Prva liga Telekom Slovenije

Namesto Petroviča v Celju odslej Dušan Kosič

Celje, 29. 08. 2017 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najprej so bile "le" govorice, ki so dan pozneje postale realnost. Iz celjskega nogometnega kluba so namreč sporočili, da so se razšli z dozdajšnjim trenerjem Tomažem Petrovičem, ki ga bo zamenjal nekdanji strateg ljubljanske Olimpije Dušan Kosič.

Tomaž Petrovič ni dolgo zdržal na celjski klopi. Nasledil ga bo nekdanji trener ljubljanske Olimpije Dušan Kosič.
Tomaž Petrovič ni dolgo zdržal na celjski klopi. Nasledil ga bo nekdanji trener ljubljanske Olimpije Dušan Kosič. FOTO: Damjan Žibert
S 1. septembrom bo moštvo iz knežjega mesta prevzel izkušeni, 46-letni Ljubljančan Dušan Kosič, ki ima bogato zgodovino igranja v slovenskih, srbskih in avstrijskih klubih, nosil pa je tudi dres slovenske izbrane vrste. V vlogi samostojnega trenerja je vodil Krško, Olimpijo in Triglav. Kljub menjavi na trenerskem stolčku si vodstvo celjskega prvoligaša želi, da bi Tomaž Petrovič, ki je sezono v Celju začel s povsem spremenjenim igralskim kadrom, ostal vpet v delo kluba. Po prihodu Dušana Kosiča v klubskem vodstvu poudarjajo, da bodo še dodatno okrepili svojo trenersko ekipo, ki bo skupaj z nogometaši sposobna poseči po še boljših rezultatih, kot so jih dosegli v dosedanjem delu sezone. Kosič je s celjskim prvoligašem sklenil triletno pogodbo.

Dušan Kosič je v prvi ligi nazadnje treniral kranjski Triglav.
Dušan Kosič je v prvi ligi nazadnje treniral kranjski Triglav. FOTO: Miro Majcen

Nogometna zveza Slovenije je ob tem na svoji spletni strani objavila, da se je Kosič po štirih letih poslovil od reprezentance do 17 let. Do nadaljnjega bo namesto njega selektorsko delo opravljal Agron Šalja. "Nogometni zvezi Slovenije se zahvaljujem za korekten odnos in izkazano zaupanje. Odločitev ni bila enostavna, saj smo odlično sodelovali z nogometaši, člani strokovnega vodstva, selektorji, vodjo tehničnega sektorja, direktorjem reprezentanc in nasploh z vsemi uslužbenci na Nogometni zvezi Slovenije, na čelu z vodstvom. Profesionalna nogometna pot je prepletena s številnimi prelomnicami in na eni od teh sem tudi jaz sprejel nov izziv. Hvala vsem in vse dobro v prihodnje," je ob slovesu dejal zdaj že nekdanji selektor Dušan Kosič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
29. 08. 2017 14.39
želja po ŠE boljših rezultatih letos. Kaj je osmo mesto trenutno dober rezultat? Cilj je verjetno 7 mesto.
58scorpio
29. 08. 2017 13.14
+0
Tudi če pripeljejo Fergusona ne bo nič bolje.