Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Na Areni brez zmagovalca, Koper v končnici do zmage proti Aluminiju

Celje, 03. 12. 2016 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Celja in Gorice so se v 20. krogu PLTS razšli z neodločenim izidom 1:1. Novogoričani so s tem prekinili niz treh porazov na tekmah s Celjani. Koprčani so odpor Kidričevcev strli v zaključku tekme (1:0).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Celje - Gorica
    02:40
    Vrhunci tekme Celje - Gorica
  • Vrhunci tekme Luka Koper - Aluminij
    02:25
    Vrhunci tekme Luka Koper - Aluminij
Celjani so bili skozi tekmo bolj nevarni, a sta se tekmeca na koncu razšla z remijem.
Celjani so bili skozi tekmo bolj nevarni, a sta se tekmeca na koncu razšla z remijem. FOTO: Miro Majcen
Na celjski Areni Petrol so po zaslugi razpoloženega Dejana Žigona osvojili točko, kar pomeni da tekmeca na prvenstveni lestvici še naprej tičita skupaj na četrtem in petem mestu s po 27 točkami. Prvi polčas do bili Novogoričani, čeprav so bili Celjani tisti, ki so bili konkretnejši in napadalnejši. Celjani, ki so prednjačili tudi v posesti žoge, so v prvih 45 minutah sprožili sedem strelov, od tega pet v okvir vrat, toda nobenega posebej nevarnega za Grego Sorčana v novogoriških vratih. Na drugi strani pa so Primorci izkoristili enega od dveh strelov, v 41. minuti je namreč z leve strani v nasprotni kot celjskih vrat zadel prav Žigon. V uvodu drugega polčasa so Celjani nadaljevali s pobudo, si priigrali nekaj strelov, ki pa spet niso bili dovolj dobri oziroma natančni za izenačenje. V 63. minuti pa so vendarle unovčili pritisk proti vratom gostov, po kotu Lovreta Čirjaka je za 1:1 z glavo zadel Dalibor Volaš. Ta je v nadaljevanju še dvakrat nevarno, a ne dovolj natančno sprožil iz kazenskega prostora, medtem ko je bil pri gostih do konca tekme še najbolj nevaren poskus Mirana Burgića v 88. minuti, žogo po njegovem strelu z glavo je Matic Kotnik odbil.

Obalni prvoligaš do zmage v finišu

Koprčani so se dolgo mučili s Kidričevci.
Koprčani so se dolgo mučili s Kidričevci. FOTO: Miro Majcen

Aluminiju tudi v sedmem prvoligaškem poskusu ni uspelo premagati Koprčanov. Ti so do zmage prišli v izdihljajih tekme in s tem prekinili strelski post, ki je trajal od 16. kroga. Hkrati so prekinili niz štirih tekem brez zmage in petih brez zmage na domačem igrišču. Koprčani so se vsaj začasno prebili na šesto mesto, Aluminij ostaja deveti. Prvi polčas so bolje začeli Koprčani, ki so večinoma imeli pobudo in terensko premoč, najnevarnejši strel pa so sprožili v 16. minuti, ko je Courage Pekuson z dobrih desetih metrov zadel vratnico. Gosti so nase opozorili v zadnjih 15 minutah prvega dela, ko so dvakrat resno ogrozili Marijana Antolovića. V 33. minuti je Blaž Kramer z leve strani z roba kazenskega prostora meril le malce mimo nasprotne vratnice, dve minuti zatem pa se je sam pred koprskim vratarjem znašel Žiga Škoflek, a žogo popeljal nekoliko preveč v levo, tako da je iz bližine zatresel le zunanji del mreže domačih vrat. V drugem polčasu so prvi zagrozili gostitelji, potem ko je tudi Pekuson v 57. minuti zadel le zunanji del mreže, malce zatem pa je bil nenatančen še Ruben Belima. V 65. minuti se je v ugodnem položaju pred Antolovićem znova znašel Škoflek, a zgrešil žogo. Tri minute pozneje je na drugi strani Belima s strelom z glavo oplazil prečko Aluminijevega gola, v 76. minuti pa je Luka Janžeković obranil poskus Ed-Kevina Kokorovića od daleč. V 84. minuti pa so Primorci povedli, potem ko je podajo Mateja Pučka z desne strani z nogo iz bližine unovčil Luka Vekić. V 88. minuti je od daleč sprožil Pekuson, toda Janežković je bil na mestu, v četrti minuti sodniškega dodatka pa je Ivor Horvat zadel še prečko gola tekmecev, potem ko je lepo prodrl v kazenski prostor gostov.

Izida:
Celje - Gorica 1:1 (0:1)
Volaš 63.; Žigon 41.
Luka Koper - Aluminij 1:0 (0:0)
Vekić 84.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
03. 12. 2016 18.08
-1
kaj negre ......??' noben ni dobu rdečga kartona za motivacijo ??!
rossonero.acm
03. 12. 2016 16.23
Porazno vse skup...spokaj,trener!!