam jasno da je Rossija v Avstraliji najbolj oviral Iannone in da mu je Marquez ravno priskrbel dodatnih 5 točk prednosti pred Lorenzom,..potem se bomo naprej menli! Ker se ti zdi logično da bi pomagal Lorenzu, nato mu pa v zadnjem krogu, vzel 5 točk, ki bi lahko bile odločilne na koncu? Kakšna ti je to pomoč? In počasi je že čas da odprete oči!
Erik Volk
22. 05. 2016 09.47
+6
k53e...bravo. To je resnica, ki je nočejo videti rossijevci. Takrat je Marc Lorenza prehitel in Ianone tudi Rossija. Pa bi mu lahko italjan pomagal. Marc mu je najbolj pomagal. In tam je začel Rossi obtoževat Marqueza...tam je sam Rossi začel tisto lansko umazano sranje. Potegnu je pa kratko...in je sam kriv.
Fox79
22. 05. 2016 09.48
-4
pomoč da je jorge v cilj prišel pred rossijem.
Nightyfly
22. 05. 2016 09.50
-3
obema -----bravo. !!!!! samo, to prodajajta kje drugje .
Erik Volk
22. 05. 2016 09.53
+5
...fox79...takrat bi lahko Lorenzo zmagal, vendar ga je v zadnjem krogu prehitel Marc. Rossi je bil zadaj. Marc je vzel zmago Lorenzi in s tem pomagal Rossiju. Rossi je pa po tem sprožil neko medijsko vojno proti Marquezu...v zahvalo. In slepi navijači pol gledajo kaj se je zgodilo. Rossi sam je sprožu lanske spore, ker je vedu, da Lorenza ne more premagat na dirki....
bullitt
22. 05. 2016 10.01
-2
CrushLow
22. 05. 2016 10.06
+0
dej majkevam kurja logika, ce je MM v 2 ovinkih nadoknadil skor 1s zaostanka in ga prehitel in zmagal .... ZAKAJ se je potem celo dirko drkal z #46 in #29 ... ajde kurja logika sprocesirej mi zdj to!! ...
CrushLow
22. 05. 2016 10.07
+1
se Ianone je reku da je marc zapiral gas ....
Erik Volk
22. 05. 2016 10.39
+3
Marcu vso dirko mašina ne dovoljuje boljše hitrosti. Je pa sposoben vseeno to naredit nekaj krogov...brutalnih. Toda s tem iztrošiš gume. Če bi sedel na Yamahi, bi bil Marquez neulovljiv...
Erik Volk
22. 05. 2016 10.42
+6
Kako hitro pozabite in spregledate komentarje Rossija izpered 2 let...ko je Marc 13 zmagal v sezoni. So vprašali Rossija, če je mogoče Honda toliko boljša...on pa je odvrnil, DA MARC MARQUEZ dela razliko...in ne Honda. To so besede od dohtarja...in se da posnetke videt..
bcaaa
22. 05. 2016 11.04
-3
to je čista razlaga Marquez fana in nič drugega...ZAKAJ PA BI MARC NEKOMU PREPUSTIL ZMAGO? ZAKAJ JE VEDNO SPUSTIL RITEM KO JE VOZIL PRED ROSSIJEM? ZAKAJ GA JE DVIGNIL KO JE VOZIL ZA NJIM? KAKO JE LAHKO S POPOLOMA UNIČENIMI GUMAMI V ZADNJEM KROGU POSTAVIL BEST LAP? ZAKAJ JE TO POTRDIL TUDI IANNONE ( tele čase in ritem ) ? Rossi je rekel, da nima nič proti dvobojem..je pa on bil tam..in u brezveze ni noru
Fox79
22. 05. 2016 11.05
-1
k53e
22. 05. 2016 11.19
+5
Po kateri logiki bi bil Lorenzo 4.? Nizal je najhitrejše čase, medtem ko je imel Rossi celo probleme z Iannonetu! In je razlika ali je Marquez v zadnjem krogu dal 130% od sebe in zmagal, ali pa da ti celo dirko tako pelješ! In dohitel je Lorenza v parih ovinkih ne v celotnemu krogu, kar mi pove samo eno, neverjetno dobro odpeljan 3. sektor na skurjenih gumah! Da bi pa celo dirko tako peljal je pa nemogoče in bi z takšno Hondo kot je bila lani oziroma je še vedno pristal v pesku! Rossiju pač ni jasno kako je lahko Marquez na koncu dirke potegnil asa iz žepa in naredil rekord kroga! Pa je mislil da je on car z peljanjem na skurjenih gumah! Iannone bi pa itak vse rekel, samo da potrdi Rossiju, saj sta dobra prijatelja!! In še če se je pa res že v Avstraliji poigraval z njima (kar dvomim), potem je še pa tok večji car! Ker da na takšni Hondi kot je (slab motocikel), pelješ in se igraš z nekomu, ki se ima za doktorja in je na najboljšem motorju...ufff pol je Marquez profesor za doktorja! Hahah
Erik Volk
22. 05. 2016 11.34
+9
Kaj govorite neumnosti o marquezu...pol po vašem lahko vozi na prvem mestu z zrabljenimi gumami, samo on to noče, ker more ovirat Rossija. Ej...folk, ste normalni... Marc hoče zmagovat in ne delat za nekoga drugega. Kako nej bi na tisti dirki bil Lorenzo 4...če je vozu pred Rossijem...kako hudiča, če pa je prvo mesto izgubil v zadnjem krogu in Rossi je bil daleč zadaj...? Dej malo resnosti Fox in bcaaa...Slepi fanatiki...
