Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Maribor Olimpiji v letošnji sezoni v Ljudskem vrtu ni zabil zadetka, zmaji ohranili 6 točk naskoka

Maribor, 05. 03. 2016 22.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Večni derbi med Mariborom, pri katerem je debitiral Milivoje Novaković, in Olimpijo se je zaključil z remijem (0:0), gledalci v Ljudskem vrtu pa niso videli zadetkov. Razlika med vodilnima ekipama Prve lige po 24. krogu tako ostaja šest točk v korist Ljubljančanov.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Maribor - Olimpija
    04:38
    Vrhunci tekme Maribor - Olimpija
  • Izjava Darka Milaniča po derbiju z Olimpijo
    00:53
    Izjava Darka Milaniča po derbiju z Olimpijo

 Maribor je v tekmo vstopil precej bolj ofenzivno kot Olimpija in v napadu povzročal precej preglavic ljubljanski obrambi, a do prvega pravega poskusa so prišli zmaji, ko je v 5. minuti z roba kazenskega prostora sprožil Ricardo Alves, a Jasmin Handanović je njegov poskus zlahka ubranil. V 15. minuti je Maribor imel prosti strel z desne strani, a je Agim Ibraimi poslal zelo slab predložek v kazenski prostor zmajev, tako da so Ljubljančani zlahka odbili. Dve minuti kasneje je na sredini igrišča posredoval kapetan zmajev Darijan Matić, ki je pred Marcosom Tavaresom čisto odbil žogo, a mu je Matej Jug kljub dobremu posredovanju pokazal rumeni karton. Ibraimi je v 21. minuti tekme s prostega strela poslal nevarno žogo v kazenski prostor, gostujoči vratar Nejc Vidmar pa ni najbolje posredoval, a so njegovi pomočniki v obrambi žogo uspeli izbiti. V 23. minuti je najlepšo priložnost na tekmi za Olimpijo imel Blessing Eleke, a se z levico okrepitev v zimskem prestopnem roku v kazenskem prostoru Štajercev ni znašel najbolje. Drugi rumeni karton na tekmi je Jug pokazal Mitji Vilerju, ki je v 28. minuti s hrbta zrušil Miroslava Radovića. Viler tako na prihajajoči tekmi Maribora zaradi rumenih kartonov ne bo smel igrati. Glavni sodnik tekme Jug se je kmalu še malo razmahal s kartoni – po bližnjem srečanju Dejana Kelharja in Novakovića je obema pokazal rumeno barvo. V 35. minuti je po prekršku nad Marwanom Kabho porumenel še Eleke. Do prvega nevarnejšega strela za domačine je prišel prav Kabha, ki je v naslednji akciji poskusil z razdalje, a je Vidmar brez večjih težav žogo ujel. Smrtno priložnost pa je v 37. minuti tekme za vijoličaste zapravil Novaković, ki ga je idealno z leve strani zaposlil Tavares. Znova je bilo nevarno v kazenskem prostoru Olimpije v 44. minuti tekme, ko je podajal Ibraimi, z glavo pa je poskušal Rodrigo Defendi, a je Vidmar bil toliko priseben, da je kljub oviranju Marka Šulerja žogo uspel odbiti. Polčas se je tako zaključil z izidom 0:0.

V prvem polčasu ni bilo golov, niti veliko priložnosti, v drugem pa se je igra razživela.
V prvem polčasu ni bilo golov, niti veliko priložnosti, v drugem pa se je igra razživela. FOTO: Damjan Žibert

