Prva liga Telekom Slovenije

Nigerijec Edafe v novogoriškem taboru

Nova Gorica, 21. 02. 2017 12.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekaj dni pred začetkom spomladanskega dela sezone v PLTS je vodstva Gorice potrdilo prihod še tretjega novinca v zimskem prestopnem roku. Vodstvo novogoriškega prvoligaša je s svojimi nastopi na pripravljalnih tekmah prepričal tudi 23-letni Nigerijec Donatus Joseph Edafe, ki igra na mestu napadalca.

Donatus Joseph Edafe
Donatus Joseph Edafe FOTO: ND Gorica
Donatus Joseph Edafe je bil na preizkušnji v Novi Gorici že oktobra, v pripravljalnem obdobju pa je nigerijski napadalec dvakrat zadel v polno na tekmi z Ankaran Hrvatini, z golom pa je odločil dvoboj s kranjsko Zarico, kar je bilo dovolj, da so se v novogoriškem taboru odločili, da z njim podpišejo pogodbo.
Belo-modri iz Nove Gorice so na nadaljevanje prvenstva dobro pripravljeni. To so dokazali na pripravljalnih srečanjih, na katerih sta ekipi uspela tudi dva pomembna mednarodna skalpa. Z 1:0 so premagali Udinese Calcio in Terek Grozni.

"Zelo sem vesel, da je prestop dokončno potrjen. Vsako ponujeno priložnost si želim maksimalno izkoristiti, obenem pa seveda zadeti čim več zadetkov in s tem pomagati ekipi v drugem delu sezone. Gorica je postala moj prvi evropski klub in zares sem ji hvaležen za zaupanje," je ob podpisu pogodbe za klubsko spletno stran dejal Edafe, ki je do zdaj ves čas igral v Nigeriji, njegov zadnji klub pa je bila ekipa Mighty Jets.

Pred nigerijskim napadalcem sta v zimskem prestopnem roku Gorico, četrtouvrščeno ekipo PLTS, okrepila še hrvaški napadalec, 19-letni Andrija Filipović, nekdanji nogometaš Rijeke, ki je v Gorici prišel iz Siene in leto dni starejši Mark Gulič, ki je jeseni kot posojen igralec nosil dres Adrie iz Mirna.

V 22. krogu, prvem v drugem delu sezone, bo Gorica v nedeljo gostovala v Krškem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klavdij Volk
22. 02. 2017 09.42
-1
Ztako postavo jih še Fama Vipava premaga..
MaunelNeuer
21. 02. 2017 16.02
+1
upam da bo vsaj malo pomagalo, gremo Gorica
SENCA2X
21. 02. 2017 17.32
-1
snorki123
22. 02. 2017 10.00
-1
Hehehehe kompleksi od totekov gorica bo itak bankrotirala hehehehe sramota