Fox79
22. 05. 2016 11.37
-5
k53, praviš da je bil lorenzo hiter!!!! potem mi pa povej zakaj si ni pridelal občutnejše prednosti, kljub dejstvu, da so se ostali trije med dirko prehitevali in to več kot 50x? Pa na koncu nima, neverjetno hiter Lorenzo, niti sekunde prednosti pred ianonejem!! Razloži k53!
Fox79
22. 05. 2016 12.45
+0
Ahil kero dirko si pa ti gledal Rossi daleč zadaj!!!!! daj malo se prepričajo o stvareh preden kaj pišeš!
Erik Volk
22. 05. 2016 13.25
+3
Če zaostaneš pred zadnjem krogom 3 sekunde...si daleč...imaš malo ali pa nič možnosti za zmago...
Nightyfly
22. 05. 2016 09.38
-2
haha , se dobro , da se tu na net-u javljajo profesorji , ki trdijo , da je Dohtar VR46 naslove pridobil s ´´slepanjem´´ .,in pa seveda s tem, da mu motor ´´stima´´ ze 20 let Jorg . Vsaka vam cast .Vsak dan izvem nekaj novega .
musa.pusa
22. 05. 2016 09.32
+0
dr. rossi je nasel najbolse zdravilo za njuno lansko pocetje. sedaj jima pa brezplacno z nasmeskom recepte izdaja...
k53e
22. 05. 2016 09.36
+3
musamigapusne Rossi je še vedno 3. trenutno na najboljšem paketu. Nevem o kakšnih "uspešnih" receptih ti govoriš?
Nightyfly
22. 05. 2016 09.40
-1
musa.pusa......... ;))) , zame osebno je bila najlepsa zmaga v Jerezu , pri njih doma , in to brez osebnih strazarjev . Dobil je topel sprejem in ovacije .Le zakaj se to ne dogaja Spancema v Italiji -sta ga kaj pocvirnala ?
Nightyfly
22. 05. 2016 09.42
-2
MM se je takoj zavedel absurda s temi osebnimi gorilami in se jih je javno odpovedal .Toda gorile so se vedno tam . Dorna noce tvegati .Ze ve zakaj , saj je imela prste vmes v sezoni 2015 .Izgleda ,da varujejo obenem tudi njih ......
k53e
22. 05. 2016 09.46
+5
Nightyfly lahko začneš pisati znanstvene fantastike. Mislim da bi ti kr šlo. Musa ti pa lahka pomaga.
Erik Volk
22. 05. 2016 09.59
+2
Night...kaka pa se ti je zdela zmaga Rossija leta 2010 v Mugelu...ko je imel rokezo za tisto dirko. Se spomniš tiste lepe zmage? Tako bahaštvo te lahko spelje na slabo pot...
maukl
22. 05. 2016 09.30
+4
Rossi že uvaja vajenca.
DonDonDan
22. 05. 2016 09.34
+0
Sam tale vajenc je zelo dober, mojster pa že malo v letih !!!
Erik Volk
22. 05. 2016 09.40
+5
Bomo videli, kak bo nasmešek Rossija na koncu sezone...in njegov vajenec ga bo na Yamahi naučil kako se pelje in zmaguje. Da ne bo Vale na koncu kariere še bridko jokal...Sedi na najboljšem motorju...naj kej pokaže dohtar.
Fox79
22. 05. 2016 09.49
-4
Erik Volk
22. 05. 2016 19.40
+5
Ja se kaže...njegov kolega na Yamahi je prvi v prvenstvu...in je kao slabši kot Rossi.
Die einemaister
22. 05. 2016 09.28
+13
Lorenzotu se je nazaj guma u prazno vrtela
Die einemaister
22. 05. 2016 09.28
+5
Nightyfly
22. 05. 2016 09.52
+1
bullitt
22. 05. 2016 09.53
+2
...in je spraševal 93, če se njemu tud to dogaja, pa če je to normalno :)))
Mojster123
22. 05. 2016 09.16
-7
Rossi se mi tudi ni pokazal v najlepši luči, ko se je sprenevedal in zlagal, da je bilo tole z Vin slučajno. enkrat je mogoče lahko slučajno, ampak štirikrat? kaj nima niti toliko poguma da reče, da je vozil v skladu s pravili in se diplomatsko izogne konkretnemu odgovoru? je treba lagati? ta ima res ljudi za bedake in žalostno kako nekateri vzamete vsako njegovo besedo za suho zlato.