Šuler do prve prave priložnosti v drugem polčasu
V četrti minuti drugega polčasa je v skoku po podaji Ibraimija do žoge in strela z glavo prišel Marko Šuler, Vidmar je poletel v prazno, a branilec Maribora je meril prek vrat Olimpije. Na drugi strani je tri minute kasneje Eleke preigral prav Šulerja, meril na oddaljeno vratnico Jasmina Handanovića, a žoga je na smolo dobrodelnega Nigerijca zletela za nekaj centimetrov prek vrat. Nova priložnost za Olimpijo je sledila v 56. minuti tekme, ko je sprožil Rok Kronaveter, a je Handanović žogo uspel odbiti. V izteku 61. minute je do strela z roba kazenskega prostora prišel branilec Olimpije Matic Fink, a meril za kakšen meter mimo vrat Handanović. Že v naslednji akciji je poskusil Damjan Bohar, a je Vidmar (s težavami, pa vendarle) žogo uspel ukrotiti. Miha Zajc je Boharju čez dobre pol minute na drugi strani odgovoril s fantastično potezo, a z levico je z bližine meril mimo vrat Handanovića. V 69. minuti tekme je sledila lepa priložnost za domačine: po podaji Željka Filipovića je Novaković prišel do strela z glavo, a je gostujoči čuvaj mreže Vidmar strel uspel ujeti, čeprav se je žoga še enkrat odbila od tal tik pred njim. Do krasne priložnosti so v 80. minuti prišli Štajerci po zaslugi napake Vidmarja, ki je slabo podal, žoga pa je romala točno na nogo Novakovića, Ibraimi se je na desni strani sam znašel na robu kazenskega prostora, a se namesto za strel odločil za podajo v kazenski prostor, Olimpijini branilci pa so žogo uspeli odbiti. V 87. minuti je za Olimpijo z volejem 's prve' poskusil Kelhar, sprožil močno, a žoga je letela mimo leve Handanovićeve vratnice. Do lepega strela je v drugi minuti sodnikovega podaljška s kakih 28 metrov prišel Tavares, a je Vidmar njegov strel uspel ujeti. Golov na tekmi nismo videli, kar pomeni, da Štajerci Olimpiji v letošnji sezoni v Ljudskem vrtu niso uspeli zabiti zadetka - prva medsebojna tekma v Mariboru se je namreč končala s 3:0 za zmaje. Zahović bo lahko vsaj malce zadovoljen s točko Štajercev, videli pa bomo, kako bo tokrat reagiral na neučinkovitost Mariborčanov, ki ga je najbolj motila na zadnjih tekmah pod vodstvom Krunoslava Jurčića.

Izjavi po tekmi, trener Maribora Darko Milanič:
"Prepričan sem, da smo bili priča dobremu derbiju, zelo intenzivnemu, NK Maribor se je dobro odzval na derbi, bili smo prisotni do zadnje minute, bile so faze, kjer smo bili dominantni mi, faze, kjer so prevladovali oni. Želeli smo si zmago, naredili smo veliko za to, porabili zadnje atome moči. Sem zadovoljen, kako so fantje reagirali na nekatere spremembe in kako so to pokazali na tekmi. Rezultat bi lahko bil tudi drugačen."

Milanič je specialist za večne derbije: z Olimpijo je izgubil zgolj enkrat.
Milanič je specialist za večne derbije: z Olimpijo je izgubil zgolj enkrat. FOTO: Damjan Žibert

Trener Olimpije Marko Nikolić:
"Čestitke tekmecu za borbeno tekmo. To je bila prava tekma, s polno taktike in borbe na obeh straneh. Obe ekipi sta skušali izkoristiti svoje prednosti, tekma je imela različen ritem, enkrat smo ga mi narekovali, drugič Maribor. Imeli smo tri odlične priložnosti, ogrožali gol nasprotnika. Bili smo dobro organizirani, defenzivni, nič nevarnega nismo dovolili pred golom. Maribor imel veliko priložnost preko Novakovića, ki je ni izkoristil. Žal mi je, da nismo naših priložnosti izkoristili, da bi osvojili tri točke. Iskrena hvala vsem navijačem, ki so nas prišli bodrit iz Ljubljane."

Nikoliću je uspel primarni cilj: zadržati šest točk prednosti pred Štajerci.
Nikoliću je uspel primarni cilj: zadržati šest točk prednosti pred Štajerci. FOTO: Damjan Žibert

Prva liga, 24. krog, Ljudski vrt:

Maribor - Olimpija 0:0 (0:0)

Začetni postavi:
Maribor: Handanović, Viler, Defendi, Šuler, Mertelj, Bohar (Vršič/72.), Kabha (Janković/76.), Filipovič, Ibraimi, Novakovič, Tavares.

Olimpija: Vidmar, Čale, Kelhar, Mitrovič, Fink, Zajc (Mimoun/90+3.), Alves (Kapun/90.), Matič, Kronaveter, Radovič, Eleke (Wobay/63.).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (278)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SENCA2X
06. 03. 2016 18.49
+2
Glede na prikazano je to realen rezultat.
gost20
06. 03. 2016 17.50
-1
Škoda, da Milivoje še ni v tapravi formi, počakajte še 3 tedne pa bo lepo paral mrežice!
dugi159
06. 03. 2016 18.01
+2
gost20
06. 03. 2016 17.49
+2
Pri Mb bi bilo potrebno igralcem naložit kakšno denarno kazen bolj konkretno pa bodo hitro začeli zmagovat!!!
Sybh
06. 03. 2016 17.37
-3
Nogomet, ki ga v stožicah nikoli ne bote meli.
MesOjediPinGvin
06. 03. 2016 18.02
+1
MaunelNeuer
06. 03. 2016 17.16
+3
tolko so se repenčili kk jh bojo razsuli a na koncu remi
aki10
06. 03. 2016 16.30
+3
Policija je po tekmi ustavila Mitrovića in mu izpraznila žepe, kjer so našli vozniško, ključe od avta ter Milivoja Novakovića :D
soba666
06. 03. 2016 16.20
-3
komaj čakam Bajde-Nova-Tavares-Bohar, pa včasih Vršič, pa seveda vsa podpora, ki spada zraven, če bo to laufalo bomo vedeli kaj in kako dalje, pubeci borba, ni druge, kaj zaj... moraš popravit na terenu, ne na intervjujih, to je sedaj izziv, Maribor šampion !!!
gost20
06. 03. 2016 17.49
+1
mallonge
06. 03. 2016 15.09
+2
Ne , res je bla to ena prjatlska tekma. Se je prov videl da eni ne znajo eni pa ne smejo igrat. Trenerja pa k dve voščeni lutki. Najboljš so se mel v VIP loži k so lohk mal pil in grickal.
pametancovjek
06. 03. 2016 12.50
+1
noben vs ne mara inter
FAUSTOS1
06. 03. 2016 10.04
+4
ZAHO pripelje igralce ter trenerja razporeja kdo bo igral in kje -ko pa vijolice izgubijo menja trenerja igralce -on glavni krivec pa lepo daje modre misli novinarjem-butale
šmajser1
06. 03. 2016 13.45
-2
Ti pa si ....kaki sodelavec bliznji, da vse ves....ste pametnjakovici eni...bluzite pa pametujete...MARIBOR JE SVETLOBNA LETA PRED OSTALIMI KLUBI IN JE OSVOJIL ZELO VELIKO! Tak da ce nam kdaj spodleti ...pa kaj.....od MB se lahko samo ucite luz....
User513426
06. 03. 2016 14.06
+4
šmajser imaš prav da govoriš v pretekliku.JE OSVOJIL ZELO VELIKO. vendar kaj ima veze kaj je bilo prej, če pa sedaj ni tisto kar se pričakuje
šmajser1
06. 03. 2016 20.37
-1
Pa kaj je prvenstvo koncano? Pokal? Sopiriti se kontra! Kod da je olimpija ze prvak in da so oni osvajali in osvajali lovorike!DEJSTVA GOVORIJO DRUGACE!
matdej
06. 03. 2016 10.02
+8
Zalostno,koliko priloznosti je imel maribor...Potem pa se tega Novakovica kujejo v zvezde...on je ze zdavnaj za odpis!!!!
CURVANORD Zanetti
06. 03. 2016 14.30
-1
Njega nihce ne kuje on se sam kuje v zvezde,vcaraj je padel na realna tla,da je lahko zgolj menjava mlajsim igralcem.Ze to da je zacel v prvi postavi je bilo zame veliko presenecenje,sem bil mnenja da je bil pripeljal zgolj zato da tu pa tam malo odigra,ne pa da bo izbira kot prvi napadalec
probeg
06. 03. 2016 09.54
+2
Pa kaj ste vsi pametni o kvaliteti fuzbala? Pac treba je vedet, da se prvenstvo ze malo lomi, posledicno pa spremljamo bolj takticno in raztrgano igro! Pristop ene in druge ekipe je bil pravi, borben in tudi z nekaj atraktivnimi potezami.. Meni osebno dobra in napeta tekma, ampak nekateri so ratali zelo fini v gledanju nogometa in vseskozi pricakujejo nevem kaj od slo. lige!? Get real folk!! Pa lep dan vsem kavc selektorjem in laikom ...
rambek
06. 03. 2016 09.37
+1
Kdaj bodo nasi navijaci tako navijali kot najvecji na svetu, ki izvajajo pravi sov. Vceraj bi morali biti celo tekmo glasni. Morda se ne slisi tako kot na najvecjih tekmah.