CrushLow
22. 05. 2016 09.21
-2
Erik Volk
22. 05. 2016 09.21
-4
dark...se strinjam. Sej ni počel nič nedovoljenega...pač hoče biti hiter. Tako tudi ostali. Vendar on igra angela...navijači ga pa dvignejo v božanstvo. Žalost, kako slepi so ljudje...saj je samo človek...
DonDonDan
22. 05. 2016 09.25
-1
Ja, zgleda, da bosta z Vin-om dober team !!! Moto športi so moštveni športi !!!!
Mojster123
22. 05. 2016 09.25
+0
ja takega malikovanja jaz ne morem razumeti. saj mi je čisto v redu in dober je, včeraj sem mu prav iz srca zaploskal, samo sprenevedanja pa res ne maram.
Erik Volk
22. 05. 2016 09.29
+6
In me zanima, kaj bo, ko ga bo začel Vinjalez z Yamaho premagovat. To se bo po mojem mnenju dogajalo...kaj bojo takrat imeli za povedat? Kristalno jasno je, da sta Marc in Maveric dirkača prihodnosti. In ta dva bosta delala šov na pisti. In upam, da ne izven nje...
DonDonDan
22. 05. 2016 09.31
-3
Ne bom pozabil v F1, ko je na začetku ene sezone Barrichello moral spustiti Schumacherja predse, ker se ni vedelo, kako se bo sezona nadaljevala, mogoče bi Schumiju ravno tista zmaga prišla prav. Kakšen cirkus je bil Barrichello se je dobesedno jokal zaradi tega. Na koncu sezone je Schumi že imel veliko prednosti in je Barrichellu vrnil zmago, ko ga je slednji prehitel v zadnjem ovinku po zunanji strani. Pa je Ališić v svojem slogu trdil, da ga ni spustil, ampak ga je "Barić" prehitel, ta pa je bil potem tudi tiho ko rit, pa bi mu lahko rekel "hvala in oprosti za tisto na začetku sezone".
expert100
22. 05. 2016 09.34
-1
razmišljaj malo z glavo, ne gre se za to kdo laže ali ne, Moto GP, je postal
PS2Xministri
22. 05. 2016 09.13
+6
Nekaj komentatorjev kar naprej ponavlja......star je naj gre v penzijo.......da je star kot Lorenzo ali M.M bi ja bil prehiter za celo karavano saj bi jim celi krog pobegnil na vsaki dirki.
McGuinness
22. 05. 2016 09.29
+7
Že včeraj sem videl da je en nekaj rekel o vašemu poveličevanju njegove starosti, pa bom še jaz! Rossi pri 37 letih starček? 37 jih ima alo, ne 57! V F1 je Prost pri 38 letih osvojil naslov. Najstarejši, ki mu je to uspelo pa je bil Juan Manuel Fangio pri 46 letih!! Potem da o Isle of man TT sploh ne začnem govoriti! Tam so večinoma vsi nad 30 stari, oziroma tudi čez 40! Tako da ne poveličuj prosim njegove starosti, ker je tudi predlani sam priznal, da tako psihično kot tudi fizično še ni bil nikoli pripravljen!!! Rossi je mogoče trenutno celo v svoji življenjski formi! To ko pa folk govori naj gre v penzijo, pa verjetno zato, ker je že 20 let na sceni in ne zaradi njegove starosti!!
McGuinness
22. 05. 2016 09.11
+1
Rossi najstarejši, a najbolj otročji! Me prav ne preseneča da nima babe. Tipo ma kr neke lažne teorije zarote od lani, ko je zgleda več kot očitno trpel za paranoidno shizofrenijo in je lažno obtožil Marqueza in Lorenza...letos pa namesto da bi pokazal kaj je pravi športnik in bi bil tiho in peljal svoje kvalifikacije in svoje dirke, ter si sam prigaral naslov z več zmagami v sezoni, kot pa samo štirimi...ne, on še naprej svoje palamudi, plus letos je več kot očitno dobil enega, ki mu je pripravljen vritko lezt in si celo pomagata! Hahahaha, dobro sej zakaj pa ne, kot je rekel Lorenzo je legitimno...ampak čedalje več bo imel takšnih izpadov in spletk, čedalje bolj bo izgubljal olk rešpekta do njega! No razen tistih par 100.000 njegovih slepih privržencev, fanatikov, ovc, ki mu bodo zmeraj sledili! ;)
Die einemaister
22. 05. 2016 09.28
+8