CURVANORD Zanetti
06. 03. 2016 14.31
+1
Kako si ti slisal prek tv,nam na stadionu je bilo super vzdusje
rambek
06. 03. 2016 09.36
-2
Kdaj bodo nasi klubi imele keografije kot galatasaray,Borussia, Milan,Inter,Juventus, Partizan, Zvezda itn...
pametancovjek
06. 03. 2016 12.47
+3
sj so navijal tist ni nc proti nasim navijacem. takih koreografij nimamo zato k nismo v mestih z miljonom ali vec prebivalcu glede na stevilo so to vseeno eni najboljsih navijacev sploh dragonsi k so drgac celo tekmo vec al mn navijal
buenos1
06. 03. 2016 09.33
+7
če bi nek nogometni strokovnjak ocenjeval to tekmo, bi bil morda zadovoljen s to partijo, hvalil, kako so igralci izpolnjevali trenerjevo taktično zamisel in bla bla bla...sam jaz pač nisem strokovnjak, sem samo navijač, navaden gledalec, morda sem zaradi tega rahlo razočaran...sploh če pomislim na prejšnji derbi pod taktirko Puške in Krunota, je včerajšnja tekma v marsičem ostala velik dolžnik
Principat
06. 03. 2016 09.46
+9
kmet bi rekel da so igrali v poljski brzini ,, a so plačani , da se uro in pol segrevajo ali da za navijače prikažejo nogomet
devede
06. 03. 2016 09.32
+4
Razocaran nad kvaliteto igre.Olimpija je pod Pusnikom igrala lep,gledljiv nogomet.Sinoci tega ni bilo.Maribor pa mora iti na temeljit remont.S temi igralci zal ne gre vec.
drofel 1
06. 03. 2016 09.53
+5
Se strinjam. Tale Nikolič ni boljši od Pušnika. Igralo se je veliko lepše. Je pa res, da je imel Pušnik povsod nekaj slabih rezultatov. Se bojim, da od Nikolića ne bo Nikoli-nič:))) Upam, da se motom.
CURVANORD Zanetti
06. 03. 2016 09.24
+0
Mene je presenetilo to da je Novakovic igral.Sem mislil da je bil pripeljal bolj za rezervo ,da ne bo delezen nekih minutaz.Bolj rezerva itd,ne pa da je prvem planu.
dugi159
06. 03. 2016 09.43
+2
apodgraj
06. 03. 2016 09.49
+1
Po velikem medijskem pompu in povzdigovanju Novakoviča v velikega super zvezdnika in pravega profesionalca , se je to tudi pričakovalo . In kaj je ta zvezdnik napravil na včerajšni tekmi - nič od nič . Novakovič ni nobena pridobitev za Maribor in v napadu ima ekipa, enega neučinkovitega in počasnega igralca več .
pametancovjek
06. 03. 2016 12.49
forza curva sud ne pa nord hahahah forza milan
pametancovjek
06. 03. 2016 12.50
+1
JAMES23
06. 03. 2016 09.01
+3
OLIMPIJA ŠAMPION!!!!!!
zajebant2
06. 03. 2016 09.00
-2
Obojni so slabi pojma nimajo o nagametu to je v španiji in angliji 5 liga po kvaliteti igranja in še placano dobijo sramota nogometa
pametancovjek
06. 03. 2016 12.51
User513426
06. 03. 2016 14.12
zajebant: verjetno res nimajo pojma o nagametu. meni pa verjetno še komu je ta šport zelo tuj. o nogometu pa imajo velik pojma in so igrali v skladu z pričakovanji. morda sem več agresivnosti pričakoval od mariborčanov, ki so lovili točke vendar verjamem da so oboji zadovoljni saj ni še prav nič izgubljenega, saj je do konca še več kot 1/4 prvenstva
kvaternik
06. 03. 2016 08.51
+7
Maribor, ta ekipa je v fazi odhoda v pokoj. Če se menjava trenerje kot za šalo, se poraja vprašanje če bi le sedaj bil na vrsti tudi Zaho. Milanič se je po odhodu iz Maribora iskazal tudi v tujini kot neuspešen. Ta njegov povratek je dal le toliko zagona, da so bili Štajerci videti le nekaj bolje kot pod Jurčičem, toliko kot upokojenci "pred prvem" ko čakajo penzijo. Maribor je gotof.
PredsednikPepe
06. 03. 2016 09.02
+4
Velja tako za Maribor, kot tudi za Olimpijo in reprezentanco: če ne znaš dati gola, ne moreš zmagati. Mariborčani so se ustili, da bo rezultat 4:1!!!!!!!!!